Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Specialized Yine Şaşırttı!

Firma olarak iyi olabilirler ama kalite kontrolde çok geri kalmışlar.
 
Scudo
Ali Demir de Venge kadrosunda 2 veya 3 kez alın borusunda çatlak sorunu yaşamıştı. Şu konu: Specialized Venge Pro 2014
Tamam marka malının arkasında duruyor süper ama 10.000 liranın üzerinde bir ücret ödüyorsam bu sorunları yaşamak istemem...
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Ben şahsen, bundan sonra Specialized alacağım varsa da almam. Markanın ayıplı/kusurlu mamullerine olumlu ya da olumsuz yaklaşımı değil söz konusu olan. Bir kadroda, üst üste bu kadar mı olumsuzluk olur? Cannondale, Cannondale!

Bu arada, özür dilerim, geçmiş olsun ve gözünüz aydın Selami53.
 
  • Beğen
Tepkiler: Selami53
@Tolga Çelebi Deliği kendileri yapmış zaten sele borusunun alyanı için ama deliğin kenarındaki soyuk kısım meçhul.Neyse ki alyan takılırken zarar görmüş/kullanıcı hatası gibi bir yorumları yok.
@trainspotting35 Diğer kadro alındığında hatalı değildi yan düşme sonucunda oldu.Ama benim talihime gelirsek haklısınız normalde keyfi olarak çok bisiklet değiştiren birisiyim ama tarmac'ı alırken satmayacağım eskiteceğim niyetiyle almıştım nasip olmadığı gibi ikincisinde de durum aynı. Bana extra maliyet çıkartılmadığı sürece çokta şikayetçi değilim. Yalnız garanti kapsamında gelecek olan rengi beğenmezsem işler değişir.
 
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Berke

gözümüzde fazla büyütüyoruz galiba bazı markaları
 
Selami kardeşim bu aslında nazar boncuğudur demesi lazımdi aktifpedal. Yada iki bisiklet yanyana giderken arkadaşınız ayıp söylemesi akşamdan kuru fasulyeyi fazla kaçırımta sera gazı etkili patlama yuzunden olmustur demeleri lazımdı.aslında üstadım ilk kadroda renk belli olmuştu BU MARKADAN TÜRKİYEDE UZAK DURULACAK.İLK KADRODA YAPTIKLARI AYIP BU KADRO İLE KATMERLENDİ.KEŞKE BU MARKADAN UZAK DURSAYDINIZ.BU KADRO ILE SIZE YAPILAN BIR KIYAK YOK.SADECE AYIP ORTME ÇABASİ.
@Selami53
 
@Asusmune Açıkçası bu olay gibi ikincisinde de Aktifpedal'ın rolünün sadece iletişimde aracı olduğunu düşünüyorum. İlk olayda da kararı veren specialized idi bunda da.
 
@Selami53

12 'inci ayına gıant tcr girdi,1 yıl içinde sorun yaşamadım ,çatal karbon kadro alü,7.5 kilo,kilom 65
şimdi açıkca dikkat edeceğim önden vurmamaya ,çatalı çatlatabiliriz.,geçen pazar sürücü hatası yaptım,her zaman gittiğim yolda çukuru kaçırdım,ve jantlar darbe yedi,sonuç sadece arka jantın çok az akordu kaçtı- jantlar mavic aksium teller yassı,tabi akort için akort anahtarı ve tellere takılan mandal gerekiyor tel dönmeyecek.alttan şiddet yedi jant ,sele üstünde yakalandım ,jant dönerken zıplama yaptı, tokmak ile zıplayan yere vurunca az biraz düzeldi,çok düzgün bir zemin üstünde arkadan hafifçe jant malesef zıplatıyorda ,zati pek fazla düz yol yok ,zıplamayı düz olmayan yollarda hissetmiyorum,formula pistine gitsem hissederim tabi,malesef malzeme hafifledikçe risk geliyor benim arkada 20 tel var bu da başka bir handikap.
dikkat edeceğiz kasislere özellikle çukura süratle girmeyeceğiz.valla dt swiss 'te olsa duraeks jantta olsa aynen gümler,bisiklet yarışlarında görüyoruz adamın bisikleti hasara uğruyor hemen yenisini alıyor .araçların üstünde bisikletler yarışçıları takip ediyor,açıkça hafif bisikletler bozuk yollara ,çukurlara, kasislere ve düşürmeye gelmiyor.
 
@Selami53
Buda bir başka mutlu olma şekli☺

Kudret bey galiba yinede en iyisi çelik kadro gibime geliyor☺

@Kudret Kurtcebe
 
geçmiş olsun.

bu gibi boya sorunlarını çokca insan yaşıyor aslında, ama kimisi uğraşmamak için ya da netice alamam diye almış oldukları firmalara başvuru yapmıyorlar bile.
sadece specialized'e özgü bir durum olduğunu düşünmüyorum.

specialized bu konuda çok hassas. eğer hata kendilerindeyse, mutlaka kadroyu değiştiriyorlar. aynı şekilde aktif pedal'da burada müşterilerine çok yardımcı oluyor. bu sorunlarla boğuşan bir insan olarak bana karşı olumsuz bir tavırları olmadı hiç.
yinede tabii, bu gibi sorunlar her insanın canını sıkar. umarım bir daha sıkıntı yaşamassınız. hayırlı olsun yeni kadronuz.
 
@Ali Demir

Teşekkür ederim Ali. Açıkcası bende aynı şekilde düşünüyorum buna kendimden de örnek verebilirim daha önce sıfır aldığım bisikletlerde bu çapta kusurlarla karşılaştım üreticiye sorma gereği bile duymadım.Herkes incelese bir kusur arasa 3 bisikletin birinde yine ufak şeyler çıkacaktır.Ama marka specialized olunca ve ayrılan bütçe bu kadar artınca göz ardı etmek yerine insanlar markaya başvuruyor ve imaja önem verilen bir kurum varsa karşı da böyle topluma açık yerlerde daha fazla söz edilir oluyor.
Mağduriyetim giderildiği sürece çok sıkıntı çekmiyorum yenisi gelene kadar bunu eskitebildiğim kadar eskitmek kardır,ufak şeylerden dolayı kadroyu sıfırlamış oluyorum. Bilmiyorum @Asusmune'nin dediği gibi buda böyle bir mutlu olma şekli. Belki de kimilerine polyanacılık gibi geliyordur ama kadroların her biri birbirinden güzel.
 
Yan dustu dik dustu bu kadar para bu kadar basit hatalari gormek icin verilmiyor.
 
@Asusmune

benim aradığım hafif bir jant artı alttan gelen darbelere banamısın demiyecek 10 yıl kullanacamda böyle bir jantı yapan firma aynen zarar eder ,günümüz tüketim üzerine kurulu ,tüket yenisini alda ,ben pek bu durumu açıkça seven bir kişi değilim.oldum olası tüketime hep düşmandım bundan sonrada düşmanım,almanlar 2 'inci dünya savaşı öncesi kaplumbağı icat ettiler volkfageni,ama ne araçtı yıllarca kullan,alman zihniyetini bu bakımdan severim bir araba yap senelerce gitsin benzin az yaksın,motoru soğukta donmasın .
 
@Kudret Kurtcebe Önce lastik basıncı abi. 120 psi basılı bir lastik kolay kolay janta darbe vermez.Önceki jant setim alüminyum çemberli fulcrum racing s3 idi çok sağlam çukura girdim maşa bile kırıldı mı acaba diye korktum lastik bile patlamadı akort da tertemiz. Kartal-Maltepe yönü sahil yolu kazılıp doldurulmayan 10 cm derinliğindeki köşeli çukurları kastediyorum. Mavic aksium da sağlamlık açısından fena bir set değil daha iyisi yol bisikleti kategorisinin dışına çıkar.Ama senin ne tarz sürüş yaptını bildiğim için 28'' cyclocross jant setlerinden önerebilirim. Çember mtb çemberi gibi sağlam,yüksüklü modeller de var.
 
@Selami53

65 kilo olduğum için sele üstünde çukura sert girdik hava 100 bastım o gün,max 115 demekte ,teker sivalve lugano ,
115 bastığımda arkadan rahatsız etti ,100 hava normal geliyorda ,bir daha aynı hataya yakalanmamaya çalışacağım,inerken süratle, ağaçlar sağ dönüşü kapatmış idi, tabi hep önsezimiz olmalı ,yani illaki haftada bir yolun durumu değişebilir diye, kör noktaya hızla gelirken sağa dönüşte döndüğümüz an bütün dikkati vereceğiz,hatta hızı kesmekte fayda var özellikle kör noktalı dönüşlerde.
 
Aslında pek de şaşırtmadı.

Evet satıcının hızlı bir şekilde firmayla iletişime geçip kısa sürede size olumlu cevap vermesi müşteri memnuniyeti için çok güzel olmuş. Ama bu zaten olması gereken değil mi? "Madem canım sıkıldı; açayım da şu tıpanın içini oyayım" düşüncesiyle bisiklete bilinçli olarak zarar verecek bir kullanıcı tanımadığım için böyle söylüyorum.

Specialized hakkında yerli ve yabancı yüzlerce kullanıcıdan bu tür çürük-çarık ya da sebepsizce-en basit darbelerde çatlama yorumları çok sık gelmiyor mu? Geliyor. Prestij ve kalite olarak Specialized'den zerre kadar aşağı kalır yanı olmayan, benzer satış rakamlarına sahip Trek ve Giant gibi markalardan bu sıklıkla geri dönüş alınıyor mu? Bence alınmıyor. Ben bu kadarını görmedim en azından.

Bir süre önce Türkiye'de en fazla abartılan marka sizce hangisi? anketini-konusunu açmıştım. Specialized rekora koşmuştu. Fanatikler bunu marka düşmanlığı-kıskançlık olarak değerlendirebilir isterlerse. Ama o sonucun asıl sebebi bu ve benzeri, sıklıkla karşılaşılan hatalı ürünlerdir diye düşünüyorum. Üst segmentte, zirveye oynayan bir markaya yakışmıyor bence.

@Selami53 Sizin için çok iyi olmuş. Bu defa uykusuz geceler yok. Umarım eğer varsa bu defa istediğiniz renk kadroya kavuşursunuz.
 
@Orhan Akarkut malesef yurticinde jant seti satan dogru duzgun biryer yok yurtdisi sitelerden de ben anlamiyorum. Aslinda 29" mtb jantlarindan farklari daha dar cembere sahip o kadar.. Mavicin mtb jantlariyla ayni isme sahip cyclocross jantlari var o sekilde de bakabilirsiniz.

@C. Tiryaki tesekkurler insallah.
 
Geri