Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Strava gibi uygulama problemleri

@ozgurgokalp
Birde bu şekilde deneyeceğim. Bisiklet telefon tutucu alayım o zaman. Kesin bundandır diyebiliyor muyuz. Telefon tutucu alacağım aksine işime yaramıyor.

Scudo
Ben de küçük çanta gibi birşey var genelde telefonu oraya koyuyorum disariyi görüyor yani telefon tutucu yerine küçük bir camta alabilirsiniz bisiklet üzerindeyken istediğinizi yapabiliyorsunuz l. Ayrıca gpsin yan uygulamalarini calistirdinix mi sadece cebinizde diye çekmeyeceğini sanmiyorum

Gps çalışması için açık alan olması ve telefonun uyduları görmesi gerekiyor. Ondan dolayı alt geçite girdiğinizde bağlantınİz kopar. Kapalı alanlar için Avrupa Birliği'nin geliştirdiği Galileo sistemi var ama henüz kullanıma sunulmuş değil.
(link)

@kemalkeskin1996
Telefonda birçok uygulama gps i kullanıyor ama olmaması lazım. Çanta ile birkaç kere daha deneyeceğim. Daha sonra tutucu olayına girerim artık.

@emre_s
Telefon iphone. Bunun gps dandik mi acaba. Çözüm bulamazsam eğer apple müracaat edeceğim. Başka apple kıllanıcılarında durum nasıl acaba.

@dramorey
Alt geçitten geçince durup kontrol etmek mi laZım kesildi mi diye. Kendi devamda etmiyor. Kestiği yerde kalmış.

hort mu diyelim bilemedim ama yardimmm lazimm:) gprs kesiliyor pat strava kayitlarina bakiyorum duz bir hat.. not : strava yuksek hassasiyet modunda, telefondan aciyorum , telefon gomulmus bi durumda degil , hatta soyle bi link paylasiyim
(link) belirli bölgeler de cizgi şeklinde.. neden olabilir tecrube sahibi arkadaslar??

Bir problemde benden gelsin molalarda autopause bazen sapıtıyor duruş esnasında sürüş zaman ilerlemesi devam ediyor yolculuk ortalamasına etki ediyor

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
Benim runtastic çok kopuyordu strava kopmuyordu şuanda epeydir sorun hissetmedim. Ben manuel durduruyorum oto pause sıkıntı yaşatabiliyor

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Korkmazgil
Maalesef telefonlar böyle programlar için net ve gerçek bir yanıt herzaman veremiyolar kesilmeler flan olabiliyor.

@ercst0rm g3 bağlantısı olamadan sadece gps üzerinden çalışınca yeterli uydu yoksa veri almıyor senin konumunu bulamayınca diğer bütün bilgiler çöp.
@NewStyle auto pause 10 saniye haraketsiz kalınca giriyor birazda veri alışverişi hızına bağlı veri alışverişli her saniye değilde 2-3 saniyeye (anlık uydu kaybı) bir olunca sapıtıyor ama son Zaman'larda daha çok sapıttığını bende düşünüyorum herhalde kalabalıktan. Premium trial aldım 150 tl verip uzatıp kalp sensörü almayı düşünüyordum ama çok emin değilim. Yol bilgisayarı 25 km ortalama derken strava
19 diyor outo pause manyaklığı.

• Beğen
Tepkiler: Tuzlu_Fıstık
@Zekeriya Çab
yani dediginizden anladigim su mudur ; internet baglantisi koptugu icin veri aktarımı nda kesintiler oluyor degil mi ? tesekkurler ilginiz icin bu arada,

@ercst0rm evet bazı telefonlarda 3G bağlantısını bilerek isteyerek keser ısındığı için. Her ne kadar her yerde baz istasyonu olsada başka ülkelerde düşük kapasiteli yani 100 kullanıcılık 50 kullanılıcılık baz istasyonu kullanılırlar ve sık sık yerleştirirler bizde zararlı da olan daha uzun menzilli kırsal baz istasyonlarını şehirde koyarlar. Baz istasyonu uzaklaşınca telefon daha fazla enerji kullanır ve daha fazla ısınır. Telefonları başka ülkelere göre ürettiklerinden ara sıra karşılaşacağı düşük sinyal için belirli ısı korumaları çalışır. Aynı şekilde burada 5-6 saat giden şarj bir Avrupa ülkesinde 8-10 saat gider.

@Zekeriya Çab
dogrudur da ustadim ayni yerden gecen arkadaslarimin bu segmentlerde bi problem yokken benim yasamam tuhaf geldi:( oneriniz nedir peki ne yapmaliyim? strava kullanmayi seviyorum sahsen

@Zekeriya Çab
ustadim sizce bluetooth kulaklik programi etkiliyor olabilir mi

Sanmam Bluetooth paket içerikli aktarım sağlar sürekli bir aktarım yoktur. Eğer etkiliyorsa problem tamamen pilde olur. Pil belirli bir süre sonra yeterli voltajı birim zamanda üretemez ve bazı voltaj gereken durumlarda programlar hatta ekran devre dışı kalır.
Ayrıca strava Bluetooth kalp sensörü ile çalışır yani böyle bir problem olasılıklı olsa başka yöntemler seçilirdi.@ercst0rm

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
@Zekeriya Çab
cember daraliyor adamsiniz tesekkurler;)

Gps yeterli oluyor. İnternet gerekli değil. Ama verileri Strava sitesine aktarmak için nete bağlı olmanız lazım.

Ben tura başlamadan önce net açık iken konumu açıyorum. Sonra Strava programına girip record activity diyorum. Sonra sadece neti kapatıp sürüşü yapıyorum. Gps yi kapatırsanız ya da gps bir şekilde kendini kapatırsa kayıt yapılmıyor.

Sürüş bitiminde stop ettirip durduruyorum. Sonra neti tekrar açıp verileri paylaşıyorum. Bu yöntem ile ne kayıtta ne de paylaşma sırasında herhangi bir sorun yaşamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
Merhaba, @ercst0rm sıkıntın telefondan, Gps'ten yada internetten filan değil.
Bu sorunu bir kaç kez yaşamış biri olarak ilk önce tahmin ettiğim sorununu yazayım.
Stravada Cps üzerinden konumunu görüp kayıta basıyorsun ve yol alıp kapattığında 10 km yerine 300 metre gibi komik bir yol aldığını görüyorsun. Haritada yolu değil havadan kestirme gidilmiş bir çizgi çıkıyor ortaya.
İşte bu hatanın sebebini değil nasıl gidereceğini yazıyorum alta;
Strava, Google maps ve benzer harita ile çalışan programlarının verilerini ve ön bellek çöpünü temizliyorsun.
Olay bu kadar.

Geri