Eshquia™
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.361
- İsim
- Ayhan Balbunar
- Başlangıç
- 1974—75
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Otomatik duraklatma yok mu Strava'da? 🙄
Otomatik duraklatma yok mu Strava'da? 🙄
Direk kullanmamak en iyisi aslında.Var elbet, ama otomatik duraklatmaya güvenip bir mola verdiğinizde, sanırım koordinatlarımız az da olsa değiştiği için GPS hareket algılıyor ve sürüş ortalamamızı ağlatıyor, çok kez başıma geldi
244467 dosyayı görüntüle
Direk kullanmamak derken, başka bir yazılım, ya da cihaz kullanıp Strava'ya aktarmayı kastetmiştim.@eshquiaa tabiki öyle. Fakat mola vermek için durduğumuzda, oturup dinleneceğimizde, markete gireceğimizde veya lastiğimiz patlayıp değiştireceğimizde pauseleyip idare ediyoruz şimdilik. Gittiği yere kadar Ama en iyisi, tabiki bu illetten kurtulmak
244474 dosyayı görüntüle
Bağımlılık... Strava kullanan hemen herkes sanırım buna katılır. Bir sürüşün strava kaydı bir şekilde problem çıkarıp kayıt edilmediğinde, silindiğinde veya start tuşuna basmayı unutup kaydı başlatmadığımızda, eve dönünce yaşanılan o üzüntü... "Boşuna sürdük beeee" hissi
Katılmıyorum. Strava yaptığınız sporu kayıt altına alıp, size istatistik ve bir sürü ayrıntılı analiz sunuyor. Son derece faydalı buluyorum. Onu ego tatmini için kullanmak ise kişinin karakteri ile alakalı.@Muhammet Ağrı bizde bağımlılık yaratacak şekilde tasarlanan, sunulan, alışkanlığımız haline getirilen her şey psikolojik arıza yaratıyor tabiki. Evrenin bilinen en zeki yaratığı dudaklarının arasına bir kağıt koyup neden zehirli dumanı çeksin yoksa içine, deli mi. Veya pası bile söktüğü kanıtlanmış bir zehri neden iftar sofrasında çoluğuyla çocuğula içip serinliyorum sanıp zehirlensin, deli mi. Veya alalı 2 yıl olmamış, 24 ay taksidi bitmemiş, 5 ay boyunca kazandığı paraya eş değer olan bir "akıllı kutuyu" neden eskidi diye nitelendirip, bir üst modelini almazsa mutlu olamayacağına kendini inandırsın, deli mi. Veya evinde keyifle, fincanda yapılmışı varken neden elin yerden 20 cm yüksekteki çakma koltuğunda, gürültünün içinde ve karton bardakta kahve içmekten keyif alıyormuş gibi hissetsin, deli mi. Daha da ileri gideyim: Neden 10 kilo fazlası varken 1 kilo daha hafif diye binlerce lira fazla para verip bisiklet alsın, deli mi...
Psikolojik rahatsızlık olarak nitelendirilebilecek tonla örnek var ama aslında hepsi ayakta alkışlanması gereken ustalığın nirvanası ince pazarlama işçilikleri... Daha fazlasını iste, daha mutlu ol, anı yaşa, paylaş, özgür ol, daha iyisini hakediyosun, al bu ürünü... Reklamların hepsi eğer ürünlerini satın alırsak bize kendimizi kral gibi hissettirmeye odaklanmış durumda ama realitede bu reklamların odak noktası gelir düzeyi yüksek olan kısım değil, bizim gibi (forumun neredeyse tamamı)işçi sınıfı... Yani asgari ücret, veya bir tık üzeri ücrete çalışan kesim. Aypon alıp kendimi kral gibi hissediyorum ama 5 ay boyunca kazandığım tüm parayı yatırmak zorundayım ve bunu o an düşünemiyorum bile, çünkü biz daha iyisine layığız
Strava da bunun farklı bir versiyonu... Sırf "ne zamandır stravaya kayıt atmadım, bir koşam hele" diye düşünüp koşmaya çıkaracak düşünceye sokuyorsa beni, adamlar bu işin inceliklerini ve insan psikolojisini çözmüş demektir. Şapka çıkartmak lazım. Aslında hepsinin yaptığı şey aynı: Suni ihtiyaçlar yaratmak...
Yaşım 56. Yaşlı olmama mı, yoksa genç olmama mı yordunuz bilemedim 🙄.@eshquiaa katılıp katılmamanız sorun değil, her ikisi de normal. Fakat sürüşü kaydedip, istatistik ve analize çeviren pek çok uygulama mevcut. Ama bunu sosyal medya ile birleştirip, beğenme, yorum yapma, takip etme, fotoğraf ekleme, hedef belirleme, birlikte sürüş kaydı oluşturma gibi eklentilerle ve özellikle de segment, KOM, PR gibi unsurlarla ilgi çekici ve bağımlılık yaratıcı hale getiren ve bu sayede zirveye çıkan uygulama da Strava'dan başkası değil
Koşmaya ikna etmesi ve gamification tespitleriniz bence yerinde.
Ego tatmini ve karakterle ilişkisi konusunda; İnsanların keyif aldıkları şeyleri yargılayıp, bunlardan karakter analizi yapma merakınızı yaşınıza yoruyorum
Burada çok genç çıkmışım ama.. İnsanları yanıltmayalım 🤣@eshquiaa ben de diyorum bir yerlerden tanıdık geliyor ne zamandır cümleleriniz
244491 dosyayı görüntüle
56 yaş genç tabiki, neyle kıyasladığımıza bağlı. İnsanlarla, dinazorlarla, hatta evrenin yaşıyla kıyaslarsak (14 milyar) genç ne kelime! Yeni doğmuş gibisiniz maşallah. Tam da insanları teknolojiyi ne için kullandığına göre kendi doğrularınıza göre yargılayacak ve eleştirecek yaştasınız 350 milyon dolarlık şirketin kar edemediğini söyleseniz bile ben bunu normal karşılarım, sebebini de bir önceki yorumumun son cümlesinde yazmıştım (Yıllık gelir 34.7 milyon dolarmış merak edip baktım)
Kahve stokları tükendi. Yeter da! 😆Bir Coffee Ride daha. Kadans sensörünü bozdum galiba. Umaırm pili bitmiştir.
(link)
244521 dosyayı görüntüle