Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Strava hakkında bilinenler, bilinmeyenler

@mühendis
Rica ederim, bazıları geçilmeyi kendine yediremiyor flag yapıyor umarım o şahıs uğraşmaz birdaha :)

Scudo
@mühendis

Aydınlık caddesi tırmanışmıydı segment ?

Strava'da son günlerde çok aptalca bir akım başladı. Gerçekten sinir bozucu çünkü dakika başı hem telefona bildirim geliyor, hem her bildirim için 1 mail geliyor. Sadece dün 100 küsür mail aldım Strava'dan. Telefonuma da her birkaç dakikada bir bildirim geldi benzer şekilde.

Adamlar grupların tartışma sayfalarında yeni tartışma (discussion) açıp kendi fotoğraflarını yüklüyorlar. Ve bunu bir kişi yapınca devamında herkes özenip yapıyor. Mebcuren birkaç gruptan çıkmak zorunda kaldım. Gerçekten sinir bozucu.

99.png

Bu 99 postun her biri için telefonuma bildirim geldi, teker teker. Ve aynı şekilde bu 99 postun her biri için 1 mail geldi gelen kutuma. Grupta kalıp, bildirim almamanın bir yolu var mı bilmiyorum (varsa söyleyin lütfen :agla:) ama çıkmak zorunda kaldım

when.png

Email işini sanırım çözdüm ama hala telefona gelen bildirimi engellemenin yolunu bulamadım :snzdglsn:

@Serkan Mıstınoğlu
Ekran görüntüleri site üzerinden. Şayet app üzerinden bakarsan sitede gözükmeyen ama app mevcut push notification diye kısım var. Ordan Club > New Post kısmından işareti kaldırarak sanırım üstesinden gelebilirsin.

Bir önemli noktaya değinmek istiyorum malum kanser günümüzde giderek arttığı için tedbir almakta fayda var.

Strava bizim yolumuzu çizmek için GPS verisini kullanır, bunu da telefonumuz en az 4 ayrı GPS uydusundan gelen radyo dalgalarının arasındaki zaman farkını karşılaştırarak bulur. Bu sebepten ötürü telefonunuzu *Uçak Modu*na almanız aktivitenizi kaydetmenize mani olmaz.

Ancak telefon teknojisi geliştikçe (3G, şimdi 4G ve 5G de yolda ) telefonların kullandığı bant genişliği artıyor, bu da birim zamanda yayılan radyasyonun artmasına sebep oluyor. Ki biz bisikletçilerin telefonu sırtımızda böbreklerin üzerinde (yani iç organlara yakın bir bölgede ) teaşıdığımızı düşünürsek kendimizi koruyacak önlemler almakta fayda var.

Bu yüzden şürüş yaparken telefonunuzu uçak moduna alın, ya da en azından mobil veriyi kapatın.

@Işıklar GazisiBiz degil sirtimizda tasimak yanimiza almasak bile butun diger telefonlarin etrafimizda bulundugu ve operatorlerin yuksek bant genisligi ve genis cekim kapsami ile yaptigi binlerce baz istasyonunu dusunursek ki ozellikle istanbul ve diger buyuk sehirlerde tahmin edildiginden cok daha sik bulunuyorlar yanimizda tasidigimiz telefonun bunlar yaninda hicbir onemi olmadigina emin olabilirsiniz hocam

Ya bu yeni başladı. Ben de rahatsızım 2 haftadır sürekli post bildirimleri geliyor. Güncelleme falan yaptı sanırım Strava ama hiç iyi olmadı.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Serkan Mıstınoğlu
Stravada bende bisiklet forumu grubundayım herhangi bir bildirim gelmiyor bana Sadece kudos bildirimi geliyor bana. İlginç :)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Ayni rotayi izledikleri halde bu kadar yukselti kazanimi farki nasil olabiliyor? Karadeniz turuna katilan diger kisilerin bilhilerine de goz attim 1900 metre yazan bile vardi arada strava yola gore optimize etmiyor muydu bu verileri?

5af3178a28444cc2d4083868ba057b41.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
@furkanbr Ikisi de direkt strava açmamıştır belki. Mesela ben igs10 cihazımdan aktarıyorum o ne ölçerse o.

@Serkan Mıstınoğlu
Tam olarak nasıl olduğunu bulamadım ancak geçiçi bir çözüm ürettim. Ancak strava app her kullandıktan sonra aynı işlemi yapmak zorunda kalacaksın. Sinir olmaktansa bence biraz zaman harcamaya değer. İşlem şu:

Android Settings -> Applications -> Strava -> Force Stop

Ben android kullanıyorum. Sende kullandığın telefona göre bir uygula bakalım bu sefer işe yarayacakmı :)

Günaydın arkadaşlar. Km saati ile yaptığım kayıtlar stravaya gizli olmadan yüklenirken polar kol saati ile yaptığım koşu ya da sürüşler stravaya aktarılırken gizli olarak yükleniyor ve her seferinde bu gizliliği kaldırmak durumunda kalıyorum. Bu gizliliği direkt nasıl kaldırabilirim yani her yükleme yapıldığında görüntülemeye açık olacak şekilde?

Geri