Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Strava hakkında bilinenler, bilinmeyenler

Gereksiz kısımlar ücretli olmaya ve ücretler yüksek olmaya devam ederse uzak olmayan bir süre sonra ücretsiz ve strava alternatifi olmayı amaçlayan uygulamalar güçlenecektir. Pro kullananları etkileyen bir şey yok ama ücretsiz kullanan amatör kişiler pro sürümü almaz. 20tl/ay benim için gereksiz mesela, vermem. Stravayı sadece aylık yıllık verileri tutsun diye kullanıyorum. Piyasada en ucuz bileklikler ve onlara ait uygulamalar gayet yeterli. Yakında silmeye başlarsak şaşırmayın 😂

Scudo
uyuşturucu gibisin strava, önce millete bedava dağıttın stravaya alıştırdın, şimdi de yıllık 60 dolar gibi yüksek bir para istiyorsun aynı şeylerden.. segment ve rota için o kadar para veremem. yıllık 10-20 lira destek için verilirdi belki ama bu iki özelliği ücretsizden çekmek insanları aşağılamak gibi geliyor.. resmen hobi olarak bisiklete binenleri dışladılar uygulamada.

Sadece rota için kullanıyorsanız komoot ve ridewithgps gibi uygulamaları kullanabilirsiniz. Rota konusunda başarılı iki uygulama.

Bu arada strava son güncelleme ile yeni özellikler getirmiş.
Sürüş sonunda aynı rotada (önceden kaydetmeseniz bile) yapılan sürüşlerinizi kıyaslıyor ve gelişiminizi gösteriyor artık. Her sürüş öncekinden ne kadar fark var hızlıca görmenizi sağlıyor.
Rota oluşturma ekranında da birçok güzel özellik gelmiş. Asfalt ve patika gibi seçimler yapmanızı sağlıyor artık. (Komoot'ta da olan özellik) Buna ek olarak seçtiğiniz iki nokta arasında en çok kullanılan / en düz ve en tırmanışlı gibi seçenekleri seçmenize olanak sunuyor. Böylece benzer bir rotada daha fazla tırmanış istiyorsanız hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz.
Rota ekranında bir diğer yenilik segmentleri göstermesi. Rotayı çizerken civardaki segmentleri gösteriyor. Böylece rota içinde daha fazla segment olmasını sağlayabilirsiniz.
Ek olarak heat map öncekinden daha efektif şekilde kullanılabiliyor artık rota ekranında.

Segment listelerinin ve rota özelliklerinin sadece paralı sürüme özel olması ise cidden kötü oldu. Bunca zaman birikmiş dataları ile alternatifi olmaması buna etken oldu gibi görünüyor. Strava benzeri ridewithgps üzerinde en işlek yerlerde bile kıyaslama yapacak segment yok mesela çoğu yerde. Çok az sayıda sürüş datası var ve malesef strava kadar pratik değil kullanımı. Bu üyelik işinde ne olacağını zaman gösterecektir.
bılgısayardan bakıyorum ve segmentlerın hepsı oldugu gıbı duruyor bende bır degısım gorunmuyor harita cizmeye gırdıgımde free trial sundu ama?

En son cumartesi kullandım bir sıkıntı yoktu, bugün gördüm ki herşey ücretli olmuş. :(:hihi:
Releive vardı, strava ile birlikte hareket ediyorlardı, sonra ayrıldılar. O da ücretli olmuş, sanırım. :ckkmk:
Ne kullanicuk, yıllık 50 TL olsa alınır aslında, ama yıllık 240 TL çok para.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Arkadaşlar uygulama puanına bir verip konuyla ilgili yorumumuzu yazarsak, daha hızlı geri adım atacaklardır. Bugün sabah Google play de 4.4 olan uygulama puanı şu anda 4.2 ye düşmüş.
Tepkimizi gösterelim 👍Screenshot_20200524_183409.jpg

Bayağı bir tepki aldı. Youtube ta denk geliyor, yeni güncellemeler ile ilgili tepki videoları. Bir haftaya dönerler geri.
İnsanların şu ve ya bu şekilde emekleri var Strava da. Sürüş yapıp hem kaynak oluşturuyor hem de en popüler özelliği olan segmentleri açıp sıralamalar da yer alıyor. Bu da Strava nın popülerliğini arttırıyor. Tutup da bedava işçiliği yapan o kadar insana "para yoksa özellikte yok" demek ne kadar cimrice, ne kadar yakışıksız. Tepkisiz kalmayalım 👍

Tepki gösterecek neler varken, en başından beri ücretli yapma şansı olan kişi şu anda ücretli hale getiriyor diye insanların emeklerini kötüleyerek geri almaya çalışıyorsunuz. Düşmeyelim bu kadar..

• Hahaha
Tepkiler: yavz0r
@safex Strava nın premium kullananı kadar standart kullananı var. Ve bu insanlar yaptıkları sürüşleri uygulamanın alt yapısına katarak çeşitli veriler toplanmasına neden oluyor (mesela rakım bilgisi). Ayrıca benim bile (3 yıla yakındır kullanıyorum) açtığım onlarca segment vardır. Örneğin bu segmentler de insanlar sıralamalarda daha iyi olabilmek için uygun cihazlarında live segment özelliğini kullanabilmek için premium üyelik satın alıyor. Şöyle düşünün ben ve benim gibi insanlar bu segmentleri açmasalar, Hollanda dan adam bakıp şuraya segment açalım mı diyecek? Hadi dünyada belli başlı bilinen yerlere açtı popüler olmayan yerler nasıl olacak?
Biraz daha geniş düşünürseniz tepki veren insanların haklılıklarını görebilirsiniz.
Kaldı ki zaten paralı yapılan özellik öyle çokta algoritma yazılım vs yükü olmayan bir özellik, ama kullanıcılar için önemli.
Zaten ayrıntı bir sürü şey premium gerektiriyor.
Neyse biraz olaya uzaksınız galiba...

Ben şöyle düşünüyorum. Eğer suunto ta da garmin gibi bir spor saati kullanıyorsanız log tutmak ya da dostlarınızla paylaşmak icin oradan görüntü alıp stravaya yükleyebilirsiniz. Strava biraz pahalı gerçekten de..

Strava yi akilli saatinden kullanan varmi acaba ? Son 2 surusumde saat uygulamadan atiyor ve kayit duruyor sanirim bu guncellemeyle birlikte bu sorunda ortaya cikti.
Samsung gear sport kullanicisiyim

Yapıştırdım biri. Bu düşmek falan değil hakkını vermek. Son hareketiyle bu uygulamanın hak edişi tek yıldızdır.

Strava yi akilli saatinden kullanan varmi acaba ? Son 2 surusumde saat uygulamadan atiyor ve kayit duruyor sanirim bu guncellemeyle birlikte bu sorunda ortaya cikti.
Samsung gear sport kullanicisiyim
Apple watch ile kullanıyorum en son cuma günü sürüş yaptım bir aksilik yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: kulebey
Aslında niyetleri bedava kullananları para vermeye zorlamak, sorun orada. Zaten bedava hesapta görebildikleriniz çok sınırlıydı şimdi ise yarayan 2-3 özelliği de alarak tamamen bedava hesabın içini boşalttılar.
Bir de açıklamalarında her zaman bedava kullanıcıların yanında olacağız gibisinden laflar!..
Galiba premium hesaptaki sundukları özellikler insanlara cazip gelmedi, daha çok bedava kullanıcı var, bu da adamları rahatsız ediyor...

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Büyük çoğunluğun stravayı kullanmasındaki en büyük sebep segment ve segment sıralaması, çünkü bu özellik benzer hiçbir uygulamada yok. Strava, kullanıcıları premium üyeliğe zorlamak için bunu fırsat bilmiş olacak ki, segment sıralamasını ücretsiz üyelikten kaldırdı. Halbuki veriler bizim verilerimiz, bizim verilerimizi bize satmaya çalışması hiç ahlaki değil. Strava'yı strava yapan kullanıcı verileri, ama sanırım strava siteye yüklenen bütün verileri sahiplenerek para kazanma derdine düşmüş.

Daha önceki senelerde, işime yaramamasına rağmen destek olmak amacıyla premium üye olmuş biri olarak, bu saatten sonra strava'yı ücretsiz de olsa kullanmayacağım. Zaten segment olayını kullanamadıktan sonra strava veya benzeri uygulamaları kullanmanın pek farkı kalmıyor.

Bu kararla strava'nın kendi ayağına sıktığını düşünüyorum. Er ya da geç strava nın bu karardan vazgeçecektir ama oluşan güven kaybını telafi edebileceğini hiç zannetmiyorum.

Apple watch ile kullanıyorum en son cuma günü sürüş yaptım bir aksilik yaşamadım.
Saati formatladim stravayi tekrardan yukledim sokaga cikma yasagi bittiginda tekrar deniycem bakalim ne olacak
Olmazda stravayi buyuk ihtimal kullanmam artik ve komoot a gecerim.Cunku stravayi en cok rota planlama ve saat destegi oldugu icin tercih ediyordum.Komoot da ikiside mevcut standart surumde

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Saati formatladim stravayi tekrardan yukledim sokaga cikma yasagi bittiginda tekrar deniycem bakalim ne olacak
Olmazda stravayi buyuk ihtimal kullanmam artik ve komoot a gecerim.Cunku stravayi en cok rota planlama ve saat destegi oldugu icin tercih ediyordum.Komoot da ikiside mevcut standart surumde
Saatte güç planı ayarları varsa ona bakın hocam. Yoğun güç kullanmaya çalışınca sistem otomatik durduruyor. Benim telefonda öyle bir sorun olmuştu güç planını otomatik yerine manuel yaptım düzeldi.

Geri