Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Strava hakkında bilinenler, bilinmeyenler

Scudo
Gerek yok Settings'e girin. Weather on Strava'da ki kutucuğa tik ✅ koyun.
Sonra tüm eski ve yeni sürüşlerinize hava durumu bilgisi gelecektir.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Segmentler 20 Mayıs 2020 tarihi ile gitti. Hayırlı olsun 😒
Hocam bugün az önce bir sürüş yaptım segmentler açıktı sanki Screenshot_20200521-001807.png şu alttaki şeyler değil mi segment dediginiz

segmentler gözüküyor ama segment sıralamasına bakamıyorsun...

@MertV aynen şimdi baktım görünmüyor

Yalnız bir tilkilikler peşinde bunlar. Bir kaç aydır sık sık no more activity falan diyip takip ettiklerini göstermemeler, sürüşü bitirdiğin halde listelememeler gibi tripleri var. Yavaş yavaş standart bölümlerine de kısıtlar getirecek gibi hissediyorum.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Segmentleri önemsiz kabul etsem bile (hadi başkalarını göremiyoruz kendi değerlerimizi görseydik...), rota oluşturma özelliği de ücretli versiyona geçmiş. Yavaş yavaş kayıttan başka özelliği kalmayacak gibi ücretsiz sürümde.

• Hahaha
Tepkiler: eneserdemli
Baktılar ki paralı olan özellikler çok cazip gelmedi insanlara, parasız hali bile gayet yeterli, hemen parasız hali kırpmaya giriştiler! Uygulamayla da yetinmeyip web' ten de görebildiğimiz çeşitli bilgileri göremez hale getirmişler!
Aslında yeni iş yapan paralı özellikler getirilse eminim çok daha prestijli ve karlı olurlardı. Ama bu şekilde yıllarca standart olarak sundukları özellikleri de parayla satmaları, bendeki Strava imajını düşürdü! Ha tavşan dağ misali orası ayrı...
Son olarak bu hamleyi geri alacaklarını düşünüyorum / umuyorum😇😎😁

Komoot kullanan var mı? O nasıldır.

Komoot kullanan var mı? O nasıldır.
Bence Stravayı Strava yapan segmentler. Tabiki diğer özellikleri de çok iyi. Ama segmentler insanlara kendileri ve diğerleriyle yarışma şansı veriyor. Bu da hem eğlence hem de gelişmek için bire bir...

Senede ortalama 60 sürüş yapabilen biri olarak, sürüş başına 1 dolar vermek anlamsız bence. Standart özelliklerle kullanmaya devam. Ama keşke rota özelliğini kapatmasalardı, grupla çıkacağımız turlar öncesi planlama için çok iyi oluyordu.

Firmalar baktılar ürün satınca yeterinca kar edemiyor hizmet satmaya başladılar. Standart özellikler bana fazlasıyla yetiyor, segmentleri bile kullanmıyorum. Sadece yaptığım yolu takip etmek ufak analizleri kontrol etmek için hemen her uygulama işimi görecektir. Premium ücretini pahalı bulmamız normal, android ve ios marketlerinde durumu anlatarak puan kırın olumlu dönüş olacaktır.

Senede ortalama 60 sürüş yapabilen biri olarak, sürüş başına 1 dolar vermek anlamsız bence. Standart özelliklerle kullanmaya devam. Ama keşke rota özelliğini kapatmasalardı, grupla çıkacağımız turlar öncesi planlama için çok iyi oluyordu.
Sadece rota için kullanıyorsanız komoot ve ridewithgps gibi uygulamaları kullanabilirsiniz. Rota konusunda başarılı iki uygulama.

Bu arada strava son güncelleme ile yeni özellikler getirmiş.
Sürüş sonunda aynı rotada (önceden kaydetmeseniz bile) yapılan sürüşlerinizi kıyaslıyor ve gelişiminizi gösteriyor artık. Her sürüş öncekinden ne kadar fark var hızlıca görmenizi sağlıyor.
Rota oluşturma ekranında da birçok güzel özellik gelmiş. Asfalt ve patika gibi seçimler yapmanızı sağlıyor artık. (Komoot'ta da olan özellik) Buna ek olarak seçtiğiniz iki nokta arasında en çok kullanılan / en düz ve en tırmanışlı gibi seçenekleri seçmenize olanak sunuyor. Böylece benzer bir rotada daha fazla tırmanış istiyorsanız hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz.
Rota ekranında bir diğer yenilik segmentleri göstermesi. Rotayı çizerken civardaki segmentleri gösteriyor. Böylece rota içinde daha fazla segment olmasını sağlayabilirsiniz.
Ek olarak heat map öncekinden daha efektif şekilde kullanılabiliyor artık rota ekranında.

Segment listelerinin ve rota özelliklerinin sadece paralı sürüme özel olması ise cidden kötü oldu. Bunca zaman birikmiş dataları ile alternatifi olmaması buna etken oldu gibi görünüyor. Strava benzeri ridewithgps üzerinde en işlek yerlerde bile kıyaslama yapacak segment yok mesela çoğu yerde. Çok az sayıda sürüş datası var ve malesef strava kadar pratik değil kullanımı. Bu üyelik işinde ne olacağını zaman gösterecektir.

Firmalar baktılar ürün satınca yeterinca kar edemiyor hizmet satmaya başladılar. Standart özellikler bana fazlasıyla yetiyor, segmentleri bile kullanmıyorum. Sadece yaptığım yolu takip etmek ufak analizleri kontrol etmek için hemen her uygulama işimi görecektir. Premium ücretini pahalı bulmamız normal, android ve ios marketlerinde durumu anlatarak puan kırın olumlu dönüş olacaktır.
Çok iyi bir fikir. Hemen uyguladım. Buradaki arkadaşlar da bu şekilde tepkilerini (varsa) dile getirmeliler... Screenshot_20200521_175056.jpg

• Beğen
Tepkiler: Hasankaran
Yabancı gruplara da göz attım, herkes şikayetçi. En kabul gören ve çok hak verdiğim şikayet ise şu:

Üyelerin (ki yüzde doksanı ücretsiz üye) sisteme kattığı segmentler, eforlar, rotalar ve diğer tüm içerik, şimdi aynı üyelere parayla satılmaya çalışıyor.
Kendi emeğinizle, argenizle eklediğiniz özellikler için para isteyin, hakkınızdır. Ama üyelerin sağladığı veriden para istemek etik değildir.

Tüm kullanıcı katkısının sistemden silindiğini düşünün. Tüm üyeler faaliyetlerini ve açtıkları segmentleri silmiş olsalar, ne kalırdı geriye?

Arkadas listenden cikarmadan sessize almak yok hala degil mi? :D Ayip olmasin diye neler cekiyoruz, en cok olmasi gereken ozellik yok!

En iyisi henuz guncellememek :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Geri