Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Strava hakkında bilinenler, bilinmeyenler

Sensorunuzun ayarlarından teker çapını olması gerektiğinden daha büyük bir değere getirip Stravada KOM alıp alamadığınızı bir kontrol eder misiniz? Strava nın herhangi bir hız sensörü datasını alacağını düşünmüyorum, yanılıyorsam da öğrenmiş olurum.
Ben olması gerektiği ayarlayıp sürüyordum. Dediğinizi yaparsam hile olur. Ama şöyle bir şey var. Wahoo uygulaması ile sürüş yapınca stravanın masaüstü uygulamasında 'correct speed' seçeneği çıkıyordu. Onu seçince belki gps verilerine göre hızı düzeltebilir. Ya de teker çapını yanlış yazınca strava bunu otomatik olarak fark eder ve hızı gps verilerine çeker.
Cyclemeter diye bir program kullanıyordum geçen sene Duotrap s ile birlikte tüm verileri gösteriyordu. Galiba ben de önce Wahoo uygulamasını kurmuştum. Sonradan bir güncelleme ile bozuldu sandım ama acaba wahoo uygulamasını kaldırdığım için mi sensörleri görmemeye başladı?
Ben de uzun zamandır wahoo uygulamasını kullanmıyorum. Geçen sene deneme amacıyla kurmuştum. Uygulama kaldırılıp tekrar yüklenirse sensörleri tekrar uygulamaya tanıtmanız gerekiyor zaten.

Scudo
Ben olması gerektiği ayarlayıp sürüyordum. Dediğinizi yaparsam hile olur. Ama şöyle bir şey var. Wahoo uygulaması ile sürüş yapınca stravanın masaüstü uygulamasında 'correct speed' seçeneği çıkıyordu. Onu seçince belki gps verilerine göre hızı düzeltebilir. Ya de teker çapını yanlış yazınca strava bunu otomatik olarak fark eder ve hızı gps verilerine çeker.
Evet aynen öyle yapacaktır bence de, o yüzden GPS dışında hızı dikkate almaz diyorum. Bu tip hileleri önlemek için birçok tedbir aldılar, basit bir hız sensörü konusundan gol yemezler.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Evet aynen öyle yapacaktır bence de, o yüzden GPS dışında hızı dikkate almaz diyorum. Bu tip hileleri önlemek için birçok tedbir aldılar, basit bir hız sensörü konusundan gol yemezler.
GPS hızını baz alıyor ama Polar marka saat yada bisiklet bilgisayarı kullananlar mübarek uçuyor stravada. Polar'ın GPS verileri çok sapma yapıyor. Eskiden Polar Vantage V kullanıyordum , %24'lük bir tırmanışta 40+ km/s hızları gösteriyordu 😂

• Hahaha
Tepkiler: Özcan
GPS hızını baz alıyor ama Polar marka saat yada bisiklet bilgisayarı kullananlar mübarek uçuyor stravada. Polar'ın GPS verileri çok sapma yapıyor. Eskiden Polar Vantage V kullanıyordum , %24'lük bir tırmanışta 40+ km/s hızları gösteriyordu 😂

Kuş uçuşu alıyor demek ki bazı yolları :) Gerçi o zaman da yol kısalır hız düşer, sonuçta t0 da xy de iken t1 de x1 y1 de koordinat alıyor, anlık hızlarda sapma olur ama segmentte nasıl o kadar sapıyor anlayamadım.

Wahoo hız sensörü verisini kullanıyor. Bisiklet olduğu yerde dururken ön tekeri çevirince hemen hızı hesaplayıp ekrana veriyor.

Wahoo hız sensörü verisini kullanıyor. Bisiklet olduğu yerde dururken ön tekeri çevirince hemen hızı hesaplayıp ekrana veriyor.
Wahoo fitness değil, Strava'dan bahsediyoruz.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
strava yüklediğiniz gps verilerini , kendi sistematiğine göre zaman ve mesafe verisiyle ortalama hız vs gibi şeyleri oluşturuyor. attığınız gps verisi kontrolden geçiyor.

Kuş uçuşu alıyor demek ki bazı yolları :) Gerçi o zaman da yol kısalır hız düşer, sonuçta t0 da xy de iken t1 de x1 y1 de koordinat alıyor, anlık hızlarda sapma olur ama segmentte nasıl o kadar sapıyor anlayamadım.
Bak örnek mesela. 79w ile 62km/s ortalama ile 1km lik segmenti geçmiş.

Screenshot_20241219_111519_Strava.jpg

İyi bir telefonunuz varsa bisiklette kullanmanizi tavsiye etmem. Titreşimler telefonu bitiryor. Dokunmatigi ve kamerasi gidebilir. Eski telefonunuz var ise kullanilabilir. Wahoo uygulamasi bayagi iyi o konuda.

Geri