Scudo Sports

Strava yardım

Strava departmanına yazdım bakalım mevzuyu.. Muhtemelen benzer bir cevap gelecek Adil Abi 😅
Bu yazılım böyle ise yemişim stravayı.. Zaten inaktif kullanıyorum.. Keyfe keder açıyorum arada..

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Scudo
Strava departmanına yazdım bakalım mevzuyu.. Muhtemelen benzer bir cevap gelecek Adil Abi 😅
Bu yazılım böyle ise yemişim stravayı.. Zaten inaktif kullanıyorum.. Keyfe keder açıyorum arada..
En güzeli ucuz yollu bisiklet bilgisayarı alman. Sorun olduğunda ondan indirip dosyayı manuel yükleme imkanın olur.

En güzeli ucuz yollu bisiklet bilgisayarı alman. Sorun olduğunda ondan indirip dosyayı manuel yükleme imkanın olur.

Kesinlikle 👍 full set cycplus sipariş ettim. Haziran ın ilk haftası elimde olur. Bir de nedense telefon şarjını da fazla tüketiyor..

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Kesinlikle 👍 full set cycplus sipariş ettim. Haziran ın ilk haftası elimde olur. Bir de nedense telefon şarjını da fazla tüketiyor..

Garmin 530 almak istedim fakat aşırı maliyetli oluyordu. Ben de böyle bir şey sipariş vereceğim . En azından rotayı hesaplasa yeter . Yetmez durumunda memleketin hali belli .

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Garmin 530 almak istedim fakat aşırı maliyetli oluyordu. Ben de böyle bir şey sipariş vereceğim . En azından rotayı hesaplasa yeter . Yetmez durumunda memleketin hali belli .

Cycplus ta harita ya da rota belirleme gibi bir seçeneğiniz olmuyor malesef.. Yanlış anlamış da olabilirim 😅 yani sürüş toplamına ait dataları kastetmiyorsanız.. Onun yerine garmin, bryton 420, igs sport 620 gibi cihazlar almanız daha uygun olur.

Arkadaşlar cahilliğime verin bir konuda aydınlanmaya ihtiyacım var.Max elevation neye göre dereceleniyor özetle 3000 üzeri tırmanış yaptığım oldukça yüksek bir konumda 450 lerde çıkan yükseklik 1300 tırmanış gösteren konumda 854 çıkmakta ,yükseklik kafamı karıştırmakta halbuki daha yüksek olması gerekmiyormu ilk konumun ?

Arkadaşlar cahilliğime verin bir konuda aydınlanmaya ihtiyacım var.Max elevation neye göre dereceleniyor özetle 3000 üzeri tırmanış yaptığım oldukça yüksek bir konumda 450 lerde çıkan yükseklik 1300 tırmanış gösteren konumda 854 çıkmakta ,yükseklik kafamı karıştırmakta halbuki daha yüksek olması gerekmiyormu ilk konumun ?

Max elevation o rotadaki en uzun tırmanış segmentini verir sadece, düzlük veya iniş başladığında ölçümü keser. Mesela bir sürüşte 3 kere Kartepe'ye de inip çıksanız da 1600 max elevasyon verir, 4800 vermez.

Yani tırmanış başından inişin başlangıcına kadar olan veridir. Öte yanda, total elevasyon ise sürüşteki tüm tırmanışları toplamı...

Max elevation o rotadaki en uzun tırmanış segmentini verir sadece, düzlük veya iniş başladığında ölçümü keser. Mesela bir sürüşte 3 kere Kartepe'ye de inip çıksanız da 1600 max elevasyon verir, 4800 vermez.

Yani tırmanış başından inişin başlangıcına kadar olan veridir. Öte yanda, total elevasyon ise sürüşteki tüm tırmanışları toplamı...
Bende Total elevasyon yok. Premium alanlarda mı var sadece?

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Bende Total elevasyon yok. Premium alanlarda mı var sadece?
strava'da gösterilen "elevation" zaten total elevation oluyor...
max. elev için farklı yerlere bakmanız gerekli...(Yol biglisayarındaki değerleri, analizdeki grafikler, elevate isimli eklenti vs.)

• Beğen
Tepkiler: hasanben ve lrfan
3000 metre tırmandığınız STRAVA sürüş linkinizi atın buraya bakalım

• Hahaha
Tepkiler: sccetin
Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdi çok iyi anladım öğrenmek güzel.
3000 metre tırmandığınız STRAVA sürüş linkinizi atın buraya bakalım

Check out my activity on Strava: (link)

Premiuma geçsem kalori dışında bir artısı olurmu yol km yükseklik rota vs.

Kalori ve yükseklik için premiuma gerek yok.

Cep telefonu GPS sıkıntısı çok bariz, haritaya bakın arada denizden geçmişsiniz, feribota binmediyseniz, max hız 175 km :)

Benzer durum arkadaşımda olmuştu, telefonun GPS ayarına gidip hassas ayarını seçin, onunki düzelmişti. Strava haritasına göre 3000 metre elevasyon alacak tırmanış yok zaten

• Beğen
strava'da gösterilen "elevation" zaten total elevation oluyor...
max. elev için farklı yerlere bakmanız gerekli...(Yol biglisayarındaki değerleri, analizdeki grafikler, elevate isimli eklenti vs.)
Stravada analiz kısmında yapılan hem total hemde max elev. gösteriyor.
Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdi çok iyi anladım öğrenmek güzel.

Premiuma geçsem kalori dışında bir artısı olurmu yol km yükseklik rota vs.
Şayet powermetren yoksa stravanın gösterdiği kalori değerini ciddiye almana gerek yok..

• Beğen
Gps sıkıntım var feribot yok o rotalarda zaten onunla ilgilide yanlış hatırlamıyorsam konusunu açıp sormuştum.
3000 den kastım yükseklikti bilgisizlikten yanlış yazıyorum sanırım ama şiimdi anladım.
@ırfan
Kalori ve yükseklik için premiuma gerek yok.

Cep telefonu GPS sıkıntısı çok bariz, haritaya bakın arada denizden geçmişsiniz, feribota binmediyseniz, max hız 175 km :)

Benzer durum arkadaşımda olmuştu, telefonun GPS ayarına gidip hassas ayarını seçin, onunki düzelmişti. Strava haritasına göre 3000 metre elevasyon alacak tırmanış yok zaten

Aynı linki yapıştırmışım pardon

Screenshot_20220623-165756_Settings.jpgScreenshot_20220623-165748_Permission controller.jpgDaha ne yapabilirim bilmiyorum evet denizden geçmişim gibi görünüyor 😅

S21 ultra cihaz

Maksimum hızı da es geçmeyelim :D Strava dışında farklı bir yazılım veya Garmin düşünülebilir

Arkadaşlar Strava hakkındaki sorularınıza bu başlık altında cevap bulabilirsiniz. Bulamazsanız bu başlık altında paylaşabilirsiniz. Alakasız başlık altlarında sorularınız büyük ihtmalle cevapsız kalacaktır.

Son düzenleme:
Strava ile sürüş sırasında yükseklik görebiliyor muyuz ?

strava’da etkinlikleri birleştirip tek bir etkinlik olarak görebiliyor muyuz? uzun turdayım bitişte günlük sürüşleri birleştirip ayrı bir etkinlik olarak görmek istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
strava’da etkinlikleri birleştirip tek bir etkinlik olarak görebiliyor muyuz? uzun turdayım bitişte günlük sürüşleri birleştirip ayrı bir etkinlik olarak görmek istiyorum.
Merhabalar istemiş olduğunuz şey mümkün.
1. turları tarih sırasına göre export yapıp gpx formatında pc yada tlf indirin hatta indikten sonra rakam verinki sıraları karışmasın .
2. (link) bu siteye giriş yapıp gpx dosyalarını tarih sırasında göre seçerek yükleyin ( gpx merge files ) tıklayın sonrasında site sizin turlarınızı birleştirip tek bir dosya haline getiriyor ve yeni gpx dosyanızı indirmeniz için buton çıkarıyor tıklayıp indirin.
3. strava export gpx yapmış olduğunuz turlarını mutlaka silin yoksa birleşmesi sağlanan dosya tur tekrar hatası alıyor.
4. Bu işlemleri telefondan yaparsanız (link) site hata veriyor bazen farklı tarayıcı ile deneyin ben hep pcden yapıyorum sorun olmuyor
5.stravada Upload gpx kısmında birleşen dosyayı yükleyip işlem bu kadar
:D

Yukarıda ki anlatılanları eksiksiz bir şekilde yaparsanız kesin oluyor .

Geri