aslında bir arkadaş fotoğraflı güzel bir anlatım yapsa özellikle strava için ne güzel olur benim gibi acemiler için. Strava nasıl kullanılır nasıl yapılır edilir vs.
Ben bir cok program kullandım fakat içlerinde kullanışlı olması bakımından en çok Strava yi beğendim.
Segment olayı çok iyi mesela. Ilerlediğiniz rota üzerinde varsa eger bu segmentlerden her seferinde geçiş sürenizi ölçüyor. Takip ettiginiz kisilerle ve en önemlisi kendinizle yarışmış oluyorsunuz.. masaüstü sürümünden giriş yapıp farklı grafiklerle analizleri incelemek eglenceli oluyor.
Etkinlikler, kaydedilmiş rotalar, yariscilarin hesapları vs gibi özellikler başarılı..
Full sürüme geçmeden bir çok özellik kullanabiliyorsunuz..
Ben şimdiye kadar GPS konusunda herhangi bir sorun veya takılma yaşamadım.. sorusu olan arkadaşlara elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım..
ben endomondo ile kayıt yapıyorum daha sonra kayıdın gpx'ini indirip stravaya yüklüyorum endomondo şuana kadar hiç sapıtmadı
neredeyse bütün bisikletçiler stravada. stravadan vazgeçmek olmaz bence
Bugün yeni aldığım km saatini strava ile kıyasladığımda çok doğru sonuç verdi. yalnız auto stop özelliği aktif olmasına rağmen oturduğum yerde telefonu koydum total sürüş süresini bisiklet km saati 24 dakika gösterirken strava 38 dakika gösterdi. onun haricinde iyi. kendimizin resume yapması gerekiyor herhalde. daha önce Endomondo ve Mapmyride kullanmıştım. mapmyride kullanırken bir ufak alt geçitten geçtim daha sonra gps duman oldu toparlayamadı kendini devreye girmedi tünelde kaldı ondan sonra kaldırdım. Stravada böyle bir problem hiç yaşamadım.
ben runtastic kullandım ilk defa iki gündür onunda apk indirdim pro versiyon için.Siz bu stravayı premium olarak mı kullanıyorsunuz ? yıllık 131 tl ücret çok değil mi?
Onlarca kez yaşadığım ve artık doğruluğundan emin olduğum bir farkı belirteyim:
Birkaç arkadaş uzun tura çıkıyoruz, aynı rotaları geçiyoruz. Ben Garmin kullanıyorum diğer arkadaş cepten Strava. İkimiz de Strava'ya verileri yüklediğimizde arada bariz farklar ortaya çıkıyor. Mesela çıkılan yükseklik farklı (cepteki Strava daima fazla rampa çıkmış oluyor -ben 300 metre çıkmışsam arkadaş 600-700 metre çıkmış oluyor), ayrıca harcanan güç daima cepteki Strava'da fazla oluyor. Doğal olarak yükselti farklarındaki hızlar da farklı oluyor. Yani arkadaşımla kafa kafaya gittiğimiz yerlerde arkadaşın hızı daha fazla çıkıyor. Garmin basınç farkına göre yükseklik hesaplarkan cepteki Strava GPS'i referans alıyor. Bununla ilgili yıllardır çok fazla tartışma oldu. Mesela Strava'daki Climb Challenge'larında cep kullananlar daima avantajlı oluyorlar.
@Bahadır Gürel acaba fazladan gaza getirmek için mi verileri yüksek çıkıyo. sonuçta herkesi gaza getirmek için segmentleri falan var birbiriyle yarıştırıyo. olabilir mi olabilir yani
eve giderken strava ile runtastic programını aynı anda açıcam bakalım ne veriler çıkartıcak.
Bu maksimum hizlarin 100-200 km olmasi gps sinyalinin kopup tekrar baglandigi noktalar. Gps bunu kus ucusu olarak gosterip hizinizi cok yuksek gosteriyor.
her telefonun GPS özelliği bir değil, sanırım telefona göre de değişiyor doğruluk payı. Sırf bu iş için üretilen ürünler tabi ki daha doğru sonuç verir ama çoğunluk strava kullanıyor sanırım.
GPS 'de belli bir miktar sapma normaldir ve iz çizgisini yolun tam üzerinde göstermemesi de normaldir. Mesela sahilde mangalcılar, çocuklar, hayvanlar, mazgallardan ötürü sağa sola kaçıyoruz, belkide çok hassas olduğu için bu zigzaglar oluşuyor.