Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Strava yardım

ben direk telefonu uçak moduna alıyorum sadece gps açık oluyor 2 gun gıttıgı oluyor.

runkeeperda 2 saatlik bir aktivitenin gpx verisini stravaya attığımda 30 dakika mola olduysa onu aradan çıkarabiliyor. yani runkeeperda 2 saatte 50 km gıttıysem ortalama 25 ise strava 15 dakika durduğum için 1 saat 45 dakıka olarak ortalamayı daha yuksek gösterıyor.

stravanın her turlu yani otomatik pause özelliği var boşuna durunca pause falan yapmanıza gerek yok. başka uygulamadan gpx verisini yüklesenizde otomatik hesaplıyor kendısı stravanın.

• Beğen
Tepkiler: Fevzi Orak
Scudo
@Cem Ç. Hocam uygulama internete ihtiyac duymuyor mu? Ucak moduna aliyorsunuz.

@erencaner strava gps ile çalışıyor hala bunu bilmeyenler var. ne 3g ne gprs nede telefon açık olması gerekmıyor. telefon da sım kartı olması gerekmıyor stravayı kullanmanız için...

ben eskıden ıpod yanı sımkartsız ıpod onda kullanmıştım. tabı artık desteklemıyor strava yenı telefonları desteklıyor. sadece gps açık olması yeterlı. kayıt ettıkten sonra ıstersenız 1 2 gun sonra wıfıden de atarsınız 3 g bence gereksız bırşey... zaten turkıyede caddebostan sahılde turkcell avea bıle cekmıyor 3 g doğru durust...

Bu günkü sürüşümüzde % 10 civarinda harcadı strava.Telefon s3

(link)

• Beğen
@Cem Ç. Evet hocam hakliymissiniz denedim simdi sadece gps'e baglanmasi lazim baslamadan once. Sabit yesil olmasi lazim. Onceden de denemistim ama gps'e baglanmadan baslattigim icin calismiyor sanmistim.

Veri bağlantısı olunca daha hızlı olarak işlem yapılıyor diye biliyorum. O yüzden en azından 2gyi açık tutuyorum. Evin önüne gelince direk kaydet diyorum işim bitiyor.

Gps acik, mobil veri kapalı oldugu sürece sarj konusunda sıkıntı olmuyor.
Ortalama konusunda ise manuel olarak durdurmuyorum ve genelde ortalama hız bisiklet sayacindan 1-2 puan düşük oluyor.

• Beğen
Keşke iphone için de hücresel veri kapalıyken gps çalışsa ama olmuyor maalesef. Bu yüzden daha fazla batarya harcıyor gereksiz yere.

Bence cok fazla harcamiyor. Lg g2 de 3 saat civari suruste %6-7 civari yiyor. Uygulama guzel optimize edilmis, arka planda calismasi guzel.
Durunca stop etmek mantikli, yoksa ufak surus ile ilgili olmayan hareketleri de yakaladigindan istatistiklerde sapmaya yol aciyor.

• Beğen
@Fevzi Orak

Peki bu durumda harita konum verileri strava da işleniyor mu?

@Hakan BİLEN
Ben deneme yaptım ama Road Bike adlı program ile internet gerekmiyor konum vs her şey doğru.
ImageUploadedByTapatalk1433024617.461442.jpg

• Beğen
@Silmarillia Gezi sırasında Hücresel veya Wifi aktif değildi yani, keşke sokağa girip çıkaydınız düz çizgiyle tamamlıyormu anlardık :D Ben araçla yolda giderken uçak modunda denediğimde kayıt yapmamıştı rotayı. eğer sim kart olmadan bunları yapıyorsa iyi, ikinci iphone u sırf bu iş için kullanabilirim :D

@Muhammed Dursun
Sadece ilk baglanti aninda konumu daha iyi tahmin etmek icin internet baglantisina ihtiyac duyar. O da dunyanin nerede oldugunuza bakmasi icin. Baglanti yapildiktan sonra internet kullanilmaz.

@Hakan BİLEN
Evet internet yokken kaydettim kısa deneme amaçlı. Yarın deneyeceğim ufak bir turda hiç interneti açmadan. Sanırım bir sorun olmaz gibi. Stravayı'da deneyeceğim.

Bende de şöyle bir enayilik oluyor stravada. Bitirirken internete bağlı değilim mesela bir resim ekliyorum ve bir başlık yazıyorum. Bunu kaydediyor. Sonra internet olunca sync yapıp bunu gösteriyor. Fakat resim ve açıklama yok. Göstermiyor onları. Dün yine kapatırken 3g açmak geldi aklıma kaydı öyle yaptım ve öyle sync etti ve hemen geçmiş ve dün aradığım tüm fotolarimi da göstermeye başladı.

• Beğen
Evet bende denedim sorunsuz kayıt yaptı, belki ben daha önce denediğimde farklı programla denemiştim emin değilim :)

Bu arada iPhone için tema seçimi var mı uygulamada? Ben bulamadım da siyah ekran hoşuma gitmiyor.

Arkadaşlar 3g + gps + strava samsung s3 telefonda 45km civarı %3 lere düşürüyor şarjımı. Önceki mesajlardan yola çıkarak teyit etmek adına 3g'yi kapatıp sadece gps'i açsam yaklaşık olarak kaç km lik yol gidebilirim (maksimum). Hani öyle ki bazen şarjım bitecek diye dönüş yolunda eve kadar pedala kuvvet hızla döndüğüm oluyor. Bu arada telefonun pilini merak ederseniz öyle çok yıpranmış falan değil.

Geri