Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Strava yardım

Merhaba, kullandığınız nabız bantları marka/modellerini yazar mısınız(link de olur).

Scudo
Endomondo'yu yükleyip bir dene görüyor mu.
Strava ANT+ desteklemiyor. Bu yüzden ANT+ bantlardan veri alamıyor. Endomondo ise destekliyor.

Decathlon ve tchibo da satılan nabız bandlarını denedim.

Çağrı, ant+ başka bir protokol. Bluetooth nabız bandı ile telefon uyumu, bluetooth üzerinden olacak şekilde olması gerek.

Çözümü strava da bulmam gerek.

Dediğiniz gibi bunlar Bluetooth 4.0 la çalışan aletler. @Çağrı Soylu yazdığı gibi; başka programlarla hatta olmuyorsa başka bir telefonla deneyin. Ayrıca bir de pilini değiştirip deneyin derim.

@Onur Ali İmren
Endomondo'yu bir yükle dene sen yine de :)

merhaba. Cateye nin kablosuz km saatini kullanıyorum. Ilk ayarlama ekranını doğru yaptığımı düşünüyorum. Bugun test sürüşü yaptığımda, stravadaki Max hızın 51.6 olduğunu görürken, km saatinde 43 gösteriyordu. Hangisine inanmalıYım? km saatinin ayarını tekrar mı girmeliyim?

Merhaba... Strava zaman zaman şaşırabiliyor.. Uydu sinyali ile kopukluklar olursa, tahmini tamamlıyor sanırım.. Hergün gidip geldiğim yolun uzunluğu bilr değişiyor bazen.. :)

@omur_ms ona gerek yok :) ben 3 farklı program açıyordum (km saati , strava , motoActv ) en doğrusu motoActv çıkıyordu o da km saati ve stravanın ortalamasıydı :)

nasıl bir ekipman kullanıyorsun bilmiyorum, benim dediğim telefondan açılan strava :)

Strava'yı telefondan kullanıyorsanız anlık atlamalar olabilir. Strava antrenmanınızı açıp en yüksek hızın nerede olduğuna bakın. Eğer bir anlık bir yükselmeyse muhtemelen böyle bir şey olmuştur. Eğer düzenli giderek yükselmiş ya da bu hızda uzun süre kalmışsa o zaman diğer sayacınıza jant ebadını yanlış girmiş olabilirsiniz.

@Osman Selman evet evet. iphone'daki uygulama olan strava'dan bahsediyorum. km saatim de cateye wireless'lı olan model. soyutsal alanlarda pedal atıyoruz:) hakkımızda hayırlısı eheh:)

@Çağrı Soylu jant ebadını doğru girdiğimi düşünüyorum ama tam emin de değilim. dün arabaya abimi geçirip hızı sabitlettirdim. aynı hızda gitmemize rağmen "neredeyse" 7 8 km hızımı yavaş okudum km saatinde. tekraren set up yapmam gerekecek sanırım.. bu arada km saati olarak ne kullanıyorsunuz siz?

cateye kablosuz kullanan yok mu acaba?:)

Strava ve benzer uygulamalar ne yazık ki çok sağlıklı çalışmayabiliyor. Daha önce iPhone ile Strava, Endomondo, Runtastic kullandım. Strava'ya göre 100-120 km. hız yaptığım bile oldu! Km.saatinizin ayarları doğru ise, bence sadece o değerlere güvenin.

@Erdal YILMAZ bugun olmadı km saatindeki ayarları tekrar check edip, olmadı yeniden bir setup yapayım. en iyisi böyle olacak sanırım..

@Çağrı Soylu
Bende düşünüyorum bu cihazdan memnunmusunuz? Şuanda İphone ile runtastic kullanıyorum . Fiyatı çok yüksek olduğu için değer mi diye karar veremedim. Teşekkürler

@celikeren
Ben memnunum. Tüm ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor. Bir yükseklik gösterme sıkıntı yaşadım bir ara ama çözdüm onu da. 510 yerine 500 de düşünebilirsiniz. Fiyat olarak daha avantajlı.

• Beğen
Tepkiler: Sozenen
GPS hız hesaplarken;
birim sürede yaptığı 2 ölçüm arasındaki mesafeyi hesaplıyor. Her bir ölçüm 3-5 metre kadar sapma içerebiliyor.
Bu nedenle yalnızca GPS ile yapılan ölçümler çok düzensiz ve güvenilmez oluyor.
Toplam mesafede pek değişmese de hız konusunda başarısız.
Şöyle ki; bi ölçümü -5, bi ölçümü +5 yaptığı zaman hız fırlıyor. İşin içine ağaçlar, yüksek gerilim hatları, binalar falan girince bu sapma değeri iyice büyüyor...

Buna karşılık, mıknatıslı ölçüm yapan km saatleri en doğru ölçümü veriyor. Teker çevresini doğru girdiyseniz eğer, yanılma payı yok.
Çok basit bir matematik işlemi kullanıyor ve hata yapması mümkün değil.
O yüzden zaten GPS'li saat kullanan hemen hemen herkes cihazı ekstra bir hız sensörü ile kullanıyor.

Yaklaşık 1.5 yıldır düzenli olarak strava kullanıyorum aynı zamanda da kablosuz sigma 1009 sahibiyim hemen hemen pek çok sürüş sonrası yaptığım mesafeyi , ortalama ve en yüksek hızımı mutlaka kontrol ederek kıyaslama yapıyorum inanın arasındaki fark hızdan söz edeceksek 1-2 km yi hiç aşmamıştır sizin sözünü ettiğiniz rakamlar arasında ciddi farklar var bu da biryerlerde hata olduğu anlamına geliyor km saatinizin doğru yerine sıkıca sabitlendiğinden , pilinin dolu olduğundan ve mıknatısın doğru açıyla durduğundan emin olduktan sonra son olarak teker çapınızı yeniden girerek saati resetledikten sonra aynı karşılaştırmayı yeniden yapın bakalım sonuç nasıl olacak kolay gelsin

Geri