Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

@Semih Cavdar Hocam yaşınızı bilmiyorum ama bisiklete başladığınız yılda ben doğmuşum :D 4 senedir bisiklet kullanıyorum. Sizde ki altyapıya erişmem için bir 10 yıl gerekiyor :D
Yaş 44, aktif olarak bisiklet kullanmaya 2018 yılında 2 kere diz ameliyatından sonra başladım. Ameliyat öncesi yürümek haricinde 12 yıl boyunca spor yapmadım ama çocukluk ve gençlik yıllarımda aktif futbol oynardım.. Bu arada bisikletten önce malum diz sorunundan dolayı hareketsizlikten yaklaşık 110kg falandım ve aktif günde 1 paket sigara içerdim. Kısacası sizin tahmin ettiğiniz gibi öyle ahım şahım bir geçmiş yok ama insan yeterki istesin, azim ve düzenli çalışma ile hepsi oluyor 😀

Scudo
Şu sevgililer günü, anneler günü, babalar günü bilmem ne günü için hediyeleşme geleneğinden vazgeçmeli. bana çok saçma ve gereksiz geliyor. WhatsApp ve diğer platformlarda boy boy resimler/hediyeler paylaşmak nezaket kalıbından çıktı zorunlu yapılması gereken görevmiş gibi algılanmaya başladı.

Farklılıklar istenmeyen birşey haline gelmeye başladı. Bir ideal olan var ve sürekli ona ulaşmaya çalışıyoruz gibi.

Dünya tuvalet gününde k*çının değerli olduğunu hissetmesi için sokaklarda s*çmaya gerek var mı? eğer varsa buyurun sokaklara....

mutlu haftalar.

Savunma gibi yazmak niyetinde değildim, genel itibari ile yazı yazarken abartma gibi bir sıkıntım var. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim benim demek istediğim eğlence tarafı içindi.
Mustafa'nın dediği gibi zaten şehir içinde sürüp millete terör estiren gruba maymun demek bile az kalır. Maalesef soysal medya mecralarından gördükleri belli başlı bisikletçilere özenip yaptıkları hareketleri ve sürüş tarzlarını bende tasvir etmiyorum. Bu işin doğası dağlardır ormanlardır, belirli yerlerde olmayınca yada ulaşım anlamında zorluk olunca insanlar şehir içindeki yerlere kaçıyor. Ekstra olarak genç olmaları ve bir şeyden çabuk sıkılmaları sebepli ilk fırsatta yine Mustafa 'nın dediği gibi motora geçiyorlar bizim grupta da varlar.

@Semih Cavdar abi bende senin modeldenim. 5 yıl kadar önce uyduruk bisiklet ile indiğim yerler şu an gözümde o kadar büyüdü ki adımımı bile atmadım. Yaş olarak sakatlanma durumunda iyileşmenin uzaması üzerindeki sorumluluklar falan sürekli aklıma geliyor vazgeçiyorum. En güzel tıfıl tıfıl orman yolunda sürüp sessiz bir noktada anın tadını çıkarıp dönmek oluyor.

Aşağıdaki videonun bir noktasında dediği gibi ne kadar koruma olursa olsun göz açıp kapayana kadar her şey olmuş oluyor. Kaza yaptığım dönemde ön tekerimin çarptığını ve yerde acı içinde uyandığımı hatırlıyorum.
Estağfirullah anlayışın için teşekkür ederim. Sorun değil hepimiz belirli dönemlerden geçip abartma vb gibi şeyler yaşayabiliriz. Benim sinir olduğum kısım şehir içerisinde dh yapıp terör estiren maymunlar. Örneğin arkadaşım ve çocuğu ile bir çocuk parkına gidiyoruz, çocuk parkta oynarken sağdan soldan maymunlar gelip absürt hareketler yapıp insanın canını sıkıyor. Metroya inerken merdivenlerden atlıyorlar, sadece yürüyüş için yapılmış parklarda oradan oraya rampa aşağı atlıyorlar liste böyle uzar gider. Ormanda dh yapanlara lafım yok zaten onlar kendileri uygun alanda istediği gibi sprolarını gerçekleştiriyorlar lakin benim bahsettiğim kısım şehirde terör estiren maymunlar. Özellikle bunu çocuklar yapıyor, şuana kadar gerçek hayatta yetişkin bir dh yapana rastlamadım şehir içerisinde. Zaten bilinçli insan şehir içerisinde dh kullanıp insanlara rahatsızlık vermez. Sosyal medyada bu işi yapıp onlardan ilham alıp ortalığı karıştırmaları da cabası tabii.

Benzin istasyonlarında ne zaman 80 psi bassam sırada bekleyen araba ve motor kullanan kişiler şaşkınlıkla bakıyorlar. Sanki ufo görmüş gibi.
Hatta bugün kuryeci adam geldi dedi *Patlayacak diye bekledim fakat patlamadı* dedi.
Demek ki yol bisikleti kullanmış olsam ve 120 psi bassam adamlar yerlerinde duramayacak şaşkınlıktan.

Toksik insanlarla polemiğe girme.

Benzin istasyonlarında ne zaman 80 psi bassam sırada bekleyen araba ve motor kullanan kişiler şaşkınlıkla bakıyorlar. Sanki ufo görmüş gibi.
Hatta bugün kuryeci adam geldi dedi *Patlayacak diye bekledim fakat patlamadı* dedi.
Demek ki yol bisikleti kullanmış olsam ve 120 psi bassam adamlar yerlerinde duramayacak şaşkınlıktan.
Eskiden güzel bir hayatım vardı. Yanımda taşıdığım elektrikli pompa bana yetiyordu. Ancak o gün... O gün yol bisikleti kullanmaya başladım. O gün hayatım değişti. Eskiden 2-3 defa 2 lastiğimi de şişirdiğim pompanın şarjı artık iki lastiğime anca yetiyordu... :D

Eskiden güzel bir hayatım vardı. Yanımda taşıdığım elektrikli pompa bana yetiyordu. Ancak o gün... O gün yol bisikleti kullanmaya başladım. O gün hayatım değişti. Eskiden 2-3 defa 2 lastiğimi de şişirdiğim pompanın şarjı artık iki lastiğime anca yetiyordu... :D
Elektrikli pompa hiç kullanmadım fakat hep kullanmak istemişimdir yollarda. Şu el pompalarından kullanıyorum, normalde 80 psi basılması gerekiyor benim lastiklere fakat el pompası ile max 50 psi basabiliyorum bir yerden sonra acayip yoruyor. Ağır olmuyor mu peki taşıması? Kalın sibopun tek avantajı benzin istasyonlarında sorunsuz hava basması. Şahit her benzin istasyonunda pompa bulunmuyor bulunsa bile bazıları çok eski olduğundan hava basmaya cesaret edemiyorum.

IMG_20230622_211515.jpg
Elektrikli pompa hiç kullanmadım fakat hep kullanmak istemişimdir yollarda. Şu el pompalarından kullanıyorum, normalde 80 psi basılması gerekiyor benim lastiklere fakat el pompası ile max 50 psi basabiliyorum bir yerden sonra acayip yoruyor. Ağır olmuyor mu peki taşıması? Kalın sibopun tek avantajı benzin istasyonlarında sorunsuz hava basması. Şahit her benzin istasyonunda pompa bulunmuyor bulunsa bile bazıları çok eski olduğundan hava basmaya cesaret edemiyorum.
Bende Mi'nin pompası var. Gerçekten çok yavaş hava basıyor. Onun dışında memnunum. İlk aldığımda cumartesi saat 11'de denemiştim. Bütün apartman uyandı benim lastik şişmedi :) ...

• Hahaha
Tepkiler: lrfan
306157 dosyayı görüntüle

Bende Mi'nin pompası var. Gerçekten çok yavaş hava basıyor. Onun dışında memnunum. İlk aldığımda cumartesi saat 11'de denemiştim. Bütün apartman uyandı benim lastik şişmedi :) ...
Aynısı bendede var. Ses konusunda haklısınız ama hızlı basma noktasında bence gayet ideal sürede basıyor. Düğmeye basar basmaz sisirecek pompa zor.bu zamanda 😂
Ne kadar sürede ne kadar psi basabiliyor? Sarjı ortalama ne kadar gidiyor? Kaç gram veya kg?
Ürün ağırlığı 500 gram civarı 100 psi havayı da 0 dan 100 e 5 dk sürmez bence gayet iyi şarj konusuna gelecek olursam ben aldım alalı 2 kere sarj etmiştirim. Oda bataryası devamlı sarjsız kalmasın diye suanki fiyatıyla olsa alırmıydım, almazdım.

Mi'nin pompası tek şarjla 3 trekking/şehir bisikletinin havasını arka arkaya yarıdan tamamlayabiliyor, yol bisikletinin havasını 90-100'den 120'ye tamamlamaya da yetiyor ama 0-120 yaparken 110'da ısınıp kapanıyor. O nedenle 70-80 civarına kadar ayaklı pompayla şişirip dikişlerim patlamasın diye kalanını Mi ile şişiriyorum. Michelin'in pompası da var ama oraya kadar çıkamıyor. Max 110 dese de 101 civarında yükseltemeden debelenmeye başlıyor. Çakmaktan çalışan Piranha 60'ı geçince yalvarmaya başlıyor.

Forum aktiflik olarak mevsim ortalamasının altında seyrediyor...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Nasıl bir şeref yoksunu karaktersiz insanlar var bu hayatta... E-bike alıp tüm segmentleri kat etmedikleri yetmezmiş gibi bir de övüne övüne paylaşıyorlar kom vb aldılar diye.

Benzin istasyonlarında psi ayarladığım zaman pompa çalışmıyor bende. Patlak lastik ayarını seçince hava vermeye başlıyor, göz kararı şişiriyorum ben de. Nasıl ayarlıyorsunuz siz?

Nasıl bir şeref yoksunu karaktersiz insanlar var bu hayatta... E-bike alıp tüm segmentleri kat etmedikleri yetmezmiş gibi bir de övüne övüne paylaşıyorlar kom vb aldılar diye.
Adamlar Twitter'da bile profil açmış 😂

Benzin istasyonlarında psi ayarladığım zaman pompa çalışmıyor bende. Patlak lastik ayarını seçince hava vermeye başlıyor, göz kararı şişiriyorum ben de. Nasıl ayarlıyorsunuz siz?
Benim tekerleğin sibopları kalın schrader sibop. 80 Psi ayarlıyorum sonra ise sibop bana en yakın olacak şekilde tekerleği ayarlıyorum, pompayı alıp sibopa iyice yerleştirip bir elle alttan üste doğru sibopa bastırıyorum diğer elle ise üstten kendime doğru çekerek sibopu destekliyorum ve kendisi hava basmaya başlıyor. Bir gözümde psi sayacında oluyor. Eğer yeterince sibopa baskı uygulamazsan hava basmıyor tam aksine lastiğin havasını alıyor. Böyle anlatınca karmaşık gibi geliyor insanın kulağına, video çekme imkanım olursa video çeker paylaşırım.

Forum aktiflik olarak mevsim ortalamasının altında seyrediyor...
maalesef eskisi gibi tur başlıkları da canlı değil. Forumdan tanışıp forum dışında samimi olduğum bir abi ile daha dün aynısını konuştuk. Galiba turcular biraz daha sosyal medya (facebook, instagram, youtube) tarafına yönelmeyi tercih eder oldular.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Geri