Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Şuan içimden bisiklet almak geçiyor fakat çok arada kaldım. Foruma az önce üye oldum konu açma yerini de bulamadım.
Arada kalmayın, bütçenizi belirleyin, sonrasında hangi tür bisiklet sevdiğiniz ve sizin ihtiyacınızı karşılayacak onu belirleyin, sonrasında hem bu mecradan tecrübeli kişilere sorarak bilgi alabilirsiniz hem de internet üzerinden sıfır ve 2nci el ürünlere bakarak karar verebilirsiniz.
Yani kararsız kalıp hiç bisikletsiz kalmamak adına söylüyorum (hazırda bisikletin varsa bu söylediklerim boşa düşer).
Yeni üyeler bir süre ve etkileşim seviyesine ulaşmadan yeni konu açamıyorlar ama eminim aradığın konu muhakkak daha evvel açılmıştır ve içerisine ekleyerek soruyu iletebilirsin.

Scudo
Arada kalmayın, bütçenizi belirleyin, sonrasında hangi tür bisiklet sevdiğiniz ve sizin ihtiyacınızı karşılayacak onu belirleyin, sonrasında hem bu mecradan tecrübeli kişilere sorarak bilgi alabilirsiniz hem de internet üzerinden sıfır ve 2nci el ürünlere bakarak karar verebilirsiniz.
Yani kararsız kalıp hiç bisikletsiz kalmamak adına söylüyorum (hazırda bisikletin varsa bu söylediklerim boşa düşer).
Yeni üyeler bir süre ve etkileşim seviyesine ulaşmadan yeni konu açamıyorlar ama eminim aradığın konu muhakkak daha evvel açılmıştır ve içerisine ekleyerek soruyu iletebilirsin.
Hocam 10.000TL bütçe belirledim ne tür bisiklet alacağımı seçemedim. Kron XC 150'im vardı geçen aylarda çalındı. Yazlıktan bir kerelik getirmiştim kışın da sürmek için. Adam binaya girip çalmış. Kısmet işte keşke getirmeseydim adama bilemiyoruz ki. Şuan 0 bakıyorum ben KRON XC 300 hidrolik disk alacaktım bir arkadaşım Rockrider ST530 önerdi. Bulunduğum yer de genellikle yokuşlu ve asfaltı pek iyi değil yani arada çukur mukur var. Kaldırımda da sürmem gereken yerler var bu nedenle dağ bisikleti tercih etmiştim. Şuan yazlığa geldim ve canım sıkılıyor. Bir konunun altına yazdım ama benim gibi birkaç kişi de yazmış kimse yardımcı olmamış cevap veren yoktu.

Hocam 10.000TL bütçe belirledim ne tür bisiklet alacağımı seçemedim. Kron XC 150'im vardı geçen aylarda çalındı. Yazlıktan bir kerelik getirmiştim kışın da sürmek için. Adam binaya girip çalmış. Kısmet işte keşke getirmeseydim adama bilemiyoruz ki. Şuan 0 bakıyorum ben KRON XC 300 hidrolik disk alacaktım bir arkadaşım Rockrider ST530 önerdi. Bulunduğum yer de genellikle yokuşlu ve asfaltı pek iyi değil yani arada çukur mukur var. Kaldırımda da sürmem gereken yerler var bu nedenle dağ bisikleti tercih etmiştim. Şuan yazlığa geldim ve canım sıkılıyor. Bir konunun altına yazdım ama benim gibi birkaç kişi de yazmış kimse yardımcı olmamış cevap veren yoktu.
Merhaba, ben de geçenlerde forumdaki tecrübeli üyelere danışarak bir bisiklet almıştım. Eğer şehir bisikleti arıyorsanız ben Mosso Legarda 2324 MDM H almıştım ve gayet memnunum açıkçası. Tek canımı sıkan tek suluk yeri olması :) Ama çukurlu yollardan bahsetmişsiniz belki amörtisörlü modeli olan 2324 MSM H düşünebilirsiniz. Tabi daha tecrübeli kişiler sizi daha iyi yönlendirecektir.

Bu forumda düşündüğüm bisikletin konusuna girdim diyelim 30 40 sayfa cevap arasından acaba hangisi işime yarar diye mi bakacağım?
Evet gerekirse hepsini okumalısınız, bazen faydasız diye düşündüğünüz bilgiler bile olmadık bir yerde işinize yarayabilir. Siz hiçbirsey okumadan direk sorumu sorayım, cevap ayağıma gelsin diye bekliyorsanız beklemeye devam edin.

"Acilen 50 mesaj sınırı kaldırılıp konu onaylama sistemi gelmelidir. "

(link)

Bu forumda düşündüğüm bisikletin konusuna girdim diyelim 30 40 sayfa cevap arasından acaba hangisi işime yarar diye mi bakacağım?
Bakmak zorunda değilsin. Alakalı sayılacak bir konuya giriyorsun, oraya derdini anlatan bir gönderi giriyorsun, gören forumdaşlar yardımcı oluyor. Geçin şu, "bütün başlığı okumak zorunda mıyım?" kafasını.

Acilen 50 mesaj sınırı kaldırılıp konu onaylama sistemi gelmelidir.
Hımmm... Tamam.

• Hahaha
Tepkiler: ErzincanLee
Bu forumda yeni üye olup konu açmak isteyenler neden var olan ilgili başlıkların altına sorusunu yazmıyor?

Bir soru daha sorayım. Bana belirli bir alanda ilgileri olan insanların birleştiği tüm forumlardan; Bisikletforum dan daha derli toplu, istediğin bilgiye kolay ulaşabildiğin, arşivi düzgün bir Türk forum sitesi gösterir misin?
Foruma ilk üye olduğumda açık konuşmak gerekirse ben de zorlandım. Özellikle belli konular dışında sormam gereken sorular için uygun başlık bulmak yabancı biri olarak bayağı zordu ve çok kısıtlayıcı gelmişti.

Sorunuza cevap olarak Kayıp Rıhtım edebiyat forumunu önerebilirim. Arşiv kısmı buradan iyi midir bilemiyorum. Fantastik edebiyat türüyle alakalı bir çok kitap serisi hakkında içeriği mevcut. Ama arayüzde dolaşmak ve aradığım konuları nokta atışı bulmak konusunda orada daha özgür hissediyorum. Tabii oranın yeri ayrı buranın yeri ayrı, İçerik farklı.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Foruma ilk üye olduğumda açık konuşmak gerekirse ben de zorlandım. Özellikle belli konular dışında sormam gereken sorular için uygun başlık bulmak yabancı biri olarak bayağı zordu ve çok kısıtlayıcı gelmişti.

Sorunuza cevap olarak Kayıp Rıhtım edebiyat forumunu önerebilirim. Arşiv kısmı buradan iyi midir bilemiyorum. Fantastik edebiyat türüyle alakalı bir çok kitap serisi hakkında içeriği mevcut. Ama arayüzde dolaşmak ve aradığım konuları nokta atışı bulmak konusunda orada daha özgür hissediyorum. Tabii oranın yeri ayrı buranın yeri ayrı, İçerik farklı.
Doğrudur hocam. Ben genelde teknik konular içeren forum sitelerine üyeyim. Yine teknik konular icin bu forumu 2 yil kadar üye olmadan googleye yazarak karsima ciktigi icin, sorularima cevap bulmak icin kullanıyordum. Sonra sevince dedim üye olayım. Üye olunca gördüm ki bu forumda oturmuş bir sistem var özellikle geçmişte tartışılan bilgiler rahat bulunuyor ve arşivi zengin. Benim diger cok takildigim forum sitelerinden farkli, sistemli çalışıyor. Bahsettginiz forumdaki duzende edebiyat forumu olmasının da etkisi vardir diye düşünüyorum.

Forum her açıdan güzel bir topluluk ve müthiş bilgi paylaşımları yapılıyor, arkadasliklar kuruluyor, yeni hobiler ediniliyor. Ben ülkemizde bütün forum sitelerinin kullanisli olmasini isterim.

• Beğen
Tepkiler: Gkgoko ve -Deniz-
İçimizden geçtiler. İstila ettiler. Yıllarımızı yediler.
Kazanımlarımızı çaldılar, sevincimizi yitirdiler , herkesi ruh hastası yaptılar.
Yazık ettiler perişan ettiler ama vazgeçmediler

• Beğen
Tepkiler: firestone
Merhaba, ben de geçenlerde forumdaki tecrübeli üyelere danışarak bir bisiklet almıştım. Eğer şehir bisikleti arıyorsanız ben Mosso Legarda 2324 MDM H almıştım ve gayet memnunum açıkçası. Tek canımı sıkan tek suluk yeri olması :) Ama çukurlu yollardan bahsetmişsiniz belki amörtisörlü modeli olan 2324 MSM H düşünebilirsiniz. Tabi daha tecrübeli kişiler sizi daha iyi yönlendirecektir.
Teşekkürler hocam. Herkes farklı bir bisiklet öneriyor çok karışık bir durumdayım. En son yine Kron XC 150 alıp geçicem. 2300'e aldığım bisiklete 8000 vermek koyuyor.

Bisiklet park ayağını sonunda çıkartabildim. Bisiklet resmen yarım kilo hafifledi ve görünüşü daha iyi oldu keşke daha önceden çıkarsaydım. Temizlik sırasında mecburen yine takıp çıkartmak zorunda kalacağım orası ayrı konu tabii. Tartı ile her ne kadar doğru ölçülür fakat ölçtüğüm kadarı ile bisiklet şuanda 10,7kg civarında? Buna suluk kafesleri, garmin apartları vb eklentiler dahil.

@StanicEnemy El kantarı ile bisikleti tartmak çok zor, ben tartıya bisikleti elime alıp tartıldıktan sonra kendi ağırlığımı çıkartarak hesaplamıştım.

@StanicEnemy El kantarı ile bisikleti tartmak çok zor, ben tartıya bisikleti elime alıp tartıldıktan sonra kendi ağırlığımı çıkartarak hesaplamıştım.
Evet bende normal tartı ile tarttım dediğin gibi fakat emin olamadım.

Bisiklet park ayağını sonunda çıkartabildim. Bisiklet resmen yarım kilo hafifledi ve görünüşü daha iyi oldu keşke daha önceden çıkarsaydım. Temizlik sırasında mecburen yine takıp çıkartmak zorunda kalacağım orası ayrı konu tabii. Tartı ile her ne kadar doğru ölçülür fakat ölçtüğüm kadarı ile bisiklet şuanda 10,7kg civarında? Buna suluk kafesleri, garmin apartları vb eklentiler dahil.

Bakım ve temizlik için aşağıdakinden kullanabilirsiniz. 150-200TL ye temin edilebilir. Çok pratik ben senelerce kullandım.

FX 2 nin pedalsız M ölçüsünde fabrika verisi 11,7kg. FX5 pedalla birlikte 10.7 civarında çıkar.(Pedalsız 10.35)

1686760250174.png

Bakım ve temizlik için aşağıdakinden kullanabilirsiniz. 150-200TL ye temin edilebilir. Çok pratik ben senelerce kullandım.

FX 2 nin pedalsız M ölçüsünde fabrika verisi 11,7kg. FX5 pedalla birlikte 10.7 civarında çıkar.(Pedalsız 10.35)

305796 dosyayı görüntüle
Bu aleti takmak zor mu peki? Çok uğraştırıcı bir şey ise kullanmak istemem.

Edit: Sanırım bu oluyor.

Aynen budur. Quick releasein somunlu tarafını, düz tarafa yerleştirip, hafif esneterek mandal tarafını çentikli kısma yerleştiriyorsunuz o kadar. Vites fren ayarınızı, temizliğinizi vs herşeyi yapabilirsiniz sonrasında. Çok basit ama bir o kadar pratik ve faydalı bir alettir. (sürücüyü taşımaz , sadece boş bisiklet için kullanabilirsiniz)

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Yaptığım kazayla alakalı başlık mı açsam @Rhodiumm'un güncel konusuna mı salça olsam bilemedim.

Ben Peugeot'da bundan kullandım. Pek kolay ve işlevsel gelmedi. Tavsiye etmiyorum. Onun yerine yandan asmalı olan modeller daha iyi. Onlarda da ince olanlar çok sallanıyor. Ben aşağıdaki ürünü satın aldım. Profili falan kalın gözüküyordu. Sağlam duruyor tavsiye ederim. Farklı renkleri de mevcut.

(link)

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri