Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Herkese merhaba.Yine konu dışı olacak ama benim yaptığım mix ve mastering ile sanatçının başkası tarafından yapılan official mixing linkini paylaşıyorum.Yorumlarınızı bekliyorum.Hangi mix size daha iyi geliyor .Mix ve mastering işleminde farklı kulakların yaptığı yorumlar çok önemli .Youtube linki official diğeri ise benim yaptığım mix'tir.Şimdiden teşekkürler.Youtube yüklenen şarkıları compression işlemine tabi tuttuğu için youtube linkinin ses seviyesi daha düşük kalıyor.

(link)
Youtube linki olan nasıl tarif edeyim daha bir derinden geliyor ses. Bu hissiyat güzel. Sizinki de güzel olmuş elinize sağlık ama ilki bana daha hoş geldi.

• Beğen
Tepkiler: speedymammy
Scudo
Herkese merhaba.Yine konu dışı olacak ama benim yaptığım mix ve mastering ile sanatçının başkası tarafından yapılan official mixing linkini paylaşıyorum.Yorumlarınızı bekliyorum.Hangi mix size daha iyi geliyor .Mix ve mastering işleminde farklı kulakların yaptığı yorumlar çok önemli .Youtube linki official diğeri ise benim yaptığım mix'tir.Şimdiden teşekkürler.Youtube yüklenen şarkıları compression işlemine tabi tuttuğu için youtube linkinin ses seviyesi daha düşük kalıyor.

(link)

Bir odyolog değilim ama müzik dinlemeyi sever, çıkış noktasına önem gösteririm. Oldukça başarı. Sizin mix ; headroom biraz fazla gibi ama kulaklık farklılığı olabilir . DT990 ile dinledim oldukça keyifli. K52 de biraz headroom - reverb fazla geldi. Tebrikler.

Bu sene ikinci kez MTV vergisi olmaz çünkü anayasaya aykırı. Bu sene bir sürü tartışma oldu vs .
Onun yerine Karbon vergisi getirebilirler diye birşey duydum . ( aha işte MTV nin ikinci kez alınmasının cafcaflı ismi bu olur )

Mesajın anayasaya aykırı kısmına istemsizce güldüğümü farkettim. :hımm: Canım memleketimde adalet sadece bir parti isminden ibaret halde iken, söz konusu vergi geliri olunca anayasayı sallayan olur mu sizce?

anayasaya aykırı
anayasa majkemesinin aldığı kararı tanımıyorum diyen biri biri için çok mühim birşey olduğunu sanmıyorum! muz cumhuriyetinde

konuyla alakasız aklıma takılan başka birşey: dün adliye koridorlarında şeriat nidaları atıldı bu ülkede ve devletin polisi kılını kıpırdatmadı! yine geçen haftalarda şeriat bayrağı açan yobazın birini yumrukladığı için 2haftadır tutuklu olan cumhuriyet bekçisi genç! bu sabah serbest bırakılmış.

Mesajın anayasaya aykırı kısmına istemsizce güldüğümü farkettim. :hımm: Canım memleketimde adalet sadece bir parti isminden ibaret halde iken, söz konusu vergi geliri olunca anayasayı sallayan olur mu sizce?
Olmuyor tabi sallayan olmuyor . Paşa paşa ödedik . Ben kısa yazdım. Millet çene yapmasın diye 2. Kez MTV almazlar, Onun yerine Karbon vergisi getirebilirler diye duydum Dedim farkı bi isim ile başka vergi yani .

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
13 Mayıs 2021 Merlin 'den ekran görüntüsü almışım bu jantı alayım diye. Tabi ki almadım, zaman aktı geçti yol bisikletinin yanında sırasıyla 2 bisiklet geldi geçti en son dağ bisikleti geldi ve o şekilde devam ediyor. Kasım sonunda aynı jant setini şişman bisiklette yalan olmasın 6000 yada 6500e gördüm. Aralık ayının ilk haftası maaşı alınca alayım diye düşünüyordum. Aralık ayı tamamen yollarda ve farklı şehirlerde telefon çekmeyen yerlerde fabrika kurmakla geçti. Hafta başı eve gelince aklıma geldi açıp yer imindeki kayıtlı olan linke tıkladım ve fiyat 12000 (on iki bin) lira olduğunu gördüm keza farklı sitelerde 15e kadar çıkıyor. Bir ücret zammı ile sepete eklediğim mataradan, janta bisiklet ile ilgili ve ilgisi olmayan her şeye zam getirdi. Temelde bir şeyler yine değişmedi yine bir şey alamıyoruz.

Bir de şuraya 2015ten kalma araç ilanı görüntüsü atayım şimdi o paraya bisiklet biniyoruz. Bir tane de 2021den kalma vardı bulursam onu da ekleyeyim. Eski fiyatlar aklıma geldikçe her şey anlamını yitiriyor. 2 gün İstanbul'da kaldık fiyatları Denizli ile karşılaştırınca aklım almıyor.

Dosyalar

• IMG-20210513-WA0000.jpg
    IMG-20210513-WA0000.jpg
    50,7 KB · Okunma: 41
  • 1968 chevrolet impala.jpg
    1968 chevrolet impala.jpg
    99,7 KB · Okunma: 37
Bir özel okul yıllık ücretlere dolar bazında yüzde 58 zam yapmış :) amariganın kıskanacağı bir şey varsa kesin budur.

Bilfen'i diyorsunuz herhalde. İlkokul 1. sınıflar için yıllık ücret 600bin TL olmuş diyorlar. Ara sınıf ücretlerini bilmiyorum ama buna yakın bir meblağ olması olası.

Demokrat Parti iktidarının "Türkiye'yi küçük Amerika yapma" hedefi vardı. Bu hedefe ulaşmak üzereyiz.

Paran varsa özel okulda kaliteli eğitim, özel hastanede ayrıcalıklı sağlık hizmeti, özel sitede güvenli barınma imkanı. Paran yoksa imam hatip'te biat-itaat-beyin yıkama, devlet hastanesinde randevu bulamayıp ölme, "iskanlı" ama çürük binada depremde enkaz altında kalma. Bu ülke bir harika dostum!

Orada şöyle bir sorun var o 600bin tl verdiğin okulda da kaliteli bir eğitim alamıyor çocuk

Bilfen'i diyorsunuz herhalde. İlkokul 1. sınıflar için yıllık ücret 600bin TL olmuş diyorlar. Ara sınıf ücretlerini bilmiyorum ama buna yakın bir meblağ olması olası.

Demokrat Parti iktidarının "Türkiye'yi küçük Amerika yapma" hedefi vardı. Bu hedefe ulaşmak üzereyiz.

Paran varsa özel okulda kaliteli eğitim, özel hastanede ayrıcalıklı sağlık hizmeti, özel sitede güvenli barınma imkanı. Paran yoksa imam hatip'te biat-itaat-beyin yıkama, devlet hastanesinde randevu bulamayıp ölme, "iskanlı" ama çürük binada depremde enkaz altında kalma. Bu ülke bir harika dostum!

Bu imkanlardan sadece güvenlikli sitede barınmaya sahibim. Site sakinlerinin aidatı çok bulması ile yoğun ve derin cehaleti yüzünden yakından bundan da olacağım sanırım. Güvenliksiz sitede yaşamaya başlayacağım gibi görünüyor :)

2 buçuk yaşında bir kızım var. 2 senedir kara kara düşünüyorum. Ben kızımı nasıl ve nerede okutacağım diye uykularım kaçıyor.

Bu imkanlardan sadece güvenlikli sitede barınmaya sahibim. Site sakinlerinin aidatı çok bulması ile yoğun ve derin cehaleti yüzünden yakından bundan da olacağım sanırım. Güvenliksiz sitede yaşamaya başlayacağım gibi görünüyor :)

2 buçuk yaşında bir kızım var. 2 senedir kara kara düşünüyorum. Ben kızımı nasıl ve nerede okutacağım diye uykularım kaçıyor.
Aynı dert bende de mevcut. Kendim sürekli değişen eğitim sisteminin saçma sonuçlarından biriyim. Kendi çabalarımla bugüne geldim. Oğlumun da aynı şeyi yaşamasını istemiyorum. Hele ki imam hatip, asla. Durum böyle olursa belki lisede açıktan okuturum bilmiyorum.

Valla sen öyle de, dün takkeli birisi evine girerken evden erkek çocuğu bağırıyordu. Sesi kapıdan duyuluyordu. İnsan yaşam koşullarını merak ediyor.

Bir özel okul yıllık ücretlere dolar bazında yüzde 58 zam yapmış :) amariganın kıskanacağı bir şey varsa kesin budur.

Uçuk fiyat olan özel okulları bilmem ama "normal" özel okullar çok problemli. Benim özel okul ile veliden öte bir ilişkim var da, bazı şeyleri içeriden görebiliyorum. 3-4 yıldan beri enflasyon uçarken özel okulların zamları %36-%64-%55 rakamları ile kısıtlandı, oysa ki memur maaş zamları kümülatif olarak 3 sene üst üste %80-90 civarında oldu, hatta tabanda ve asgari ücrette zam daha bile çok oldu.

Bugün sıradan bir özel okulda çalışan öğretmenler asgari ücrete çalışıyor, devlette çalışan öğretmen ek dersini vs aldıktan sonra 3 kat maaş alıyor. Bazı okullar öğretmen maaşlarını ödeyebilmek için binalarını ipotek ettirdi. Geleceğe dönük eğitim ve yemek hakkı satan oldu. Pandemi başlı başına başına başka bir problemdi. Devlette çalışan çocuklu bayan öğretmen 2 sene işe gitmeden maaş aldı, özel okullarda ise asgari ücrete deli gibi çalıştırlar (Eşit işe eşit maaş hakkı olmalı, biri hazineye vergi ödüyor, diğeri ise hazineden maaş alıyor ama vergi veren cezalandırılıyor).

2023-2024 yılı için Anadolu'da büyük kentlerin meşhur okullarına gitmediğiniz sürece fiyatlar 50 bin TL civarında, bu sadece eğitim ücreti. Yemek ve servis ile bu ücret 80-90 bin TLye çıkıyor. Dersaneden dönme özel okullarda bazı öğrenciler servis kullanmıyor ve yemek de yemiyor, bu çocukları inanın 30-40 bin liraya kayıt yaptırıyorsunuz. Bu okulların kalitesi tartışılır ama ücretleri uygun (Dersane mantığı ile çocuğu sınava hazırladıkları için veliler memnun).

Benim ilişikli olduğum okul hep devletin belirlediği oranlarda zam yaptı ama işler kilitlendi, maaş ödeyemez duruma geldi. Bu sene daha yüksek zam yaptılar. Benim bakış açım şöyle, bu fiyat Ocak 2024'te ilan edildi ama bu esasında Eylül 2024 fiyatı. Millet erken ödeme indirimi almaya çalışıyor ama ben ödemem gereken en son gün ödeyeceğim, enflasyon bunun bir kısmını götürecek. Geçen yıl 8-9 taksit yaptırdık, hala ödüyorum ama rakam şu an beni rahatsız etmiyor.

Yani olay dışarıdan gözüktüğü gibi değil. Bu işten gerçekten de kar eden okullar vardır ama çoğunluk için son yıllar problemli.

• Beğen
Tepkiler: makaram ve Atasoy
Uçuk fiyat olan özel okulları bilmem ama "normal" özel okullar çok problemli. Benim özel okul ile veliden öte bir ilişkim var da, bazı şeyleri içeriden görebiliyorum. 3-4 yıldan beri enflasyon uçarken özel okulların zamları %36-%64-%55 rakamları ile kısıtlandı, oysa ki memur maaş zamları kümülatif olarak 3 sene üst üste %80-90 civarında oldu, hatta tabanda ve asgari ücrette zam daha bile çok oldu.

Bugün sıradan bir özel okulda çalışan öğretmenler asgari ücrete çalışıyor, devlette çalışan öğretmen ek dersini vs aldıktan sonra 3 kat maaş alıyor. Bazı okullar öğretmen maaşlarını ödeyebilmek için binalarını ipotek ettirdi. Geleceğe dönük eğitim ve yemek hakkı satan oldu. Pandemi başlı başına başına başka bir problemdi. Devlette çalışan çocuklu bayan öğretmen 2 sene işe gitmeden maaş aldı, özel okullarda ise asgari ücrete deli gibi çalıştırlar (Eşit işe eşit maaş hakkı olmalı, biri hazineye vergi ödüyor, diğeri ise hazineden maaş alıyor ama vergi veren cezalandırılıyor).

2023-2024 yılı için Anadolu'da büyük kentlerin meşhur okullarına gitmediğiniz sürece fiyatlar 50 bin TL civarında, bu sadece eğitim ücreti. Yemek ve servis ile bu ücret 80-90 bin TLye çıkıyor. Dersaneden dönme özel okullarda bazı öğrenciler servis kullanmıyor ve yemek de yemiyor, bu çocukları inanın 30-40 bin liraya kayıt yaptırıyorsunuz. Bu okulların kalitesi tartışılır ama ücretleri uygun (Dersane mantığı ile çocuğu sınava hazırladıkları için veliler memnun).

Benim ilişikli olduğum okul hep devletin belirlediği oranlarda zam yaptı ama işler kilitlendi, maaş ödeyemez duruma geldi. Bu sene daha yüksek zam yaptılar. Benim bakış açım şöyle, bu fiyat Ocak 2024'te ilan edildi ama bu esasında Eylül 2024 fiyatı. Millet erken ödeme indirimi almaya çalışıyor ama ben ödemem gereken en son gün ödeyeceğim, enflasyon bunun bir kısmını götürecek. Geçen yıl 8-9 taksit yaptırdık, hala ödüyorum ama rakam şu an beni rahatsız etmiyor.

Yani olay dışarıdan gözüktüğü gibi değil. Bu işten gerçekten de kar eden okullar vardır ama çoğunluk için son yıllar problemli.

Ben genelleme yapmadım zaten. Bahsettiğim bir okula özel durum. Genelleme yapacak bilgi sahibi de değilim sizin gibi. Bir sorunu irdelerken etraflıca bakmak adına sizin yazdıklarınız da oldukça kıymetli. Teşekkürler.

Bu sabah çok güçlü rüzgar olacak. Sabahleyin sürecek arkadaşlar dikkat etsin.

Neymiş efendim üretim raporları saat 8 de hazır olmalıymış.
sn. genel müdürüm ben o saatte işe geliyorum?
Daha erken gelip hazır edecekmişim.
Tamam geleyim. "5 te geldim hazırlıyorum, ne mi olacak, sabah ki toplantıdan sonra bakacak yani 11 den sonra"
Bir süre daha, El alemin işinde rezillik çekmeye devam edeceğiz
Herkese günaydın, iyi günler dilerim.
Özel sektör değil mi be abi hepsi aynı

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Bir konuda rahatsızlığımı paylaşmak istiyorum dostlar.

Bazen "en uygun fiyat" bizim için en uygunken esnaf için, geleceğimiz için en risklisi oluyor. Şöyle ki mesela her yerde 1000 tl olan ürünü x firma 850'ye zararına veriyor. Hepimiz bunu kendimiz için kar sayıp alıyoruz. X firması bizden aldığı 850'yi faize yatırıp aradaki 150'yi de oradan telafi ediyor.

Faizin itikadi sorun kısmını geçiyorum, ticari ahlak kısmı beni çok rahatsız ediyor. Böyle yaparak hem rakiplerini boğuyor hem tekelleşiyor. Tekelleşme/arz düşüklüğü de bir süre sonra dilediği gibi fiyat belirleme, stokçuluk vb sorunlara yol açması en muhtemel durumlar. Ben kar ederken birilerinin işine taş koyuyorum gibi hissediyorum.

Sırf bu yüzden bir ihtiyacımı, piyasanın en uygunu olmasına rağmen x firmasından almadım. 100 lira daha fazla ödedim, daha küçük çaplı birinden aldım.

Demem o ki dostlar, rekabet iyidir, tekelleşmeye hayır, kahrolsun bağzı şeyler.

@Mazm Serbest piyasa ekonomisi ve her zamanki insafsızlığı... BİM, A-101, ŞOK üçlüsü mesela. Bunlar dükkan giderlerini minimuma çekmiş durumda. Ayrıca ürünlerin hem üreticisi hem satıcısı olmalarından kaynaklı, çok düşük kar oranıyla satış yapabiliyorlar, ucuz diye insanlar bunlara yöneliyor haliyle. Bakkallar sadece bu üçlünün kapalı olduğu saatlerde (akşam 9'dan sabah 9'a kadar) satış yapabilen bir esnaf sınıfına dönüştüler. E-ticaret aynı şekilde. Aynı ürün mahalle petshop'unda e-mağazadakinin iki katı fiyatta. Öyle olmak zorunda çünkü yerel dükkan günde 10 tane satıyorsa e-mağaza 10,000 satıyor. Haliyle çok düşük kar oranlarıyla satabiliyor.

Durum hiç iyiye gitmiyor. Belli bir eşiği geçip büyük sayılarda ticaret yapabilenin daha büyüdüğü, eşiği geçemeyenlerin yok olup gittiği bir portre oluşuyor günden güne.

Geri