Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Yaşadığımız ülkede "önleyici sağlık" bilinci gelişmediği için ne yazık ki bu haldeyiz. Yediğimiz, içtiğimiz, soluduğumuz hiçbir şey denetlenmiyor. En son İliç altın madeninde meydana gelen faciada olduğu gibi, kanserojen maddeler havamıza, suyumuza, toprağımıza karışarak bizleri yavaş yavaş zehirliyor. Sonra da kanser olan, tedavisi çok zor hastalıkların pençesine düşen insanlarla dolup taşıyor hastanelerimiz. Tabii bu durumdan, her hastayı para kaynağı olarak gören, hasta başına devlet hazinesinden garanti para alan büyük sermayenin hiçbir şikayeti yok.

Bundan yıllar önce, Türkiye'deki pirinç ve bakliyatın yarısından fazlasının yetiştirildiği ve Ergene nehrinin sularıyla sulanan Ergene havzasına karışan kanserojen maddelerle ilgili olarak, Sağlık Bakanlığı bir rapor hazırlatmıştı. Raporda "Bu topraklar zehirli, burada yetişen her şey insan sağlığını tehdit ediyor" gibi bir sonuç çıkınca da, rapor kamuoyuna açıklanmadan hasıraltı edilmişti. Neyse ki, ettiği yemine sadık olan bir vatansever hekim çıktı ve raporu açıkladı:

(link)

Peki sonra ne mi oldu? Sağlık Bakanlığı, Doç. Dr. Bülent Şık hakkında dava açtı. Daha sonra da KHK ile görevinden ihraç edildi. Yani asli görevi bu raporu halka duyurup önlem almak olanlar, bunu yapmayıp halk sağlığını tehdit eden bu durumla ilgili halkı uyarmak isteyeni cezalandırma yoluna gittiler.

(link)

Biz bu topraklarda daha çok cenaze kaldırırız...
İliç'i hatırlattığınız için teşekkür ederim. Geçen siyanür patlaması olan maden değil mi? Kızılayın magnezyumlu sodalarından almıyorum uzun zamandır. O taraflarda olduğunu tahmin ediyordum da tam Erzincandaymış İliç. Iyi ki almamışım.

Scudo
Yazdan beri öyle bir duruma düştüm ki: çok boş zamanım olmasına rağmen hiçbir şey yapmaya zamanım yok. Tüm günlerim hiçbir şey yapamadan geçip gidiyor.

İliç'i hatırlattığınız için teşekkür ederim. Geçen siyanür patlaması olan maden değil mi? Kızılayın magnezyumlu sodalarından almıyorum uzun zamandır. O taraflarda olduğunu tahmin ediyordum da tam Erzincandaymış İliç. Iyi ki almamışım.

Hocam birisi şehir merkezinin doğusu diğeri şehrin batı ucu, arada 130 km mesafe var, karışma ihtimali olduğu söylenen suyun akış yönü de Erzurum'dan başlayarak Erzincan, Elazığ geçerek Keban Barajı, Karakaya, oradan Fırat olarak devam eder, Suriyeye inip Basra Körfezine dökülür.

Henüz suya havaya riskli bir siyanür karışması olup olmadığını bilmiyorum, muhtemelen karıştı diyenlerin de elinde gerçek bir veri yok, hatta nerede okudum hatırlamıyorum, bu cins ve miktar siyanürün tarlada bağda bahçede kullanılan fenni gübreden daha tehlikesiz olduğundan bahsediyordu biri. Tabi içeriği bilemiyorum, bilim insanı değilim ama kızılay'ın erzincan maden suyu hakkında endişelenmenize mahal yok kanaatindeyim :)

Hocam birisi şehir merkezinin doğusu diğeri şehrin batı ucu, arada 130 km mesafe var, karışma ihtimali olduğu söylenen suyun akış yönü de Erzurum'dan başlayarak Erzincan, Elazığ geçerek Keban Barajı, Karakaya, oradan Fırat olarak devam eder, Suriyeye inip Basra Körfezine dökülür.

Henüz suya havaya riskli bir siyanür karışması olup olmadığını bilmiyorum, muhtemelen karıştı diyenlerin de elinde gerçek bir veri yok, hatta nerede okudum hatırlamıyorum, bu cins ve miktar siyanürün tarlada bağda bahçede kullanılan fenni gübreden daha tehlikesiz olduğundan bahsediyordu biri. Tabi içeriği bilemiyorum, bilim insanı değilim ama kızılay'ın erzincan maden suyu hakkında endişelenmenize mahal yok kanaatindeyim :)
Valla ben Erzincanın o taraflarda herhangi bir ilde diye almayı kesmiştim. Tam aynı il olduğunu bilmiyordum. Ne kadar karışır bilemiyorum. Nihayetinde kaynak suyu. İzlediğim videoda acayip siyanür boşalıyordu. Kızılay alırsam da afyon tarafından çıkandan alıyorum. Maden suyunu çok tüketiyorum ben. Normal bir günde bir 6'lı gidiyor. O yüzden riske atmayayım dedim.

• İnanılmaz
  • Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve Mazm
Bu vatan, fauna, flora bizim...

Necib milletimiz böyle entel-dantel bozguncuların hazırladığı şeyleri sevmez; bunlara itibar da etmez. Halkın içinden gelen, alnı secde görmüş siyasetçilerin söylediklerini dinler ve onları her daim baştacı eder. Mesela şunun gibi:

Almanya’da pil fabrikası kapatılmış ve fabrikanın bulunduğu tüm alandaki zehirli topraklar kazılmış ve bu toprak para karşılığı Türkiye’ye verilmiş.Buna ne demeli 😡
Bi de bu hükümete topraklarımızı satıyor diyorsunuz. Adamlar alıyor alıyor,hem de üstüne para bile alıyorlarmış. Yetmez ama evet, bırakınız yapsınlar bırakınız alsınlar.

Darp ederek, zevkle kedi öldüren mi ararsın, bir köpeğin gözlerine delici cisim saplayarak öldüren mi ararsın, tıklım tıkış toplu taşımada mastürbasyon yapıp etrafa boşalan mı ararsın... Bu ülkede neden her türlü sapık var? Avrupa'da neden bu denli zengin sapık çeşitliliği yok? @orijin neredesin? Açıkla bize.

öyle güzel hayatlar var ki dışarıda, bazen özeniyor insan.

adam ya da kadın sonradan görme değil, dededen zengin. sağlık bilinci, eğitim bilinci, kültür, düzgün konuşma herşey var. maddi konuda bir sorunu yok zaten, zaman sorunu da yok.

bilinç çocuk yaştan geliştiği için güçlü bir psikoloji de çocukluktan geliyor. karışan eden zaten yok çünkü zamanla ilgili de bir sorunu yok. sağlık, para, zaman, kültür herşey var.

en basitinden şu konuya bakın. biz nelerle uğraşıyoruz? patronundan fırça yiyip forumdaki üyelere saranlar, mesaiden dolayı isyan edenler, yol bisikleti dağ bisikleti diye birbirini kıranlar, o marka iyi kötü muhabettinden dolayı birbirini ezenler, kişisel sorunlarını foruma yansıtıp üyeleri zehirleyenler, tipik siyaset konusu vs.

ortalama insan ömrü 70 - 80 yıl, uğraştığımız şeylere bak. bu arada bu siyasi bir mesaj değil çünkü bahsettiğim şeyin boyutu farklı.

bazı insanlar doğduğunda çoğu imkan önünde oluyor. temel yaşta çoğu şeyin bilinci de olunca boş boş şeylerle uğraşmıyorlar. zaman değerli, ömrümüzü boş boş tartışmalar ile ya da haftanın 5 günü sabah 8 akşam 5 bir iş ile heba ediyoruz.

bilmiyorum, çoğumuzun hayatı temel ihtiyaçlarımızı karşılamak ve bir ev ve bir araba almak ile geçiyor. kulağa ne kadar dandik geliyor. ne bileyim 20 sene çalış bir ev ve bir araba al, hadi ikişer tane olsun. bütün hikaye bu mu yani?

biliyorsunuz işte durumları, bazı insanlar saçma şeyler için birbirini kırarken bazı insanlar tüm bu şeylerden uzak çok güzel hayatlar yaşıyor.

bisikletforum da bu karmaşanın içerisinde kaybolup gidiyor. basit şeyler yüzünden birbirinizle tartışmayın, hayat kısa. değmez.

adam ya da kadın sonradan görme değil, dededen zengin. sağlık bilinci, eğitim bilinci, kültür, düzgün konuşma herşey var. maddi konuda bir sorunu yok zaten, zaman sorunu da yok.
Kardeş sen mirasyedi olmayı, kendi çalışıp kazanan olmaktan üstün mü görüyosun ciddi ciddi? Ona "sonradan görme" denmez, "kendi kendini var etmiş" denir. "Sonradan görme" olmak başka bir konu.

Yarım saattir malum siteye bisiklet kaskı başka, motorsiklet kaskı başka diye anlatmaya çalışıyorum; ısrarla motorcu kısmına bisiklet kaskı koydurdular şaka gibi ya.

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi
Hurda bisikleti hurdacıya kaça satabilirim diye düşünüyorum gün boyu

Şu güzel havaları fırsat bilip antrenman/sürüş/gezinti yapanları takdir ederken, hava kötüyken serzenişte bulunan arkadaşların bu minvalde olumlu geri bildirimlerini bekliyoruz.
Ki bahara ne kaldı şunun şurasında?...

Şu güzel havaları fırsat bilip antrenman/sürüş/gezinti yapanları takdir ederken, hava kötüyken serzenişte bulunan arkadaşların bu minvalde olumlu geri bildirimlerini bekliyoruz.
Ki bahara ne kaldı şunun şurasında?...
Vakit yok abi, sattık vaktimizi...

Geri