Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Şu güzel havaları fırsat bilip antrenman/sürüş/gezinti yapanları takdir ederken, hava kötüyken serzenişte bulunan arkadaşların bu minvalde olumlu geri bildirimlerini bekliyoruz.
Ki bahara ne kaldı şunun şurasında?...

Ya bizi bu güzel havalar mahvettiyse...

Scudo
öyle güzel hayatlar var ki dışarıda, bazen özeniyor insan.

adam ya da kadın sonradan görme değil, dededen zengin. sağlık bilinci, eğitim bilinci, kültür, düzgün konuşma herşey var. maddi konuda bir sorunu yok zaten, zaman sorunu da yok.

bilinç çocuk yaştan geliştiği için güçlü bir psikoloji de çocukluktan geliyor. karışan eden zaten yok çünkü zamanla ilgili de bir sorunu yok. sağlık, para, zaman, kültür herşey var.

en basitinden şu konuya bakın. biz nelerle uğraşıyoruz? patronundan fırça yiyip forumdaki üyelere saranlar, mesaiden dolayı isyan edenler, yol bisikleti dağ bisikleti diye birbirini kıranlar, o marka iyi kötü muhabettinden dolayı birbirini ezenler, kişisel sorunlarını foruma yansıtıp üyeleri zehirleyenler, tipik siyaset konusu vs.

ortalama insan ömrü 70 - 80 yıl, uğraştığımız şeylere bak. bu arada bu siyasi bir mesaj değil çünkü bahsettiğim şeyin boyutu farklı.

bazı insanlar doğduğunda çoğu imkan önünde oluyor. temel yaşta çoğu şeyin bilinci de olunca boş boş şeylerle uğraşmıyorlar. zaman değerli, ömrümüzü boş boş tartışmalar ile ya da haftanın 5 günü sabah 8 akşam 5 bir iş ile heba ediyoruz.

bilmiyorum, çoğumuzun hayatı temel ihtiyaçlarımızı karşılamak ve bir ev ve bir araba almak ile geçiyor. kulağa ne kadar dandik geliyor. ne bileyim 20 sene çalış bir ev ve bir araba al, hadi ikişer tane olsun. bütün hikaye bu mu yani?

biliyorsunuz işte durumları, bazı insanlar saçma şeyler için birbirini kırarken bazı insanlar tüm bu şeylerden uzak çok güzel hayatlar yaşıyor.

bisikletforum da bu karmaşanın içerisinde kaybolup gidiyor. basit şeyler yüzünden birbirinizle tartışmayın, hayat kısa. değmez.
Hocam yaptığınız işten, yaşadığınız hayattan zevk almak önemli. Benim evim olmasa da 10 tane evimde olsa mutluluk seviyem pek değişmez. Para gereksinimlerini karşılaması gerekir ondan sonra mutlu yaşam size kalıyor. Mutlu işiniz, sağlıklı bir aileniz varsa gerisi çok önemli değil bence.
Sizin mantığınızda ev almak araba almak için yaşıyorsanız, ben size 2 ev versem öl desem ölecek misiniz?

• Beğen
Tepkiler: makaram
Hocam yaptığınız işten, yaşadığınız hayattan zevk almak önemli. Benim evim olmasa da 10 tane evimde olsa mutluluk seviyem pek değişmez. Para gereksinimlerini karşılaması gerekir ondan sonra mutlu yaşam size kalıyor. Mutlu işiniz, sağlıklı bir aileniz varsa gerisi çok önemli değil bence.
Sizin mantığınızda ev almak araba almak için yaşıyorsanız, ben size 2 ev versem öl desem ölecek misiniz?
Olay o kadar basit ve romantik değil bence, en basitinden bakarsanız bir işte çalışınca hayatınızın belilrli bir zamanının satmış oluyorsunuz ve o zamanı sevdiklerinize ayıramıyorsunuz. Sadece parayla saadet olmaz ama parasız saadet hiç olmaz.

Olay o kadar basit ve romantik değil bence, en basitinden bakarsanız bir işte çalışınca hayatınızın belilrli bir zamanının satmış oluyorsunuz ve o zamanı sevdiklerinize ayıramıyorsunuz. Sadece parayla saadet olmaz ama parasız saadet hiç olmaz.
Para gereksinimleri karşılamazsa zaten mutluluk olmaz. Ama insan yaptığı işi sevebilir. Ben seviyorum mesela. Sabah işe giderken ayrı mutluyum eve giderken ayrı mutluyum. İş olmasa o da çok boş olur gibi sanki.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Para gereksinimleri karşılamazsa zaten mutluluk olmaz. Ama insan yaptığı işi sevebilir. Ben seviyorum mesela. Sabah işe giderken ayrı mutluyum eve giderken ayrı mutluyum. İş olmasa o da çok boş olur gibi sanki.

Kapitalist sistemin, sermaye sahiplerinin, gönüllü kölelerin gönüllülüklerini devam ettirmesi için uydurdukları bir slogandır bu: "Yaptığın işi seveceksin."

Çöpçü bile olsan, b.k temizliyor bile olsan işini severek yapacaksın. Ki süpürdüğün sokaklardan, senin hayatın boyunca yiyip içmeden çalışsan da binemeyeceğin lüks arabasıyla geçen elitlerin gözüne çöpler ilişip, arabasına çamur sıçrayıp keyifleri kaçmasın :)

Şu an aklımdan o kadar çok şey geçiyor ki, yazamıyorum. Ama birileri bir şeyler karalamış. Onları paylaşacağım.
Ama önce, Gazi Mareşal Baş Komutan ve Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözünü şuraya yapıştırayım:
“Sarayların içinde Türk'ten başka unsurlara dayanarak düşmanlarla ittifak ederek Anadolu'nun, Türklüğün aleyhine yürüyen ÇÜRÜMÜŞ GÖLGE ADAMLARIN Türk vatanından kovulması, düşmanların denize dökülmesinden daha kurtarıcı bir harekettir.” (M.Kemal Atatürk, 30 Ağustos 1924, Dumlupınar)

1708513860664.png

Muharrem İnce'nin paylaşımın altına da orjinal sözleri Mahzuni Şerif'e ait olan şu Türküyü paylaşayım.

özel değilse ne iş yapıyorsunuz?

Kapitalist sistemin, sermaye sahiplerinin, gönüllü kölelerin gönüllülüklerini devam ettirmesi için uydurdukları bir slogandır bu: "Yaptığın işi seveceksin."

Çöpçü bile olsan, b.k temizliyor bile olsan işini severek yapacaksın. Ki süpürdüğün sokaklardan, senin hayatın boyunca yiyip içmeden çalışsan da binemeyeceğin lüks arabasıyla geçen elitlerin gözüne çöpler ilişip, arabasına çamur sıçrayıp keyifleri kaçmasın :)
Hocam siz yaptığınız işi sevmeyin, ailenizi sevmeyin ne kadar mutlu bir yaşamınız olacağına inanamayacaksınız =D

Eğer yaşınız genç ise size tavsiyem
İlerde mutlu olacağınız bir meslek için bugünden çalışmaya başlayın. Eğitim bittikten sonra mutlu olduğunuz bir iş bulun, mutlu değilseniz arayışta olun.
Eş seçimi hayattaki en önemli seçimlerden biri dikkatli olun acele etmeyin.
Çocuklar büyürken baştan düzgün yetiştirmezseniz her gün daha zorlanacaksınız, ama sevgi ile kurallara göre büyütürseniz büyüdükçe daha rahat oluyor.

Yaşınız büyükse ve iş işten geçmişse, geçmiş olsun. Yaptığınız işi sevmeyin bunlarr hep kapitalist sistem dayatması =D
özel değilse ne iş yapıyorsunuz?
Ben yazılım mühendisiyim.
Çok eğlenceli şeyler yapıyoruz =D

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
bahsettiğim şey o değil ki hocam. mesele ev ya da araba değil ki zaten bu şeyler bende var.

çoğumuz sabahın köründe bangır bangır telefonun sesiyle uyanıyor.

yahu 7 de evden çıkıyorsunuz eve dönüşünüz gene 7 yi buluyor. 12 de yatsanız koskoca bir günde kendiniz için ayırdığınız süre 5 saat. iyi niyetli olup mesaiyi vs katmadım daha. senede 2 hafta tatil, bazen 20 gün.

benim bahsettiğim şey tam olarak bu tarz sorunlardan ve toplumun kavgasından uzak yaşayan insanların da olduğu. bazı insanlar gerçekten çok güzel şartlarda yaşıyorlar.

evet, bazı insanların toplumun genel dertlerinden daha farklı dertleri var.

Son düzenleme:
Şu güzel havaları fırsat bilip antrenman/sürüş/gezinti yapanları takdir ederken, hava kötüyken serzenişte bulunan arkadaşların bu minvalde olumlu geri bildirimlerini bekliyoruz.
Soğuk havadan şikayet etmedikki güzel hava ile teselli bulalım:komik:

bahsettiğim şey o değil ki hocam. mesele ev ya da araba değil ki zaten bu şeyler bende var.

çoğumuz sabahın köründe bangır bangır telefonun sesiyle uyanıyor.

yahu 7 de evden çıkıyorsunuz eve dönüşünüz gene 7 yi buluyor. 12 de yatsanız koskoca bir günde kendiniz için ayırdığınız süre 5 saat. iyi niyetli olup mesaiyi vs katmadım daha. senede 2 li lihafta tatil, bazen 20 gün.

benim bahsettiğim şey tam olarak bu tarz sorunlardan ve toplumun kavgasından uzak yaşayan insanların da olduğu. bazı insanlar gerçekten çok güzel şartlarda yaşıyorlar.

evet, bazı insanların toplumun genel dertlerinden daha farklı dertleri var.
Demek istediğinizi biraz anladım sanırım. Yaptığınız işi sevinden kastım zorlukları sevinden ziyade daha neşeli bir işte çalışın.

Demek istediğinizi biraz anladım sanırım. Yaptığınız işi sevinden kastım zorlukları sevinden ziyade daha neşeli bir işte çalışın.
Hocam sizin meslekte evden çalışma oluyor muydu? Onu diyecektim ben de, modern hayatta en iyi mutluluk trafikten uzak yaşamak.

Son iki gündür hava acayip soğudu. Normal de üşümem kolay kolay fakat üşündü. Sabahleyin acayip soğuk oluyor doğal olarak. Önümüzde ki hafta havalar ısınacakmış lakin ben çok sıcak havaya da gelemiyorum bayılıyorum sıcaktan.

Abi yalnız hava çaktırmadan adamın totoşunu ısırıyor. Sabahları çok erken saatte çıkıyorum gerçi onun da etkisi var ama Salı çıktım, bi de bugün çıktım valla durduk yere öldüm soğuktan ya. Ben hayatımda böyle manasız bi soğuk görmedim..

Geri