Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Orada olan arkadaşları ile beraber döverim ben bu bebeyi

Bir gün köy içinden arabayla gidiyoruz hızımız 20-30 ya var ya yok, önümüzden yokuş aşağı hızla 3 tekerli çocukların bindiği bisiklet geçti karşı sokağa girdi, saldım çayıra melam kayıra. Şu olayda yaşanılanı sadece saniyeler ile kurtardık ama bizim durumda bisiklet kısa olduğu için araç altına girerdi.

Hadi bizim durumdaki çocuk, bilinçsiz bu velet kask takacak kadar akıl sahibi, akrobasisini kayıt ediyor ama yoldan araba geçebileceğini ön göremiyor nedense.
Picture background

Ben suçu arkadaşlarında buldum. Rica edin, 5 dk müsade isteyin. Eşek değil ya araçtaki, anlar sanırım.
Anlamazsa demeyin, o zaman yapmazsın.
Ben de merdivenleri suçlu buluyorum.

Geçen hafta ve bu hafta, 8 km'lik güzergahı, Antalya'da saat 6 gibi başlayan trafikte, bisikletle 25 dk'da, arabayla 50 dakikada alabildim. Yani bir belediye başkanı, insanları ve şehri düşünerek; hem spor hem temiz hava hem maddi tasarruf çerçevesinde, teşvik edebilecek uygulamalarda niye geri kalır? Bu insanlar aptal mı? Herkes para harcamaya bayılıyor mu nedir?

Şehir zaten çok engebeli değil. Alan desen oluşturulmayacak bir şeyi yok. Trafiğin akışını, otur kafa patlat yeniden düzenle. Millet zamanını yolda harcamasın. Şehrin ortasından ana arter geçirip, bu yoldan milleti evine götürecek sapağı yapamıyor, ışığı ayarlayamıyor, geçit yapmıyor, yoldaki bozulmayı zaten yapmıyor... E bu belediye niye var kardeşim?

Partilerin kasasına para koyup, aday gösterildikten ve başkan olduktan sonra, ceketi asıp, göstermelik işlerle 5 yıl keyfine bak. Bir de cebini daha güzel doldur. Millet ne hali varsa görsün. İnsanlar işine, evine kaç dakikada gitmiş kimin umrunda? Otobüsler, raylı taşıma hepsi dolu. Raylı taşıma da öyle aman aman bir güzergahta da değil. 2025 yılına neredeyse geldik... Ya bir şehir toplu taşımaya bu kadar mı uzak olur. Herkesi arabayla gitmeye zorlayan bir yapı... A'dan B'ye gideceksin. Otobüs yok. Varsa da 1 saat 45 dakikada gidiyor...

Trafik polisleri, ellerinde cep telefonunda tiktok'ta karı kız kesmekten, arabanın içinden çıkmıyor.

Ya bu ülkede işini layıkıyla yapacak adam yok mu? Kapasite bu mu? Bundan öte yol alınmaz mı? Yani 20 yılda tuğla üstüne bir tuğla konmaz mı be.

Merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum;
Ülkemizin yolları malum her yer çukur yada keskin tümsek vs. Ön amortisör darbeleri yumuşatıyor ama arkada amortisör yok, sert geçişlerde jantı yamultmamak için pedallara basıp ayağa kalkıyorum çocukluğumuzda yaptığımız gibi ama artık 95 kiloyum😄 pedallarda dikelerek darbeyi yumuşatsam da bu kadar yük basmak pedallara zararlı mıdır?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: templeos
İlk filmi 3 kez seyrettim film çok hoşuma gitmişti, şimdi ikinci film çok eleştiri alıyor henüz izlemedim de yalnız her şey bir yana neden Joker'in parmağında film afişinde sigara var? Olmasa olmuyor mu?

Yahudi düşmanı veya ergen olmayan herkesin nefret ettiği Naziler 1930'larda sigaranın zararlarını anlatan afişlerle sokakları doldururken bize neredeyse 100 yıl sonra zararı artık alenen bilinirken sigaranın gizli reklamı yapılıyor.
GZ9pd1bWQAAFPjC

• Beğen
Tepkiler: TOOL ve Alazarhus
Merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum;
Ülkemizin yolları malum her yer çukur yada keskin tümsek vs. Ön amortisör darbeleri yumuşatıyor ama arkada amortisör yok, sert geçişlerde jantı yamultmamak için pedallara basıp ayağa kalkıyorum çocukluğumuzda yaptığımız gibi ama artık 95 kiloyum😄 pedallarda dikelerek darbeyi yumuşatsam da bu kadar yük basmak pedallara zararlı mıdır?
Ben 135 kiloyken de tümseklerde ayağa kalkıyorum. Kalkmazsam garanti arka janttan tel kopuyor çünkü. 3 yıldır aktif olarak sürüyorum. Daha sadece bir kere pedal kırıldı. Onda da pedal çok dandikti 6 yıllık ikinci el bisiklette. O sebeple.

• Beğen
Tepkiler: sc_cagri
Geçen hafta ve bu hafta, 8 km'lik güzergahı, Antalya'da saat 6 gibi başlayan trafikte, bisikletle 25 dk'da, arabayla 50 dakikada alabildim. Yani bir belediye başkanı, insanları ve şehri düşünerek; hem spor hem temiz hava hem maddi tasarruf çerçevesinde, teşvik edebilecek uygulamalarda niye geri kalır? Bu insanlar aptal mı? Herkes para harcamaya bayılıyor mu nedir?

Şehir zaten çok engebeli değil. Alan desen oluşturulmayacak bir şeyi yok. Trafiğin akışını, otur kafa patlat yeniden düzenle. Millet zamanını yolda harcamasın. Şehrin ortasından ana arter geçirip, bu yoldan milleti evine götürecek sapağı yapamıyor, ışığı ayarlayamıyor, geçit yapmıyor, yoldaki bozulmayı zaten yapmıyor... E bu belediye niye var kardeşim?

Partilerin kasasına para koyup, aday gösterildikten ve başkan olduktan sonra, ceketi asıp, göstermelik işlerle 5 yıl keyfine bak. Bir de cebini daha güzel doldur. Millet ne hali varsa görsün. İnsanlar işine, evine kaç dakikada gitmiş kimin umrunda? Otobüsler, raylı taşıma hepsi dolu. Raylı taşıma da öyle aman aman bir güzergahta da değil. 2025 yılına neredeyse geldik... Ya bir şehir toplu taşımaya bu kadar mı uzak olur. Herkesi arabayla gitmeye zorlayan bir yapı... A'dan B'ye gideceksin. Otobüs yok. Varsa da 1 saat 45 dakikada gidiyor...

Trafik polisleri, ellerinde cep telefonunda tiktok'ta karı kız kesmekten, arabanın içinden çıkmıyor.

Ya bu ülkede işini layıkıyla yapacak adam yok mu? Kapasite bu mu? Bundan öte yol alınmaz mı? Yani 20 yılda tuğla üstüne bir tuğla konmaz mı
Söyledikleriniz çok doğru.
3.5 yıldır Antalya merkezde yaşiyorum böyle başi boş böyle dandik bir şehir olamaz. Kamyonla çöp doken, moloz doken mi ararsın. Sudi Arabistan gibi herkes arabaya binmek zorunda bir yerden bir yere gitmek için, toplu ulaşım diye bişey yok. Temizlik yok, sivrisinek le mücadele yok, trafiğin saati günu yok, bir şehirde her saat her gün trafik mi olur? Çocuk üniversiteyi kazansin arkama bile bakmayacağım kendi bokunda boğulsun Antalya.

Ya bu ülkede işini layıkıyla yapacak adam yok mu? Kapasite bu mu? Bundan öte yol alınmaz mı? Yani 20 yılda tuğla üstüne bir tuğla konmaz mı be.
çocukluğumdan beri bireysel olarak Antalya’ya gelmiyordum (2 yıl şirket getirdi ama havaalanı-otel arası gördüm sadece)
Bu sene tatili Antalya’da yapalım dedim, maalesef şehirde bir geri kalmışlık havası var, belki ben asıl modern yerlerini gezmemişimdir bilemiyorum ama bir turizm bölgesine göre çok eski ve gelişmemiş bir imaj verdi bana.
Antik yerlere gidilen güzergahlar olsun, gezdiğim yerler belek, serik, lara, merkez vs olsun sanki anadoludaki kurak bir şehir gibiydi. Antalya’nın kendini estetik olarak çok geliştirmesi gerek maalesef (şahsi düşüncem)

• Beğen
Tepkiler: TOOL

Dediğiniz gibi belediyeler bir kaç göstermelik iş yapıp makamlarına çekiliyorlar. Bizim burada parti değiştiği için olsa gerek sürekli aktifler ama bazı işlerini gereksiz buluyorum. Eski partiden kalanı yıkıp kendin yapma durumu var görebildiğim kadarı ile. Malum hava şartları gerek ülkede gerekse dünya genelinde kurak geçti. Denizli Büyük Şehir Belediyesi su israfına karşı güzel bir adım attı bir çok yerde günlük litre tüketim hesabı yapıp çalışma yapmışlar, orta refüj ve parklarda yeşil duracak ama çim kadar su harcamayan bitkilere yöneldiler. Çimenleri imha eder şekilde söküyorlar. Eyvallah onu suyu harcıyor diye söktün ama bir kaç yerde gördüm hali hazırda kullanılan parkı, yer döşemelerini oyun alanlarını da söküp sanki daha öncesinde orada yokmuş gibi sıfırdan yapmaya başladılar. İlk zaman "belediye şu kadar araç kiralamış biz bunu kullanmayacağız" diye sergilediler. Geçen belediyeden bir arkadaşım "kanka o eski partinin adamıydı ondan şutladılar yerine başka firmadan aynı sayıda araç kiraladılar" dedi.

Yani a partisi b partisi hiç fark etmiyor en temelinde kendi taraflarını doyurma temelli çalışıyor. Hangi görüşten olursanız olun medyadan gördüğüm kadarı ile gerçekten halka hizmet anlamında bana göre Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan var. Eğitim başta olmak üzere bir çok sistemin çöktüğü ve yok olduğu ülkemizde insanların yere çöp atmaması gerektiğini koyduğu idari para cezası ile insanlara yavaştan toplum bilinci olarak kazandırmaya başladığına inanıyorum.

Bisiklet yolları durumu zaten tamamen hata. Evime yakın bir nokta 1km kadar kaldırım ve yanında bir seviye alçak bisiklet yolu var. Geçen bisiklet yolunda gideyim dedim sanki yürüyüş yoluymuş gibi herkes orada ve karşılıklı geldiğimizde bir dayak yemediğim kalıyor. Asfalt yada kaldırımı maviye boya 2 tabela koy bitti gitti.

Dün bir yerde otururken bir öğretmen geldi. Kendi öğretmenlik yaptığı lisenin önüne başka okuldan öğrenciler kavga etmeye gelmiş. Kendi öğrencisini de diğer öğrencileri dağıtmış ve kavga ettikleri için birer tokat atmış. Tokatlananlardan bir tanesinin babası savcıymış ve adama yapmadığını bırakmamışlar 6 yıl içinde açığa alınma soruşturma ve tayin sonunda yakamı bıraktılar şeklinde anlattı. O zamandır karışmıyorum diyor. Toplumda işini düzgün yapanı ödüllendirmek yerine cezalandırmak olduğu için insanlar kasadaki çürük elmayı kasadan çıkarmak yerine onunla bir çürümeyi tercih ediyorlar. Kendi adıma toplumun düzelip refaha ereceği şeklinde bir şeye açıkçası inanmıyorum. Belirli bir neslin ortadan kaybolup gitmesi lazım ki alttan gelen taze genç nesli olması gereken şekilde eğitip şekillendirmek mümkün olsun. Öyle bir şeyinde olma ihtimali olmadığına göre bu şekilde devam edip gideceğiz. Haa böyle diyorum diye dürüst ve düzgün olmaktan vazgeçtiğim anlamına gelmiyor. Ben yaşadıkça böyle devam ederim karakterim bu, olur da çoluk çocuğa karışırsam onları da aynı şekilde büyütmeye çalışırım.

Dediğiniz gibi belediyeler bir kaç göstermelik iş yapıp makamlarına çekiliyorlar. Bizim burada parti değiştiği için olsa gerek sürekli aktifler ama bazı işlerini gereksiz buluyorum. Eski partiden kalanı yıkıp kendin yapma durumu var görebildiğim kadarı ile. Malum hava şartları gerek ülkede gerekse dünya genelinde kurak geçti. Denizli Büyük Şehir Belediyesi su israfına karşı güzel bir adım attı bir çok yerde günlük litre tüketim hesabı yapıp çalışma yapmışlar, orta refüj ve parklarda yeşil duracak ama çim kadar su harcamayan bitkilere yöneldiler. Çimenleri imha eder şekilde söküyorlar. Eyvallah onu suyu harcıyor diye söktün ama bir kaç yerde gördüm hali hazırda kullanılan parkı, yer döşemelerini oyun alanlarını da söküp sanki daha öncesinde orada yokmuş gibi sıfırdan yapmaya başladılar. İlk zaman "belediye şu kadar araç kiralamış biz bunu kullanmayacağız" diye sergilediler. Geçen belediyeden bir arkadaşım "kanka o eski partinin adamıydı ondan şutladılar yerine başka firmadan aynı sayıda araç kiraladılar" dedi.

Yani a partisi b partisi hiç fark etmiyor en temelinde kendi taraflarını doyurma temelli çalışıyor. Hangi görüşten olursanız olun medyadan gördüğüm kadarı ile gerçekten halka hizmet anlamında bana göre Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan var. Eğitim başta olmak üzere bir çok sistemin çöktüğü ve yok olduğu ülkemizde insanların yere çöp atmaması gerektiğini koyduğu idari para cezası ile insanlara yavaştan toplum bilinci olarak kazandırmaya başladığına inanıyorum.

Bisiklet yolları durumu zaten tamamen hata. Evime yakın bir nokta 1km kadar kaldırım ve yanında bir seviye alçak bisiklet yolu var. Geçen bisiklet yolunda gideyim dedim sanki yürüyüş yoluymuş gibi herkes orada ve karşılıklı geldiğimizde bir dayak yemediğim kalıyor. Asfalt yada kaldırımı maviye boya 2 tabela koy bitti gitti.

Dün bir yerde otururken bir öğretmen geldi. Kendi öğretmenlik yaptığı lisenin önüne başka okuldan öğrenciler kavga etmeye gelmiş. Kendi öğrencisini de diğer öğrencileri dağıtmış ve kavga ettikleri için birer tokat atmış. Tokatlananlardan bir tanesinin babası savcıymış ve adama yapmadığını bırakmamışlar 6 yıl içinde açığa alınma soruşturma ve tayin sonunda yakamı bıraktılar şeklinde anlattı. O zamandır karışmıyorum diyor. Toplumda işini düzgün yapanı ödüllendirmek yerine cezalandırmak olduğu için insanlar kasadaki çürük elmayı kasadan çıkarmak yerine onunla bir çürümeyi tercih ediyorlar. Kendi adıma toplumun düzelip refaha ereceği şeklinde bir şeye açıkçası inanmıyorum. Belirli bir neslin ortadan kaybolup gitmesi lazım ki alttan gelen taze genç nesli olması gereken şekilde eğitip şekillendirmek mümkün olsun. Öyle bir şeyinde olma ihtimali olmadığına göre bu şekilde devam edip gideceğiz. Haa böyle diyorum diye dürüst ve düzgün olmaktan vazgeçtiğim anlamına gelmiyor. Ben yaşadıkça böyle devam ederim karakterim bu, olur da çoluk çocuğa karışırsam onları da aynı şekilde büyütmeye çalışırım.
Siz bir, bilemediniz en fazla iki çocuk yaparsınız bu ekonomide ileriyi düşünüp. Diğer kesim 5-10 arası yaptığı için istemesek de ülkede baskın olan kesim diğer taraf oluyor. Ben bir tane çocuğa zor bakıyorum. İkincisini düşünmüyorum. Hastanede önümde sıra bekleyen Türkçe bile bilmeyen adamın yanında kaç tane çocuk var...

(link)​

(link)
Şu film geldi aklıma.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora ve MakRo
İlk filmi 3 kez seyrettim film çok hoşuma gitmişti, şimdi ikinci film çok eleştiri alıyor henüz izlemedim de yalnız her şey bir yana neden Joker'in parmağında film afişinde sigara var? Olmasa olmuyor mu?

Yahudi düşmanı veya ergen olmayan herkesin nefret ettiği Naziler 1930'larda sigaranın zararlarını anlatan afişlerle sokakları doldururken bize neredeyse 100 yıl sonra zararı artık alenen bilinirken sigaranın gizli reklamı yapılıyor.
GZ9pd1bWQAAFPjC
Aslında 2. filmde o sigara bayağı karakterle özdeşleştiği için ben normal buldum, zaten çocuklar için önerilmeyen bir film, Biraz da Lady Gaganın şarkıcı olmasından kaynaklı çok fazla müzikli dans sahnesi var, bazıları yerinde ama bazıları abartı olmuş, öyle ki film değil müzikal sanki. Her şeye rağmen ilki kadar sevmesem de güzel film, biraz ne anlatacağını tam bilememiş yönetmen.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Dışarıdan girdiğim gibi daha tuvalete girmeden taktım, aşk budur 🤣

Sele dağ, kılıf şehir bisikletine 😍

1290 TL olan zaten kalmamıştı ama 1090 TL olan ile 490 TL olan arasında 60-90 derece fark açısı dışında doku kalitesi yönünden bir fark göremedim. Jel ibaresi yaklaşık bin TL yapıyor sanki.

Dosyalar

• IMG_20241016_172027.jpg
    IMG_20241016_172027.jpg
    46,3 KB · Okunma: 27
  • Screenshot_2024-10-16-20-32-57-764_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-10-16-20-32-57-764_com.android.chrome.jpg
    34,6 KB · Okunma: 12
Son düzenleme:

altına imza atılacak bir yazı olmuş👏
maalesef doğruluk ve dürüstlüğü, herkes için iyiliği, eşitliği, düzeni, ahlaklı olmayı bir enayilik yada eziklik gören bir kesim yetişti. bu halk toparlanır ve aklını başına alır mı bilmiyorum ama biz doğrudan ayrılmamalıyız, gelecek nesilleri de bu bu yönde eğitmeliyiz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
AKP'nin Şile'de seçime yetiştirdiği bisikletli yolu da olan sahil şeridi düzenlemesinin durumu içler acısı, bir sene geçmedi henüz ama birçok yer çökmüş durumda.

Zaten öyle uyduruk yapılmıştı ki bisiklet yolundan gidiyorsun rampa sağda, bisiklet yolu solda bitiyor, alışana kadar birkaç kez uçtum bisiklet ile ama şans eseri konabildim.

Dosyalar

• IMG_20241010_114208.jpg
    IMG_20241010_114208.jpg
    111,3 KB · Okunma: 30
  • Üzgün
Tepkiler: Alazarhus

Öncelikle ne yazık ki bizim millet APTAL, en azından geneli. Evet, Atatürk düşündüğümüz kadar ileri görüşlü değilmiş.

GZ9pd1bWQAAFPjC
Size gelince, film reklamında sigara var diye sigaraya başlayan insan bırakın çekerek gebersin.
Doğru ama, kelebek etkisi olarak başka insanlarında rahatını bozar.
Sabah sabah gerginim yine, iyi günler.
@Can Çelik @Sadettin Z.
Brolar, biraz önce kedinin birine usulca yaklaşıp "Sen bir kedi değilsin, sen bir bifteksin" diyerek hipnoz ettim ve yedim.😘🥰
322353 dosyayı görüntüle
Aaahh Alf ah.😌

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora ve MakRo
Geri