Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Ben haberi okuduktan 2 dakika kadar sonra düşürdüm. Şu ana kadar sorduklarımın çoğu aynı şeyi yapmış, bir kısmı da benden duyup yaptı.

Şu motosiklet maddesinden el gazlı elektrikli bisikletlere de pay çıkacak gibi.

İlk alış sırasında olabilir herhalde sonrasında normal pedal destekliye de takan var, işler karışık ama Japonya'da el gazı olunca mopet sayılıyor gücü ne olursa olsun.

Scudo
İlk alış sırasında olabilir herhalde sonrasında normal pedal destekliye de takan var, işler karışık ama Japonya'da el gazı olunca mopet sayılıyor gücü ne olursa olsun.
Yasal olarak bizde de öyle. El gazı varsa motosiklet oluyor, plaka da gerekiyor. Bakan yok tabii, tesadüfi denetime girene ya da kazaya karışana kadar.

Elektrikli bisiklet devri

Yasal olarak bizde de öyle. El gazı varsa motosiklet oluyor, plaka da gerekiyor. Bakan yok tabii, tesadüfi denetime girene ya da kazaya karışana kadar.

Elektrikli bisiklet devri
250 watta kadar el gazı serbest ondan sonrasında kayıt yapmak gerekmiyor mu? Verdiğin linke baktım orada da böyle yazıyor beyaz satırda.

edit Ben yanlış hatırlıyorum/yorumluyorum el gazı takıldığı taktirde gücü ne olursa olsun plaka taktırmak gerekiyormuş.

Son düzenleme:
Şu motosiklet maddesinden el gazlı elektrikli bisikletlere de pay çıkacak gibi.
Turpun büyüğü heybede:

Vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen sigorta prim bildirgeleri ve aylık prim ve hizmet belgesi ile muhtasar beyannamenin birleştirilerek verilmesiyle oluşturulan beyannamelerden alınan damga vergisi tutarı kadar, yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise damga vergisi tutarının yarısı kadar katkı payı alınacak.

Ülkedeki büyük-küçük her işletme, her ay gelir vergisi, KDV beyannamesi ve SGK çalışan/prim bildirimi, 3 ayda bir de kira stopaj beyannamesi verir. Bu beyannamelerin her biri için 300-350 TL arasında damga vergisi ödenir.

Şimdi Reis diyor ki, verilen her beyannameden/bildirimden damga vergisi tutarı kadar da savunma sanayi fon kesintisi yapacağım. Yani ülkedeki her işletmeye aylık ortalama 1000 TL haraç kesecek.

İşte bu düzenleme beni umutlandırdı. Reis'i iktidara esnaf sınıfı getirdi; bu yasa çıkarsa bir ihtimal kafalarına dank edip gönderebilirler...

Turpun büyüğü heybede:

Vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen sigorta prim bildirgeleri ve aylık prim ve hizmet belgesi ile muhtasar beyannamenin birleştirilerek verilmesiyle oluşturulan beyannamelerden alınan damga vergisi tutarı kadar, yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise damga vergisi tutarının yarısı kadar katkı payı alınacak.

Ülkedeki büyük-küçük her işletme, her ay gelir vergisi, KDV beyannamesi ve SGK çalışan/prim bildirimi, 3 ayda bir de kira stopaj beyannamesi verir. Bu beyannamelerin her biri için 300-350 TL arasında damga vergisi ödenir.

Şimdi Reis diyor ki, verilen her beyannameden/bildirimden damga vergisi tutarı kadar da savunma sanayi fon kesintisi yapacağım. Yani ülkedeki her işletmeye aylık ortalama 1000 TL haraç kesecek.

İşte bu düzenleme beni umutlandırdı. Reis'i iktidara esnaf sınıfı getirdi; bu yasa çıkarsa bir ihtimal kafalarına dank edip gönderebilirler...
"İsrail bize girecek" muhabbetinin sebebi savunma sanayi fon kesintisine zemin hazırlamakmış herhalde.

Bir kez teker patladığında evde iç lastik yoktu tekeri söküp götürmektense bisikleti iteyim tamirciye dönüşte de binerim demiştim ama hiç aklıma bisiklet çeken bisiklet olabileceği gelmemişti, onu da bu videoda gördüm bisikletçi bisikleti böyle oluyor demek siparişleri teslim etmek için.

Lamba rengi yöne göre renk değiştiren pedal, gidondan düğme ile inen stand ama kick değil otomatik, ilginç video baya yeni şeyler gördüm. Şans eseri veya youtube algoritması bundan önceki videoda da Surly marka bisiklet baya övülmüştü ama nükleer savaş sonrasında sadece hamamböcekleri bir de Surly marka bisikletler hayatta kalacak esprisi çok güzeldi.

-Günah olur mu kedinin, köpeğin, kadının, Narin'in kırılmasına sessiz kalınca?
-Yarın Hakk'ın Divanına varınca Recep'ten haklarını alır hepsi topluca

Kredi kartı kullanan herkesten yıllık 750₺ kesileceğine dair değişiklik de geleceği için, bu işin varacağı yer, 20 yıldır net bir şekilde belli aslında.

198730.jpg

O yüzden, bankada para bırakmayıp, hepsini yastık aldı etmek şart. Ekonomistlerin bazıları olmaz olmaz diyor ama Lübnan'daki gibi mevduat sahiplerinin dövizlerine bloke getirilmesi veya alım/satım/çekim sınırı getirilmesi hadisesi, çok da uzak bir olay değil bizim ülkede. Bu yüzden paranın dijitalleşmesi gerçekten ilk başlarda inanmadığım ancak giderek kendini daha belli eden bir tehdit. Dürüst bir ülkede, dijitalleşmenin zarardan çok faydası olur ama Hollanda'da halkın büyük bir kısmının halen kredi kartlarını yoğun kullanmaması ve sıcak da bakmıyor olması şaşırtmıyor.
4200 lira kredi kart limitim var yetiyor diye seviniyordum onu da 40 yapayım bari o da zaten amazon prime için başka bir şeye düzenli para harcamam yok. Vaktiyle wiggle yada benzeri sitelerden 3-5 ihtiyacı alıyorduk nasılsa onun da artık alacak sitesi veya limiti kalmadığına göre yeterli olacaktır. Biraz da yıllardır yakın çevrede kolunu bacağını kredi kartına kaptırmış akraba örneklerini görmek ve "param varsa vardır yoksa yoktur" mantığını savunmamdan oluyor. O limitin de 4200 olmasının sebebi bisikleti toplamamdı. Dediğiniz dijital para mevzusuna bende katılıyorum. Bizim gibi ülkelerde benim aklıma sürekli komplo teorileri geliyor. "Ya yarın banka hesaplarına bloke konulur ve olan 3-5 paraya da el koyarlarsa" durumu. Gerçi bizim ülkede evli, kirada oturan bir de üzerine çocuğu olan bir ailenin ortalama ücretler ile para biriktirmesi biraz hayal oluyor.

Son gaz sermaye aktarimi devam ediyor. Amerika' da ikametler hazirlandi, Dunyaliklar tamamlandi. Sirada Anayasa değiştirmek bahanesi ile bir kez daha C.B. olmak. Olamaz ise uçakları ile bir gece ansızın topuklamak.

Ehliyet sınavı için gün sayıyorum soru çözmeye devam :D sabırsızım bir an önce alsam da elimde dursa (harç meselesi de var :( )

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
1 ay önce evi değiştirdik. Kira bedeli + 2 kirada depozito istedi ev sahibi ama bu 2 kira bedelini dolar olarak istedi. Al aşşa vur yukarı 600 dolara anlaştık. Kendisi bu parayı dolar olarak istedi. Kirayıda dolar olarak istedi her ay. Ben sadece depozito veririm, kira tl olarak verebilirim dedim. Neyse ki anlaştık. Ev sahibim hayatta okul okumamış, neyin ne olduğunu bilmeyen, paraya tutkusu olan bir adam . Mülkü olup kiraya verenler genelde bu şekilde. Bana dediği şuydu " türkiye ekonomisinde türk parası ile uğraştırma beni " demişti. Ben türk parası kazanıyorum ama dedim. Parayı seven insanlardan tiksiniyorum.

1 ay önce evi değiştirdik. Kira bedeli + 2 kirada depozito istedi ev sahibi ama bu 2 kira bedelini dolar olarak istedi. Al aşşa vur yukarı 600 dolara anlaştık. Kendisi bu parayı dolar olarak istedi. Kirayıda dolar olarak istedi her ay. Ben sadece depozito veririm, kira tl olarak verebilirim dedim. Neyse ki anlaştık. Ev sahibim hayatta okul okumamış, neyin ne olduğunu bilmeyen, paraya tutkusu olan bir adam . Mülkü olup kiraya verenler genelde bu şekilde. Bana dediği şuydu " türkiye ekonomisinde türk parası ile uğraştırma beni " demişti. Ben türk parası kazanıyorum ama dedim. Parayı seven insanlardan tiksiniyorum.

Sözleşmeye USD olrak eklemişsinizdir umarım. Bu şark kurnazları kalkıp geçmişteki değerinden TL vermeye kalkıyor sonra.

Sözleşmeye USD olrak eklemişsinizdir umarım. Bu şark kurnazları kalkıp geçmişteki değerinden TL vermeye kalkıyor sonra.
Evet , Dolar olarak ekledim ama açıkçası şaşırdım. Yıllardır kiracıyım. Git gide nasıl aç gözlü oluyorlar gözlemliyorum.

• Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
Evet , Dolar olarak ekledim ama açıkçası şaşırdım. Yıllardır kiracıyım. Git gide nasıl aç gözlü oluyorlar gözlemliyorum.
Böyle devam edeceği belli olsa dolar olarak kira daha avantajlı olurdu ama her an her şey değişebilir tabii. Son iki yılda, %25 tavan varken kiram %125 ve %133 zamlandı. USD olsaydı artış önemsiz olacaktı. Tabii yine de garantisi yok, bir gecede kira ikiye üçe katlanabilir, her ay %10-%20 artabilir.
Tahliye taahhütnamesi var mı?

Evet . Artık tahliye taahhütnamesi istemeyen ev sahibi yok ki .

• Üzgün
Tepkiler: M.İhsan

Esnafın umurunda mı? Vergiyi müşteriye yansıtırlar, olup biter.

Evet . Artık tahliye taahhütnamesi istemeyen ev sahibi yok ki .

Ben de kiracıyım, çok uzun zamandan beri aynı evdeyim. Piyasa koşulları ile uyumlu fiyattan oturduğum için ev sahibi ile geçiniyoruz, ben kira arama ve taşınma derdi ile uğraşmıyorum o da kirasını zamanında alıyor. Ocak ayı için şimdiden anlaştık ve zam oranım tam %100. Yasal haklarımın farkındayım ama olay çok farklı boyuta gidebilir. Aralık 2022-Ocak 2025 arasında kira artışı 15 kat olmuş olacak, 2018-2022 arası nispeten ucuza oturduk ama yeni fiyatlar da gerçekten çok yüksek. Mülteciler, deprem ve kriz çok pis vurdu piyasayı.

Her kiracı bizim gibi değil. Gerçekten de ev sahiplerine çok çektiren kiracılar oluyor.

Taahhütname olayı da bunlardan. Tahminime göre kiracı çıkmamak için dirense ev sahibini uğraştırır. Örneğin peşin alınan taahhütname esasında geçersiz. Yani kira sözleşmesi ile eş zamanlı taahhütname düzenlenmesi kanuna uygun değil... Anladığım kadarıyla taahhütnamenin amacı kiracının ev sahibine evi boşaltma niyetini kesin olarak bildirmesidir, ilk taşınma anında ev sahibini garantiye almak gibi bir amacı yoktur.

Kira konusunda... Bekarken bir evde oturuyordum, ev satıldı ve yeni sahibi hemen taşınmak istedi. Yasal olarak taşınma zorunluluğumuz olmamasına rağmen, ev arkadaşım ile anlaşıp çıkalım dedik. Benim eşyaların 1 ay bir odada kalması konusunda anlaşıp, evden çıktık onlar da taşındı... 1 ay annemlerin yanında kaldıktan sonra gittim yeni kira bulup eşyalarımı alacağım. Evi satın alan adam, yazdan sonra biz gidiyoruz istersen kiracı olarak kal dedi, istediği fiyat bizim eski kira bedelinin neredeyse 2 katıydı. Neyse, kendi kiramı buldum ve eşyalarımı almaya gittim. Yeni ev sahibi odayı kiralama bedeli olarak da yarım kira istedi benden. Esasında anlaşırken bir miktar para veririm demiştim ama rakam konuşmamıştık, ben sembolik birşey olur diye düşünmüştüm ama 3+1 evin bir odası yarım kira etmez. Adamlar hem evine taşındı, hem de yarım kira aldılar.

Şu an olsa, kesinlikle özel eşyamı başkasının hanesinde bırakmam. O eşyalar orada durduğu sürece orası benim hanem ve başkası giremez.

Esnafın umurunda mı? Vergiyi müşteriye yansıtırlar, olup biter.

Ben de kiracıyım, çok uzun zamandan beri aynı evdeyim. Piyasa koşulları ile uyumlu fiyattan oturduğum için ev sahibi ile geçiniyoruz, ben kira arama ve taşınma derdi ile uğraşmıyorum o da kirasını zamanında alıyor. Ocak ayı için şimdiden anlaştık ve zam oranım tam %100. Yasal haklarımın farkındayım ama olay çok farklı boyuta gidebilir. Aralık 2022-Ocak 2025 arasında kira artışı 15 kat olmuş olacak, 2018-2022 arası nispeten ucuza oturduk ama yeni fiyatlar da gerçekten çok yüksek. Mülteciler, deprem ve kriz çok pis vurdu piyasayı.

Her kiracı bizim gibi değil. Gerçekten de ev sahiplerine çok çektiren kiracılar oluyor.

Taahhütname olayı da bunlardan. Tahminime göre kiracı çıkmamak için dirense ev sahibini uğraştırır. Örneğin peşin alınan taahhütname esasında geçersiz. Yani kira sözleşmesi ile eş zamanlı taahhütname düzenlenmesi kanuna uygun değil... Anladığım kadarıyla taahhütnamenin amacı kiracının ev sahibine evi boşaltma niyetini kesin olarak bildirmesidir, ilk taşınma anında ev sahibini garantiye almak gibi bir amacı yoktur.

Kira konusunda... Bekarken bir evde oturuyordum, ev satıldı ve yeni sahibi hemen taşınmak istedi. Yasal olarak taşınma zorunluluğumuz olmamasına rağmen, ev arkadaşım ile anlaşıp çıkalım dedik. Benim eşyaların 1 ay bir odada kalması konusunda anlaşıp, evden çıktık onlar da taşındı... 1 ay annemlerin yanında kaldıktan sonra gittim yeni kira bulup eşyalarımı alacağım. Evi satın alan adam, yazdan sonra biz gidiyoruz istersen kiracı olarak kal dedi, istediği fiyat bizim eski kira bedelinin neredeyse 2 katıydı. Neyse, kendi kiramı buldum ve eşyalarımı almaya gittim. Yeni ev sahibi odayı kiralama bedeli olarak da yarım kira istedi benden. Esasında anlaşırken bir miktar para veririm demiştim ama rakam konuşmamıştık, ben sembolik birşey olur diye düşünmüştüm ama 3+1 evin bir odası yarım kira etmez. Adamlar hem evine taşındı, hem de yarım kira aldılar.

Şu an olsa, kesinlikle özel eşyamı başkasının hanesinde bırakmam. O eşyalar orada durduğu sürece orası benim hanem ve başkası giremez.
Genelde ev sahipleri mağdur oluyor son dönemde ama sizin ev sahibi gerçekten şerefsizmiş

Geri