Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

2004 yılında tuşlu bir Windows CE telefon bende de vardı, dokunmatik değildi. HTC üretimiydi ve ilk çıkan Windows telefonlardandı. Model ismi hatırlamıyorum, iyi bir telefon da değildi. Hiçbir özelliği yoktu (bugüne göre), WAP ayarları yapıp email alıp gönderiyorduk.

Blackberry ve iPaq tarzı klavyeli değil de, iphone’dan önce HTC’nin dokunmatik ekranlı ve kaydırmalı klavyeli telefonları vardı. Bir ara onlardan almayı çok istemiştim ama o dönem hiç param yoktu. Telefon uygulamaları işi biraz çekici gelmişti ve sektör olarak daha yeni başlıyordu. O zaman cesaret edip bu işe girmek gerekiyormuş.
Bende 2005'te iMate Pocket PC vardı onun telefon özelliği vardı ondan önce Toschiba marka bir cep bilgisayarı kullandım ama onda telefon özelliği yoktu.

iMate'in de kendi özel deri kılıfı ve masaüstü şarj docku vardı. iMate firması fırtına gibi esti 2005-2010 arası HTC ile beraber ama Apple oyun değiştirici hamle yaptı dokunmatik ekran teknolojisiyle pazara baştan aşağı ayar verdi.

Eğer iPhone çıkmamış olsaydı pazar şu resmini paylaştığım altından klavye çıkan mini dizüstülere doğru gidiyordu hatta Sony bile PDA pazarındaki görünürlüğünü arttırmaya gitmişti.

Ne güzel cihazlar çıkıyordu o yıllarda ama Android'in şu güzelliği oldu 10 senelik cihaz bile bir yolunu bulup uygulamaları güncelleyebildiğin taktirde tüm işlerini görüyor. Ben geçen seneye kadar 2012 model Samsung Note 2 kullandım site güvenlik kameralarını takipten, bankacılığa, araç konumunu takipten, GPS'e kadar her işimi gördü sorunsuz.

edit Windows CE modeli işletim sistemli olanlar kompakt versiyondu, açılımdan emin değilim ama compact edition olabilir.

Picture background

7269_4.jpg

large.jpg
Picture background

Scudo
Bende de bu vardı, kalemi de vardı ama windows cep telefonlarına hiç uygun bir işletim sistemi değildi.

Görüntü 1.jpeg

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Bende de bu vardı, kalemi de vardı ama windows cep telefonlarına hiç uygun bir işletim sistemi değildi.

322170 dosyayı görüntüle
Beterin beteri vardı, Sony cep telefonlarında çok uzun süre Symbian'da ısrar etti sonra Xperia serisi ile onlar da Microsoft'a geçti. Ama hak yol Linux yani Android idi o gelene kadar hepsi süründürdü ama ne çektiğimizi bilmiyorduk, herkes bir dünya para döktü Microsoft yazılımlı PDA'lara. Ben 2002'de Ericsson t-39'dan da eposta yolluyordum, Symbian'lı N-gage'den de, Microsoft pocket pc'den de ama Android otomobilden Tesla'ya geçiş gibi oldu.

O dönemde 2005'te bir holding IT departmanında staj yapıyordum herkes microsoft veya symbian yazılımlı PDA'lara eposta hesabını kurdurmaya veya şu bu yazılım yüklemeye telefonunu yolluyordu bit kadar klavyeden stylusla giriş yapmaktan bıkmıştım.

Picture background

Şu namussuz benim rüyalarımı süslemişti uzun bir süre.

Picture background

Son düzenleme:
Sayın @samet akkaya , sözettiğiniz durum ciddi, umursamıyormuş gibi görünmek istemem. Umarım hakkınızda olumlu yönde bir gelişme olur.
...
Bir süre önce römork arayışında ucuz yollu bir şey bulamadım. En ucuz bulduğum da hantal görünümlü pek içimin almadığı bir şeydi. Bende şu ürünleri aldım ve kendim bir şeyler yapmayı düşünüyorum.
322115 dosyayı görüntüle322116 dosyayı görüntüle
Ürünler elime geçti ancak 10€ boşuna verdik sanırım. Bağlayıp bisiklete takınca arka teker pazar arabasında temas ediyor. Bende sayın @mariokaldato 'nun dediğini uyguladım ve sele takip seleye bağladım arabayı.
Bu yüzden öndeki seleyi ve çamurluğu çıkarmam gerekti. Çamurluk için bir an önce bir yolunu bulmam lazım zira burada yağışlar başladı ve ben Hınzır'ı işe gidip gelmek için kullanıyorum.😌

Ürünler elime geçti ancak 10€ boşuna verdik sanırım. Bağlayıp bisiklete takınca arka teker pazar arabasında temas ediyor. Bende sayın @mariokaldato 'nun dediğini uyguladım ve sele takip seleye bağladım arabayı.
Bu yüzden öndeki seleyi ve çamurluğu çıkarmam gerekti. Çamurluk için bir an önce bir yolunu bulmam lazım zira burada yağışlar başladı ve ben Hınzır'ı işe gidip gelmek için kullanıyorum.😌
İşlem bittiğinde bir görsel paylaşabilirseniz sevinirim, benimkiyle kıyaslayıp ne kadar aerodinamik olmuş görmek istiyorum :)

Ön ve arka tamamen doldu 4 tane çikolata aldım zor güç bela koyacak yer bulabildim.

Aslında sele borusu ile öndeki RKS yazan yerin arasına fermuarlı ve körüklü üçgen bir çanta olsa hem ön sepet hem de arka çantadan fazla eşya alır.

Bu bisiklete bu çanta olmaz değil mi?

Komşum ön sepet hediye etti bir ara da onu monte edeceğim.

Dosyalar

• IMG_20241010_112840.jpg
    IMG_20241010_112840.jpg
    137,9 KB · Okunma: 20
  • images (7).jpeg
    images (7).jpeg
    17,1 KB · Okunma: 16
  • IMG_20241010_155423.jpg
    IMG_20241010_155423.jpg
    144,6 KB · Okunma: 11
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Mühendisten mühendise değişir. Eğer @hamlet2006 kedisi gibi kıdemli bir mühendisin elinden geçtiyse baktığınız 2021 passatın orijinali 92 reno flash bile olabilir.

Mühendisten mühendise değişir. Eğer @hamlet2006 kedisi gibi kıdemli bir mühendisin elinden geçtiyse baktığınız 2021 passatın orijinali 92 reno flash bile olabilir.
2002 modeli renoyu 255.000 liradan ilana - ortalama piyasa fiyatından - koydum. 1 saat içinde 300.000 liraya sattım. Alıcı İstanbul'daydı, fotoğraf istedi. Kazasını, değişenini kusurlarını söyledim.Fotoğrafı bile yetti.

Bir mühendis; okulda aldığı bilgileri, en azından temel mühendislik bilgilerini günlük hayata uygulayabilmelidir.
Akışkanlar dinamiği,
Dinamik,
Statik,
Newtonun hareket kanunları
Momentum
Merkezcil kuvvet, Merkezkaç kuvvetleri
gibi gibi temel mühendislik bilgilerini araç kullanırken tatbik etmeyi bilirse;
aracı, diğer sürücülerin kullandığı araçlara göre daha az yıpranır, motoru daha az yorulur. Lastikleri daha az taşınır, fren balataları, debriyaj balataları daha az eskir.
Çok daha az yakıt tüketir.

Hadi Hamlet kedisinden safkan bir mühendisten minik bir örnek de vermiş olayım:
"Isınan hava yükselir"
Uygulaması soğuk geliyor, ısınmak için klimayı açtığınızda hava üflemesini önce ayak bölgesine getirin. Hava ısındıkça hacmi artar, yoğunluğu düşer ve yükselir. Bu daha çabuk ısınmanızı, klimaya daha az yüklenme izi, daha az yakıt tüketmenizi sağlar.

Arabanıza binmeden önce, aracınızın altına sağına soluna bir gözatıverin cırbağa, kurbağa, tırılcan, kedi, köpek var mı diye, motorundan kedi sesi vb geliyor mu diye.
Bu da kamu spotumuzdu. Mutlaka uygulayın.

Diğer mühendislik tüyolarını defalarca anlattım. Eğer faydalı tüyolarımdan bisikletinizde ve otomobilinizde kullanmak isterseniz, özelden yazabilirsiniz

Not:Özelden tavsiyeler ücrete tabidir. :snzdglsn: O kadar boşuna mı okudum ulen. Maliyetler yükseldi.:ckskc:
Edit büdüt Bu iş için para mı istenir demeyin Adam ekonomist değil, ekonomiyi ne hale getirdi gördünüz. 20 senelik mühendis diplomam var. İsteyene gösteririm, sararmıştır ama olsun.
Adam Arapça bilmiyor, Diyanetin başında 30 milyoncuk Audilere biniyor.

Elhamdülillah çok şükür, bin şükür. Bugün de muktedirlere lafımı söyledim, oh be. :ssrtcbya:

20241010_145145.jpg20241010_145221.jpg20241010_145237.jpg
Merhaba;

Bisiklet ile bağlantı noktasında bir mafsal ile biraz hareket serbestisi kazandırılsa daha rahat olabilir sanki.Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla sabit gibi geldi ama yanılıyor olabilirim pek tabii.

Bende denedim bunu abi ama olmadı. Ev biraz yokuşta, baktım pazar arabası beni geçti . Lastikleri güncelleyip araya bilyeli bir sistem yapacağım. Tam bağlantı kısmı .
Böyle bir şeyden söediyordunuz sanırım.😌 Siparişini verdim ancak semer borusuna başladığımda teker arabaya temas ediyordu. 10, 15 cm'lik bir ek parça lazımdı.
Ben de böyle idare edeyim dedim ancak yolda yüklü eve dönerken cırt koptu. Semer borusuna bağlanan demiri biraz eğip bükerek elimde olan parçalarla böyle bir şey uydurdum.😅
Bu arada Günün Fotoğrafı konusunda karşılıklı yazışmak yasaktı. Eski üyelersiniz, biliyorsunuzdur diye düşünüyorum.😁 O yüzden cevabımı buradan iletiyorum.

Bu şahane bir şey, şu aparat internet dışında keşke ulaşılabilir olsa 🥴

• Üzgün
Sipariş ettim amma... %99 iptal edilecek veya dolandırıldım 😄

Dosyalar

• IMG_20241011_123811.jpg
    IMG_20241011_123811.jpg
    21,7 KB · Okunma: 29
  • Üzgün
Sipariş ettim amma... %99 iptal edilecek veya dolandırıldım 😄

(link)
1728640890692.png
Fırsat ürünüymüş , 105'lisi bile 100 bin lira:
1728640902673.png
105'li de Nokta'da 14500 lira. Hala 2 tane var.
(link)

Bence siteyle pek ilgilenmiyorlar gibi. Siparişi fark edip iptal edebilirlerse iyi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Alazarhus
(link)
322215 dosyayı görüntüle
Fırsat ürünüymüş , 105'lisi bile 100 bin lira:
322216 dosyayı görüntüle
105'li de Nokta'da 14500 lira. Hala 2 tane var.
(link)

Bence siteyle pek ilgilenmiyorlar gibi. Siparişi fark edip iptal edebilirlerse iyi.
Ödeme yapmamıştım, biraz önce kendilerini arayıp siparişimi sordum. Sizin de dediğiniz gibi internet siteleriyle ilgilenemiyorlarmış, internet siparişleri aktif değilmiş ve RC109 modeliellerinde yokmuş zaten 😅. En azından şansımı denemiş oldum.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Kara incirimiz meşhurdur. Sezon biterken pazara uğrayıp alayım dedim.1.5 k.g. 100 lira diyen bir amcabey tartıp poşedi uzattı. Eve gelip poşetten çıkarıp kayık tabağa yerleştirirken ne göreyim?
Yarısı ham kalanında yarısı ezik büzük...
Doğruca pazara geri dönüp incirleri verip paramı aldım ve: -Böyle esnaflık olmaz, sen kendini köylü kurnazı beni de enayi mi sandın?- diyerek başka bir tezgaha gittim. 100 lirayı uzatıp:- Bak kardeşim az önce böyle bir şey yaşadım, düzgün mal verirsen sevinirim - dedim. Baktım 1 k.g 'ya denkleştirmeye çalışıyor. - O tezgahtaki babamdır, ben kilosu 100 liradan satıyorum, hadi size 1.5 k.g. yapayım deyip çürük çarık doldurmaya başladı poşetin içine ...
-Sizin gibi esnaf olmaz olsun- deyip paramı alıp hınçla oradan uzaklaştım...

Yarısı ham kalanında yarısı ezik büzük...

Benzer bir çilek hikayem var. Daha pazar yerinden ayrılmadan çocuklar çilek istedi, baktım poşette düzgün çilek yok. Götürdüm iade ettim.

İşin ilginç tarafı, esnaf hiç tepki göstermeden paramı iade etti. Ne yaptığını çok iyi biliyor ve belki de şikayet edilmemek için olayı büyütmeden kapatmaya çalışıyor.

Belki de şikayet etmek gerekiyor. Ben eve gitmiş olsaydım, tekrar pazara gideceğimi sanmıyorum. Siz en azından üşenmeden gitmişsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
-Sizin gibi esnaf olmaz olsun- deyip paramı alıp hınçla oradan uzaklaştım...
Aşkolsun... Esnaf bu ülkenin çimentosudur. Alperendir, derviştir. Yeri geldi mi sokağımızın bekçisidir, polistir, savcıdır. Çoluk çocuğumuza sahip çıkar, evimizi hırlıya-hırsıza karşı korur. Arada bir böyle ufak kaçamaklarını, günahlarını görmezden gelmemiz gerekir bu yüzden...

Görev tamam 😁

Dosyalar

• IMG_20241011_173754.jpg
    IMG_20241011_173754.jpg
    116,8 KB · Okunma: 12
  • Beğen
Ne düşünüyorsunuz?
Savunma Sanayi Katılım Payı = Damattan İHA/SİHA alacağız ama kasa tamtakır.. O yüzden yeni vergi salalım...

Reis bu savunma sanayi damarını iyi yakaladı. En ufak bir itirazda "Biz o SİHA'larla teröristleri vuruyoruz! Sen yoksa buna mı karşısın? Teröristin tarafında mısın? Binali mi Sisi mi?" diyerek farklı sesleri bastırabiliyor hemen.

Savunma Sanayi Katılım Payı = Damattan İHA/SİHA alacağız ama kasa tamtakır.. O yüzden yeni vergi salalım...

Reis bu savunma sanayi damarını iyi yakaladı. En ufak bir itirazda "Biz o SİHA'larla teröristleri vuruyoruz! Sen yoksa buna mı karşısın? Teröristin tarafında mısın? Binali mi Sisi mi?" diyerek farklı sesleri bastırabiliyor hemen.

kk limitimi 100k altına düşürmek istemek vatan hainliği olur mu?

• Hahaha
Ben haberi okuduktan 2 dakika kadar sonra düşürdüm. Şu ana kadar sorduklarımın çoğu aynı şeyi yapmış, bir kısmı da benden duyup yaptı.

Şu motosiklet maddesinden el gazlı elektrikli bisikletlere de pay çıkacak gibi.

Kredi kartı kullanan herkesten yıllık 750₺ kesileceğine dair değişiklik de geleceği için, bu işin varacağı yer, 20 yıldır net bir şekilde belli aslında.

198730.jpg

O yüzden, bankada para bırakmayıp, hepsini yastık aldı etmek şart. Ekonomistlerin bazıları olmaz olmaz diyor ama Lübnan'daki gibi mevduat sahiplerinin dövizlerine bloke getirilmesi veya alım/satım/çekim sınırı getirilmesi hadisesi, çok da uzak bir olay değil bizim ülkede. Bu yüzden paranın dijitalleşmesi gerçekten ilk başlarda inanmadığım ancak giderek kendini daha belli eden bir tehdit. Dürüst bir ülkede, dijitalleşmenin zarardan çok faydası olur ama Hollanda'da halkın büyük bir kısmının halen kredi kartlarını yoğun kullanmaması ve sıcak da bakmıyor olması şaşırtmıyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri