-Deniz-
🌴🌴🌴🌴
- Tepki
- 1.338
- İsim
- Deniz
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Yalnız özellikle Resident Evil 2 ve 4'ün remake'leri çok güzel olmuş; ben bayıla bayıla oynadım Silent Hill 2 Remake için de yorumlar hep pozitif.oyunlarda silent hill 2, resident evil
Beter böcek, hayalet avcıları, crow... oyunlarda silent hill 2, resident evil, final fantasy 7 sürekli geçmişin sermayesini yiyor eğlence sektörü ve eskisinden kötü işler çıkarıyor çoğunlukla.
bizimse ne kadar şikayetçi olmaya hakkımız var bilmiyorum çünkü en ufak bir katkımız yok hatta varlığımız yok bu sektörlerde.
Güç Yüzüklerine bakıyor olsam da popüler kültür zırvalarını dayatmaları batırıyor.Son dönem yeni yetme senarist ve yönetmenlerin ne kadar kötü işler çıkardıklarını üzülerek görüyorum.
En bariz görünen de Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi eserinin dizisi olan Güç Yüzükleri. Yani görüyorum ki oldukça net ve basit hatalarla güzelim eseri mahvediyorlar.
Tolkien gibi büyük bir usta yıllarını harcayarak yazmış. Sen dünkü senarist/yönetmen nasıl daha iyisini yapabileceğini düşünerek kafana göre değiştiriyorsun ki. Tamam yani bu bir kitap değil, bir görsel sanat olan sinema ya da dizi sektörü. Tamam ister istemez değişiklik olacak ama, ama yani saçmalayacak kadar da olmasın. Makul görülecek seviyelerde olsun be kardeşim.
Son yıllarda izlediğim filmlerin çoğunda çocukça diyaloglar, espriler vs. görmeye başladım.
Utanmasalar, filmlerindeki bir oyuncunun "C'eeeee" diyip ellerini yüzüne kapatıp açmasına "Aaaaa çok acayip olmuş" dememizi bekleyecekler. PEH!
Güç Yüzüklerine bakıyor olsam da popüler kültür zırvalarını dayatmaları batırıyor.
Diziye henüz bakmamış olup bu nedir bir bakayım diyenlere çok detaylı olmasa da spoiler içerir.
Elf denilen ırk her zaman ışık gibi parlak canlanırken insanların aklında, dizide mültecilerden halliceler. Azıcık siyahi, azıcık uzak doğulu falan. Cücelerde sakalsız kadınlar gibi keza The Hobbit filminde Legolas 'ın tepkisi gibi (aşağıda). Orcların önceden daha modern ve insacıl olması da gözümden kaçmadı. Çocuğunu seven orc, savaşta yaralanan dostunu sedye ile götüren orc, savaşta ölen dostunu kampa götürüp cenaze töreni yapan orc gibi. Nereden nereye... Bir de İki Kule filmindeki hallerine bak! Kurtlu ekmek yemekten sıkılan Uruk Hai şikayet ederken yandan çıkan orc hobbitleri yemek istiyor ve çıkan tartışma sonucunda ölen orcu hapur hupur kendileri yiyip yamyanlık yapıyorlar. İşin şakası bir yana orc dediğin yamyam olur gerekirse savaştaki dostunu yer talan eder ve yakar. Her şeyi geçtim koskoca karanlık lord önce orclar ihanete uğrayıp bıçaklanıp zift olup dağlardan aktı, sonra beden buldu elflerin içine sızdı, daha da sonrasında Celebrimbor 'u öldürdüm diye ayakta ağladı.
orc sahnesi sadece bu bölümdeki Türkçe dublaj hoşuma gidiyor diğer türlü alt yazılı izlemeyi tercih ederim
Ağlayana kadar dizideki iki favorimden biriydi onu da kaybettik. RIP Sauron
Türkiye dışında yaşayan Türk milletide farklı değil, bilginize. Bizim millet düzeltilemez.Bu ülkede yaşmaktan nefret ediyorum.
Zaten anlamadıkları nokta bunu engelleyince bu kalkmış olmuyor sadece toplumda görünmemiş oluyor. Yani instagram, twitter (x), youtube erişim engeli geldiğinde ne oluyorsa yine olmaya devam ediyor sadece toplumda görünmüyor yada bir şekilde ulaşılamıyor.Discord'a erişim engeli, YouTube'un kapatıldığı dönemi hatırlattı. O zamanlar, devletin yasakladığı siteye, devlet görevlisi "ben giriyorum, siz de girin" diyerek yasakların delinebilirliğine olan sarsılmaz inancını bizlere gururla yansıtmıştı. Sırf, kendi istediği gibi düşünülmediği için yorganı komple yakanlar, bunu o kadar olağanlaştırdı ki, normalimiz bile bozuldu.
Sorunun bu yöntemlerle çözülmeyeceği başından belliyken; insanlar discord yokken de tecavüz veya diğer sapkınlık olarak görülen hareketleri, başkalarıyla paylaşmıyor veya bunu yaymıyor mu sanıyorduk?
Sorun, çocuk yetiştiremeyen ebeveynler; toplumun çürümüş sosyolojisi; ekonomik eşitsizlik... Bunlar da öyle 2 tuşa basarak bir siteyi veya uygulamayı engelleyip, sihirli değnek değmiş gibi çözülecek konular değil. Meyvesini uzun sürede verecek işlerdir. Toplumun bunu çözmeye istekli olması gerekir. O istek ve çaba, bu toplumda var mı? Yok. Olsa, bu noktada bunu konuşuyor olmazdık.
Delinin teki 2 kişiyi öldürdü diye Discord gibi son dönemdeki en güzel internet icatlarından birini kapatmak... Savunmaları, "Discord gruplarının public olmamasından kaynaklı denetlenemiyor olması" olacak. E iyi de, dışarı kapalı interaktif bir ortam oluşturmak zor değil. Bir sürü dışarı kapalı forum var mesela. Konu, uyuşturucu satıcılarının iletişim ortamı oluşturması ise , onu Whatsapp'tan da yapıyorlar. Whatsapp'ı da mı engelleyeceksiniz?
@Spartiat Forumun p.m.'ine kaldık yine