ali_ihsan21
Daimi Üye
- Tepki
- 697
- İsim
- Ali İhsan
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Bende 2005'te iMate Pocket PC vardı onun telefon özelliği vardı ondan önce Toschiba marka bir cep bilgisayarı kullandım ama onda telefon özelliği yoktu.2004 yılında tuşlu bir Windows CE telefon bende de vardı, dokunmatik değildi. HTC üretimiydi ve ilk çıkan Windows telefonlardandı. Model ismi hatırlamıyorum, iyi bir telefon da değildi. Hiçbir özelliği yoktu (bugüne göre), WAP ayarları yapıp email alıp gönderiyorduk.
Blackberry ve iPaq tarzı klavyeli değil de, iphone’dan önce HTC’nin dokunmatik ekranlı ve kaydırmalı klavyeli telefonları vardı. Bir ara onlardan almayı çok istemiştim ama o dönem hiç param yoktu. Telefon uygulamaları işi biraz çekici gelmişti ve sektör olarak daha yeni başlıyordu. O zaman cesaret edip bu işe girmek gerekiyormuş.
iMate'in de kendi özel deri kılıfı ve masaüstü şarj docku vardı. iMate firması fırtına gibi esti 2005-2010 arası HTC ile beraber ama Apple oyun değiştirici hamle yaptı dokunmatik ekran teknolojisiyle pazara baştan aşağı ayar verdi.
Eğer iPhone çıkmamış olsaydı pazar şu resmini paylaştığım altından klavye çıkan mini dizüstülere doğru gidiyordu hatta Sony bile PDA pazarındaki görünürlüğünü arttırmaya gitmişti.
Ne güzel cihazlar çıkıyordu o yıllarda ama Android'in şu güzelliği oldu 10 senelik cihaz bile bir yolunu bulup uygulamaları güncelleyebildiğin taktirde tüm işlerini görüyor. Ben geçen seneye kadar 2012 model Samsung Note 2 kullandım site güvenlik kameralarını takipten, bankacılığa, araç konumunu takipten, GPS'e kadar her işimi gördü sorunsuz.
edit Windows CE modeli işletim sistemli olanlar kompakt versiyondu, açılımdan emin değilim ama compact edition olabilir.