Vahşı kapitalizm dünyası artık gemi azıya aldı.Daha önce bunu hiç yazdım mı bilmiyorum ama 1989 model ve 91 yılında aldığım Bianchi bisikletin sayfalarca Türkçe, İngilizce ve Japonca kullanma kılavuzu var (ne diye sakladım sormayın belki bugün bunu yazmak içindir), yetmemiş frenler, vitesler için ayrıca ayar açısı şeması vs var. Bisikletin üstünde sıfır aksesuar var, ne far ne zil zaten dağ bisikleti. Bisikletin her yanından ok çıkarıp donanımın adını yazmışlar, hâlâ gidona direksiyon seleye koltuk diyen olduğu düşünülürse iyi bir uygulama aslında.
Geçen sene aldığım e-bike sıfır kılavuz ile geldi, tek bir kağıt bile çıkmadı. Anahtara takılı bir plastik kart vardı barkotu okutun ibaresi vardı ama barkod da ölü bile web sitesine yönlendiriyorfu okutunca.
Aynı video oyunları gibi önce kutunun içindeki oyunu tanıtan kağıt sonra kutu sonra oyunun kayıtlı olduğu medyayı elimizde aldılar sadece dijital oyunun kullanım hakkına sahip olur olduk.
Görseldeki süreç garip bir yöne gidiyor.
Birkaç gün önce youtube'da karşıma 90'ların reklamları çıktı hatta tam yılı yazıyordu 1990 senesi bir de ne göreyim bizim 2019'da bozulan Bosch bulaşık makinesi zaten 90'ların başında aldığımızı hatırlıyordum ama tam yılından emin değildim.Vahşı kapitalizm dünyası artık gemi azıya aldı.
Sadece bisiklettde değil "dayanıklı" tüketim malzemeleri de öyle. Evlendiğimde aldığım buzdolabı 24 sene benle gezdi aynı markadan birtane alıp eskisini okula bağısladım. Okuldaki hâla çalışiyor. Yenisinin 3 sene sonra motoru değişti.
Temiz kullanılış eski sıfır üründen daha iyi.
Bakışlar, gülümsemeler, duruşlar... Anladıklarımız, anlaşılmadıklarımız hepsi koca bir yalan. Aslında bu da bir yalan...Nedir yalan olan?
Bakışlar, gülümsemeler, duruşlar... Anladıklarımız, anlaşılmadıklarımız hepsi koca bir yalan. Aslında bu da bir yalan...
T-bird olabilir de Kia'ya katılamadım. Ama hiçbiri bir Togg etmez(!).Tesla'nın en büyük abomination olan elektrikli araç oldugu hemen hemen belli fakat, PayPal güzel bir sistem.
T-bird SC mi Kia Cadenza mı? İkiside Tesla'dan 1000 kat iyi.
Bak simdi hic oldumu bu, bu Abomination'suz ikinci yorumun. Mesela Abomination yerine der Gräuel, Horror, die Abscheulichkeit, der Abscheu gibi kelimeler de kullana bilirsin. Bi alman arkadas bu kelimeleri bana ögretmisti.Enteresanlaştı konu, evet T-Bird hoştu az çok vaktinde, Cadenza daha kötü. T10F sıkı duruyor arkaya açılan kapılarıyla iş görebilir.
Gerçi Stellantis, Fiat ne zaman işe yarar araba yapmış böyle bayagı bayagı biraz soru işareti.
Bak simdi hic oldumu bu, bu Abomination'suz ikinci yorumun. Mesela Abomination yerine der Gräuel, Horror, die Abscheulichkeit, der Abscheu gibi kelimeler de kullana bilirsin. Bi alman arkadas bu kelimeleri bana ögretmisti.
Kardesim sen ya trolsün yada sana yazilanlari anlamiyorsun. Ben sana TOGG, Monseur, Arkaya acilan kapilar yada Lincolin Marki vs. mi sordumda bana bunlari anlatiyorsun.Divine street hoe TOGG, tabiri tam caiz ise. Ne bonseur ne kullanan monseur, tek işe yarar noktası arkaya açılan kapılar iç hacimi genişletiyor.
Yanılmıyorsam suicide door (saçma sapan bir terminology) dedikleri bu tarz kapı ilk 60'ler bandında Lincoln Mark / Continental ve T-Bird'lerde vardı.
Zamanının klas arabaları. O zamanlar dört çeker dogru düzgün araba bile pek yoktu tabi kime göre neye göre. Ford çok güzel ya.
Kardesim sen ya trolsün yada sana yazilanlari anlamiyorsun. Ben sana TOGG, Monseur, Arkaya acilan kapilar yada Lincolin Marki vs. mi sordumda bana bunlari anlatiyorsun.
Birde ya türkce yaz yada ingilizce, o ne öyle iki de bir yok Abomination, yok suicide door, yok terminology bu ne ya.
Eee his ettinmi bari, Nasil bir duyguydu "150 dB her şarkı arası kulak becerip dibine kadar..." kismi???Ne kadar ekmek o kadar köfte. Hayatın gerçekleri vardır bir de bunları söyleyenleri troll diye damlalayan.
Pentagram konseri aklıma geldi adam keyfiniz yerinizde mi arkadaşlar diye anırıyordu 150 dB her şarkı arası kulak becerip dibine kadar...
Colnago çöp bir bisiklet bu arada.
Eee his ettinmi bari, Nasil bir duyguydu "150 dB her şarkı arası kulak becerip dibine kadar..." kismi???
Sen ne diyorson ya, hani @Mehmet Altuğ arkadasimiz "Amaç cezalandırmak değil, tedavi etmek" diyor ya, iste bence sen o sözünü iyi düsün. Sana bosa denmis bir kelime degil.Pentagram Marshall JCM + kabin stack'leri kullanıyordu, sahneye 50 metre uzaklıgımız vardı ortalama, çöp gibi bir konser tabikide 150 dB ses JCM 900 + 4x12 V30 bi kaç tane kabini daisy chain yapsan kafa kalmaz. Sonra baktım ettim adam Line 6 POD HD Pro X rack satıyor Do-Re'de 7-8k'lık alete Sahibinden'de kullanılmış stüdyo içi ve muhtemelen sahne görmüş alete 15k istiyordu.
Tabikide o kadar gerizekalı olmadıgımız için Taha Dirikolu arkadaş sag olsun X olmayan versiyonunu 2500 TL'ye bıraktı. Ekran biraz netligini yitirmiş nasıl oldugunu bilmiyorum ama gayet fonksiyonel durumda. Çok baba alet gördügüm en iyi vokal + gitar ne takarsanız işliyor malum.
Gönül isterdi Do-Re'den sıfırını almak ama stoklarda kalmadı, o da benim mallıgım zamanında almadıgım için. Gerçi rack ünitesine rack lazım onu bir ara kurma planım var, rackmount cihazlar masaüstü gitmiyor dogru düzgün.
Birde böyle bir sey yaziyorsunuz ama tekrar dönüyorsunuz. Ben böyle bir sey yazsam erkek gibi de dönmemek üzere ceker giderim.Ben kaçar dönmemek üzere, size iyi pedallar. Yeter bu kadar bıktırdınız insanı.