Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Alt kata bir komşu geldi. Üst katta var. Gürültü içinde sıkışma yaşıyoruz. Ne laf anlıyor ne halden . Kulak tıkacı kullanıyoruz.

Scudo
Alt kata bir komşu geldi. Üst katta var. Gürültü içinde sıkışma yaşıyoruz. Ne laf anlıyor ne halden . Kulak tıkacı kullanıyoruz.
Alt komşumuz çok iyi bir aile, bir gün rahatsızlık vermediler bize, üst kat binanın ses yalıtımı çok iyi olmasına rağmen sürekli ses, çocuk gece 12de 1de koşuyor. Hadi bizi boş ver gece 1de yatan çocuk nasıl gelişecek, güvenliği yolluyorum o gün ses kesiliyor 2 gün sonra yeniden, artık vazgeçtim uyarmaktan. İnsanlar Türkiyede apartman kültürünü benimseyemedi bir türlü.

Alt komşumuz çok iyi bir aile, bir gün rahatsızlık vermediler bize, üst kat binanın ses yalıtımı çok iyi olmasına rağmen sürekli ses, çocuk gece 12de 1de koşuyor. Hadi bizi boş ver gece 1de yatan çocuk nasıl gelişecek, güvenliği yolluyorum o gün ses kesiliyor 2 gün sonra yeniden, artık vazgeçtim uyarmaktan. İnsanlar Türkiyede apartman kültürünü benimseyemedi bir türlü.
3 kere uyardım. Hala aynı, yeni taşındılar dedik işleri vardır dedik ama yüksek sesle konuşma bitmiyor. Yatak odasında bile yüksek sesle konuşmazsın ama artık yapacak bir şey kalmıyor gibi. Yeni ev bakacağız mecbur

3 kere uyardım. Hala aynı, yeni taşındılar dedik işleri vardır dedik ama yüksek sesle konuşma bitmiyor. Yatak odasında bile yüksek sesle konuşmazsın ama artık yapacak bir şey kalmıyor gibi. Yeni ev bakacağız mecbur
bir çalışma vardı sosyokültürel seviye ile ses ve gürültüye tahammülsüzlük doğru orantılı çıkmıştı, b,z,m toplum bir türlü modern hayata uyum sağlamayadı. Adam hastaneye geliyor ki en sessiz olunması gereken yer, koridorda son ses tiktik açıyor, kısar mısın diyosun sanane diyor...

bir çalışma vardı sosyokültürel seviye ile ses ve gürültüye tahammülsüzlük doğru orantılı çıkmıştı, b,z,m toplum bir türlü modern hayata uyum sağlamayadı. Adam hastaneye geliyor ki en sessiz olunması gereken yer, koridorda son ses tiktik açıyor, kısar mısın diyosun sanane diyor...
haklısınız kültür seviyesi gerçekten çok önemli. burada yazılan bir mesaja bile saçma sapan yanıtlar gelebiliyor. hayatında bir kitabı baştan sona okuyup bitirmediğini her haliyle belli eden adamlarla sokakta, yaşadığın binada, kaldırımda, bisiklet sürdüğün yolda ve hatta aynı hobiyi paylaştığın forumda bile karşılaşıyorsun...

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Sanayileşme sürecinde bizim kadar çevresine zarar veren ülke olmamış gibi animasyona göre Hindistan
bile bizden daha insaflı davranmış bitki örtüsüne.

Doğruluk payı çok çok düşük. Animasyonu yapan, sanayi devrimi öncesi diye hangi kaynakları kullanarak bu verilere erişmiş de orman yok oldu/azaldı diyor? 200 yılda dünya nüfusu tabi ki 1 milyardan 8 milyara geldi, şehirler devasa hale geldi. Buna rağmen dünya üstünde ormanlık alan halen oldukça büyük bir yer kaplıyor.

Yeni ev aramanıza lüzum yok, çözüm yolunu yazıyorum:

CİMER'e giriyorsun. "Oturduğumuz apartmana yeni biri taşındı. Geceyarısı evde gizli toplantılar düzenleniyor. Konuşmalarda "Hocaefendi, Pensilvanya, 15 Temmuz" gibi konular geçtiğini duyuyoruz. Ayrıca sayın cumhurbaşkanımıza sinkaflı hakaret ediliyor. İlgili şahıslardan şikayetçiyim, gereğinin yapılmasını arz ederim." şeklinde bir dilekçe oluşturuyorsun ve gerisini bağımsız ve tarafsız Türk yargısına bırakıyorsun :)

Yeni ev aramanıza lüzum yok, çözüm yolunu yazıyorum:

CİMER'e giriyorsun. "Oturduğumuz apartmana yeni biri taşındı. Geceyarısı evde gizli toplantılar düzenleniyor. Konuşmalarda "Hocaefendi, Pensilvanya, 15 Temmuz" gibi konular geçtiğini duyuyoruz. Ayrıca sayın cumhurbaşkanımıza sinkaflı hakaret ediliyor. İlgili şahıslardan şikayetçiyim, gereğinin yapılmasını arz ederim." şeklinde bir dilekçe oluşturuyorsun ve gerisini bağımsız ve tarafsız Türk yargısına bırakıyorsun :)
adam hükümete yakın birisiyse onun yerine sizi silivriye sevkediyorlar şeklinde de bitebilecek hikaye

birçok sebebi olabilir...mesela kellere tavsiyelerim vardır belki...
"Hımmm. Bununla ilgili elimde ne var? Profil fotosuna kendisini koymuş ve kafası kel. Buradan yürüyeyim."

Müthiş bir zeka ürünü vallahi. Aynı zekayı "herkes kafası estiğinde başlık açarsa forum nasıl bir curcuna olur?" diye düşünmek için de kullanmanı tavsiye ederim.

Ha unutmadan, kuyruk acısı isimli sürrealist portremi göstermek isterim foruma. Yeni resmettim :

1739724153948.png

• Hahaha
Tepkiler: Orkun Hoja
Koridor? Dün gece 4'te acil müşahadede yatarken yan bölmedeki açmış sesini, maç özeti izliyordu.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve mcanerg
"Hımmm. Bununla ilgili elimde ne var? Profil fotosuna kendisini koymuş ve kafası kel. Buradan yürüyeyim."

Müthiş bir zeka ürünü vallahi. Aynı zekayı "herkes kafası estiğinde başlık açarsa forum nasıl bir curcuna olur?" diye düşünmek için de kullanmanı tavsiye ederim.

Ha unutmadan, kuyruk acısı isimli sürrealist portremi göstermek isterim foruma. Yeni resmettim :

325062 dosyayı görüntüle
kimsenin kel kafası ilgi alanım değil benim. daha önemli işlerim var :)
beni tanımadan, ne konusu açacağımı bilmeden hüküm vermek zekanın ta kendisi aslında. o saçsız profil resmindeki kafanla bunları da düşünmeni ben sana tavsiye ederim. bir de gördüğüm kadarıyla birçok konuya buraların sahibi benim edasıyla atlıyorsun, demek ki arkadaş da bu durumu farketmiş. benim çizdiğim tablo çok realistik ama sürrealist değil ahahha

Ne açacağını bilmeme gerek yok. Soracağın şey ile alakalı bir başlık mutlaka vardır bu 20 yıllık forumda. Yeni başlık olduğunda "ilgi görmesi daha muhtemel" falan olmuyor. "Buraların sahibi benim" temalı mesaja da örnek verirsen sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Ne açacağını bilmeme gerek yok. Soracağın şey ile alakalı bir başlık mutlaka vardır bu 20 yıllık forumda. Yeni başlık olduğunda "ilgi görmesi daha muhtemel" falan olmuyor. "Buraların sahibi benim" temalı mesaja da örnek verirsen sevinirim.
ben bir şey soracağım demedim ki. bir şey soracağımı nereden çıkardın mesela. belki bilgilendirici bir konu başlatacağım, belki bir ürünümü satacağım. sadece soru mu soruluyor forumda? üstelik soru sorsam belki de çok önemli, değişik bir soru soracağım.

ben neden başlık açamıyorum dedim, sağ olsun bir arkadaş 50 mesaj sınırını yazmış, öğrenmiş oldum.

insanların tarzlarından çıkarımlar yapmayı seviyorum. kendin forumda yazdığın mesajları bir gözden geçir, anlarsın belki dediğimi.

birisi ben forumda neden başlık açamıyorum diye sorduğunda. "neden açasın ki" demek çocukça bir davranış. tanıyor musun beni, bir samimiyetimiz mi var? ne başlık açacağımla ilgili nasıl bir tahminin olabilir?

"Neden açasın ki?" dedim, çünkü neden açasın ki? Soru mu soracaksın, paylaşım mı yapacaksın, ne yazacaksan farketmiyor. Neyle ilgiliyse, konuşulduğu başlıklardan birine yazarsın, bilenler iştirak eder. Burası dışında 3 tane foruma takılıyorum. 1 tanesi yabancı ve orada aynen buradaki gibi yeni başlık açmak yasak. Yani yasak değil de, sen gönderiyi oluşturuyosun, moderasyon bakıyor daha önce bahsedilmemiş bir şeyse (ihtimali %1 bile değil) yeni başlık açıyorlar ve bu sayede düzenli. Diğer 2'si yerli forum ve her kafasına esenin başlık açabilmesinden dolayı 1-2 cevaplı başlık çöplüğüne dönmüş halde. Ayrıca, forumda bir kişinin fikrini söylemesi için kişilerin tanışması, samimi olması gerekmiyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
"Neden açasın ki?" dedim, çünkü neden açasın ki? Soru mu soracaksın, paylaşım mı yapacaksın, ne yazacaksan farketmiyor. Neyle ilgiliyse, konuşulduğu başlıklardan birine yazarsın, bilenler iştirak eder. Burası dışında 3 tane foruma takılıyorum. 1 tanesi yabancı ve orada aynen buradaki gibi yeni başlık açmak yasak. Yani yasak değil de, sen gönderiyi oluşturuyosun, moderasyon bakıyor daha önce bahsedilmemiş bir şeyse (ihtimali %1 bile değil) yeni başlık açıyorlar ve bu sayede düzenli. Diğer 2'si yerli forum ve her kafasına esenin başlık açabilmesinden dolayı 1-2 cevaplı başlık çöplüğüne dönmüş halde. Ayrıca, forumda bir kişinin fikrini söylemesi için kişilerin tanışması, samimi olması gerekmiyor.
sen fikrini söylemedin, hüküm verdin. "neden açasın ki" demek senin konu açmana gerek yok demektir. bunu anlayabilecek kadar Türkçe'ye hakimim. üstelik bunu alaylı bir tavırla yapmaktır bu.

bir ürün satmak için konu açmam gerekmiyor mu? bu nasıl bir mantık? başkasının konusunun altına "hey millet ben de şunu satıyorum" mu diyeyim?

diğer yazdıkların da benim açacağım konuların forumu çöplüğe döndüreceğine yönelik zaten. her kafasına esen değil ama 50 mesajı geçen açabiliyormuş konu. sayende 50 mesajı da geçeceğim gibi görünüyor. bu yazışma bu bakımdan işe yarayacak gibi duruyor sanki :)

Adam yine bisiklet hacısı olacak ya la. Veledromdan foto at imi.
Sayın @hamlet2006 ; Arrenberg'i geçince soğuktan yılıp Valenciennes'e giderek trenle dönecektim ama işlerimi tehlikeye sokup vélodrome sürdüm. Görselleyemedim çünkü vélodrome kapalıymış. 😕
Roubaix'den Lille'e sürüp (zaten iki şehir yapışık) oradan trenle eve döndüm.
Bu arada Arrenberg'de sadece yarışta o kayaların üzerinden geçiyorlar sanırım. Pavéden süren tek mal bendim. 🤣

"neden açasın ki" demek senin konu açmana gerek yok demektir.
Sadece senin değil. Hiç kimsenin. Hiç bahsedilmemiş bir şeyden bahsetmedikçe, yeni başlık üretmenin bir anlamı yok. Meğersem satış ilanı koyabilmekmiş derdin.

diğer yazdıkların da benim açacağım konuların forumu çöplüğe döndüreceğine yönelik zaten.
Niye bu kadar kişisel alıyosun ne bu alınganlık? Genel olarak böyle bir fikrim olamaz mı? Daha önce konusu yapılmış şeye başlık açılmasın kardeşim? Bu mantıksız mı?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sadece senin değil. Hiç kimsenin. Hiç bahsedilmemiş bir şeyden bahsetmedikçe, yeni başlık üretmenin bir anlamı yok. Meğersem satış ilanı koyabilmekmiş derdin.

Niye bu kadar kişisel alıyosun ne bu alınganlık? Genel olarak böyle bir fikrim olamaz mı? Daha önce konusu yapılmış şeye başlık açılmasın kardeşim? Bu mantıksız mı?

ben daha önce var olan bir konu tekrar açılsın mı dedim?
ben neden başlık açamıyorum dedim, sen bana cevap olarak "neden açasın ki" dedin. bu kişisel değil mi?
derdim satış ilanı koyabilmek mesela, var mı başlık açmadan bir çözümün?

ben alınganlık yapmıyorum. bence sen üslubunun nasıl kırıcı olduğunun farkında değilsin...

ben daha önce var olan bir konu tekrar açılsın mı dedim?
Başlık açmak, 20 yıllık, konuşulmamış neredeyse hiç bişey kalmamış bu forumda, %99 ihtimalle "var olan konunun tekrar açılması" anlamına gelir. (Yeni başlık konusu konuşulduğunda kimsenin aklına satış ilanı koymak gelmez bu arada).

Satış başlığı için de, her üye olan tabii ki hemen başlık açamamalı. Öyle olsa sadece elindekini satmak için açılmış, gönderileri sadece satılık ilanlarından oluşan hesaplar türer.

"Kırıcı olduğunun farkında değilsin" cümlesiyle gönlümü aldın, hicap hissettim. Benim burada insanları kırmak gibi bir amacım yok (hakedenler hariç), öyle hissettirdiysem özür dilerim. Ama başlık konusunda yönetimin çizgisini doğru bulduğumu belirteyim tekrar.

• Beğen
Tepkiler: Onyedi.cetinkol
Başlık açmak, 20 yıllık, konuşulmamış neredeyse hiç bişey kalmamış bu forumda, %99 ihtimalle "var olan konunun tekrar açılması" anlamına gelir. (Yeni başlık konusu konuşulduğunda kimsenin aklına satış ilanı koymak gelmez bu arada).

Satış başlığı için de, her üye olan tabii ki hemen başlık açamamalı. Öyle olsa sadece elindekini satmak için açılmış, gönderileri sadece satılık ilanlarından oluşan hesaplar türer.

"Kırıcı" dedin gönlümü aldın, benim burada insanları kırmak gibi bir amacım yok (hakedenler hariç), öyle hissettirdiysem özür dilerim. Ama başlık konusunda yönetimin çizgisini doğru bulduğumu belirteyim tekrar.
neyse yeterince konuştuk bu konuyu sanırım. ben derdimi anlattığıma inanıyorum.
başlık açma konusunda yönetimin yaklaşımına bir şey de demiyorum, kendilerince 50 mesaj sınırı koymuşlar; olabilir.
özür dileme konusunda da ben de aynı düşünüyorum. tartışma içinde kırıcı olduysam ben de özür dilerim...

• Beğen
Tepkiler: Onyedi.cetinkol
Geri