Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bisiklet sürücüsünün kaldırımda ne işi var? Kaldırımda sürmeye hakkın yok. O sarı şerit dediğin rahatsız olduğun yer görme engelli vatandaşların rahat bir şekilde yolunu bulması için yapılmıştır. Senin orada ne işin var?
Kaldırımlarımızın tasarım, yeterlilik, fonksiyon ve işçilik olarak uygunsuz olduğunu da ekleyeyim. Ayrıca bazı noktalarda (ki çoğu yer aslında) bisiklet yolu olmadığı için mecburen kaldırımdan gitmek gerekebiliyor, yola insen daha büyük dert, eziyorlar (doğru demiyorum ama gerçekler böyle).
Engelliler için kolaylık sağlamaktan o kadar uzak ki çoğu semtin yol ve kaldırımları aklım almıyor. 0,5-1,5 M$ arası fiyatlara daire satılan İstanbul'un (sözde) elit denilen semtlerinde de durum hiç farklı değil. Bağdat caddesi ana cadde evet geniş kaldırım , düzenli ama bir ara sokaklara girmeye görün, olay direkt kopuyor.
Bu noktada insanların da tepkisizlikleri , isteksizlikleri vb. nedenler devreye giriyor bence. Yani belediyelerin görevlerinden birisi de çevre düzenleme ve uyumluluk kontrolü ve. müdahalesi olmalı. Adam ev alıyor belki 10 M TL veriyor (daha fazla olması çok mümkün) ama sokakta araç park edecek yer yok, kaldırım yok, binanın otoparkı yok, semtte park yok vs. bunları dert etmiyor, normal karşılıyor.
Kaldırımlar bazı yerlerde araç park etmesin diye 30-40 cm yüksek yapılıyor ama çocuk arabası, engelli arabası vb. nasıl çıkacak düşünen olmamış, bu mudur teknik , bu mudur mühendislik? Ataşehir dolaylarından örnek vereyim ama çoğu yerde durum benzerdir, kaldırımlar alçak yapıldığı için de araç parkı olarak kullanılıyor, insanlar yoldan yürümek zorunda.
Nereye al atsan elinde kalıyor, sabah sabah yazarak kendimi de-moralize ettim gene. Umarım her şey çok güzel olacak (yaşanmışlıklar ve deneyim ise içten içi bu temenniye bile şüphe ile yaklaşmamı tetikliyor ama olsun).

Scudo
Hayatimda konfor seviyemi arşa çıkaran en önemli nesne lens oldu. Hiç uğraşmayın gözlükle
6 yaşında gözlük kullanmaya başladım, şu an bir gözüm 6 bir gözüm 7,5 numara ve 3,5 da astigmatım var. Sebepsiz bir dik kafalılık uğruna 28 yaşıma kadar güneş gözlüğü kullanmaya bile imtina etmiştim. 28 yaşımdayken ilk güneş gözlüğümü yaptırdım de aynen bahsettiğiniz gibi yaşam kalitem dramatik seviyede yükseldi. Güneş gözlüğüyle böyle bir aydınlanma yaşamama rağmen şu an lens veya lazer ameliyat için aynı dik kafalılığı gösteriyorum bakalım hayırlısı, artık 45'te mi yoksa 55'te mi pes ederim bakalım :)

Bisiklet sürücüsünün kaldırımda ne işi var? Kaldırımda sürmeye hakkın yok. O sarı şerit dediğin rahatsız olduğun yer görme engelli vatandaşların rahat bir şekilde yolunu bulması için yapılmıştır. Senin orada ne işin var?
Teoride de o zaman akan trafiği aksatmadıkça sağ şerit bizim. Her yerde trafiği aksatmamak mümkün olamayabiliyor. Bazı yerlerde sarı şerit ile kaldirim arası biz bisikletçilerin kullandıgi yer, yok gibi birşey. Hal böyle olunce 30 cm dibinden korna basarak senden çok daha hızlı bir aracın (bazen bir dolmuş😬) geçmesi bizi (en azından beni) bazen kaldırıma çıkmaya zorluyor. Tabiki kaldırımda yürüme hızında kullanıyorum.

Diğer taraftan bakınca, yayalar, motorlular, taşıtlar bizim genelde zaten az ve kötü durumda olan bisiklet yolumuzda her şeyi yapıyorlar. E biz bisikletliler zor durumda kaldırıma çıkınca sorun oluyor. Türkiyedeki gibi çoğunluğun kuralları tınmadığı bir yerde yaşıyorsan sende mecburen bazen kural sınırlarını aşmak zorunda kalıyorsun.

Ben mi yanlış düşünüyorum. 4 yıl gibi az bir süredir düzenli bisiklet sürüyorum. Benim deneyimlerim bu yorumu çıkardı açıkçası.

Teoride de o zaman akan trafiği aksatmadıkça sağ şerit bizim. Her yerde trafiği aksatmamak mümkün olamayabiliyor. Bazı yerlerde sarı şerit ile kaldirim arası biz bisikletçilerin kullandıgi yer, yok gibi birşey. Hal böyle olunce 30 cm dibinden korna basarak senden çok daha hızlı bir aracın (bazen bir dolmuş😬) geçmesi bizi (en azından beni) bazen kaldırıma çıkmaya zorluyor. Tabiki kaldırımda yürüme hızında kullanıyorum.

Diğer taraftan bakınca, yayalar, motorlular, taşıtlar bizim genelde zaten az ve kötü durumda olan bisiklet yolumuzda her şeyi yapıyorlar. E biz bisikletliler zor durumda kaldırıma çıkınca sorun oluyor. Türkiyedeki gibi çoğunluğun kuralları tınmadığı bir yerde yaşıyorsan sende mecburen bazen kural sınırlarını aşmak zorunda kalıyorsun.

Ben mi yanlış düşünüyorum. 4 yıl gibi az bir süredir düzenli bisiklet sürüyorum. Benim deneyimlerim bu yorumu çıkardı açıkçası.
Şöyle açıklayayım sana. Senin gözün görüyor, kulakların duyuyor ve yayaların gidebileceği tek bir yol var oda kaldırım. Özellikle gözü görmeyen birisinin yolunun ortasından gitmesini bekleyemezsin böyle bir hakkın yok. Çocukluk arkadaşımın annesi görme engelliydi ve bu kaldırımda bulunan görme engellilere özel yapılan çıkıntılar sayesinde kendisi bakkala ve markete gidip geliyordu sonra çevrede yapılan kazılar sebepleri ile kaldırımdaki bu çıkıntıları mahfettiler ve kadın 5. kattan atlayıp intihar etti. Sen gelip engelli insanların yolunu işgal ediyorsun birde bunun üstüne kendini haklı yerine çıkarmaya çalışıyorsun hem de sana ait olmayan bir yolda bunu yapıyorsun. Öyle bir hakkın yok. Bisikletten inip kaldırımdan gidersin ona lafım olmaz. Bana şuana kadar kaç kere kaldırımda yaya halinde giderken bisiklet kaç kere çarptı sayısını ne sen sor ne de ben söyleyeyim.
İster 10 sene sür ister 50 sene fark etmez senin yolun değil orası.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
anlık forum.png
Anlık Forum.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Bisiklet kullanırken yaşayan varmı bilmiyorum ama ben bu sabah bir martı ezdim yada çarptım! Maalesef martı (bildiğin kuş yani scooter değil) otların arasından aniden önüme fırladı tam havalanamayınca da,üzerinden geçtim o kadar anlık olduki freni köklememe rağmen kurtaramadim maalesef sizlere ömür,vicdanen çok rahatsızım ve çok üzgünüm.

Bisiklet kullanırken yaşayan varmı bilmiyorum ama ben bu sabah bir martı ezdim yada çarptım! Maalesef martı (bildiğin kuş yani scooter değil) otların arasından aniden önüme fırladı tam havalanamayınca da,üzerinden geçtim o kadar anlık olduki freni köklememe rağmen kurtaramadim maalesef sizlere ömür,vicdanen çok rahatsızım ve çok üzgünüm.
Bir seferinde omzuma karga çarptı
Bir keresinde de yağmurlu havada kuşa çarptım tam lastiğin arasına girdi ön fren kitlendi birkaç saniyeliğine ve kayıp düştüm. Kuşun acısını duyabiliyordum çok kötü oldum bir iki hafta bisiklete binmedim. Poşete koyup çöpe attım. :agla: :(

@seko35.50 2 sene önce başıma ilginç bi olay geldi. Martı değildi ama karga olabilir 8-10 kuş ben 30 km/h civarı giderken alçak uçuşla sağ taraftan havalandılar. Başımı eğerken frene de basmama rağmen birisi kaskıma sağ kulağımın az üzerinden çarptı. Yere düşen kuş görmedim ama, kulağıma gelse halim fenaymış, kask olduğu halde biraz başım acıdı. Hemen kenara çekip soluklandım. O gün bugündür kuşlardan korkar oldum bisiklete binerken.

• İnanılmaz
Tepkiler: seko35.50
Dağ yollarını keşif ederken yavru ayıya çarpacaktım bir anda önüme fırladı. Neyse ki gördü ki karşısındaki de bir ayı herkes yoluna devam etti.

Yağmura yakalandığım zaman 10-15 gibi bir hız ile zemindeki her detaya dikkat ederek gitmek zorunda kalıyorum. Trafikte yavaş gitmek sıkıntı. Su birikintilerini üstümüze boca eden araçlar sıkıntı. Yine su birikintisi altında ne var görememek sıkıntı. Ankara yollarının fiber optik döşemek için açılıp düzgün kapatılmadığı için çöken yarıkları meşhurdur. Yağmurda görünmezler. Yağışlı havada yol tehlikeli olduğu için sakin kaldırımlardan yavaş yavaş ilerliyorum.

• Beğen
İBB Ulaşım Daire Başkanlığının yayınladığı bisiklet el kitabı: (link)

Son düzenleme:
Geçmiş olsun hocam. Üzülmeyin sizin elinizde olan birşey değil, bazı şeylerin önüne geçemiyoruz malesef 🙄

Yokuş aşağı inerken iki defa yılan üstünde geçtim. Ancak ayaklarımı kaldırabildim. Herhalde birşey olmamıştır. 😲

kilitli pedala geçtim ama düştüm :D takma kısmına alıştım mı işim kolay.

Bu sarı şeritler başta olmak üzere zeminde en ufak dik kot farkı yaratan her türlü kusur ıslanınca bisiklet tuzağına dönüşüyor. Biri hafif yukarıda duran kaldırım taşları, yamalı kısmı çökmüş asfalt vb.

304016 dosyayı görüntüle
Madem ki engellisin, neden ölmeyesin kaplamaları bunlar.

• Beğen
Anlık Kamu İşçisinin(Benim çalıştığım yerdeki çaycı ve temizlikçi dahil) en düşük aldığı maaş Net olarak 29000 TL oldu.

Memur --> 11 500 TL
Öğretmen --> 13 500 TL
Mühendis --> 17500 TL (Mühendis ve üstü, işçi personele amir pozisyonunda)
Şube Müdürü --> 20000 TL
İl Müdürü --> 29 000TL
Bölge Müdürü --> 32000 TL
Genel Müdür --> 41000 TL
20 Yıllık Kamu İşçisi --> 45000 TL [Bu maaş rakamı aylık aldığı(4 maaş ikramiye ile birlikte) net ücrettir. Mesai, Vardiya ve benzeri diğer ödemeler tazminatlar yoktur. ]

Hayırlı olsun Adalet ve Kalkınma Türkiyesine........

Niye zenci pısıkletcı az. Halbuki iyi kacıyolar atletler hep zenci. Cüceler gibi kısa mesafede mi etkılıler

• Hahaha
Tepkiler: -Deniz-
Geri