Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

bisikletle giderken bisiklete müzik sistemi döşemiş elemanlar görüyorum.onları takip etmek çok zevkli oluyor.ben de böyle bir şey yapmak istiyorum.var mı aranızda bisikletin üzerine monte edilecek müzikçalar önerisi olan ?

Scudo
bisikletle giderken bisiklete müzik sistemi döşemiş elemanlar görüyorum.onları takip etmek çok zevkli oluyor.ben de böyle bir şey yapmak istiyorum.var mı aranızda bisikletin üzerine monte edilecek müzikçalar önerisi olan ?
Merhaba, bu hoparlör gayet yeterli, bundan fazlası çevreye de büyük rahatsızlık veriyor. Ucuz hoparlörler de cem yılmazın skecinde dediği gibi (er gazinosu TV si) ses sonda renk sonda şeklinde oluyor. Tatsız yalnızca gürültü.

(link)

Montajı da kolay. Matara kafesine koyun devam edin. İpiyle bir düğüm yapıp garantiye alın.

Cuma gunu, Alsancak Swiss otelin yanindaki bisiklet yoluna parkeden araca iki bisikletli zabita foto alarak cezai islem uyguladi. .
Gozlerim yasararak izledim 😁
Aracta olmasam bu guzel ani videoya cekmek isterdim.
Hayatımda ilk defa böyle bir şey duyuyorum :ckskc:
Benim de özlerim yaşardı ;):harika::D

Merhaba, bu hoparlör gayet yeterli, bundan fazlası çevreye de büyük rahatsızlık veriyor. Ucuz hoparlörler de cem yılmazın skecinde dediği gibi (er gazinosu TV si) ses sonda renk sonda şeklinde oluyor. Tatsız yalnızca gürültü.

(link)

Montajı da kolay. Matara kafesine koyun devam edin. İpiyle bir düğüm yapıp garantiye alın.

Çok teşekkür ederim Burak bey zaman ayırıp ayrıntılarıyla yazdığınız ve verdiğiniz öneriniz için.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Bisikleti benim gibi ulaşım aracı olarak kullanan arkadaşların çantalarinda yada ustlerine yada bisiklete aksesuar olarak neler aldiklarini merak ediyorum, benim bisiklet harici bir çok eşyam var cunku yanimda tasimak zorunda oldugum.

Öncelikle park ayagi benim vazgecilmezim, gerek iş yerinde gerek sagda solda bisikleti surekli biraktigim icin saga sola dayamayi ve hiç hoş bulmuyorum kesinlikle pratik degil, hatta daha guvenli tutmak adina mevcut park ayagini degistirdim, saglam açılı bir park ayagi aldim bayagida agirca, daha hafifleri vardi ancak bisiklete mantik cercevemde ayirdigim butce icin fazla pahali geldiler. Bu ayagi actimmi elinizden birakin bisikleti yerde taş gibi duruyor, orijinal ayak gibide hemen devrilmiyor.

Bisiklet uzerinde yuksek ses cikaran bir zil her zaman mevcuttur. Sureklide kullanirim. Reflektorler muhakkak olmali, pedallarda, jantlarda sele altinda ve önde. Güvenlik icin kesinlikle şart.

Şarjlı ön ve arka ışık gece gunduz vazgecilmezlerimden birisidir muhakkak bulunur.
Aynakol koruyucu kapagi cok onemserim hem goruntu hem pacalarim acisindan, işe giderken surekli kot yada keten pantolanla gidiyorum.

Kadro cantasi ici agzina kadar dolu, bisiklete kotla bile binsem cebimde hic bir sey tasimam surerken. Çarsiya bu aralar şortla gidiyorum zaten şorta konmuyor birseyler. Kadro cantasinin icinde saglam ve uzun bir kilit 1 kilo civari cunku sagda solda surekli bisikleti birakiyorum carsida ozellikle. İnce ve kisa kilitler hem kullanisli degil hemde hic bir ise yaramaz.

Yine çanta icinde telefon, cuzdan, 10 anahtarlı kabarik bir anahtarlik, sigara, cakmak, kagit mendil cok terledigim icin bisiklette ve her daim tasidigim Edc çakım surekli olan seyler. Bazen powerbankta tasimak zorunda kalabiliyorum cantada

Son olarakta suluk ve 500 ml lik dolu bir şişe suyum var.

Bisikleti park ettigimde isiklari mecburen kadro cantasina koyuyorum, zaten ucuz calinirsada uzulmem. Kilitle bisikleti kitliyorum, diger kisisel aksesuarlarim ise uzerime ceplerime aliyorum. Su duruma gore ya bisiklette yada elimde oluyor.

Bel cantasi yada omuz veya sirt cantasi asla kullanmadigim aksesuarlardir. Yaya iken kisisel hersey uzerimde cebimde , bisikletle iken kisisel hersey bisiklette olmalidir benim icin.

Kask ve gozluk malesef kullanamiyorum, ayni sekilde reflektorlu yelekte kullanmiyorum.

Yani biraz yuklu gezmek durumundayim bisiklet ile her daim. Bisiklet severlerin bu konudaki tutumlarini merak ettigim icin yazdim. Ozellikle bazi yol bisikletlerinde park ayagi,zil, suluk, reflektor, isik, kilit, canta...vs hic bir aksesuar olmadigi gibi, adamlarinda uzerinde hicbirsey yok bel sirt cantasi vs. Bu durumda kisisel bir suru esya nasil tasiniyor? Yada bisiklet nasil birakilip bir yerde vakit geciriliyor?

Ozellikle bazi yol bisikletlerinde park ayagi,zil, suluk, reflektor, isik, kilit, canta...vs hic bir aksesuar olmadigi gibi, adamlarinda uzerinde hicbirsey yok bel sirt cantasi vs. Bu durumda kisisel bir suru esya nasil tasiniyor? Yada bisiklet nasil birakilip bir yerde vakit geciriliyor?
Yol bisikletinde park ayağı olmaz ve gereksiz. Yol bisikletinin amacı performans ve hız o yüzden park ayağı gibi bir şeyi görememen normal. Zil gereksiz zaten şehirler arası yolda sürüyorsun kime zil çalacaksın ki? Arabalara mı? Bilmiyorum nerede gördün fakat her yol bisikletinde suluk bulunur, yol bisikleti kullanan kişinin olmazsa olmazıdır suluk. Forma ve belirli tayt modellerinde bulunan cepler çoğu şeyi taşımak için oldukça yeterli. Formam da cüzdan, mendil, anahtar, telefon vs taşıyorum ekstra çantaya ihtiyaç duymuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
Yol bisikletinde park ayağı olmaz ve gereksiz. Yol bisikletinin amacı performans ve hız o yüzden park ayağı gibi bir şeyi görememen normal. Zil gereksiz zaten şehirler arası yolda sürüyorsun kime zil çalacaksın ki? Arabalara mı? Bilmiyorum nerede gördün fakat her yol bisikletinde suluk bulunur, yol bisikleti kullanan kişinin olmazsa olmazıdır suluk. Forma ve belirli tayt modellerinde bulunan cepler çoğu şeyi taşımak için oldukça yeterli. Formam da cüzdan, mendil, anahtar, telefon vs taşıyorum ekstra çantaya ihtiyaç duymuyorum.

Sehir içi kullanimda olan bisikletlerden bahsetmistim genelde, sadece yol bisikletide degil hani yol bisikletini ornek olsun diye soyledim, genelde onlar aksesuarsiz ve binicileri cantasiz falan oluyor, diger tüm ulasim icin bisiklet kullanan arkadaslarada soruyorum?

Zehir disinda dediginiz gibi kullanicilarda canta falanda olabiliyor, hatta bazi bisikletler trekking tarzida olanlar gercekten saglam yukleme yapmislar tur icin gidiyorlar muhtemelen 👍

Sehir içi kullanimda olan bisikletlerden bahsetmistim genelde, sadece yol bisikletide degil hani yol bisikletini ornek olsun diye soyledim, genelde onlar aksesuarsiz ve binicileri cantasiz falan oluyor, diger tüm ulasim icin bisiklet kullanan arkadaslarada soruyorum?

Zehir disinda dediginiz gibi kullanicilarda canta falanda olabiliyor, hatta bazi bisikletler trekking tarzida olanlar gercekten saglam yukleme yapmislar tur icin gidiyorlar muhtemelen 👍
Şehir ve tur bisikletlerin arkasına takılan rack (Türkçesini hatırlamıyorum) bu tarz çantalardan alıp kullanabilirsin. Özellikle alışveriş yapmaya çıktığında çok iş görüyor. Her ne kadar kendim kullanmasam da çevremde ki arkadaşlarım kullanıyor.
(link)

Kilit kısmına gelirsek böyle bir şey alırsan bisikletin çalınma riski neredeyse sıfıra düşebilir, birisi elektrikli kesici ile gelip uğraşmadığı sürece. Tabii her ne kadar pahalı kilit alsan da her türlü kilit bir şekilde kırılıp açılabilir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
Şehir ve tur bisikletlerin arkasına takılan rack (Türkçesini hatırlamıyorum) bu tarz çantalardan alıp kullanabilirsin. Özellikle alışveriş yapmaya çıktığında çok iş görüyor. Her ne kadar kendim kullanmasam da çevremde ki arkadaşlarım kullanıyor.
(link)

Kilit kısmına gelirsek böyle bir şey alırsan bisikletin çalınma riski neredeyse sıfıra düşebilir, birisi elektrikli kesici ile gelip uğraşmadığı sürece. Tabii her ne kadar pahalı kilit alsan da her türlü kilit bir şekilde kırılıp açılabilir.

(link)
Ben hicbir kilide güvenmiyorum artık. Arkadaşım kilit açma eğitim seti gibi bir şey izlemiş. Amazondan da maymuncuk seti mi ne sipariş etmiş. Biraz zaman alsa da önüne aldığı kilidi açıyor 😀 bu işi hobi olarak yapan biri. Asıl işi kilit açmak olan malum şahıslar için 3 saniye sürmez de 10 sn sürer diyelim bu kilit ile. O ağırlığa bence değmez. Ben direkt bisikleti elime alıp gittiğim yere taşıyorum.

Ayrıca zil konusunda ne yazık ki aynı düşünmüyorum. Eski tip metal ziller gayet kendini duyuruyor. Bursa izmir yolunda en azından ben kullanmıştım. Hele ki şehir içinde ise kesinlikle şart.

Ben hicbir kilide güvenmiyorum artık. Arkadaşım kilit açma eğitim seti gibi bir şey izlemiş. Amazondan da maymuncuk seti mi ne sipariş etmiş. Biraz zaman alsa da önüne aldığı kilidi açıyor 😀 bu işi hobi olarak yapan biri. Asıl işi kilit açmak olan malum şahıslar için 3 saniye sürmez de 10 sn sürer diyelim bu kilit ile. O ağırlığa bence değmez. Ben direkt bisikleti elime alıp gittiğim yere taşıyorum.

Ayrıca zil konusunda ne yazık ki aynı düşünmüyorum. Eski tip metal ziller gayet kendini duyuruyor. Bursa izmir yolunda en azından ben kullanmıştım. Hele ki şehir içinde ise kesinlikle şart.
evet geçenlerde ben de benzer bir videoya denk geldim adam maymuncuk ile her kilidin açılışını gösteriyordu. Keza şifresini unuttuğum kilidi video izleyip 20sn gibi bir sürede açmıştım. Aynı şekilde forumda uzunca bir dönem kilit için "en iyi kilit hırsızı en çok uğraştıran kilittir" denildiğini görmüştüm. bisikleti göz önünüzde tutacak şekilde kilitlemenin bir faydası olacağını düşünmüyorum. Bir kere zorunlu olarak kilitledim ve geldiğimde birisi kurcalıyordu. O gün bugün bisikleti hiç bir yerde kilitlemedim.

.

Son düzenleme:
Kilit konusuna tabikide katiliyorum, hirsiza kilit dayanmaz ancak o sekilde ugrasan hirsiz sayisi bisiklet icin goreceli olarak daha az diye dusunuyorum. Bisiklet hirsizligi, benim gibi kucuk sehirlerde oturanlarda basit hirsizlik daha yasi genc kesmin alabilirsem alirim mantigiyla yaptigi, yururken spontan gelisen plansiz bir hirsizlik.

Tabikide bu calinmaz yada işi bilen birine denk gelmez demek asla degil ama. Yinede kalın agir ve daha fazla ugrastirici bir kilidin, calinma riskini azalttığını kimse inkar edemez.

Ben pazara gidiyorum, carsida dolasiyorum dukkanlara giriyorum, arkadaslarimin yanina gidiyorum, bazen ofisler ust katta oluyor yada dukkan iclerinde otururken bisiklet gorunmuyor. Carsiya pazara gittimmi 3-5 yere ugramadan gelmem surekli bisikleti tasiyamam gittigim yere. Bana iyi bir kilit mecbur yani.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz- ve Atasoy
Son dört gündür her gün yama yapıyorum. Yama yapmaktan ciğerim soldu. Acaba guinness rekorlar kitabına girebilirmiyim?

Buraya yazsam nazar değermi acaba 😅 1.5 yili geckin bisiklet hayatimda 3 tane bisiklet degistirdim tek bir patlağim olmadı. İlk basladigimda aldigim yama seti kutusu acilmadan duruyor.

Uzun yol hic gitmedim, en uzun gittigim yol 10km fakat hep sehir ici. Uzun yol binmiyorum ama surekli biniyorum oncelikle iş icin zaten ulasim aracim. Yılın 365 gununun 300 gunu bisiklete biniyorum.

Bakalim rekor ne kadar gidecek 😅

Bayram dönüşü bakarım dediğim motosikletlerin tamamı satılmış, her yeni ilan üzerine 20 30 koyarak geliyor.

Böyle giderse gravelı motora kurban verip motosiklet + katlanır kombinleyip devam edeceğim. Bilemiyorum Altan :/

Buraya yazsam nazar değermi acaba 😅 1.5 yili geckin bisiklet hayatimda 3 tane bisiklet degistirdim tek bir patlağim olmadı. İlk basladigimda aldigim yama seti kutusu acilmadan duruyor.

Uzun yol hic gitmedim, en uzun gittigim yol 10km fakat hep sehir ici. Uzun yol binmiyorum ama surekli biniyorum oncelikle iş icin zaten ulasim aracim. Yılın 365 gununun 300 gunu bisiklete biniyorum.

Bakalim rekor ne kadar gidecek 😅
Aldığım lastikler 2500km kadar hiç patlak vermedi fakat yaz başladığından beri her gün lastiğim patlıyor. Lastikte takılı kalan bir şey de yok hani. Muhtemelen şu kamyon tekerlerinden düşen teller veya dikenler patlatıyor diye düşünüyorum. Hangi lastiği kullanıyorsun? Ben pirelli p7 sport 700x32 kullanıyorum, aslında memnundum lastikten fakat son zamanlarda beni üzmeye başladı diyebilirim. Haftalık 150-200km arası sürüyorum.

Aldığım lastikler 2500km kadar hiç patlak vermedi fakat yaz başladığından beri her gün lastiğim patlıyor. Lastikte takılı kalan bir şey de yok hani. Muhtemelen şu kamyon tekerlerinden düşen teller veya dikenler patlatıyor diye düşünüyorum. Hangi lastiği kullanıyorsun? Ben pirelli p7 sport 700x32 kullanıyorum, aslında memnundum lastikten fakat son zamanlarda beni üzmeye başladı diyebilirim. Haftalık 150-200km arası sürüyorum.

Schwalbe delta cruser plus 700x38 Schwalbe Smart sam 27.5x2.25 Vittoria urbano 27.5x1.75 simdide Schwalbe Road cruiser 700x42

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri