Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Motorlu yunus polisinin kaldırımdan yolun ters yönünde motor sürdüğünü de gördüm…Çevremde bile bisikleti boş zaman doldurma aktivitesi,basit bir çocuk oyuncağı olarak görenler de var .Üstelik bu insanlar okumuş olarak tabir edilen üniversite mezunu maalesef.Okumuş ama okuduğunu özümseyememiş,anlam çıkarıp kendi fikirleriyle harmanlayıp daha üst bir sorgulama ve bilinç düzeyine erişme yeteneğini kazanamamışlar.
Acemiliğimi 300 tane üniversite mezunu ile birlikte yapmıştım. Üniversite mezunları diye çok yabancılık çekmem kolay anlaşırım diyordum. Tören öncesi spor salonunda millet alafranga tuvalet görünce "klozet varrr!" diye bağırmaya başladı. Bir aydır alaturka tuvalette işini gören arkadaşlar özlemiş herhalde. Neyse bir kuyruk oluştu. Abartmıyorum 100 kişi falan dizilmiştir. 79 kişi girdi çıktı ve 80. kişi çıkarken ilk defa sifon sesi duydum. Bu adamların hepsi üniversite mezunu. O günden sonra diplomanın da beş para etmeyeceğini anladım. Eğitim farklı bir şey.

Son düzenleme:
Motorlu yunus polisinin kaldırımdan yolun ters yönünde motor sürdüğünü de gördüm…

Bir keresinde 155'i arayıp polisler kaldırımda motosikletle gidiyor diye ihbarda bulunmuştum. Polis memurlarını severim, onlar da bizim kardeşlerimiz ama benim gözümde polisin gelişi güzel kaldırımda motosikletle gitme hakkı yok. Ben küçük çocuklarımı yürüyüşe çıkarıyorum orada, benim çocuğum motorun önüne atlasa ne olur?

5-10 dakika sonra dönüş yaptılar, o memurlar görevdeymiş, daha hızlı gitmek için ters yöne giremediklerinden mecbur kaldırımı kullanıyorlarmış, vs. Günü kurtarmak için bahane işte. Telefondaki arkadaşa da söyledim, bir yere gitmeye de çalışmıyorlardı, orada resmen geziniyorlardı... İşte böyle...

Mesajlarda link paylaştığımda kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum, var mı benden başka böyle hisseden acaba? Baktım şimdi hatta başlık bile açabilme yetkim var :)

• Hahaha
Tepkiler: oscak41
bence de iyi bir anlaşma, sizi yürekten tebrik ve accık ama zarar etmeyecek kadar da haset ederek saygı ile selamlıyorum ...
zaman ne getirecek bilmiyorum. teşekkür ederim
Teşekkürler, doğa yürüyüşlerinde genelde 10 ile rotasına göre 50 kişi oluyor. Zaten gittiğimiz yerlere de 40 litrelik çanta ile çıktığımızdan illa ki yer ve ağırlık oluyor. Çok sıkıntısı olmayacak kendi adıma. Aktif olarak 3 yıldır ara ara katıldıklarımla da 7 yıldır bu grupla yürüyorum sürekli diğer kişilerden içince biraz da yüzsüzlük yapmış gibi hissettiğim için olmuşken 1 litre olsun demiştim.

2023 yılının şubat ayında firmada oluşan bir kaç problem ve çözüm noktası olmayınca karşılıklı olarak anlaşıp haklarımı da alarak çıkmış ilk 2 ay zaten kesinlikle iş bakmayıp kafamı toplama düşüncem vardı, sonrasında da kesinlikle okuduğum bölümün işini yapmam gerektiğini düşündüğümden bu yönde iş arama sürecine girmeyi istiyordum. Sizin dediğiniz gibi o 6:30 gibi işe yetişmek için oradan oraya gidenlerden olmamak çok güzeldi. Ama elinde belirli bütçe ve bunu en uygun şekilde kullanmak adına bir çok şeyden kaçınmanız gerekiyordu. Yaz dönemi lise arkadaşları ile çok görüştüm bir yere gidecek olunduğu zaman kendi kafamda oluşturduğum aylık bütçe doğrultusunda katılıyor yada katılmıyordum. Şükür istediğim mesleki anlamda devam edebileceğim bir işe girdim 1,5 ay oldu bir şekilde gidiyor. Hatta bana mesleki anlamda gelişmenin ötesinde araç direksiyonun da gelişme fırsatı verdi. 2012'de ehliyet aldım en son 2015te çalıştığım yerde ısuzu d-max kullanmıştım o gün bugündür direksiyon başına geçmemiştim. Bugün patron ve diğer elemanın İstanbul'a kuruluma gitmesi ile ilk kez yoğun bir iş çıkış trafiğinde doblo ile diğer personelleri bırakıp eve geldim (2stajyer ve muhasebedeki abla) Bir noktada yeşil yanmadan korna basanlar yüzünden bir "stop etme vakası" olsa da kazasız belasız geldim. Bakalım 2 gün boyunca nasıl geçecek. İş konusun iyi yönü mesleki anlam ve bu gibi gelişmelerin yanında bir şey lazım olduğunda alacak maddi gücün olması. Hafta başında telefon kendini kilitledi, sonrasında kabından çıkarıp bakarken elimde kaydırıp elektrik panosuna düşürdüm ve arka cam komple kırıldı. 500 lira tamir ücretini tamam diyip ödemek bile o an çalışmanın belirli bir gelirin gerekliliğini hatırlattı.
kolay bir süreç değil, tersini düşünenleri sistem zatın dışlıyor. aslında ara nokta bir şeylerden vazgeçebilmek.

benim tuzum bir süre daha kuru olduğu için böyle rahat konuşabiliyorum, kira giderim yok çünkü. eğer kirada oturuyor olsa idim böyle bir karar vermek çok sancılı bir süreç olabilirdi.

evet, çoğu şey para üzerine kurulmuş durumda. işin garibi çoğu insan sevmediği işte, ben de dahil. yazılım mezunuyum, yazılım hariç çoğu sektörü denedim. insan işini sevmeyince olmuyor bazı şeyler, gerçi benim sorunum işi sevmekten çok başka birileri için emek sarfetmek ile ilgili idi. sabahın 6:30 unda kendim için uyanmıyordum.

ki çoğu iş yerinde kontrol delisi işçiler de vardı, sürekli kontrol edilmeyi de sevmem ayrıca. bilmiyorum, söylediğim gibi bazı şeyleri rahat konuşabilmemin sebebi kira giderimin olmaması.

kendim için emek sarfedebileceğim bir şey olursa deneyebilirim fakat gerisi zor, gerçekten zor. bilmiyorum yahu, zaten haftada 7 gün var. çoğumuz 6 gün işteyiz, sabah git akşam gel. trafik vs derken 10 saate yakın dışardayız. bu yaşamak değil sanki.

haftada standart bir mesai saatinin 2 katı işte olduğum zamanlar da oldu, haftanın son bir gününü uyuyarak geçiriyordum. yani bütün senaryoları denedim, çok kazandığım zaman hiç zamanım olmuyordu.

para varken zaman yok, zaman varken para yok. ben anlamıyorum bazı şeyleri, arada bir denge kurmak gerekli fakat oldukça zor. babadan dededen zengin olmadıktan sonra maddi anlamda bir rahatlık zor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: specific
Yeni yapılan (2022) bisiklet yolu cidden bana çok uygun bir rotada, neredeyse tamamını -ki yaklaşık 4 km- kullanıyorum. Ancak yolu bisikletçilerden çok üç tekerliler, e-scooterlar, 3 tekerli yaşlı scooterları ve 50-125 cc motosikletler kullanıyor.( Park eden araçları saymıyorum). Ancak şöyle de bir durum var, bu araçların cidden gidebileceği başka bir hat yok. Yol, kamyon da dahil tüm vasıtaların seri hareket ettiği bir hat, çok kavşak yok, sağda ve solda sabit labutla ayrılmış bisiklet yolu. Bazen denk geliyorum, teyzem üç tekerlisiyle araç yolundan gidiyor, peşinde bir konvoy ;-(. Yani yazıktır bu insanlara da, hem araçlara hem teyzeme. Çözümü de yok maalesef, belediye zaten bisiklet yolunu bile zor yapıyorken birde e-scooter yolu vs yapamaz. Peki ne oluyor sonuç itibarıyle, ya peşinizden hızlıca gelip size yolu tıkıyormuş gibi hissettiren bir motora ya da sizden yavaş gittiği için mecburen labutları denk getirip yola çıkıp tekrar b.yoluna girmenize sebep olan bir teyzeye denk geliyorsunuz. E nerde kaldı bizim "bisiklet yolu".
zaman ne getirecek bilmiyorum. teşekkür ederim

kolay bir süreç değil, tersini düşünenleri sistem zatın dışlıyor. aslında ara nokta bir şeylerden vazgeçebilmek.

benim tuzum bir süre daha kuru olduğu için böyle rahat konuşabiliyorum, kira giderim yok çünkü. eğer kirada oturuyor olsa idim böyle bir karar vermek çok sancılı bir süreç olabilirdi.

evet, çoğu şey para üzerine kurulmuş durumda. işin garibi çoğu insan sevmediği işte, ben de dahil. yazılım mezunuyum, yazılım hariç çoğu sektörü denedim. insan işini sevmeyince olmuyor bazı şeyler, gerçi benim sorunum işi sevmekten çok başka birileri için emek sarfetmek ile ilgili idi. sabahın 6:30 unda kendim için uyanmıyordum.

ki çoğu iş yerinde kontrol delisi işçiler de vardı, sürekli kontrol edilmeyi de sevmem ayrıca. bilmiyorum, söylediğim gibi bazı şeyleri rahat konuşabilmemin sebebi kira giderimin olmaması.

kendim için emek sarfedebileceğim bir şey olursa deneyebilirim fakat gerisi zor, gerçekten zor. bilmiyorum yahu, zaten haftada 7 gün var. çoğumuz 6 gün işteyiz, sabah git akşam gel. trafik vs derken 10 saate yakın dışardayız. bu yaşamak değil sanki.

haftada standart bir mesai saatinin 2 katı işte olduğum zamanlar da oldu, haftanın son bir gününü uyuyarak geçiriyordum. yani bütün senaryoları denedim, çok kazandığım zaman hiç zamanım olmuyordu.

para varken zaman yok, zaman varken para yok. ben anlamıyorum bazı şeyleri, arada bir denge kurmak gerekli fakat oldukça zor. babadan dededen zengin olmadıktan sonra maddi anlamda bir rahatlık zor.
Dostum yazmadan edemedim, 8 sene tamamen aynı ruh hali ve düşünceyle yaşadım. Eşim daha öncesinden bırakmıştı, bende ticareti bıraktım. Son 4 sene Ege hayalimizi de yaptık. Kiradaydık 4 senedir ama bahçeli evimiz (basit tipte) bitti 2 aya taşınıyoruz. Bu sene emekli olduk ikimizde. Gelmek istediğim nokta DOĞRU YOLDASIN. Bir gün bile özlemedik iş hayatı denilen ömür törpüsünü. Hiç bir sey yapmadan evde bomboş yatsam yinede aramam o tarz bir aktiviteyi yeniden. Özgürlük var ya, bambaşka bir şey..;+)

Bir keresinde 155'i arayıp polisler kaldırımda motosikletle gidiyor diye ihbarda bulunmuştum. Polis memurlarını severim, onlar da bizim kardeşlerimiz ama benim gözümde polisin gelişi güzel kaldırımda motosikletle gitme hakkı yok. Ben küçük çocuklarımı yürüyüşe çıkarıyorum orada, benim çocuğum motorun önüne atlasa ne olur?

5-10 dakika sonra dönüş yaptılar, o memurlar görevdeymiş, daha hızlı gitmek için ters yöne giremediklerinden mecbur kaldırımı kullanıyorlarmış, vs. Günü kurtarmak için bahane işte. Telefondaki arkadaşa da söyledim, bir yere gitmeye de çalışmıyorlardı, orada resmen geziniyorlardı... İşte böyle...
İmam metan gazı salarsa cemaat neler yapmaz ki. Polis, kovalamaca yoksa eğer, göreve gidiyor olsalar bile, kurallara tam uyarak herkese örnek olmalı.

Motorlu yunus polisinin kaldırımdan yolun ters yönünde motor sürdüğünü de gördüm…
Kardeş. İsveç'te yaşamıyoruz. Polis, zabıta kadroları atanamamış ülkü ocağı başkanlarıyla dolu. Çok bişey bekleme yani.

Askerde nöbetçi komutan sabah içtimasını yaparken aranızda güzel film önerisi yapacak olan var mı dedi.Ben de var komutanım dedim.Ve bu filmi izlemedim ama bu sahneyi internette gördüm.İzleyin komutanım çok iyi film dedim.Ertesi gün komutan karakola geldi.Lan oğlum Allah cezanı vermesin ne biçim filmdi lan o dedi .Ben gülmekten yerlere yatmıştım.Komutanı trolledim :D :koptum::koptum: Sahnenin linki aşağıdadır.Sevdiğiniz(!) dostlarınıza tavsiye edebilirsiniz.:koptum::koptum:

IMG_20231117_161304.jpg
Var mı bu kelimeden başka bu kadar çok yanlış kullanılan? Ciddi ciddi okuyorum sonra bir anda pat diye önüme çıkıyor ve bütün okuma isteğim kaçıyor. O kadar çok yanlış kullanılıyor ki doğru anlamında kullanılıp kullanılmadığını dahi anlayamıyorum. Lütfen doğru anlamına göre kullanalım.

İyi ki İstanbul sadece arada ziyaret ettiğim şehir haline gelmiş.
Şu keşmekeş ile genç olduğum zamanlardaki havayiliğimle mi başetmişim, yoksa biz büyüdük de kirlendi mi dünya?...
Bisiklet kullanımı mevzusuna hiç girmiyorum bile...

Özcan Güler artık video atmıyor galiba. Acaba bıraktı mı YouTube'u? Şu evde kaldığım günlerde ilaç gibi oluyordu Özcan abinin videoları.

İyi ki İstanbul sadece arada ziyaret ettiğim şehir haline gelmiş.
Şu keşmekeş ile genç olduğum zamanlardaki havayiliğimle mi başetmişim, yoksa biz büyüdük de kirlendi mi dünya?...
Bisiklet kullanımı mevzusuna hiç girmiyorum bile...
son 5 senede herşey 3 kat zorlaştı bu şehirde.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Yeni yapılan (2022) bisiklet yolu cidden bana çok uygun bir rotada, neredeyse tamamını -ki yaklaşık 4 km- kullanıyorum. Ancak yolu bisikletçilerden çok üç tekerliler, e-scooterlar, 3 tekerli yaşlı scooterları ve 50-125 cc motosikletler kullanıyor.( Park eden araçları saymıyorum). Ancak şöyle de bir durum var, bu araçların cidden gidebileceği başka bir hat yok. Yol, kamyon da dahil tüm vasıtaların seri hareket ettiği bir hat, çok kavşak yok, sağda ve solda sabit labutla ayrılmış bisiklet yolu. Bazen denk geliyorum, teyzem üç tekerlisiyle araç yolundan gidiyor, peşinde bir konvoy ;-(. Yani yazıktır bu insanlara da, hem araçlara hem teyzeme. Çözümü de yok maalesef, belediye zaten bisiklet yolunu bile zor yapıyorken birde e-scooter yolu vs yapamaz. Peki ne oluyor sonuç itibarıyle, ya peşinizden hızlıca gelip size yolu tıkıyormuş gibi hissettiren bir motora ya da sizden yavaş gittiği için mecburen labutları denk getirip yola çıkıp tekrar b.yoluna girmenize sebep olan bir teyzeye denk geliyorsunuz. E nerde kaldı bizim "bisiklet yolu".

Dostum yazmadan edemedim, 8 sene tamamen aynı ruh hali ve düşünceyle yaşadım. Eşim daha öncesinden bırakmıştı, bende ticareti bıraktım. Son 4 sene Ege hayalimizi de yaptık. Kiradaydık 4 senedir ama bahçeli evimiz (basit tipte) bitti 2 aya taşınıyoruz. Bu sene emekli olduk ikimizde. Gelmek istediğim nokta DOĞRU YOLDASIN. Bir gün bile özlemedik iş hayatı denilen ömür törpüsünü. Hiç bir sey yapmadan evde bomboş yatsam yinede aramam o tarz bir aktiviteyi yeniden. Özgürlük var ya, bambaşka bir şey..;+)
Hayırlı olsun eviniz abi, sizin adınıza çok sevindim. demek ki forumda da benzer dertten müzdarip çok fazla insan varmış. destek görmek beni mutlu etti.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
60 TL ye aldığım iç lastik 150 TL olmuş... yazıklar olsun.

Bence teslim olmadan arkasına aldığı kişiler en az ceza için bağlantı yapmıştır. Sayısız adaletsizlik ve suç/ceza dengesizliğine bir örnek daha...
Aynen ben de öyle düşünüyorum. Alacağı sonucu baştan bilmese 71 gün kaçıp gidip teslim olmazdı. Artık kimin adamıysa televizyondaki haberlerde uyuşturucu madde etkisinde olduğundan bile bahsedilmiyor. Bu ve buna benzer maalesef sayısız örnek var ülkemizde aklıma gelenlerden bir tanesi Sinan Çetin 'in oğlunun yaptığı kaza ile şehit olan polis memurunun eşinin önceleri hakkını ararken bir süre sonra şikayetini geri çekmesi gibi.
(link)

Özcan Güler artık video atmıyor galiba. Acaba bıraktı mı YouTube'u? Şu evde kaldığım günlerde ilaç gibi oluyordu Özcan abinin videoları.
Youtube'a bir süredir bakmadım ama (link) görüyorum hala aktif olarak bu işlerle uğraşıyor.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50 ve can^
Bisiklet sonrası kaybedilen sıvıyı nasıl tamamlamak doğru olur ? Nasıl derken bir anda 2 litre su mu içmek doğru ya da yavaş yavaş sıvı kaybını tamamlamak mı gerekir ?

Bisiklet sonrası kaybedilen sıvıyı nasıl tamamlamak doğru olur ? Nasıl derken bir anda 2 litre su mu içmek doğru ya da yavaş yavaş sıvı kaybını tamamlamak mı gerekir ?

Turdan önce , tur esnasında ve tur sonrasında, susamayı beklemeden ufak ufak su içilmeli.. Turdan sonra da ya da tur bitimine yakın , örneğin soğuma denilen ya da nabız normalleştirme zamanlarında su, maden suyu, yağ yakıcı özellikte çaylar , kahve önerebilirim.. Kasların kramp olayları, uzun süre kasık halde kalan adeleler ve buna bağlı hareketlerimizdeki ağrı ve kısıtlılık halleri, genelde su kaybının giderilememesi ile doğrudan alakalı .

Geri