Geçen gün gece saat 1 gibi bisikletle turdan eve dönüyordum. Etraf sakindi. Araç falan yoktu . Yerleşim yerinin göbeğinde olduğum için suluğu çıkarttım. Hiç güvenlik endişesi olmadan içmeye başladım. Derken sağ taraftan bir köpek atladı üstüme. Büyük bir şeydi bir de. Matarayı yerine koyup bastım bir anda pedala... Atlattım kendisini fakat arkadaşına haber verdiği için sol önden gelen atağı durduramadım. Bacağıma 1 mt kala mesafeye kadar girdi koşarak. Daha önceden köpek tarafından bir kere ısırılmış biri olarak o esnada aklıma gelen ilk şeyi yaptım. Matarayı yerinden çıkarttım. Hayvanın kafasına doğru fırlattım. Mataraya maruz kalınca orada öyle durdu hayvan. Tabii söylenip bağırıyorum, nabız olmuş 1500... Dönüp suluğu alayım yerden dedim. Ikinci mataraydı. Bir de soğuğu muhafaza eden cinsten vs.
Döndüm baktım bir de ne göreyim. Hayvan almış matarayı ağzına taşıyor. Bir yandan da sinirli sinirli bana bakıyor. Alamadım da geri. 200 liralık mataradan olduk. Neyse en azından ısırılma veya kaza gibi bir durum olmadı. Buna da şükür.