ali_ihsan21
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 742
- İsim
- Ali İhsan
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
yerde uyurken robot süpürge çalıştırmak da ne gerizekalılık ya(link)
yerde uyurken robot süpürge çalıştırmak da ne gerizekalılık ya
Apple ve Dyson, bu topraklarda statü simgesidir. Kullanılmasa bile illa ki alınacaklar listesinin ilk iki sırasında yer alırlarNeymiş dyson olacakmış...
+ VolkswagenApple ve Dyson, bu topraklarda statü simgesidir. Kullanılmasa bile illa ki alınacaklar listesinin ilk iki sırasında yer alırlar
Genel olarak bizde gösteriş için ürün alındığı çok doğru ama fakir olduğumuzdan bunları alabilen çok az, dysonın teknolojisi diğer süpürgelerden gerçekten çok ileri.Apple ve Dyson, bu topraklarda statü simgesidir. Kullanılmasa bile illa ki alınacaklar listesinin ilk iki sırasında yer alırlar
Fakirlik ve alım gücünün zayıf olması doğru ama bu ürünleri alabilen sayısı azımsanmayacak kadar yüksek. Daha önceki çalıştığım yerde iş arkadaşım o dönem araç için fazla kredi çekip kalanı ile apple telefon almıştı. Telefonu aldıktan sonra aynen şöyle demişti "ya kardeşim bir telefon aldım insanların yaklaşımı bile değişti, konuşmayıp selam vermeyen insanlar elma logosunu gördükten sonra selam verip muhabbet etmeye başladı." demişti. Yine son çalıştığım yerde "ayranı yok içmeye..." atasözünü doğrular nitelikte borcun içinde yüzen asgari ücretli yine de gidip sosyal statü ve gösteriş için o ürünleri alıyor. Dyson için bir şey diyemeyeceğim dikey süpürgesini gördüm gerçekten işini fazlası ile yapıyor. Ama elma modellerinin tamamı bana gösteriş için alınıyor gibi geliyor. Daha çevremde bir kişi bile Apple aldım çünkü şu şu yönden diğerlerinden çok iyi şeklinde bir dönüş yapamadı. Hani bu alanlarda öyle aylık 100bin falan insanlar değil asgari ücret ile 30bin arasında maaş alan insanlar.Genel olarak bizde gösteriş için ürün alındığı çok doğru ama fakir olduğumuzdan bunları alabilen çok az, dysonın teknolojisi diğer süpürgelerden gerçekten çok ileri.
Benim için önemsiz rakamlar ama kimseye de sen fakirsin neden aldın diyemem, bizim toplumda başkalarının harcamalarına gereğinden çok karışıyoruz gibi geliyor. Alabilen alsın, almak istemeyen de almasın, herkesin kendi bütçesi. Bu arada Almanya vsye göre bizde mesela iPhone sahipliği çok düşük.Fakirlik ve alım gücünün zayıf olması doğru ama bu ürünleri alabilen sayısı azımsanmayacak kadar yüksek. Daha önceki çalıştığım yerde iş arkadaşım o dönem araç için fazla kredi çekip kalanı ile apple telefon almıştı. Telefonu aldıktan sonra aynen şöyle demişti "ya kardeşim bir telefon aldım insanların yaklaşımı bile değişti, konuşmayıp selam vermeyen insanlar elma logosunu gördükten sonra selam verip muhabbet etmeye başladı." demişti. Yine son çalıştığım yerde "ayranı yok içmeye..." atasözünü doğrular nitelikte borcun içinde yüzen asgari ücretli yine de gidip sosyal statü ve gösteriş için o ürünleri alıyor. Dyson için bir şey diyemeyeceğim dikey süpürgesini gördüm gerçekten işini fazlası ile yapıyor. Ama elma modellerinin tamamı bana gösteriş için alınıyor gibi geliyor. Daha çevremde bir kişi bile Apple aldım çünkü şu şu yönden diğerlerinden çok iyi şeklinde bir dönüş yapamadı. Hani bu alanlarda öyle aylık 100bin falan insanlar değil asgari ücret ile 30bin arasında maaş alan insanlar.
İlk akıllı ve android telefonumu 2020 yılında aldım ondan önce forever nokia zaten o da ikinci telefonumdu. Bugün bir video denk geldim, söyledikleri aslında doğru. Bazı şeylerde teknoloji orada kalmalıydı.
Şahsen ayağını yorganına göre uzatmayıp da bana "para yok" diye ağlayanın ağzına kürekle vurasım geliyor. Tabi bunu yapamadığım için sadece rencide edip bozmakla yetiniyorum.😌Benim için önemsiz rakamlar ama kimseye de sen fakirsin neden aldın diyemem, bizim toplumda başkalarının harcamalarına gereğinden çok karışıyoruz gibi geliyor. Alabilen alsın, almak istemeyen de almasın, herkesin kendi bütçesi. Bu arada Almanya vsye göre bizde mesela iPhone sahipliği çok düşük.
dysonın teknolojisi diğer süpürgelerden gerçekten çok ileri.
Dyson için bir şey diyemeyeceğim dikey süpürgesini gördüm gerçekten işini fazlası ile yapıyor.
Apple ve Dyson, bu topraklarda statü simgesidir.
Bu arada Almanya vsye göre bizde mesela iPhone sahipliği çok düşük.
Gerçek temizlik görmek istiyorsanız Aura Cleanmax’i deneyin derim.Bu söylediğin torbasız süpürgelerin ilk yılları için geçerli olabilir ama yeni nesil süpürgelerde kağıt üzerinde bir fark yok, üst modellerin fiyatları bile birbirine yakın.
Hatta sayklon teknolojisini dyson icaat ettiği bilinir ama alakası yok, ilk süpürgelerde daha 100 yıl önce denenmiş bir prensip.
Dedim ya bir ışık ve döner başlıkla yaptığı temizlik olduğundan daha iyi gösteriliyor. Ben kullandığım için biliyorum, kesinlikle temizlilk kalitesi olarak normal makinenin yerini tutamaz. İlerleyen zamanlarda pil teknolojisi gelişir ve daha güçlü yapabilirlerse, o zaman olay başka.
Gerçek temizlik istiyorsanız emiş gücü yüksek bir normal süpürge alın. Piyasada torbasız sınıfında bir sürü kaliteli süpürge mevcut.
Olaya sadece bu topraklar olamak bakmamak lazım. İnsan psikolojisinde "bende istiyorum, benim neyim eksik" olayı vardır, Adam Smith daha kaç yıl önce bu söylemden yola çıkarak "serbest piyasanın" kitabını yazmış. Milletin Apple yada dyson süpürgesi beni rahatsız etmiyor.
Ben iPhone hayatımda hiç kullanmadım, istemiyorum da. Bir tek bir iPad'im var, iPad'in dosyalama olayına alışamadım, iki saat boyunca dosyam acaba nereye gitti diye aramak zorunda değilim.
Türkiye için güncel rakamları bilimiyorum ama bir ara satılan her 6 telefondan sadece 1i iPhondu, yani %16 civarında. Bu çok yüksek bir oran değil. iPhone kullanımı sanılanın daha altında, bu doğru.
Adam Smith demişken, Daron Acemoğlu fakirliğin sebeplerini yazdı ve Nobel kazandı.. Gelip bize sorsaydı, anlatırdık
Şaka şaka, basitleştirmemek ve küçümsememek lazım. Ülkemizde kaç kişi onun yazdıklarını yazıp rahat rahat devlet üniversitesinde Profluk yapabilir?
Seni yakaladığım iyi oldu.Şahsen ayağını yorganına göre uzatmayıp da bana "para yok" diye ağlayanın ağzına kürekle vurasım geliyor. Tabi bunu yapamadığım için sadece rencide edip bozmakla yetiniyorum.😌
Olabildiğince cinsiyetçi yorum yapmamaya çalışacağım ama deneyimlerim, gözlemlerim kadınların harcama yönünden özellikle gezme ve kıyafet alış-verişi açısından akıllara durgunluk verecek düzeyde müsrif oldukları yönünde. Hem lisans hem de yüksek lisans yaptığım dönemde kızların özellikle bir çabası olduğunu gördüm giydiklerini bir daha giymeme veya aynısını çok uzak bir tarihte giyip tamamen unutturmak amaçlı.Forumda ne hamaratlar varmış meğer
Gereksiz harcamaya gelecek olursak bunu değerlendirmek de zor, bana kalırsa da evi olmayanın pahalı otomobili, arabası olmayanın da pahalı bisikleti olmamalı. Ama bütçe yönetimi hep hayata bakışın bir yansıması. Bir de Türkiyeye özel son yıllarda olan bir şey; ömrü boyunca ev araba alamayacağını anlayan insanlar para biriktirmekten vazgeçti, bu aslında enflasyona da yansıyan bir durum. Biriktirecekleri para ile tatile çıkıp, pahalı ürünler almaya başladılar. Özetle durum sosyokültürel çok fazla açıklaması var.
İphone ve dysona gelecek olursak, bu ürünler diğer markaların hiç bir zaman yapamayacakları şeyler yapmıyorlar, ürün kullanım deneyimleri diğer markalardan farklı ve herkesi onlara sahip olmak istiyor, kısaca tüketicilerde tutku yaratıyorlar. Son dönemde buna Tesla da eklendi.
düşük ekonomik çevreden geliyorlardır muhtemelen, para sahibi olmuş ama görgü sahibi olamamış nesillere. Varlıklı ailelerin kızları öyle değil büyük orandaOlabildiğince cinsiyetçi yorum yapmamaya çalışacağım ama deneyimlerim, gözlemlerim kadınların harcama yönünden özellikle gezme ve kıyafet alış-verişi açısından akıllara durgunluk verecek düzeyde müsrif oldukları yönünde. Hem lisans hem de yüksek lisans yaptığım dönemde kızların özellikle bir çabası olduğunu gördüm giydiklerini bir daha giymeme veya aynısını çok uzak bir tarihte giyip tamamen unutturmak amaçlı.
Örneğin bir gün leopar desenli montla ertesi gün dalmaçya sonra kaplan desenliyle gelen biri vardı hem lisansı hem de yüksek lisansı özelde okudum erkekler de oldukça yüksek gelir düzeyinden insanlar ama 4-5 kazağı değiştirip aynı mont ile seneyi bitiriyor erkekler.
Yüksek lisansta özellikle bekar kızların hepten zıvanadan çıktıklarına şahit oldum, kampüse arabayla getirip götürdüğümden birkaçı musallat olmuştu her haftasonu etek, kazak, gömlek, ayakkabı sonra ona uygun renkte takı, saat amaaaan cidden klavyemi eskittiğime değmez. Zeus kocalarına sabır versin ben bu kadar çok giysisi olan tüketim çılgını biriyle asla evlenmem, çevremdeki birçok kişinin de boşanmasına sebep oldu.
17 yaşındaki kuzenimin 3 çuval ayakkabını (sadece ona ait) taşınırlarken gördüğümde kadınlara şaşırmayı bıraktım.
Tek soru 1'de aslında.😅 Benimde hükumeti onayladığım söylenemez. Hatta hükumeti savunduğumu söyleyenle kavga edebilirim.Seni yakaladığım iyi oldu.
Soru 1 Ayağımızı yorganına göre uzat diyon da yazın yorgan yok. Ayağımızı yazın, neye göre uzatacağız, neremize sokalım
Soru 2 Hem o ayak da olmamalı, bacak olmalı. Hatta bacaklar olmalı.
Soru 4 Buralarda at izi, it izine karıştı. İnsanların çoğu temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Artık hiçbir şey göründüğü gibi değil. Bu hükümet Adam Smith'e takla, Marx'a huni taktırır.
Edit büdüt Soru 3 ü unuttum sanma. Nörün Yörükoğlu?
Edit büdüt 2 Çok şükür bugün de müktedirlere diyeceğimi dedim
Millet yerde 1 tl gördü mü eğilip almaya tenezzül etmiyor, çoğu kişi milyoner oldu ama hala ekonomi kötü diye ağlayan bir kesim var.Pandemide tıp doktoru,
Depremde jeoloji ve inşaat mühendisi,
Anayasa değişiminde hukuk profesörü,
Ekonomik krizde iktisatçı, v.b. olduk.
20 senede ne kadar tecrübe kazandik...