Mehmet Altuğ
surrender.to.music
- Tepki
- 8.367
- Bisiklet
- Scott
@Can Çelik yetiş!çok ta lazım bir arkadaş
@Can Çelik yetiş!çok ta lazım bir arkadaş
Bir bilgi: Dahil anlamına gelen de/da, her zaman de/da olarak yazılır. Ünsüz sertleşmesine uğrayarak te/ta'ya dönüşmez.dediğiniz gibi çok ta lazım bir arkadaş değilmiş...
Teşekkür ediyoruz efendim, ancak şöyle ufak bir detay var, hafiften kendi içimde obsesif belirteçler gösteriyorum, bazen çok fena takıntı yapabiliyorum... Bu da takıntı yaptığım bir durum, sanki onu "-te, -ta" olarak yazmasam yanlışmış hissi yankılanıp duruyor, idare edinizBir bilgi: Dahil anlamına gelen de/da, her zaman de/da olarak yazılır. Ünsüz sertleşmesine uğrayarak te/ta'ya dönüşmez.
26 Ağustos’ta Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı kırsal Yamaçtepe Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda meydana gelen olayda iddiaya göre, 27 yaşındaki damat Yemlihan Kızıltoprak, kına gecesi eğlencesinde halaya davet ettiği kuzeni Mehmet O. ile kısa süreli tartışma yaşadı. Yaşanan tartışma sonrası düğünden gönderilen Mehmet O., durumu kardeşlerine bildirerek düğüne gelmelerini istedi. Bunun üzerine çekicilerle düğün alanına gelen bir grup şahıs, pistte oynayan damat Yemlihan Kızıltoprak’ı ellerindeki demir levye ve sopalarla acımasızca darbetmeye başladı. Kafasına ve vücudunun çeşitli bölgelerine darbeler alan damat ağır şekilde yaralandı.
Levye detayı ayrı bir konu, ama ben çekicilere takıldım. Düğüne neden çekicilerle geliyor bir grup şahıs? Gelin arabasını mı çekeceklermiş?herkes çok gergin tamam da halaya davet eden birini niye levye ile döversin?
Artık bir ilaca başlarken ilk dozu hastanelere yakın bir yerde alın
ABD'de 1930-40'lı yıllarda "Sigara nefes açar, öksürüğe iyi gelir" diye reklamlar yapılıyormuş. Hatta bu reklam filmlerinde, afişlerde vs. doktorlar da boy gösteriyormuş. Belki de nefes açma kısmında haklılık payları vardıGittiği istikamette de en az 200-300m rakım farkı var, yani ciddi bir yokuş. Elinde sigara, karanlık, soğuk, durumu garipsedim. Sonra da acaba elektrikli bisikletmiydi diye de düşündüm.
Biraz geçmiş hayatını anlatsana...Taktigim onca sepet kasa ve diger aksesuarlardan sonra bisikleti çeksin diye bunu aldim. Hem de yol arkadasi oluyor ama ara sira neden sirtima binmiyor da bisiklete binip onu çektiriyor dermis gibi bakiyor.
Bilmiyor esek bendeki bisiklet askini.
ABD'de 1930-40'lı yıllarda "Sigara nefes açar, öksürüğe iyi gelir" diye reklamlar yapılıyormuş. Hatta bu reklam filmlerinde, afişlerde vs. doktorlar da boy gösteriyormuş. Belki de nefes açma kısmında haklılık payları vardı
Yükledim, güzel şeyler var, fotoğraftan kişi silme oldukça iyi çalışıyorBugün sosyal 18.1 yayınlanacak, apple intelligenceın ilk örneğini göreceğiz, bakalım nasıl olacak
Bir süre sonra reseptör down regülasyonu ile uyarıcı özelliğini kaybedip, içince normal bir insanın uyarılma seviyesine ancak gelirsiniz. Dizilere çok güvenmeyelim.Ben eski sigara içicisiyim. Kimseye sigarayı tavsiye etmem, hatta bizden sonraki nesil büyük ihtimal sigara içmez.
Ender de olsa sigaranın yararları var, örneğin çok iyi bir uyarıcı. Dr House'un bir bölümünde (youtube shorts'ta izliyorum) bir yaşlı dedenin bağırsak hareketleri ile problemi var ve Dr House sigara kullanmasını tavsiye ediyor. Diyor ki, yapılan araştırmalara göre sigara bağırsak hareketlerine iyi gelirmiş. Adam nikotin bağımlılık yapar diye itiraz etse de, House diyor ki bütün ilaçlar bağımlılık yapar.
Bir süre sonra reseptör down regülasyonu ile uyarıcı özelliğini kaybedip, içince normal bir insanın uyarılma seviyesine ancak gelirsiniz. Dizilere çok güvenmeyelim.
45 yaşıma kadar sadece bir tane tartışma programı gördüm sigaranın tehlikesini irdeleyen ve içeriğinde detaylı olarak ne olduğu ve vücuda olası etkisinin zaman içersinde ne olacağını anlatan. Bu kadar büyük bir kitleyi etkileyen ve devasa para dönen bir sektörün böylesine az konu edilmesi bana garip geliyor. TV programlarında un ve şekerin zararı daha çok dillendiriliyor, sadece 50-60 sene önce doktorların "sağlığa faydalı ciğerlerinizi açar, nemlendirir" diye tavsiye etmesi bugünkü sessizliğin arkasında bir işlerin döndüğünü düşündürüyor bana.
Bahsettiğim prrogramda Hulki Cevizoğlu masanın üstünde tütüne sürülen zift gibi kapkara bir sıvıyı yayın boyunca ifşa etmişti.