Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Peki Hindistan bizim onlara Hindistan diye hitap ettiğimizden haberdar mı acaba?

Scudo
Peki Hindistan bizim onlara Hindistan diye hitap ettiğimizden haberdar mı acaba?
Türk halkının muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi için şu üç soruya cevap bulması gerekiyor:

1. Hindistan'da hindi var mı?
2. Denizli'de deniz var mı?
3. Balıkesir'de balıklar tutsak mı?

Eskiden almanların milli müsabakalarda formalarında Germany değil, Deutschland yazardı. "Yemişiz İngilizin dilini. Bizim ülkemizi bizim dilimizde okuyacaksınız" kafasındalardı. E o zaman, almanların kıskandığı bir ülke olarak tabii ki biz de ülkemizi kendi dilimizde yazacağız. Bunda ne var anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Yani, Mehmet kardeş, biz uluslararası ilişkilerde ismimizi Turkey'den Türkiye'ye çevirince, İngiliz futbol seyircisi ve gazeteleri de silkinip kendine geldi, bize artık Türkiye demeye başladılar, hindi olmaktan kurtulduk mu demek istiyorsun? Üstelik bu hassasiyeti bildiğimiz Türkiye'nin sonuınu getirmeye çalışan saray rejimi ve AKP mi gösteriyor diyorsun? Bunlarda 5000 yıllık devlet aklı olsaydı 13 milyon it kopuğu içimize salıp demografik, sosyal ve askeri bir tehdit yaratmazlardı.
Herşeyi geçtim Dick Tracy n'olacak?

Daha bizim haberimiz yok Turkey kelimesinin artık Türkiye diye bir karşılığı olmadığının, zannediyorsunuz ki ecnebiler artık bize Türkiye diyor :(

Daha bizim haberimiz yok Turkey kelimesinin artık Türkiye diye bir karşılığı olmadığının, zannediyorsunuz ki ecnebiler artık bize Türkiye diyor :(

En az bir nesil ülkenin adını Turkey olarak kullanmaya devam eder. Ben hala Çek Cumhurityeri ve Burma diyorum mesela :) Wikipedia bile hala Turkey diyor (link)

İngilizce telaffuz olarak da ülkenin adının çok değişeceğini sanmıyorum. Q klaviye ile Turkiye diye yazılacak ve okunuşu da turkey+e gibi birşey olacak. Biz esasında Türk+iye olarak okunacağını anlatacağız tabi ki de.

Neymiş "Turkey" hem Türkiye hem hindi anlamına geliyormuş, bu yüzden uluslararası ilişkilerde bu kelime bizi mahcup ediyormuş. Bu tür sözde sorunları sözde çözümlerle ortadan kaldırmaya çalıştıklarında "Made in Türkiye" gibi garabet formüller çıkıyor ortaya. Böyle konulara mesai ayıracaklarına araştırma-geliştirmeye, inovasyona kafa yorsalar Çin'in son dönemlerde katettiği mesafenin hiç olmazsa bir kısmını biz alabilirdik.

Ben de katılıyorum. Şu ana kadar birisi benim ülkeme hindi diye ima etmiş diye ne gocundum, ne de kızdım. Ülkenin adı Turkey/Türkiye fark etmez, ikisi de biziz.

Ki, turkey (kuş) kelimesinin de "Türklerin horozu" söyleminden geldiği düşünülüyor. Türk tüccarlarından gelen bir kuş olması da tarihte sadece bir dip nottur.

Bir Amerikan kuşuna bizim adımız verilmiş diye ülkemizin adından utanacaksak, başka şeyleri sorgulamamız gerekir.

Portekizin (Portugal) narenciyesine biz Portakal dedik de adamlar gücendi mi?

Ben öyle düşünmüyorum. Futbol müsabakalarında Dingiltere'den, Liverpool'dan dörder beşer yedikten sonra İngiliz bulvar gazetelerinde çıkan "Hindi'yi kızarttık" manşetlerinin önüne geçilmiş oldu böylece. Devlet aklı, 5000 yıllık devlet geleneği bunu gerektirir. Çok büyük bir utanç kaynağıydı bizim için :)

Hala gazete yayınlanıyor mu? İngilizlerin bulvar gazeteleri dünyanın en aşağılık gazeteleridir. Prenses bile onlardan kaçarken ölmüştü.

• Beğen
Tepkiler: hakano
merhaba ben bianchi magma 9s aldım amartisörü gidondan kilitlemeli.ben amartisörü kitliyorum ama fazla baskı yapınca amartisör hareket ediyor bozuk olduğu içinmi öyle yoksa bir ayarı varmı yardım edermisiniz
merhaba ben bianchi magma 9s aldım amartisörü gidondan kilitlemeli.ben amartisörü kitliyorum ama fazla baskı yapınca amartisör hareket ediyor bozuk olduğu içinmi öyle yoksa bir ayarı varmı yardım edermisiniz

@ahmet4929 Hareket etmemesi lazım. Garantilik bişey değil, bir bisikletçiye götür halleder.

• Beğen
Tepkiler: ahmet4929
chatgptye çok iyi bir özellik daha gelmiş, zaten daha önce öngösterimi yapmışlardı. Kod yazarken yazdığınız programı chatgptye bağlıyorsunuz anlık oradaki sorunları ve ne yapmanız gerektiğini vsyi sorabiliyorsunuz eskiden kopyala yapıştırla yapılıyordu ancak, bu büyük kolaylık sağlamış görünüyor.

Kurucusuna, cumhuriyete, millete bağlılık yemini eden teğmenlere soruşturma açılan,
Yunan kazansaydı diyen Fesli deliyi göklere çıkaran
Bebeklerine, kadınına sahip çıkamayan
Cumhuriyetin kazanımları peşkeş çekilen
Emeklisine, çalışanını fakirlikle süründüren

Bir ülke varmış, adına ha şu demişler, ha bu.

Fransızlar Türkiye diyor. Yazılışta biraz farklı ama hemen hemen o sesi çıkarıyorlar.

Ne Turkey i, ne Türkiye'si

Tayyipland olsun.Bu kadar rezillik kepazelik ne için.Yok Apo konuşacakmış, Mustafa Kemal'e bağlılık yemini suçmuş.Heryer mülteci kaynıyor. Kafayı yedirtecekler.

Yine yanan bir Tesla'da elektronik kapıda güç olmadığı için açamayan 4 kişi yanarak ölmüş. Şu olay çinli bir markada olsa hemen lisansı iptal ederler. ilk de değil.

Yine yanan bir Tesla'da elektronik kapıda güç olmadığı için açamayan 4 kişi yanarak ölmüş. Şu olay çinli bir markada olsa hemen lisansı iptal ederler. ilk de değil.
ABD'de establishment state'in Musk Reis'e kurduğu bir tuzak bu. O 4 kişinin o saatte arabada ne işleri varmış? Muhtemelen Trump'a suikast falan planlıyorlardı.

Burada iyi kazanamadığı için Azarbeycana çalışmaya giden dr arkadaşım BAyraktar tc anadoludan kalktığı videoyu gururlu bir alıntılıyla paylaşmış. Logic is dead

Geri