Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Trainer almam gerekecek sanırım. Dışarısı suvuk

Trainer candır. Bende bi tane var ama wheel-on, lastik yakıyor. Basınç kolay düşüyor, ucuza kaçtım biraz... ama ikileyip direct-drive alacagım makul zamanda... DD trainer'lar çok pahalı halen şu an, minimal sıkı bir tanesi 20k'dan falan başlıyor.

Shaper 2.0'ın lastikleri agır ve bana biraz dandik geldiginden eritmeyi düşünüyordum ama çok akıl karı bir fikir degil. Giant Escape Air alıp onuda hayırlı zamanda direct drive trainer'a çarklamam lazım.

Fakat PowerFun hoş bir entegrasyon. Testlerini sevdim standing mile falan depart, ThinkRider'ın en güzel tarafı entegrasyonu olsa gerek Zwift ile falan. Malum trainer fraction force, çok gürültü yapıyor MTB ile ev inliyor dızz dızz sürtüşme kuvvetinden.

Scudo
2024 senesi içinde 7 veya 8 kez şarj etmişimdir e-bike'ı bozulmadığı taktirde çok uzun bir ömrü olacaktır ama piller genellikle kullanımdan ziyade raf ömürlerini tamamlıyorlar. Kim bilir o zamana da ne piller ve motorlar çıkacaktır. Kullanma kılavuzu 300-350 döngü ömür biçmiş bendeki pile.

Tengri nurunu tamamlıyor, böyle din vardı da biz mi inanmadık?

Genelde bu tarz konuları konuşmayı çok sevmem sebebi de önceki yorumlarda bolca var. Herkes farklı bir düşünce yapısında olduğu için sürekli tartışılıyor. Şamanizm bana göre artmasındaki ne büyük sebeplerden birisi "alkolik nesil değil dindar nesil istiyorum" diye diye insanları dinden soğutan kesim. Türklerin İslamiyet öncesindeki dini olması da birazda bu yola doğru gidilmesinde etken diye düşünüyorum.

Keza bende bir çok şeyden soğudum önceleri siyasi propaganda yeri olan camiye gitmeyi bıraktım sonrasın dini olarak her şey harfiyen uyup dürüst birisi olarak yaşayıp hiç bir halt olmadığı için kendimi enayi gibi hissettiğim için dinden soğudum. Ama Müslüman olarak geçinen bir çok kişiden daha Müslümanımdır. Ayrıca tek Hz. Muhammed'e değil İsa, Musa, Yusuf, Yunus, İbrahim hepsine karşı saygım var. Her şeyden öte tüm dinlere saygım var. Coğrafya, aile yapısı her şey farklı. Örneğin sürekli Müslüman olmayan cennete gidemeyecek söylemi var. Yani şimdi adam kuduz aşısını bulmuş dünyada hala kullanılan bir aşı yüz binlerce hayat kurtarmış ama Müslüman diye cennete gidemeyecek algısı çok saçma geliyor bana.

Bir de bir şey ne kadar dayatılırsa insanlar o şeyden o kadar çok kaçıyor. Ülkedeki herkes Müslüman ama kutsal kitap olan Kur'an 'ın ilk emri olan "oku"yu kimse benimsemiyor. Ne kutsal kitabı okuyor ne de bir konuyu okuyup araştırmada bulunuyor. Sonrasında birisi çıkıp cennetten arsa da satar, yanmaz kefen de. Hadi diyelim kutsal kitabı okudu onu da gidip Arapça olarak okuyor. Ya arkadaş o zaman o coğrafyaya geldiği için o dildi. Japonya gelmiş olsa şuan Japonca okumamak için takla atarlardı. Kendi dilinde anlayarak oku sonrasında da git bir İncil'i Zebur'u Tevrat'ı oku ne diyor, ne demiş anla. Belki de Diamond Tema'ya sürekli bundan yükleniliyor adam açmış okumuş aklına mantığına yatmamış inanmıyor. Beni bu durumlarda sinir eden şey inancı farklı birisinin veya hiç inanmayan birisinin benim inandım değere hakaret etmesi oluyor.

Son olarak çok sevdiğim bir video ile noktalandırayım.

Japonya karışık dinli bir ırk ama bol insan ciddi ciddi ejderha kostümlerine tapıyor bunu NHK World'de bir kaç ay önce gördüm, bu devirde. Şahsen Müslüman'ım ama daha çok Hristiyan'lık ile ilgileniyorum malum kaynaklar daha akıcı İngilice'de eski video'lar gibi pastorlar falan hoş kaynaklar mevcut. Bizim hocalara laf yok ama çok daha ortada pastorların materyalleri.

Bu arada ülkemizde bol Hristiyan ve diger dinlerden kişiler mevcut, yabancı uyruklu olsun olmasın, dip not.

Kesin ip var 😜 veya sadece yokuş aşağı ama öndeki baya uçmuş gidonu tutuş ayağında terlik oluşu 🤣

Forumdan bir arkadaş bisiklet kıyafetleriyle bir bakkala girince vatandaşın biri ne diye bunları giyiyorsunuz ki ben sizden hızlı sürerim demişti, o şahıs bu olabilir.
Böyle çıkışmalarla gaza gelmeyin. Kaç km boyunca önünüzde sürebilir. Belki gerçekten güçlüdür, ancak bu sprint yarışı olmak zorunda değil. 😏

Canyon tiksindigim bir marka fiyatlar kol bisikletler eh, gerçi Amerikan bisikletinden Willer harici pek bi cacık çıkartamıyorum. İsimleri bile şaka gibi Nukeproof falan... Canyon'a binecegime BMX kullanırım. :D

Bir arkadaşımız şu ürünü alsa kullansa incelese eksisini artısını yazsa ne güzel olmaz mı?

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Bir tane 4x4 pick up bir tane de karavan almak istiyorum. Her gün sokaktaki kedicikleri, köpekleri beslesem.Bir iki saat bisiklete binsem ne güzel olurdu.

Bir tane 4x4 pick up bir tane de karavan almak istiyorum. Her gün sokaktaki kedicikleri, köpekleri beslesem.Bir iki saat bisiklete binsem ne güzel olurdu.

Nissan Titan gelemedi gitti ülkemize maalesef bir çok Nissan / Infiniti gibi. Çok hoş araçları var özellikle Titan pick-up denince baba modellerden aklıma ilk gelen gibi... gerçi sokaklarda dolaşmak için 4x4'e gerek yok pickup'da o kadarda yani. 2WD bir Holden UTV kasa misali UTV alınabilir. Volkswagen'de çok nadir ama eski modeller var amaç arka kasa olsun diyorsanız. Proton falanda idare eder... tabi klas bir 4WD pick-up'a kıyasla çöpümsü kalıyor biraz. Amaç - kullanım meselesi pickup'lar, ne kadar premium olacagı kullanım tarzına baglı %100 gibi.

@alpturgay maşallah yapay zekalı botlar gibi bir geldiniz pir geldiniz her konunun uzmanı olarak mesajlarınız yağıyor foruma adeta, tebrik ederim.

Bisiklet uzmanı degiliz ama anlıyoruz az çok, bizden çok bilenler kesinlikle var konu 2 tekere gelince.

2 teker demişken, mulletlar çok enteresan oluyor var ya. Ön 29 arka 27, belki iyi gider kırık dökük yollara. Gerçi daha extrem parkurlara uygun ama bilemicem tam. :)

Arkadaşın biri ya bizle kafa buluyor. Ya da bu arkadaşla çok pis kafa bulacaklar. Umarım ilki doğrudur.

• Muhteşem
Tepkiler: Murat Cömez
Japonya karışık dinli bir ırk ama bol insan ciddi ciddi ejderha kostümlerine tapıyor bunu NHK World'de bir kaç ay önce gördüm, bu devirde. Şahsen Müslüman'ım ama daha çok Hristiyan'lık ile ilgileniyorum malum kaynaklar daha akıcı İngilice'de eski video'lar gibi pastorlar falan hoş kaynaklar mevcut. Bizim hocalara laf yok ama çok daha ortada pastorların materyalleri.

Bu arada ülkemizde bol Hristiyan ve diger dinlerden kişiler mevcut, yabancı uyruklu olsun olmasın, dip not.
Bu konuda merakınız varsa Diyanet işleri başkanımızın yazdığı kitapları muhakkak okuyun. Memnun olacaktır.
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Bazı konuların tartışması sonuç vermez. Asla. Siyaset ve inançlar başı çeker bu konu başlıklarında.
Dostluk ve kardeşlik, uyum ve huzur istiyorsanız bu 2 konuyu açmayın bile derim. Ne sanalda klavye şovalyesi olarak, ne de özelde arkadaş çevrenizde.

İnanç ve siyaset bölen unsurlardır. Aşırısı toplumu bin parçaya ayırır. Arkadaşlıkları bitirir, nefret tohumları atar.

Ateist olsun aşırı din-ci olsun, bunlar hep birbirine savaşır. İnanç la bu, sana ne adamın taptığından yada tapmadığında. Asıl sıkıntı birinin diğerinin İnanç kavramına sataşması ile başlar. Sonra. Sonrası çıkmaz sokak.

Canyon tiksindigim bir marka fiyatlar kol bisikletler eh, gerçi Amerikan bisikletinden Willer harici pek bi cacık çıkartamıyorum. İsimleri bile şaka gibi Nukeproof falan... Canyon'a binecegime BMX kullanırım. :D
Wilier Amerikan markası mıymış?

Son düzenleme:
Kusura bakmayın başka bir marka idi saglam bir Amerikan markası vardı Wilier gibi ADK shop'da falan Wilier'ı Amerikan bisikletleri yanında satıyorlar oradan kafam karıştı.
specialized

Geri