Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Yaşlarına bakma sen hepsinin içinde yaramaz bir çocuk yatıyor :D
Manda yoğurdunu, hurmasını yedirip yatırdıydım; mesajını okurken içimdeki çocuk uyanıverdi,:kötü: canı avakadolu kaju çekmiş.:snzdglsn: Zamane sıpaları işte biz mısır unuyla yetiştiydik, bunları avakadolu kajudan aşağısı kurtarmıyor. :acpsnr:

Özgür Özel'in erken seçim çağrısı için attığı tivit 3 bin beğeni alırken Cemre'nin attığı Özgür'e çakan tivit 5 bin beğeni alıyor. Özgür gitsin Mözgür gelsin yine aynısı olur, bu milletin CHP düşmanlığı bitmediği sürece sağ iktidarlar her zaman kazanır.

Dosyalar

• ScreenCapture20241228_080303_561.jpg
    ScreenCapture20241228_080303_561.jpg
    78,6 KB · Okunma: 39
Ezanı zorla Türkçe okuttular (check)
Camileri ahır yaptılar (check)
Kur'an'ı yasakladılar (check)
Bonus: Şam'ı fethettik

2028 seçimlerini de aldık evelallah...

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve MakRo
Konuyla ilgili olarak, Bugün Bursa ya, ekonomist gelecek.. canlı bir Ekonomist görmemiş olanlar varsa, Nilufer ilçesinde saat 14:00 te, Tofaş Spor kulubunde sahne alacak. Hakkında Allah in butun sifatlarini üstünde tasiyan, işte, mazlumların,ümmetin umudu, dünya lideri falan diye de ifadeler yapılıyor olabilir, hepsi aynı yere çıkıyor .., Fakirlik olunmazi,zenginlik olumu,hırsızlık ile yolsuzlugun ayni şeyler olmadigi, faşist darbeci şantajcı bir lider nasıl degilizdir, cehaletin güzellikleri gibi konular işlenmesi bekleniyor.. ama uyarayım, kafanıza çay ya da oyuncak paketi yememek için çok fazla dibine girmeyin..ha, nasiplenmek, nuruna nur katmak isteyen varsa onlar için bir uyarimiz yok.. kulislerden kulağıma gelen bir detay da, belki kısa da olsa kur an okuma yapabilir biz vatan millet reis sevdalilari için.. 🤤

• Muhteşem
Tepkiler: firestone
Konuyla ilgili olarak, Bugün Bursa ya, ekonomist gelecek.. canlı bir Ekonomist görmemiş olanlar varsa, Nilufer ilçesinde saat 14:00 te, Tofaş Spor kulubunde sahne alacak. Hakkında Allah in butun sifatlarini üstünde tasiyan, işte, mazlumların,ümmetin umudu, dünya lideri falan diye de ifadeler yapılıyor olabilir, hepsi aynı yere çıkıyor .., Fakirlik olunmazi,zenginlik olumu,hırsızlık ile yolsuzlugun ayni şeyler olmadigi, faşist darbeci şantajcı bir lider nasıl degilizdir, cehaletin güzellikleri gibi konular işlenmesi bekleniyor.. ama uyarayım, kafanıza çay ya da oyuncak paketi yememek için çok fazla dibine girmeyin..ha, nasiplenmek, nuruna nur katmak isteyen varsa onlar için bir uyarimiz yok.. kulislerden kulağıma gelen bir detay da, belki kısa da olsa kur an okuma yapabilir biz vatan millet reis sevdalilari için.. 🤤

Bir laylom torba keyfimiz vardı, onun da tadı kaçtı. Laylom torba 25krş tan 86krş a çıkmış.
Bu millete 85 krş değil 10 tl olması lazım ki satın alınmasın, böylece üretilmesin. Tabi en başta devletlerin bu yönde aksiyonlar alması lazım, tekil tekil bireylerin plastik tüketimini (dolayısıyla üretimini) azaltmasını beklenirse dünya çoktan iflas etmiş olur.

"Dünya lideri cumhurbaşkanımız"

Reisimizi öyle asgari ücretti, en düşük emekli maaşıydı, enflasyondu vb. tırışkadan sorunlarla uğraştırmayın. Adamın küresel çapta daha büyük dertleri var; Suriye'de yeni nizam kurmak, AB mülteci sorununu çözmek, Rusya-Ukrayna barışını tesis etmek, 3. cihan harbini önlemek gibi... Ağlayıp sızlayıp da adamın keyfini kaçırmayın, motivasyonunu bozmayın.

Telepati yoluyla , biz reis sevdalilari dünyanın en mutlu insanlarıyiz elhamdülillah 🇹🇷 🤤, çünkü o, o sarayda oturdukca, o makam araçlarına uçaklarına bindikce, ejder meyveli smothisini , işte efendim, beyaz cayini yudumladikca, manda yogurduna yatırılmış Medine hurması ve kestane balı ile tatlandırılmış yulaf ezmesini yedikçe, reisimiz, zati sahaneleri, bizler de yemiş içmiş oluyoruz. Bütün sülalesini türlü türlü makamlara yerlestirdikce, sanki bizim.cocugumuz babamız o.makamlara varmış hissediyoruz elhamdülillah.. İsrail'e kukredikce kukruyor , alkışlıyoruz, colalari yerlere klozetlere döküyoruz, sonra gidiyor Isparta'da coca cola fabrikasınin açılışını yapıyor yine alkışlıyoruz.. emine hanım, aşure ayında , bir aşure yapiyor ki, üstünde buğdaydan arpadan ara ki bulasın, böyle alt ürünler bir aşurede bulunabilir mi?Hele ki altın kaplamalı ve bakır tavalarin boy boy dizildigi mutfakta yapilmissa, daha bir ekstra sevap kazandirirken, İsviçre'de sokagi kapatip sadece çantalardan olusmayan 100 binlerce Euro Luk alışveriş yapması falan..biz böyle bir yerli ve milli duruşa sahibiz işte.. kimse bizim dogrulugumuzu durustlugumuzu vatan millet sevdamızı sorgulamasin..

Bu millete 85 krş değil 10 tl olması lazım ki satın alınmasın, böylece üretilmesin. Tabi en başta devletlerin bu yönde aksiyonlar alması lazım, tekil tekil bireylerin plastik tüketimini (dolayısıyla üretimini) azaltmasını beklenirse dünya çoktan iflas etmiş olur.
Yerine ne kullanacaklar?

Yerine ne kullanacaklar?
Geri dönüşüm ile yapılmış bohçalar var marketlerde. Onlar olabilir. Veya da kumaştan alışveriş çantası. Tabi onları da ömrünü kısaltacak şekilde fazla yüklememek lazım. Ağır şeyleri elde taşıyorum ben. Aslında poşetler bile dayanımının azalmaması için özenli kullanılırsa çok uzun süre kullanılıyor. 1 poşet 1 seneyi rahat çıkartıyor. Ama insanlar ne yapıyor. 1 yılda 200 gün bakkaldan marketten bişeyler alıyor diyelim. Yani olması gerekenin 200 katı poşet üretimine sebep oluyor.

Geri dönüşüm ile yapılmış bohçalar var marketlerde. Onlar olabilir. Veya da kumaştan alışveriş çantası. Tabi onları da ömrünü kısaltacak şekilde fazla yüklememek lazım. Ağır şeyleri elde taşıyorum ben. Aslında poşetler bile dayanımının azalmaması için özenli kullanılırsa çok uzun süre kullanılıyor. 1 poşet 1 seneyi rahat çıkartıyor. Ama insanlar ne yapıyor. 1 yılda 200 gün bakkaldan marketten bişeyler alıyor diyelim. Yani olması gerekenin 200 katı poşet üretimine sebep oluyor.
Valla bende katılıyorum bu öneriye. İnsanların geri dönüşüm yapmasını bırak daha çöplerini çöp kovasına atmasını öğrenemediği yerde ortalık pislikten geçilmiyor. Bir şey oldu mu "Avrupa'da çöpünü ayrıştırmadan atarsan cezası var, Japonya'da hangi gün neyi alıyorsa onu çıkarmazsan şöyle yapılıyor" diyip kendisi pisliğini çöpe bile atamıyor. Yürüyüşlere gittiğimiz bölgelerden her dönüşte torba torba çöp topluyoruz. Örneğin yangın olduktan sonra ki haftalarda yangın söndürmeye katılamayanlara da alanları göstermek için tur yaptığımız bölgeden 8 çuval çöp topladık. Ormanı söndürmeye gelen gönüllüsünden ormancısını herkes yediğini atıp gitmiş. Geçen haftalarda gittiğimiz rota keza öyle. Dün eve gelirken otobüs durağında 5 öğrenci oturuyor, tahminimce liseye gidiyor. İçlerinde birisi enerji içeceğinin tenekesini alıp arkaya fırlattı, uzaktan o anı görünce şalter sigorta ne varsa attı. Kendimi ne kadar uyarmayacağım diye avutsam da durak önünden geçerken öyle bir yüzüme baktı ki eleman dayanamayıp "Aferin sana çöpünü çok güzel yere attın bravo, okulda sana bunu öğretiyorlar değil mi?" diyerek alkışladım. Utandı herhalde alıp çantasına koydu.
Poşet işine gelirsem bizde bir kaç tane bez torba var pazara giderken de markete giderken de katlar yanıma alırım, alışveriş ne varsa içine koyar gelirim.

Vaktiyle bu Zaytung'un yaptığı haberleri anlayabiliyorduk ama ülke öyle bir duruma geldi ki zaytung haberleri gerçek televizyondakiler şaka falan diye düşünmeme sebep oluyor. 1-2 aydır haber izlememeye çalışıyorum da arada bir kaç tane kaçıyor.

Mesela bakınız Zeybekçi ne demiş "asgari ücret 2003'te asgari ücret 100 dolarken bugün 660 dolara çıkmış yetmez 1000, 1200 dolar olmalı" demiş sorun 1000 yada 5000 dolar olması değil ki, sorun 100 dolarken aldığın ürünlerin bugün 660 dolarken yarısını bile alamıyor olmak. Ekonomi bilgim olmayabilirim ama canının istediği bir şeyi yada ihtiyacın olan bir şeyi alamadığında anlıyorsun. Farz edelim asgari ücret 22bin değil de 40bin lira oldu. 10liraya aldığın ekmek 50-60lira, 15bine oturduğun evin kirası havadan uçup 30bin olduktan sonra ne anlamı kalacak. Hoş şu an 22bin olması ile fiyatlar aynı mı kalacak tabi ki de hayır. Geçenlerde düşen doğum oranları ile ilgili olarak heyet ekip neyse işte bir şey kurmuşlar araştıracakmış. Maddi olarak kendini zor geçindiren insanlar nasıl yuva kurup dünyaya çocuk getirip buna bakacak diye düşünmüyorlar. Yada insanlar arasında güvensizlik nasıl biter ne ara bu durumlara geldik diye sorgulamıyorlar. Gerçi bunlara taraf olan grup hiç bir şeyi sorgulamayıp ne denirse oleyy yuppi diyip geçiyor.

Dosyalar

• 1735415283434.png
    1735415283434.png
    81 KB · Okunma: 6
Kışın olmaz da yaza ölmez sağ kalırsam şunu yapayım diyorum? 🙄
Screenshot_20241228_213049_Komoot.jpg
...
Mutlu olan deli mi oluyor? Güldür Güldür izlerken hep mutlu olan bir kadın "delirdim ben delirdim. Böyle bir mutlu bir üzgün, delirdim" diyor. Yok yahu, ben deli değilim. İyiyim ben iyiyim. 😌
Hem bu doktor onayı değil ki, güldürü yayını. 😁

Son düzenleme:
Valla bende katılıyorum bu öneriye. İnsanların geri dönüşüm yapmasını bırak daha çöplerini çöp kovasına atmasını öğrenemediği yerde ortalık pislikten geçilmiyor. Bir şey oldu mu "Avrupa'da çöpünü ayrıştırmadan atarsan cezası var, Japonya'da hangi gün neyi alıyorsa onu çıkarmazsan şöyle yapılıyor" diyip kendisi pisliğini çöpe bile atamıyor. Yürüyüşlere gittiğimiz bölgelerden her dönüşte torba torba çöp topluyoruz. Örneğin yangın olduktan sonra ki haftalarda yangın söndürmeye katılamayanlara da alanları göstermek için tur yaptığımız bölgeden 8 çuval çöp topladık. Ormanı söndürmeye gelen gönüllüsünden ormancısını herkes yediğini atıp gitmiş. Geçen haftalarda gittiğimiz rota keza öyle. Dün eve gelirken otobüs durağında 5 öğrenci oturuyor, tahminimce liseye gidiyor. İçlerinde birisi enerji içeceğinin tenekesini alıp arkaya fırlattı, uzaktan o anı görünce şalter sigorta ne varsa attı. Kendimi ne kadar uyarmayacağım diye avutsam da durak önünden geçerken öyle bir yüzüme baktı ki eleman dayanamayıp "Aferin sana çöpünü çok güzel yere attın bravo, okulda sana bunu öğretiyorlar değil mi?" diyerek alkışladım. Utandı herhalde alıp çantasına koydu.
Poşet işine gelirsem bizde bir kaç tane bez torba var pazara giderken de markete giderken de katlar yanıma alırım, alışveriş ne varsa içine koyar gelirim.

Vaktiyle bu Zaytung'un yaptığı haberleri anlayabiliyorduk ama ülke öyle bir duruma geldi ki zaytung haberleri gerçek televizyondakiler şaka falan diye düşünmeme sebep oluyor. 1-2 aydır haber izlememeye çalışıyorum da arada bir kaç tane kaçıyor.

Mesela bakınız Zeybekçi ne demiş "asgari ücret 2003'te asgari ücret 100 dolarken bugün 660 dolara çıkmış yetmez 1000, 1200 dolar olmalı" demiş sorun 1000 yada 5000 dolar olması değil ki, sorun 100 dolarken aldığın ürünlerin bugün 660 dolarken yarısını bile alamıyor olmak. Ekonomi bilgim olmayabilirim ama canının istediği bir şeyi yada ihtiyacın olan bir şeyi alamadığında anlıyorsun. Farz edelim asgari ücret 22bin değil de 40bin lira oldu. 10liraya aldığın ekmek 50-60lira, 15bine oturduğun evin kirası havadan uçup 30bin olduktan sonra ne anlamı kalacak. Hoş şu an 22bin olması ile fiyatlar aynı mı kalacak tabi ki de hayır. Geçenlerde düşen doğum oranları ile ilgili olarak heyet ekip neyse işte bir şey kurmuşlar araştıracakmış. Maddi olarak kendini zor geçindiren insanlar nasıl yuva kurup dünyaya çocuk getirip buna bakacak diye düşünmüyorlar. Yada insanlar arasında güvensizlik nasıl biter ne ara bu durumlara geldik diye sorgulamıyorlar. Gerçi bunlara taraf olan grup hiç bir şeyi sorgulamayıp ne denirse oleyy yuppi diyip geçiyor.
Bu çöp konusu ülkenin her yerinde göze çarpıyor maalesef, maalesef diyorum ancak çok sinirlendiğim bir durum. Aynı şekilde bu pahalılıkta birşey alasım gelmiyor o yüzden ikinci el ürünlere yöneliyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Mesela bakınız Zeybekçi ne demiş "asgari ücret 2003'te asgari ücret 100 dolarken bugün 660 dolara çıkmış yetmez 1000, 1200 dolar olmalı" demiş
Cinfikirli Zeybekçi, 2025'in asgari ücretini 2024'ün dolar kuru ile hesaplıyor. Merkez Bankası'nın yayınladığı piyasaya katılımcıları anketine göre 2025 için ortalama dolar kuru beklentisi 43 TL; ki bu en iyimser tahmin. %15 sapma payı ile ortalama kurun 50 TL olacağını öngörsek bile 22bin TL'lik asgari ücret 440 dolara tekabül ediyor.

260 gram olarak satılan ekmeğin gramajını 220'ye düşürüp gizli zam yapılmasının haberini (link) diye pazarlayan kafadan başka bir şey beklemek hata olurdu zaten.

• Beğen
Tepkiler: firestone ve MakRo
çoğ şükür 50krş a düşürmüşler.
25krş a satılan poşeti, 5krş a geri alıp dönüştürseler, misal plastik pet şişeleri satan firmalar geri alsa, atık sorunu kaynağında çözülür. İşlerine gelmiyor. 10tlye aldığınız 1.5lt pet şişeyi, dönüştürme yükümlülüğü marka sahibinin olmalı.

Hadi ben poşet kullanmadım, günde tüketilen milyarlarca su şişesi neden göze batmıyor?

çoğ şükür 50krş a düşürmüşler.
25krş a satılan poşeti, 5krş a geri alıp dönüştürseler, misal plastik pet şişeleri satan firmalar geri alsa, atık sorunu kaynağında çözülür. İşlerine gelmiyor. 10tlye aldığınız 1.5lt pet şişeyi, dönüştürme yükümlülüğü marka sahibinin olmalı.

Hadi ben poşet kullanmadım, günde tüketilen milyarlarca su şişesi neden göze batmıyor?
Poşet için alternatif çok. Kesekağıdı, organik bez çanta, file vs. Pet şişe için henüz alternatif üretemediler. Cam şişe de küçük ebatlarda maliyeti artırıyor.

Geri dönüşüm için aslında uzakdoğuda pet getirene metro bileti veren otomatlara benzer bir proje yapılmalı. En azından puan biriktirip bunu farklı yerlerde harcayabilmeli ya da otobüs kartına tane başına bedel yükleme gibi bir sistem işe yarar. Millet olarak bedavayı severiz malum. Ama maalesef birbirlerinin kuyusunu kazmaktan bu tip projelere akıl ayırmaya fırsat kalmıyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri