Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Geri dönüşümü vurgulamak, ön plana çıkarmak cambaza bak demek diye düşünüyorum. Yapılması gereken şey tüketmemek ve üretmemek. Plastik poşet, şişe vs üretiminin yasaklanması gerekiyor. Bunun dışındaki hiçbir durum dünya üzerindeki çöp veya atık miktarını azaltmak bir yana aynı kalmasını sağlamaz bile vence. Bir markete, bakkala girdiğinde kağıt, metal ve cam dışında hiçbir ambalaj çeşidi görmemeli. Bildiğim kadarıyla kağıt harici diğer ikisi sürekli dönüştürülebiliyor. E tüketim sürecinde diğerler maddelerle bulaşık da olmaz. Kağıt da doğada dönüştürübilecek şekilde katkısız vs üretilirse sorun kalmaz gibi. Fazla mı basit bilmiyorum ama çözümün sadece bu olduğunu düşünüyorum.

Scudo
Ben de poşetin ucuz olduğunu düşünüyorum. 25k yada 50k, bunlar tamamen göstermelik, maksat birşey yapılıyormuş gibi davranıp vatandaşı küstürmemek. Yurt dışına çıkınca poşeti almadan önce gerçekten de 2 defa düşünüyorum, bizde poşetin ilk 25k olduğu yıllarda da gereksiz yere poşet almazdım ama şu an umursamadan alıyorum.

Poşet çok göstermelik bir ürün, sıra poşete gelene tükettiğimiz fosil yakıtlar, vs gibi birçok zararlı madde var ki. Diğer yandan da poşet elle dokunulan bir malzeme olduğundan bilinci arttırma açısından farklılık yaratabilir.

An itibariyle yaklaşık bir haftadır İngiltere'deyim. Londra, Brighton ve Bath şehirleri civarında geziniyorum imkanım elverdikçe.

Burada market ve mağazalarda alışveriş yaptığınızda talep etmeniz halinde kasiyer size kağıttan poşetler veriyor. Yok eğer daha dayanıklı birşey isterseniz IKEA'daki mavi dokuma çantalar gibi çeşit çeşit çantalar da var. En ucuzu £2.75 (122.5 TL) fiyata. İnsanlar genelde poşet ve çantalarını yanında taşıyor. Yetmezse kağıt poşetler çoğunlukla ücretsiz.

Buraların Defacto ya da LC Waikiki ile kıyaslanabilecek markası Primark'ın verdiği poşetler şu şekilde:
20241229_185258.jpg

İngilizce bilmeyenler için üst kısımdaki yazı "Bu çantadan harika hediye paketi ambalaj kağıdı olur" şeklinde çevirilebilir.

Hem verdikleri ürün geri dönüştürülebilir türde, hem de ikinci bir amaca uygun tasarlanmış. Bu şekilde bir çözümün bizde uygulanacağını sanmasam da, belki bir fikir verebilir.

An itibariyle yaklaşık bir haftadır İngiltere'deyim. Londra, Brighton ve Bath şehirleri civarında geziniyorum imkanım elverdikçe.

Burada market ve mağazalarda alışveriş yaptığınızda talep etmeniz halinde kasiyer size kağıttan poşetler veriyor. Yok eğer daha dayanıklı birşey isterseniz IKEA'daki mavi dokuma çantalar gibi çeşit çeşit çantalar da var. En ucuzu £2.75 (122.5 TL) fiyata. İnsanlar genelde poşet ve çantalarını yanında taşıyor. Yetmezse kağıt poşetler çoğunlukla ücretsiz.

Buraların Defacto ya da LC Waikiki ile kıyaslanabilecek markası Primark'ın verdiği poşetler şu şekilde:
324019 dosyayı görüntüle

İngilizce bilmeyenler için üst kısımdaki yazı "Bu çantadan harika hediye paketi ambalaj kağıdı olur" şeklinde çevirilebilir.

Hem verdikleri ürün geri dönüştürülebilir türde, hem de ikinci bir amaca uygun tasarlanmış. Bu şekilde bir çözümün bizde uygulanacağını sanmasam da, belki bir fikir verebilir.
Kağıt çoğu durumda plastiğe göre daha sürdürülemez ve daha doğa düşmanı bi malzeme -ambalaj maksadıyla kullanımda-. Ayrıca Primark da muazzam miktarlarda plastik ambalaj tedarik eden bi firma, Tesco’nun ve M&S’in de benzer projeleri olsa da maalesef ‘yenilikçi projeler’ olmaktan öteye gidemiyor. Diğer konuda da bahsi geçtiği üzere; suistimale çok açık konular.

Bu arada o dokuma gibi olan çantalar da sanırım plastikten yapılıyor.

324019 dosyayı görüntüle

Burada da kağıt ve hasır iken tarzı çantalar var çoğu yerde, onlar da ücretli, yanlış hatırlamıyorsam Berlin ve Pragda da para vermiştim kağıt çantaya, burada çoğu kişi kendi çantasıyla geliyor alışverişe. Pahalı markalarda kağıt çantaya para istemiyorlar burada, mesela dün dysondan ve ralp laurenden alışveriş yaptık kağıt çanta verdiler.
Kağıt çoğu durumda plastiğe göre daha sürdürülemez ve daha doğa düşmanı bi malzeme -ambalaj maksadıyla kullanımda-. Ayrıca Primark da muazzam miktarlarda plastik ambalaj tedarik eden bi firma, Tesco’nun ve M&S’in de benzer projeleri olsa da maalesef ‘yenilikçi projeler’ olmaktan öteye gidemiyor. Diğer konuda da bahsi geçtiği üzere; suistimale çok açık konular.

aynen öyle olay tamamen pr, toplumsal baskı olmasa bu firmaların umrunda olmaz.

Kağıt malzemenin geri dönüşümü hakkında izlediğim bir Discovery Channel belgeseli haricinde pek fazla bilgim olmadığı için yorum yapmam güç, lakin Türkiye'de karşılaştığımız duruma göre halen daha çevreci bir çözüm olduğu kanaatindeyim.

Dokuma çantalar şüphesiz plastik malzemeden imal edilmiş durumda. Plastik özü itibariyle çok güçlü ve dayanıklı bir malzeme olduğu için doğru yerde ve doğru şekilde kullanıldığında çok uzun ömürlü olabiliyor. Çelik halatların özlerinde ve kaldırma halatlarında nylon bazlı malzemeler kullanıldığını bilirsiniz. Buradaki çantalar da o gruba dahil.

Firmaların bunu hangi saikle yaptığı konusuna gelirsek; birşeyin toplum baskısı ile de olsa yapılıyor oluşu bizde olduğu gibi hiç yapılmamasına yeğdir bence.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Kağıt malzemenin geri dönüşümü hakkında izlediğim bir Discovery Channel belgeseli haricinde pek fazla bilgim olmadığı için yorum yapmam güç, lakin Türkiye'de karşılaştığımız duruma göre halen daha çevreci bir çözüm olduğu kanaatindeyim.

Dokuma çantalar şüphesiz plastik malzemeden imal edilmiş durumda. Plastik özü itibariyle çok güçlü ve dayanıklı bir malzeme olduğu için doğru yerde ve doğru şekilde kullanıldığında çok uzun ömürlü olabiliyor. Çelik halatların özlerinde ve kaldırma halatlarında nylon bazlı malzemeler kullanıldığını bilirsiniz. Buradaki çantalar da o gruba dahil.

Firmaların bunu hangi saikle yaptığı konusuna gelirsek; birşeyin toplum baskısı ile de olsa yapılıyor oluşu bizde olduğu gibi hiç yapılmamasına yeğdir bence.
Üstad avrupalı firmalar da geri dünüştürüyoruz dedikleri platiskleri Türkiyeye gönderip yaktırıyorlar. Bu işler hep yalan dolan gibi geliyor bana ama konunun uzmanı değilim daha fazla ayrıntısını bilmiyorum.

videodaki bisiklet değil motorsiklet ama birgün gelip bu özellikler bisikletlerde de olur mu diye düşünmeden edemiyorum. Aylar evvel ABS'li bir bisiklet görmüştüm bir videoda ama şu ekranda teker basıncını görme şahane bir özellik.

videodaki bisiklet değil motorsiklet ama birgün gelip bu özellikler bisikletlerde de olur mu diye düşünmeden edemiyorum. Aylar evvel ABS'li bir bisiklet görmüştüm bir videoda ama şu ekranda teker basıncını görme şahane bir özellik.

Yanlış hatırlamıyorsam Sinan Kargı'nın bi vidyosunda Garmin yol bilgisayarında lastik basıncı gösterdiğini görmüştüm. Garmin'in harici lastik basınç sensörü var diye biliyorum ama bahsettiğim şekilde nasıl kullanıldığını veya kullanılıp kullanılmadığını da bilenler vardır muhakkak.

Bi ara ben paylaşmıştım arablardaki benzer sibop basınç sensörü var bisikletler için.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Yanlış hatırlamıyorsam Sinan Kargı'nın bi vidyosunda Garmin yol bilgisayarında lastik basıncı gösterdiğini görmüştüm. Garmin'in harici lastik basınç sensörü var diye biliyorum ama bahsettiğim şekilde nasıl kullanıldığını veya kullanılıp kullanılmadığını da bilenler vardır muhakkak.
7‐8 yıldır var(öncesi de vardır belki emin değilim) , özellikle lastik basıncı-hız ilişkisinin elzem olduğu durumlarda tercih ediliyor. Quarq Tyrewiz bu konuda iyi bir marka, çiftini 120€ civarında tedarik edebilirsiniz. Zippin disk tekerleğinin üzerinde de fabrika çıkışı bu ürün geliyor.

7‐8 yıldır var(öncesi de vardır belki emin değilim) , özellikle lastik basıncı-hız ilişkisinin elzem olduğu durumlarda tercih ediliyor. Quarq Tyrewiz bu konuda iyi bir marka, çiftini 120€ civarında tedarik edebilirsiniz. Zippin disk tekerleğinin üzerinde de fabrika çıkışı bu ürün geliyor.
Benim paylaştığım da buydu, kullandınız mı daha önce?

Benim paylaştığım da buydu, kullandınız mı daha önce?
Çok ihtiyacım olmaz gibi geldi , denemedim. Önümüzdeki sezon için disk teker araştırıyorum, Zippinkine karar verirsem üzerinde gelecek, dener bilgi veririm. Balans için karşı ağırlık yapıştırmak gerekebilir belki.

Connet IQ da data fieldı var, garmine yüklenip kullanılır. Wahooda da uygulayan gördüm bir videoda.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Burada da bir değerlendirmesi varmış
(link)

Bisiklet kullanıcısı ve doğa yürüyüşçüsü olarak gözüme en çok çarpan durum her yere dağılmış pet şişeler. Hani bugün pet şişe toplayayım desem 1 kamyonet toplarım. Şu pet şişeleri paraya çeviren sistem ülkemizde olsa bu ekonomik ortamda dağ bayır pet şişeden temizlenir.

Bisiklet kullanıcısı ve doğa yürüyüşçüsü olarak gözüme en çok çarpan durum her yere dağılmış pet şişeler. Hani bugün pet şişe toplayayım desem 1 kamyonet toplarım. Şu pet şişeleri paraya çeviren sistem ülkemizde olsa bu ekonomik ortamda dağ bayır pet şişeden temizlenir.
Bizdeki kağıt toplayıcılar bu geri dönüşüm işine en büyük katkıyı sağlayan insanlar, çok fazla gözardı ediliyorlar. Şöyle bir şey yapılabilir; bu insanlara sigorta yapılıp, elektrik motorlu özel araçlar tasarlanıp verilebilir, harcanacak her kuruşa değer bence.

Bu aralar ortalık çok karışık havacılık yönünden, 2-3 günde bir uçak kazası oluyor, nereye gidecek olsanız dahi bisikletten şaşmayın.

Geri