Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

@ali_ihsan21 Üstteki yazınıza ithafen: Microsoft hep garipti, niye? Çünkü en basitinden bu adamlar kulanıcısının verisini takip ediyor (telemetri). Başka neler yapıyor kafasına göre güncelleme yapıyor, arka planda gereksiz servis kullanıyor vs vs.

Sizin iyiliğinizi düşünüyorlar :) Siz yorulmadan gelecekte ne yapmak isteyeceğinizi tahmin etmeye çalışıyorlar işte.

Uğraşınca bu yazılımların hepsinin bir kapatma yolu var. Sonuçta bir çok işletme MS kullanıyor ve onlar için telemetry tarzı yazılımlar kabul edilemez.

Çok saf bir OS istiyorsanız, tek seçenek Linux ama ona da çok güvenmeyin. Linux'un eski versiyonlarının açıkları biliniyor. Örneğin bizim "tavsiye edilmeyen" işletim sistemleri listesinde 2018 öncesi Ubuntu da var.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Kişiselleştirme -> Kilit Ekranı abi

Ama katılıyorum. Otomatik olarak bu seçeneklerin açık olmaması gerekiyor. Önceki bilgisayarımda ince ayar çekip bütün gereksiz MS uzantılarını kaldırmıştım.

Şifresi olmayan bir bilgisayarın da otomatik olarak açılması gerekiyor.

Hâlâ uğraşıyorum kilit ekranını kaldırabilmek için söylediğin yerden sadece resim değiştiriliyor, internetten resim seçmesi ayarlanıyor ve bir kilit ekranında ne eğlence olacaksa daha eğlenceli olması sağlanıyormuş.

Şunu uyguladım yine kapanmadı.

Buldum sonunda oturum açma seçenekleri altında oturum açmayı gerekli kıl diye bir seçenek var onu hiçbir zaman diye seçince kilit ekranı kayboldu uyku modunda çıkınca.

Dosyalar

• IMG_20250107_004543.jpg
    IMG_20250107_004543.jpg
    87,6 KB · Okunma: 5
  • IMG_20250107_004706.jpg
    IMG_20250107_004706.jpg
    57,2 KB · Okunma: 5
  • IMG_20250107_004728.jpg
    IMG_20250107_004728.jpg
    48,8 KB · Okunma: 5
Sizin iyiliğinizi düşünüyorlar :) Siz yorulmadan gelecekte ne yapmak isteyeceğinizi tahmin etmeye çalışıyorlar işte.

Uğraşınca bu yazılımların hepsinin bir kapatma yolu var. Sonuçta bir çok işletme MS kullanıyor ve onlar için telemetry tarzı yazılımlar kabul edilemez.

Çok saf bir OS istiyorsanız, tek seçenek Linux ama ona da çok güvenmeyin. Linux'un eski versiyonlarının açıkları biliniyor. Örneğin bizim "tavsiye edilmeyen" işletim sistemleri listesinde 2018 öncesi Ubuntu da var.
Herhangi bir eski linux dağıtımında güvenlik açığı bulmak tabii ki olabilen bir şeydir, sonuçta bir yazılımdır ve hiçbir yazılım tamamen güvenilir değildir. Ancak geliştiriciler ve komünite bu yüzden varlar ve açık bulduklarında hızlı bir şekilde kapatılıyor. Ubuntu konusunda ise bunca sene niye bu kadar tuttuğunu anlayamadığım bir dağıtım hem ağır hem buglu (kısmen). Sonuç olarak ben açık kaynak ve özgür yazılımdan yanayım.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Yanlış anlaşılma olmasın 1 saattir bu kilit ekranı ile uğraşmıyordum 'Schlitter' isminde bir film izledim baya da güzeldi, 2025 film yönünden çok iyi gidiyor 'Suffocating Love' filmi de oldukça güzeldi.

Bu sorun yıllardır gıcık etmesine rağmen cihazı dışarıda kullanıyorum başından kalktığımda ekran görünmesin diye bir nebze kullanışlı olduğu için kaldırmaya uğraşmamıştım.

Ben şu noel anneye sonraki noel'e kadar veda edeyim önümüz ramazan forum üyelerinin hışmına uğramayayım, gerçi Starbuck'ı da pek sevmez ümmet ama ona da katlansınlar artık.

2025 yılını "Aile yılı" ilan etmiş :krktm:

Kulak arkamı da koruyacak şekilde bir zırh bulayım bari.
il_570xN.5504039514_awcd.jpg

Safa Brian’ın dün İspanya’nın Vall d’Ebo bölgesinde geçirdiği kaza.
Videonun 6:50’deki bölümünden itibaren izleyebilirsiniz.
Ben bu elemanı zaman zaman YouTube’dan takip ediyorum. Özellikle dağ veya yüksek tepelerden çok yüksek süratlerde inişleriyle tanınıyor. Saatte 50 km hızla çok keskin bir viraja girip feci düşüyor.
Şimdi o süratlerde yoldaki en ufak bir yağ birikintisi su veya en basitinden toz bile 23 milimetrelik lastiklerin yolla bütün ilişiğini kesebilir.
Tamam kendisi çok iyi bir inişçi bazen hayranlıkla da izliyorum ancak 60 km hızla keskin virajlara girerken yandaki yol bloklarına çarpmaması bazen bir mucize. O çarpışmadan sonra vücutta sağlam kemik kalmayabilir

• Beğen
  • Üzgün
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
Ben bu elemanı zaman zaman YouTube’dan takip ediyorum. Özellikle dağ veya yüksek tepelerden çok yüksek süratlerde inişleriyle tanınıyor. Saatte 50 km hızla çok keskin bir viraja girip feci düşüyor.
Şimdi o süratlerde yoldaki en ufak bir yağ birikintisi su veya en basitinden toz bile 23 milimetrelik lastiklerin yolla bütün ilişiğini kesebilir.
Tamam kendisi çok iyi bir inişçi bazen hayranlıkla da izliyorum ancak 60 km hızla keskin virajlara girerken yandaki yol bloklarına çarpmaması bazen bir mucize. O çarpışmadan sonra vücutta sağlam kemik kalmayabilir

Kaza sonrası işte bu duruma çok canım sıkılıyor. Maddi zarara girmek.

Screenshot_20250107_115617.jpg

Doğanın eşsiz güzellikleri herkese iyi gelsin...

Bu adamı sanki başka bir videoda da, ya kendisi ya önündeki düşerken izledim. Sorun, virajın içinde gereğinden fazla yatma eğilimine girmeleri. Zaten virajı kesiş doğrultusu iyi değil, sonuçta pelotonla yolculuk etmiyor, viraj çıkışı yeteri kadar genişliğe ve düzlüğe sahip. Bu kadar yatırmasa bile daha süratli çıkabilir. Bu kazayı Nürburgring'te virajın fiziğini kavrayamayan veya bilmeyenlerin bariyere girmesine benzetiyorum.

Bu adamı sanki başka bir videoda da, ya kendisi ya önündeki düşerken izledim. Sorun, virajın içinde gereğinden fazla yatma eğilimine girmeleri. Zaten virajı kesiş doğrultusu iyi değil, sonuçta pelotonla yolculuk etmiyor, viraj çıkışı yeteri kadar genişliğe ve düzlüğe sahip. Bu kadar yatırmasa bile daha süratli çıkabilir. Bu kazayı Nürburgring'te virajın fiziğini kavrayamayan veya bilmeyenlerin bariyere girmesine benzetiyorum.

Safa Brian’ın iniş tekniği konusunda deneyimsiz olduğunu düşünmüyorum ancak size katıldığım hususlar da var. Trafiğe açık olan bir yolda, iniş esnasında arkasını göremediği virajları hız kesmeden alıyor oluşunu en basitinden tedbirsizlik olarak yorumluyorum. O ardını görmediği virajdaki görüş alanı dışında olan bir aracın, kendi şeridini ihlal etmiş olma ihtimalini hiç düşünmüyor. Kafa kafaya çarpışma sonucunda ölme ihtimali hiç de az değil.

Nedir bu mütedeyyin babaların kızlarından çektiği... Hem söyledikleriyle hem yaptıklarıyla, memlekete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan babalarını zor durumda bırakıyorlar...

Motosikletteki bir gence çarparak bir kişinin ölümüne üç kişinin yaralanmasına neden olan ancak tutuksuz yargılanıp adli kontrol kararı da kaldırılan Kızılay Eski Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir'le ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen raporda, Zehra Kınık Demir, asli kusurlu bulundu.

1736238315605-zehra-kinik.jpg

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve makaram
Nedir bu mütedeyyin babaların kızlarından çektiği... Hem söyledikleriyle hem yaptıklarıyla, memlekete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan babalarını zor durumda bırakıyorlar...

Motosikletteki bir gence çarparak bir kişinin ölümüne üç kişinin yaralanmasına neden olan ancak tutuksuz yargılanıp adli kontrol kararı da kaldırılan Kızılay Eski Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir'le ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen raporda, Zehra Kınık Demir, asli kusurlu bulundu.

324227 dosyayı görüntüle
zahmet olmazsa tutuklarlar mı acaba bu rapor sonrası.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Finaller...

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Geri