Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

İç Anadoluda bisiklet tamircileri gerçekten de 5 kuruşa çalışıyor. Tek avantajı sayıları az ve müşteri bir şekilde var. Nadiren de olsa gittiğim 2-3 tamirci var, aralarından biri biraz uyanık, malzeme parasından götürüyor.

Şu an pil paketleri yapan ve tamir eden yerler var. Tamir deyince, ne kadar tamir ediyorlar bilmiyorum, muhtemelen eski batarya bloğunun BMS'sini çıkarıyorlar ve yeni pillere bağlıyorlar. Temelde basit bir iş, bisiklet tamiri daha zor gibi.

Bir ara evdeki eski pillerin kalan kapasitelerini ölçmek için basit bir deşarj ölçme devresi kurmuştum ama sonradan zaman ayıramadım.
aynı ürün için Şile'de 500 metre uzaklıktaki iki farklı dükkan biri 60 tl fiyat verdi, diğeri 400 tl. Aynı ürün derken markasını vs bilmiyorum ama gidon uzatma demirinin kalitesi ne kadar farklı olabilir ki üstü boyalı bir demir ben zaten kaymaz bant ile sardım.

Dosyalar

• 20241102_182940.jpg
    20241102_182940.jpg
    58,6 KB · Okunma: 24
Scudo
Bisiklet kuryeyi mevcut işime ek olarak düşünmüştüm. Burada yapan bir kaç arkadaş var. Benden çok fazla kazanıyorlar. Eğimi olan ve uzak mesafelere gitmediğini, 10 km içinde paket verdiklerini iletti bana. SGK'lı bir işte çalıştığım için vergi mükellefi olmadığım için başvurumu kabul etmediler. Mesai sonrası ek gelir olur diyordum ama nasip.
Bisikletli kuryelikle ilgili bilgi alabilir miyim? Hangi şirket, şartlar, kazanç hakkında.

Bisikletli kuryelikle ilgili bilgi alabilir miyim? Hangi şirket, şartlar, kazanç hakkında.
Şu anda iki firma var Yemeksepeti ve Trendyol bisikletli kurye konusunda, bir de kısıtlı olarak paket taxi görmüştüm. Aynı motosikletli gibi esnaf kurye oluyorsunuz. 29 yaşından küçük olanlar için devlet 1 sene sigortayı kendisi yatırıyor, onun dışında kazançlı bir iş gibi görünüyor, kazandırıyor da ancak vergi durumu var. Kazandığınızın bir kısmi tabii ki "yüce" devletimize gidiyor :d. Şuan her ilde almıyorlar galiba ancak İstanbul'da bi hayli arttı sayıları, Samsun, Antalya gibi başka illerde de biraz var.

(link) bu siteden başvurmuştum. Kesinlikle mantıklı sistem.

Bence Kuran ayetinin Türkçe çevirisini söylüyor orda. Tabi kadının konuşmasının öncesini kesip sadece bu kısmı paylaştıklarından biraz komik kalmış.

Bu ablanın bir resul olarak görevlerim diye 1 saatlik videosu var youtubeda. Videoyu izlemedim ama alttaki yorumlar çok komik :D

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Aydın Denizli otobanı 10km civarı bişey 400tl geçiş ücreti, geçiş garantisi 24milyon araç geçen sene bildiğim kadarı ile 2.4 milyon geçmiş, garanti 24yıl diye duydum.

Kafama 50-100 veya 200 km'lik sürüşler takıldı, bu tip sürüşleri yol bisikleti olmayan bir bisikletle yapmak pek mümkün gibi gelmiyor bana. Çünkü düz yolda 30 km/s hızı geçtiğimde benim şehir bisikletinin pedallar resmen boşa dönüyor, ki o hızı koruyabilmek için de elektrik desteği bir yana manyak pedala asılıyorum.

Çağrı Terzioğlu'nun Dubai'de sürdüğü gibi bisiklet parkuru olacak hiç düşünmeden yol bisikleti alırdım. Arabaların yanından sürmekten nefret ediyorum.

Kafama 50-100 veya 200 km'lik sürüşler takıldı, bu tip sürüşleri yol bisikleti olmayan bir bisikletle yapmak pek mümkün gibi gelmiyor bana. Çünkü düz yolda 30 km/s hızı geçtiğimde benim şehir bisikletinin pedallar resmen boşa dönüyor, ki o hızı koruyabilmek için de elektrik desteği bir yana manyak pedala asılıyorum.

Çağrı Terzioğlu'nun Dubai'de sürdüğü gibi bisiklet parkuru olacak hiç düşünmeden yol bisikleti alırdım. Arabaların yanından sürmekten nefret ediyorum.

250 ler 350 ler de yapılıyor, yeter ki zamanınız olsun. MTB ile Gelibolu-İzmir güzergahını yaptığımda , 2. gün Edremit-İzmir arası yaklaşık 200km yapmıştım. Sonrasında yine aynı bisiklet ile Avcılar-Gelibolu rotasını Kumbağ ,Uçmakdere üzerinden yaptım o da yaklaşık 260km idi. Tabi ki yol bisikleti ile bu mesafeler daha hızlı alınıyor ama MTB ya da şehir bisikleti ile de gayet yapılabilir ve keyifliler.

Gravel bisikletle, çok büyük aynakol olmadığı (40 diş ve altı) ve çok kadans çevirmedikleri halde, günlük 60-150km arası giden çok kişi var. Hatta fixie ile 60-70 km gidenler de. Ortalama hız açısından yol bisikleti kadar hızlı gidilmeyebilir ama gidilemez değil. Özellikle kondisyonlu bir fixie sürücüsü muhtemelen uzun mesafelerde, yol bisikletliyi geçer. Şimdi geçemez diyenler olacak ama turbo modlu manyaklar izledim, yol bisikletiyle bile yetişilmiyordu.

Neyse, geçenlerde Cannondale 2024 verilerini paylaştı.. Birisi tek sürüşte aşağıdaki km'yi yapmış, elbette duraklamalar vardır ama bu bir günde tek seferde alınan mesafe.

c.png

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve mcanerg
Kafama 50-100 veya 200 km'lik sürüşler takıldı, bu tip sürüşleri yol bisikleti olmayan bir bisikletle yapmak pek mümkün gibi gelmiyor bana.
Ortalama bir kondisyonla yapabilirsiniz. Çok zor değil.

Aerodinamik avantajı, lastik yuvarlanma direncinin düşüklüğü, hafiflik gibi artılarından dolayı yol bisikleti ile çok daha kolay yapabilirsiniz.
Benim rekorum 430 km idi. Yanlışlıkla dağ yoluna girmeseydim 500 km yi de geçerdim ama neyse. (Benim için önemli olan @Cemal Ç. nin 430 km yi bile geçememiş olması)

Tek sınırlayıcı şey sele ağrısı oluyor. Bacaklar gidiyor bir şekilde. Hani Arşimed'in bir sözü var ya "Bana yeteri kadar büyük bir kaldıraç verin dünyayı yerinden oynatayım." Bu sözden hareketle ben hep şunu derim: "Bana yeteri kadar dayanıklı popo verin bir binişle binlerce km bisiklete bineyim"

Dağ bisikletindeki konfor bence hiçbir bisiklette yok ama gidonu custom yapmak lazım bence, ben bullhorn takmıştım çok iyi olmuştu. Fixie konusuna gelince güzel bir oran tutturulduysa çok verimli bir bisiklet oluyor ve sorunsuz tabii ki, bir de skid var ya işin içinde çook güzel be.

Çünkü düz yolda 30 km/s hızı geçtiğimde benim şehir bisikletinin pedallar resmen boşa dönüyor, ki o hızı koruyabilmek için de elektrik desteği bir yana manyak pedala asılıyorum.

Pedallar boşa dönüyorsa, vites oranlarını yükseltebilirsin. Benim en büyük vites oranım 48/12 yani 4. Teker çevresi 2,15m, dakikada 80 kadans yapsam, saatte 41,2km hıza denk geliyor. 100 kadans ile kabaca 50km.

Yol bisikletinde de dişli oranları 5'e kadar çıkıyor, 54/11 gibi. Bu da 100 kadans ile 60-65km hızlara denk geliyor.

ABD neden L.A.'deki yangınlar için suni yağmur kullanmıyor diye merak etmiştim, aşırı kurak olması ve coğrafi yapısı imkan vermiyormuş. Dubai'den de mi sıcak L.A. onu anlamadım Dubai'de baya fırtınalı yağış sağladılar bulut tohumlama yöntemiyle.
Pedallar boşa dönüyorsa, vites oranlarını yükseltebilirsin. Benim en büyük vites oranım 48/12 yani 4. Teker çevresi 2,15m, dakikada 80 kadans yapsam, saatte 41,2km hıza denk geliyor. 100 kadans ile kabaca 50km.

Yol bisikletinde de dişli oranları 5'e kadar çıkıyor, 54/11 gibi. Bu da 100 kadans ile 60-65km hızlara denk geliyor.
Sadece bakkala, markete gittiğim bir bisiklet olmasa düşünürdüm ama değmez. Belki ilerde uzun bir bisiklet yolu yaparlarsa sadece performans ve kondisyon için yol bisikleti alabilirim.

Tarayıcımı değiştirdim ve geçen hafta dert yandığım bir soruna deneme özelliklerinde yer verilmiş. Supermium isimli bu tarayıcı çok hoşuma gitti çok akıcı çalışıyor ayrıca.

Dosyalar

• IMG_20250114_012840.jpg
    IMG_20250114_012840.jpg
    101,1 KB · Okunma: 9
Son düzenleme:
Ortalama bir kondisyonla yapabilirsiniz. Çok zor değil.

Aerodinamik avantajı, lastik yuvarlanma direncinin düşüklüğü, hafiflik gibi artılarından dolayı yol bisikleti ile çok daha kolay yapabilirsiniz.
Benim rekorum 430 km idi. Yanlışlıkla dağ yoluna girmeseydim 500 km yi de geçerdim ama neyse. (Benim için önemli olan @Cemal Ç. nin 430 km yi bile geçememiş olması)

Tek sınırlayıcı şey sele ağrısı oluyor. Bacaklar gidiyor bir şekilde. Hani Arşimed'in bir sözü var ya "Bana yeteri kadar büyük bir kaldıraç verin dünyayı yerinden oynatayım." Bu sözden hareketle ben hep şunu derim: "Bana yeteri kadar dayanıklı popo verin bir binişle binlerce km bisiklete bineyim"
Popo sıkıntı ya valla. Ben 110’u geçemedim tek seferde, 75’erden parça parça tek günde 150 yaptığım oldu ama onda da ayaklarımla ilgili sıkıntım oldu. Sürüşü kesmediğim müddetçe ayaklarımda bi ağrı sızı olmuyor ama sürüşü kesince ayaklarım şişmeye ve ayakkabıya sığmamaya başlıyor. İkinci 75’i yaparken baş parmak tırnaklarım kopacak zannettiydim.

Popo sıkıntı ya valla. Ben 110’u geçemedim tek seferde, 75’erden parça parça tek günde 150 yaptığım oldu ama onda da ayaklarımla ilgili sıkıntım oldu. Sürüşü kesmediğim müddetçe ayaklarımda bi ağrı sızı olmuyor ama sürüşü kesince ayaklarım şişmeye ve ayakkabıya sığmamaya başlıyor. İkinci 75’i yaparken baş parmak tırnaklarım kopacak zannettiydim.
Kademe kademe mesafeleri artırmak çok önemli. Bacaklar da bir şekilde alışıyor.
İkinci 75’i yaparken baş parmak tırnaklarım kopacak zannettiydim
İlk 80 - 100 km mesafeleri atmaya başladığımda ayak baş parmağın tırnağı resmen koptu.Bu durumu pedala düzgün basamadığımdan kısaca o zamanlar spd kullanmadığıma yordum. Ne kadar doğrudur, bilemem.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
İlk 80 - 100 km mesafeleri atmaya başladığımda ayak baş parmağın tırnağı resmen koptu.Bu durumu pedala düzgün basamadığımdan kısaca o zamanlar spd kullanmadığıma yordum. Ne kadar doğrudur, bilemem.
Ben kullanıyorum aslında ama dediğim gibi sürüş sırasında değil sonrasında benim problem 😃

Çalış çalış bitmiyor hayatımız çalışarak geciyor. Hobilere zaman kalmıyor. Çalışmazsam nafakayı ödeyemem hapse atarlar bıktım yav.

Çalış çalış bitmiyor hayatımız çalışarak geciyor. Hobilere zaman kalmıyor. Çalışmazsam nafakayı ödeyemem hapse atarlar bıktım yav.

Erkek pire, dişi deveyle evlenmiş. Zifaf gecesinin ertesi günü deve ölmüş. Cenazenin başında ağlayan pireyi görenler onu teskin etmeye çalışmışlar. "Çok mu seviyordun? Onun için mi ağlıyorsun?" diye sormuşlar. Pire de demiş ki:

"Böyle kader olmaz olsun! 2 dakikalık zevk için ömür boyu mezar mı kazılır?"

• Hahaha
Tepkiler: mcanerg
Geri