Scudo Sports

Süslü kadınlar bisiklet turu

Bu topluluğun ya d bu etkinliğin amacı ne?

(link)

Bisiklete herkesin binebildiğini, hatta çok güzel bindiğini, o da yetmezmiş gibi süslü püslü bindiğini göstermek için her yıl Dünya Otomobilsiz Kentler Gününde kadınlar bisikletleri ile meydanlarda olacak. Kadının görünürlüğü, kamusal alanda hakkını talep edebilmesinin anahtarıdır. Bisiklete binmek, kadınların toplumda görünür hale gelmesi ve özellikle şehirle etkileşime girmesinin tamamen yeni bir yoludur. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bisiklet sürmenin özgürleştirdiğini hatırlamak ve şehirlerde daha fazla kadının bisikletli ulaşımı seçmesini özendirmek için kadınlar tarafından kadınlar için gönüllülük esasında düzenlenen bir etkinliktir.

Scudo
Çok güzel fotoğraflar. İnsanları bisiklete binmeye özendirir bu tür aktiviteler . Maalesef katılamadım ama hoşuma gitti .

teşekkürler paylaşımlar İçin

Manifesto - Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Bisiklete herkesin binebildiğini, hatta çok güzel bindiğini, o da yetmezmiş gibi süslü püslü bindiğini göstermek için her yıl Dünya Otomobilsiz Kentler Gününde kadınlar bisikletleri ile meydanlarda olacak. Kadının görünürlüğü, kamusal alanda hakkını talep edebilmesinin anahtarıdır. Bisiklete binmek, kadınların toplumda görünür hale gelmesi ve özellikle şehirle etkileşime girmesinin tamamen yeni bir yoludur. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bisiklet sürmenin özgürleştirdiğini hatırlamak ve şehirlerde daha fazla kadının bisikletli ulaşımı seçmesini özendirmek için kadınlar tarafından kadınlar için gönüllülük esasında düzenlenen bir etkinliktir.
Kadınlar bedenleriyle görülmeleri mi biz burdayız demenin anahtarıdır? Üzücü. Kadınların bedeni kadınların eliyle hiç bir devirde bu kadar metalaşmamıştır.

Kadınlar bedenleriyle görülmeleri mi biz burdayız demenin anahtarıdır? Üzücü. Kadınların bedeni kadınların eliyle hiç bir devirde bu kadar metalaşmamıştır.

Yukarıdaki etkinlik fotoğrafları ve manifestoya bakıp şu yorumu yapmak...
Cemaat yurdunda "abiler" kontrolünde yetiştirilmekte olan ergen gibi...

Son düzenleme:
Bir kereden bir şey olmaz diyen yurtların eğitimi bu kadar oluyor.
Bir de çok merak ettim, kaç tane devir gördün, ve bu devirlerin sende bıraktığı metalaşmalar nelerdir? Haydi gelsin cevap.

Paylaşılan fotoğraflara bakıp bedenimizin ön planda olduğunu düşünmeniz gerçekten ilginç. İşe gidebildiğim bir kıyafetle bisiklet sürdüm. Ayrıca istediğim kıyafetle sürerim bu da kimseyi bağlamaz. Kadın hareketlerinden rahatsız olmayacağınız günler dilerim. Çünkü biz kadın hareketlerini bırakmayı asla düşünmüyoruz...

Metalaşmak nedir açıklayabilir misin ki?
Sen bence iyi bi psikiyatriste gözük, rahatlarsın.

Paylaşılan fotoğraflara bakıp bedenimizin ön planda olduğunu düşünmeniz gerçekten ilginç. İşe gidebildiğim bir kıyafetle bisiklet sürdüm. Ayrıca istediğim kıyafetle sürerim bu da kimseyi bağlamaz. Kadın hareketlerinden rahatsız olmayacağınız günler dilerim. Çünkü biz kadın hareketlerini bırakmayı asla düşünmüyoruz...
Bu etkinlikten çıkarılacak onca güzel tema varken kadın bedenine odaklı bir yorum yapan zihniyeti pekte ciddiye almamak lazım. Dünyanın bir çok ülkesinde kutlanan bir etkinlikten yine gavur diye hitap edilen erkeklerinden eş, kardeş, kız vb yakınlarına onca pozitif destek gelirken kadın bedenini öne sürmek ancak bizim ülkemizde ki kadınları bir obje olarak gören yobaz zihniyetten çıkardı.

Ben resimlerde kıçı başı açıkta bir bayan birey göremedim, demekki bakış açısıyla ilgili. Henry David Thoreau'nun şu sözü her zaman çok hoşuma gitmiştir. " Önemli olan neye baktığın değil, ne gördüğündür. "

Yukarıdaki etkinlik fotoğrafları ve manifestoya bakıp şu yorumu yapmak...
Cemaat yurdunda "abiler" kontrolünde yetiştirilmekte olan ergen gibi...
Bir de çok merak ettim, kaç tane devir gördün, ve bu devirlerin sende bıraktığı metalaşmalar nelerdir? Haydi gelsin cevap.
Bu etkinlikten çıkarılacak onca güzel tema varken kadın bedenine odaklı bir yorum yapan zihniyeti pekte ciddiye almamak lazım. Dünyanın bir çok ülkesinde kutlanan bir etkinlikten yine gavur diye hitap edilen erkeklerinden eş, kardeş, kız vb yakınlarına onca pozitif destek gelirken kadın bedenini öne sürmek ancak bizim ülkemizde ki kadınları bir obje olarak gören yobaz zihniyetten çıkardı.

Ben resimlerde kıçı başı açıkta bir bayan birey göremedim, demekki bakış açısıyla ilgili. Henry David Thoreau'nun şu sözü her zaman çok hoşuma gitmiştir. " Önemli olan neye baktığın değil, ne gördüğündür. "

Herkes anlamak istediğini anlamış. Fotoğraflara bakmadım ben misyondaki cümleleri eleştirdim. Teşhirciliği, metalaştırmayı eleştiren cümlemi bu kadar rahatsız etmesi garip, siz teşhirciliği, metalaştırmayı mı destekliyorsunuz. Üstelik şunu da söylemeden edemeyeceğim, bunun cemaatle ne alakası var saçmslamadan yazın yorum yazacaksanız da? Herkese iyi pedallamalar.

• Hahaha
Tepkiler: Semih Cavdar
Fotoğraflara bi baksaydın, teşirciliğin, metalaşmanın olmadığını görürdün zaten.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Spartiat
Fotoğraflara bi baksaydın, teşirciliğin, metalaşmanın olmadığını görürdün zaten.
Arkadaşım 3. kez yazıyorum ben misyonlarındaki cümleleri eleştirdim. Ben bir topluluğun önce vizyonuna misyonuna bakarım, etkinlikteki insanlar, durumlar değişir. Bir kere daha yazmaya ihtiyaç yoktur inşallah 3. kere anlatıldığında bir şeyi anlayabiliyorsundur.

Arkadaşım 3. kez yazıyorum ben misyonlarındaki cümleleri eleştirdim. Ben bir topluluğun önce vizyonuna misyonuna bakarım, etkinlikteki insanlar, durumlar değişir. Bir kere daha yazmaya ihtiyaç yoktur inşallah 3. kere anlatıldığında bir şeyi anlayabiliyorsundur.
Keşke doğru anlayıp anlamadığınızı görmek için fotoğraflara baksaydınız... Biz sizin yazdıklarınızı okuduk ve öyle eleştirdik.

(link) tarafından paylaşılan birkaç Can Yücel fotoğrafı:

Fc98pjCWIAQUrgW

Fc98qBXWIAMaCpG

Fc98qe-WQAgLQ2d

Fc98q4sWIAMeCKh

Belediyenin notunu da şuraya ekleyeyim:
Geleneksel “ Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na” bu yıl Karşıyaka olarak ev sahipliği yaptık. 2013 yılında ilk kez İzmir’de Sema Gür öncülüğünde bir grup kadının düzenlediği Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 25 ülkede ve 200 şehirde eş zamanlı olarak düzenlenen global bir etkinliğe dönüştü. Kadınların toplumda görünür olma ve kendilerini özgürce ifade etme haklarının korunması, iklim ve enerji krizine karşı basit ve ekonomik bir çözüm olarak bisiklet kullanımının desteklenmesi, büyük şehirlerde ‘otomobilsiz pazar’ uygulamasının hayata geçirilmesi taleplerini yüksek sesle dile getirdiği tura ev sahipliği yapmaktan onur duyduk. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilir dünya isteklerini dile getirmek için böylesine naif bir yol seçen kadınlarımıza, etkinliği düzenleyenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

SKBT İzmir Facebook Grubu fotoğrafları: (link)

Evet aynen öyledir.
Ne yapsınlar 5 kat çarşafa girip pencere arkasında ömür mü çürütsünler?
İnsanın fikri neyse zikri odur, her gördüğünüz kadını seks makinası olarak gören zihniyetinizi sorgulayın sonra metayı öğrenirsiniz.
Ha anlamını bilmediğiniz kelimeleri de öyle zart zurt kullanmayın.

Evet aynen öyledir.
Ne yapsınlar 5 kat çarşafa girip pencere arkasında ömür mü çürütsünler?
İnsanın fikri neyse zikri odur, her gördüğünüz kadını seks makinası olarak gören zihniyetinizi sorgulayın sonra metayı öğrenirsiniz.
Ha anlamını bilmediğiniz kelimeleri de öyle zart zurt kullanmayın.
Ben kadınların bedenleriyle ön plana çıkartılmasının onlar için aşağılayıcı olduğunu söylüyorum sen ne diyorsun. İdrak edemediğin şey hakkında yorum yapma. Sen bu cümleme katılmayıp kadınların bedenleriyle ön plana çıkmasını istiyorsan sen de bir sapıklık var ki kadınların bedeni göstermeleri taraftarısın. Zihniyetini sen bir sorgula bakalım ne çıkacak! Bense ne kılık kıyafetleriyle ilgili bir yorum yaptım ne açılsın ne kapansınlar dedim.

Fikrimi beyan ettim, karşı fikir söylemek yerine bir çok kişi hakaret etti. Bu kadar bağnaz, dogma, farklı fikre karşı tahammülsüz insanı ilk defa bir konu altında görüyorum. Halbuki kurduğum cümle çok basit ve yapıcı bir cümle. Neyse fikrimi kaldıramıyorsanız engelleyin geçin. Boş hakaretli yorumlarınızla sabır tüketmeyin.

Kadınla alakalı başlıkta kadınlardan çok erkekler yazmış. Birde üzerine münakaşa falan çıkmış. İnsan gerçekten hayret ediyor.

Geri