Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Süt içmek

@Anonim

Bitkiler canlı ise annelerimiz her gün mutfakta katliam yapıyor o zaman ?

Scudo
@trainspotting35 Aklı olan insan, hayvan değil. Hiç bir hayvan insandan daha üstün olamaz.

@trainspotting35 emin ol tüm insanlar aklını kullanıyor. Ha bazısı az bazısı çok kullanir. Kimi iyiye kullanır kimi kötüye ona birşey diyemem.

@Anonim hareket edemedikleri için canlı olduğu anlaşılamamış olabilir😂😇😉

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve fberen
@Yegah hayvan ve bitki ayrımı sinir hücresine göre yapılmıyor maalesef. 👍
(link)

Herkes tartışıyor bitki yeme et yeme onu yeme şunu yeme bunu yeme. Allah'tan yarasa ve benzeri şeyler yemiyoruz arkadaşlar :) Bakın ortadogu insanı yedi şimdi cezasını çekiyoruz. Mikropsuz ve kabul ediilen şeyleri yiyelim..

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
@Yegah uzatmak istemiyorum ama hücreler dokuları, dokular organları, organlarda bir araya gelerek sistemleri oluşturur 👍

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Taş kaynatıp suyunu içtiğim için kafam rahat. Herkese tavsiye ederim.

insanın anne sütünden başka süte ihtiyacı yok.
İnsan sütü insan yavrusu için, inek sütü inek yavrusu için. Temel mesele bu zaten :harika:
Süt memelilerin yavru büyütme sıvısı. Ne yavruluktan sonra süte, ne başka canlının büyütme sıvısına gerek ihtiyacımız yok. Hele hele günümüz şartlarında.

@BerkEvren Sonuna kadar katılıyorum. Geçen gün zaten yazmıştım dana mıyız neden inek sütü içelim diye.
Ancak benim kafamı süpangle karıştırıyor o olmadı sütlaç karıştırıyor.

@BerkEvren Sonuna kadar katılıyorum. Geçen gün zaten yazmıştım dana mıyız neden inek sütü içelim diye.
Ancak benim kafamı süpangle karıştırıyor o olmadı sütlaç karıştırıyor.
Bu tatlılar ve çok daha fazla alıştığımız lezzet bitkisel sütlerle de hazırlanabiliyor. (Yoğurt, peynir vs) Hatta ufak bir araştırma ile dünya çapında da bu bitkisel süt sektörünün hızla büyüdüğünü görebilirsiniz.
"Kasım ayında ABD’deki en büyük sütçülük firması olan Dean Gıda iflas kararı aldı ve geçtiğimiz ay tesislerinin ve markalarının büyük bir bölümünü Diary Farmers of America’ya $425 milyon karşılığında sattığını duyurdu. Çok sayıda süt çiftçisi ya tamamen sütçülüğü bırakarak bitkisel süte yönelik ekin yetiştirmeye başladı ya da geçimlerini sağlayabilmek adına sütçülüğünün yanı sıra ziraate yöneldi. "
Süt üretimi ve genel anlamda hayvancılık dünya için sürdürülebilir yöntemler değiller. Sektör dayatmaları sürse de bu gerçekle yüzleşecek insanoğlu. Amerikada bu durum üretim miktarları yüzünden çok daha hızlı farkedilmeye başladı.
Ben yulaf, kaju ve badem sütlerini evde kendim hazırlıyorum mesela. Hem çok besleyici, hem sindirimi insan metabolizmasına uygun hemde sömürüz, çevreye zararsız seçenekler bunlar.

Merhaba konu çok ilginç farklı bir açılım yapıyorum ömür hayatında bir defa bile antibiyotik hap alan bir kişi inek sütü içmemeli çünkü antibiyotikler bağırsak florasındaki yararlı ve zararlı bakterilerin hepsini öldürüyor bu bakteriler inek sütündeki yararlı besleyici enzimler gibi bazı gıdaların enzimini vücuda faydalı olacak şekilde kazanılmasını sağlarlar antibiyotik bunları geri döndürülemeyecek şekilde yok eder bunun sonucu olarak bazı rahatsızlıkların baş sebepleri de ve tabii sütten fayda alamamaya hatta zararlı olmaya kadar gidebiliyor ama keçi sütü ve manda sütlerinin yapıları gereği bu durumdan etkilenmediği daha faydalı olduğu muteber kaynaklardan öğrenmiştim bu bilgiyi paylaşmak istedim.

Örneğin yaratıcı balı sadece arıların faydalanması gereken bir şey olarak yaratsaydı, arıları da ona göre programlardı.Arılara akıl koyup kendilerine ve sonraki nesillerine yetecek kadar yaparlardı, çok daha fazlasını değil.

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
Atalarımızın meşhur bir sözü vardır. "yemek buldun ye, dayak buldun kaç"

Konuyu açan arkadaş ne maksatla açmış konu yine nerelere gelmiş. Aynı Vegan beslenme başlığına dönmüş. Adamlar mis gibi başlık açıp vegan beslenme hakkında bilgi verirken yine siyaset meydanına dönen konu sebebi ile herkes atak/saldırı modunda. Yahu neden sürekli bir kaos var? Kardeş vegan değil misin saygı duyuyorsan oku, sormak istediğin varsa sor yok karşıt görüşsen de tarayıcının o sekmesi kapat veya başka konuya geç. Ne veganım ne de sonuna kadar et diyenlerdenim. Önüme ne gelirse yerim, (Çinliler gibi değil) Allah'a şükür bedende genetik kilo tutmuyor, yediği buhar olup gidiyor. Vegan değilim ama ege tarafı olduğuna bitkisel kaynaklı beslenmeye, zeytinyağlı yemeklere daha yakınım. Yemek olarak eti de tercih eden saygım var, otu tercih edene de.

Pandemi döneminin bir anca önce geçmesi ve bisikletçi dostlarımın (ben dahil) yollara / dağlara dönmesi dileğiyle.

süt içmek.JPG

Geri