Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt giymek istemeyenlere alternatifler

Ben soğuk havalar için linkteki pantalonu almıştım. Kışa doğru altına termal tayt giymeyi düşünüyorum.

(link)
 
Scudo
Dechatlonnun koşu için yaptığı uzun taytlardan kullanıyorum. Bisiklet üzerindeyken dikkat çekici bir görüntü olmuyor zaten. Formamın arka cebinde de ince bir şort taşıyorum uzun süreli molalarda veya toplu taşıma araçlarına binmem gerekiyorsa şortu çekiyorum hemen hiçbir sıkıntı olmuyor:)
 
Şalvarı unutmayın , paçaları kısa aynakola takılma yapmaz ayrı yeten ince yapısı sayrsinde hava alır vs terlemeye yol açmaz
 
@MAERKEK Bende var has adana şalvarı dediğiniz gibi paçaları dar tam bisiklet için ama gel gelelim kumaşı kalın. Baharda bile oturduğum yerde sıcak basıyor, kışlık herhalde :)
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Ben de taytları gördükten sonra giymekte tereddüt etmiştim ve alternatif çözüm arıyordum. Decathlon'daki 500 şort içliği üzerine uygun eşofman ya da şort giyerek bisiklet kullanmayı düşünüyordum. Ancak şort içliğinin pedi jel değil sünger malzemeymiş, o yüzden canım istemedi. Bugün decathlon'a gittim ve 900 şort içliği gelmiş, pedi jel. Sonra aklıma halı saha maçlarında kalecilik yaptığım için almış olduğum Nike kaleci eşofmanı/pantolonu geldi aklıma, çok iyi bir ikili olurlar diye düşündüm, hem dizleri de sünger korumalı :). Yaz için de şort alıcam, öylece kullanmayı düşünüyorum. Tayt kullanmayanlar için alternatif olabilir, aklınızda bulunsun :harika:
 
@neycitizen Aklınızda bulunsun Decathlon da koşu şortu var o da işinizi görür. Yazın 500 içlik üstüne giyiyorum ilk aldığım ürünlerden.
 
@ErHan72 İçliğin üstüne uygun bir şort alıcam zamanla, teşekkürler bilgi için. Yalnız içlik çok hoşuma gitti :koptum:
 
@neycitizen merhaba
900 şort icligi siteye koymamışlar galiba henuz
Fiyat ve kalite nasıl di?
 
IMG_7817.JPG IMG_7818.JPG @srknsrt merhabalar. Evet, 900 ürünleri sitede yok henüz. Ben beğendim, ilk defa alıyorum böyle bir ürün. Fotoğrafını atayım.
Fiyatı 99 TL idi.
 
@neycitizen 900 şort içliğini bende merak ettim fiyatı falan nedir? Bir de şu ürüne bir göz atın derim jelli ped mevcut benzer şekilde içlik olarakda bulunabilir (link)
 
@ErHan72 Aynı ürünü uzun zamandır takip ediyorum alacam herhalde ... ;)
 
@neycitizen tesekkurler

Decathlon ürünleri genelde bir beden buyub almayı gerektiriyor bunda da böyle bir durum varmı?
 
@srknsrt benim genel bedenim L, düşünmedim büyük olacağını, denemeden aldım zaten imkan da yok sanırım, evde denedim ama iyi geldi, tam oturdu. Esnek olduğu için iyi geldi belki de. Gerçi XL de yoktu. Şöyle bir göz kararı bakmak lazım.
 
Teşekkürler
Lazım olan olur belki yurtdışı linki

(link)
 
@neycitizen ürünü tecrübe ettiyseniz biraz bahsedebilir misiniz? Hali hazırda katlanır bisiklet kullanıyorum sele bana eziyete dönüşmüyor ama bir süre sonra rahatsızlık veriyor sele değiştirmektense tayt almak mantıklı geldi ki zaten hergün kullanmıyorum kullandığım zamanda max.30km kullanıyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: cagataybasarir
@luzumii açıkçası çok ahım şahım bir etkisi yok, ben de sizin gibi kullanıyorum mesafe olarak ama çok rahat ettiğimi söyleyemem. ara sıra ayakta sürüyorum, gerçi benim selem biraz eziyet verici, belki güzel bir sele ile iyi bir uyum yakalanabilir.
 
Bu alternatiflerin envai çeşidini kullanmış ve halen kullanan birisi olarak benimde ilave çözümüm şudur komik ama tayt + alttan kesilmiş çorap ile dizleri kapatmak, yani normal taytı giyiyorsun üzerine dizleri kapatmak için çorap çekiyorsun tabi çorabın ayak kısmını kesmiş olman lazım ki yukarı kadar çıksın... Diz isiticilar biraz kalın oluyor o yüzden dizlerde hava alsın diye böyle bir çözüm buldum. Çorap seçimi önemli elastik olmalivl yoksa ya çok sıkıyor yada aşağı kayıyor... Ben bunu sadece yarışlarda falan kullanıyorum ondan hariç genelde taytin üstüne şort giyiyorum... Eğer yol bisikleti KULLANIYORSANIZ kalın olmayan ve hava sirkülasyonu sağlayan kıyafet gerçekten önemli çünkü çok efor harcanıyor ve pişik olmamak yada apış aranızda bisikletçi kesiği durumunu yaşamamak için doğru kıyafet çok önemli... Yakında Capri tayt alacağım aliexte var ama guvenemedim yerli firmalardan yaptırabilirsiniz.
 
IMG_20180509_221352.jpg
Görenlerin ne düşündüğünü kafaya takmayacaksanız pijama güzel bir alternatif olabilir. Çok rahat olur. Şaka maka hiç tayt kullanmadım. Hobi olarak sahile ineceğim zaman eşofmanla bindim, okula giderken de normal kot pantolonla binip gidiyorum taytsız da gayet rahat edilebiliyor alışınca.
 
  • Beğen
Tepkiler: Afyon35
Şekli yüzünden tayt giymeyen arkadaşlarda (ben dahil) taytı alttan giyip üzerine herhangi birşey giymeyi düşünecek kadar zeka mı yok, yoksa forumda konu mu kalmadı her 10 konudan birisi bu ?
 
Geri