@Mustafa Zeybek
Birkaç hafta önce
@ghkoseoglu bana ulaştı ve "böyle böyle bir sorun yaşamışsın, bu durumu düzeltmek istiyorum." dedi. Sadece tayt almış olmama rağmen bir takım forma gönderdi ve 30 saatten fazla deneyimlediğim bu takım, sora hakkındaki fikirlerimi 180° değiştirdi diyebilirim.
Normalde bu inceleme bugün çekileceğim düzgün fotoğraflarla yapılacaktı. ancak dağın başında hem zinciri kopartıp, hem aynakol yaprağı kırıp, hem ön aktarıcıyı perte çıkarınca böyle oldu... Bazılarını videolardan kestim, zaten belli oluyordur. Şimdiden kusura bakmayın.
taytta neler değişmiş?
Beden uyumu : Geçen sefer tam xl ile xxl arasında kalıp xxl almama rağmen, yukarıda yazdığım sorunları yaşamıştım. Bu sefer xl tayt ile ne uyum, ne dikiş izi problemini hiç yaşamadım. (sabah 8 de taytla çıkıp akşam 9 gibi eve döndüğüm günler oldu)
Ped konumu : önceden ne yaparsam yapayım aşağıda kalan ped artık tam yerinde konumlu. Ne yukarıda, ne aşağıda. Sanki pedli taytınız yok da, aşşşşırı rahat seleniz varmış gibi. Pedini zaten rahat buluyordum(yukarıda yazdığım tek güzel şeydi) ölçüsü de tam olunca çok güzel oldu.
Ayrıca taytın etek kısmı varlığını bile hissettirmeyen değişik bir maddeden yapılmış(ne denir bilmiyorum :rolleyes
bu kısım sayesinde çok kısa bir şey giydiğinizi sanıyorsunuz ama tayt neredeyse dizinize kadar uzanıyor. Ayrıca olası katlanma durumu da bu kısım sayesinde önlenmiş oluyor.
Forma : 2000 kilometreyi aşkın, yoğun şekilde tişörtle bisiklet sürdükten sonra, forma ile sürüş yapınca "dünya varmış beeeğ" diyorsunuz. Formanın arkasında 3 açık, bir fermuarlı cep var. Başta telefonumu arka cebe koymaya güvenemesem de, bol bol atlayıp zıplamaya rağmen sorun çıkmadı. Zaten cepler buna uygun tasarlanmış. Bel kısmında formanın toplanmasını önlemeye yönelik silikon şerit mevcut.
Çok terleyen bir insanım ve çantasız sürüş asla yapmam. Buna rağmen ter sıkıntısı çekmedim. Teri güzelce vücudumdan alıp dışarı veriyor.
(bu kısım koltuk altına kadar uzanıyor ve muhteşem bir havalandırma etkisine sahip)
(kollardaki sora detayları)
(önde ve arkada "iyi şeyler zaman alır" anlamına gelen "good things takes time" yazıyor.
formanın işlevi dışında artıları da var. Örneğin bir yedek atlet ve bir yedek tişörti taşıma derdi ve ağırlık olmuyor. Vücudu tamamen sardığı için rüzgarı daha az yiyorsun. Ayrıca terlerim diye ceket almana da gerek kalmıyor. O ceketin yokuş aşağı sürerken yaptığı yelken etkisine hiç girmiyorum.
Elbette ben bu incelemeyi bir amatör olarak yapıyorum. Belki birçok farklı forma takımı deneyen insanlar farklı düşünebilir. Ancak yeşil detaylar haricinde olumsuz bulduğum nokta yok. O detaylar da sırt çantama uyuyor zaten.
Çözüm odaklı çalıştıkları için Sora Tekstil' e teşekkür ediyorum. İyi forumlar.