Merhaba,
Arkadaslar tecrubelerini yazmis, ben de yazayim.
Yilin 6 ayi rezil havalarda bisiklet kullanmak zorunda kaldigimiz icin beraber surus yaptigim ne kadar arkadas varsa colugun cocugun rizkini kislik kiyafete yatiriyor. Yerler kuru, buz tutmadi surece -2, -3 dereceye kadar cikiyoruz suruse. Ruzgarla beraber hissedilen -5'in altina dusuyor rahatlikla, bisiklet uzerinde de 30 km/s uzerine cikinca daha da dusuyordur. Bu sartlarda genelde soyle cikiyorum
Corap: Zamaninda dechatlon'dan aldigim kalin, yunlu kayak coraplari.
Overshoe: Ruzgar gecirmiyor, ici hafif polarli, sagnak yagmurda ise 15-20 dk'dan uzun kaldiktan sonra su almaya basliyor. (link)
Tayt: Benimle ayni tayti kullandigi holde uzerine bacak isiticisi giyen arkadasim var, benim bacaklarda hala yag var sanirim o yuzden koruyordur. Water repellent tabir edilecebilecek urun. Hafif yagmurda su akip gidiyor, sagnak yagmurda hic sansi olmasa da ben cok memnunum. (link)
Iclik: Termal, nefes alabilen iclik 5 derecenin altinda surusler icin sart bence. Sicak tutmasi iyi guzel ama iyi nefes almiyorsa terlemeye basladiktan 15 dk sonra surus iskence haline geliyor. Bu icligi almadan once kisa kollu ince iclik, uzerine forma, onun ustune ceket giyiyordum ama 3 kat olunca rahat edemiyordum, havalandirma da iyi degildi. Sadece iclik ve uzun kollu forma ile -2'de ciktim sorun yasamadim. Bu pazar hissedilen -5 olacakmis, yine ayni setle cikmayi planliyorum (link)
Forma: Ceket giyiyordum onceden yukarida yazdigim gibi ama kollarim su icinde kaliyordu. Surus sonrasi cikartinca koldan ter akiyordu, ben bi turlu rahat edemedim. Termal iclik, uzun kollu formaya gectim. Bu da tayt gibi sagmak yagmur olmadigi surece su gecirmiyor, ruzgar gecirmezligi ise gayet iyi. Boyun bolgesi de yuksek oldugu icin boyunluk takma ihtiyaci da hissetmiyorum.
Bere: Eger ruzgar cok ise mecburen takiyorum. Sacim uzun oldugu icin acip icine sikistiriyorum. Kafayi tamamen sariyor, havalandirmaasi fena degil. Kenarlarinda da silikon bant var, kaskin kaymasini engelliyor. (link)
Eldiven: Ellerim cok terliyor, bu yuzden bir suru eldiven arastirdim, arkadaslarimdan odunc aldim denedim vs. sonunda bunda karar kildim. Gayet ince, her ne kadar %100 waterproof dense de muslugun altinda tutunca bir sure sonra su gecirmeye basliyor. (link)
Bu urunlerin hepsi kendi sitelerinde fantastik fiyatlara satiliyor ama ben hepsini internet uzerinden sezon sonu indirimlerinde neredeyse yari fiyatina topladim yavas yavas.