Çocuk yaşlarda her altı ayda bir Cebeci Tıp Fakültesi göz bankasına gittiğimi net hatırlıyorum. Muayene sırası beklemek ayrı bir süreç, muayene olmak ayrı bir süreç. Öncesinde gözüme bir damla damlatılır ve göz bebeklerimin irileşmesi beklenir sonra uzun cetvele benzer bir alet ile göz bebeklerimin durumuna bakılır, bu esnada doktorun yanına bir anda 7-8 asistan belirir sırayla hepsi sıradışı vakaya bakarlar, çünkü bende mix denen bir göz problemi var. Mercek belirli bir dönemde retinanın önüne veya arkasına ışığı düşürüyor. Bir başka ifadeyle bir dönem miyopsam sonraki dönem astiğmat, derecesi artıp azalabiliyor veya hipermetrop'a dönüşebiliyordu. Dolayısıyla yılda rutin iki gözlük değiştiriyordum. Bu durum lise yıllarının ortalarına kadar devam ettikten sonra göz derecem miyop astiğmat olarak 2.5 derece civarlarında seyrediyor. İlkokul yıllarından günümüze dek gerek çerçeve gerekse cam teknolojileri oldukça gelişti ve gelişmeye de devam ediyor. Birader şişe dibi tabir edilen dereceli camlarla toplamda 23 dereceli gözlük takarken, 5 sene öncesinde laser ameliyatla gözlükten kurtuldu. Malesef astiğmat olunca ben gözü laser ile çizdirmeye cesaret edemedim, doktorlar astiğmat nedeni ile yumuşak lensleri de önermediler. Bir ara çerçevesi 10 gramlık gözlük kullandım, yüzümde hissetmedim bile o derece rahattı, ne zamana kadar bisikletle tanışana kadar! Yol yarışlarını izleyince şık güneş gözlükleri ile peletondaki sürücülere hayran hayran izlememek mümkün mü? yekpare ve kavisli gözlükler cezbedici. Muhtemelen pro yarışçılar için dereceli olanları da üretiliyordur, kendimi o düzeyde görmediğimden sipariş etmedim, etsem de altı ay sonra derece değiştiğinden çok da mantıklı gözükmüyor. Shimano'nun klipsili olan bir modelini edindim, extra bir klips ve cam ağırlığı söz konusu, normal sürüşlerde bir problem yaşamadım ancak, kışın soğuk havalarda burnumu korumak için bandana kullandığımda gözlük camı ilk nefesten itibaren buharlanıyor ve bunu önüne geçmek imkansız. Oakley firmasının Jawbreak modeline bakmıştım, çok güzel, ancak klips takma aparatı bulunmadığından sadece gözlüğün özelliklerini okumakla kaldım. Yaklaşık on gün önce Instagramdaki bir gönderimi Siroko beğenmiş, kimdir nedir araştırırken acaba firma feyk mi şüphelendim. Üyelik yok! gözlükler güzel, fiyat oldukça makul ve indirime girmiş. Neyse ki Ömer, bu gözlüğü sipariş ve forumda konu bile açmış. Şu anda aparat ve diğer camları ile 90 TL'lik gümrük vergisini ödediğimden bugün yarın elime geçecek. Sipariş ettiğim K3 Photochromic modelinin özelliği gölgeden güneşe, güneşten gölgeye geçişi dengeleyen teknolojisi. Elime geçtiğinde fotografı ve özelliği hakkında deneyimimi buraya tekrar yazarım. Herkesin keyifli sürüşler dileği ile yeni yılını şimdiden kutlarım.