Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt veya şort önerileri

Scudo
@alcest aldığım taytın modeli
(link)

Konuya daha önce yazmıştım. Ankarada birçok marka modeli inceleme fırsatı buldum. Exuma markasına rastlamadım. Taytları el ile muayene edettim. Giyinip bisiklet sürüp tecrübe etme fırsatım ne yazık ki olmadı.İzlenimlerim şu şekilde. 140 150 tl civarında satılan taytlar illaki işe yarayacaktır ancak çok etkili olduklarını düşünmüyorum. İndirimde (yersek) ve pazarlıkla 250 tl bandında satlılan specialized giant cube canondale corratech scott gibi ürünlerin yastıklaması gayet tatminkar fiyat performans açısından benim gözümde lider. Ancak 400 500 tl bandında satılan yarış koşqn insanların giyindiği çok üst seviyeler uzun yarış amacıyla üretilmiş se yastıklaması çok daha başarılı.
Olay bütçe ve imkan meselesi oraya katılıyorum. Ayda 500 kmnin üzerinde pedallayacak arkadaşların bence bu 250 tllik olanlara yönelmesi uygundur. Yazdıklarımı kesin bir yargı olarak lütfen algılamayın. Yol göstermesi açısından değerlendirin. Specialized roubaix tayt aldım 1 kere sürüş yapabildim benim dişli asfalt ile ilgili sorunlarımı çok büyük oranda çözdü. Saygılar

@kayihani
Bu tayt mı acaba?

(link)

@kayihani dHb model taytları kullanan biri olarak tavsiye ediyorum.

Bu arada burayı okuyan ve yol/yarış taytı almayı düşünenlere naçizane tavsiyem. Üst formanızı Çin'den alabilirsiniz teknoloji olarak 1-2 tık altında güzel ürünler üretiyorlar pahalı markalarla kıyaslayınca ama... Tayt'ta ucuza kaçmayın derim.

bTwin, Çin Malı, dhB tayt kullanan biri olarak markalı ve kaliteli ürünlerde geleceğinizi emanet ettiğiniz Pedler çok fark ediyor.

Merhabalar. Peki Jelli tayt mı yoksa sünger pedli tayt mı ? Yukarıdaki yorumlarda pedli tayt denilen sünger pedli olanlar mı ? Yoksa genel adı mı pedli ?
Ben bisiklete başlayalım 1-2 ay oldu. Henüz bir tayt alamadım. Spor şortu ile sürüyorum :D
Tchibo'da şöyle bir boxer gördüm, sipariş ettim ama henüz gelmedi. Gelince yorumlarımı paylaşırım: (link)
Ancak bir de kısa tayt almak istiyorum. Jelli mi yoksa pedli mi almalıyım? Çok uzun sürmüyorum genelde. Tek çıkışta 50 km yapıp dönüyorum. Bisikletim de şehir bisikleti (Sedona 345) Bir öneriniz olur mu ? Bütçe sıkıntısı yok ama 150-200'den de fazla vermek istemem.

@Tolqiu Tercihim Jel ama akıllı sünger olursa da olabilir. Süngerler uzun ömürlü olmayabiliyor.

@Tolqiu kullandığım için söyleyeyim, bu çamaşır tek başına bir işe yaramıyor malesef.

Paraya kıyıp şundan almak istiyorum.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Tolqiu
Arkadaslar giro verona kaskin kayisini degismek istiyorum cene kismi sert ve rahatsizlik veriyor bu kayislari degisme imkanimiz var mi yoksa kendim elle bi turlu degistiriyim mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mümkün olduğunu zannetmiyorum çünkü kayış kabuk ve köpük arasından geçiyor çoğu modelde.

Anladim tesekkur ederim baska bi care bulmam gerekcek demekki

Kask altı şapka deneyerek kayışların açısı az da olsa değişebiliyor bilginize.

@hydrocon

Bi deneyelim bunu [emoji4] [emoji106]

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
başka bir başlıkta paylaştığım yazının sanada yardımcı olacağını düşünüyorum selamlar
(link)

Ben ön tarafı goretex windstopperlı olan siyah taytı kullanıyorum, çok memnunum ersinoutdoor izmir mağazasından 85 liraya almıştım amazonda 60 euroya satışı vardı
(link)

Arkadaşlar merhaba;

Mtb ayakkabıları ilgili bir sorum var? İnternette satılan mtb ayakkabılarına baktığımda 2 tane tür olduğunu gördüm. Bunlardan biri yol bisikleti ayakkabısına benziyor. Diğeri ise trekking ayakkabısına altına kaller takılmış şekilde.

Yol ayakkabısına benzeyen şu:
image.jpeg
Trekking ayakkabısına benzeyen ise şu:

image.jpeg
Şimdi sorun şu ben bu ayakkabılardan hangisini almalıyım. Ya da dezavantajları ve avantajları var mı bunların?
Benim sadece fotoğraflarına bakarak düşündüğüm şeyler şunlar:

-Yol ayakkabısana benzeyen mtb ayakkabısı sanki bana yazın sıcaklarda ayağımı fazla terletmeyecek gibi geliyor fakat dağda toprak yolda yürürken rahat yürünmezmiş gibi duruyor.

- Trekking ayakkabısına benzeyende yazın daha çok terletir ama toprak yolda yürürken daha rahat gibi geliyor.

Tabi bu düşüncelerim sadece ayakkabıların görüntüsüne bakarak esindiğim fikirlerdir.

Kullanan arkadaşlar biraz aydınlatabilir mi beni?

Ayrıca mtb kullanılacak spd pedal öneriniz var mıdır?

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    20,6 KB · Okunma: 7
Mesaj içeriğine koyduğunuz fotoğraflar gözükmüyor, isterseniz bir kontrol edin.

Mesajın geri kalanından anladığım kadarıyla, siz "commuter" denilen, şehir içinde normal ayakkabı olarak da kullanılabilecek ancak tabanına kal (cleat) de takılabilen model ile sıradan SPD ayakkabı modeli arasında kalmışsınız.

SPD ayakkabılar yürüyüş yapmak için pek ideal seçim değil. Tabana monte edilen kaller dışa doğru çıkıntı yaptığı için yürürken rahatsızlık veriyor ve bu durum kallerin daha çabuk aşınmasına sebep oluyor. Bazı modellerde kal, ayakkabı tabanında biraz daha içeri gömülmüş şekilde oluyor. Böyle bir model tercih ederseniz yürürken daha rahat edersiniz.

Benim yazın kullandığım ayakkabı modeli Shimano'nun SH-MT23 modeli. Aşağıdaki resimde de görebileceğiniz gibi, kal tabanın içine gömülü durumda ve ayakkabıları yürüyüşte de rahatlıkla kullanabiliyorum. Ayrıca gözenekli (mesh) yapısıyla ayağı da terletmiyor. Buna benzer bir model tercih edebilirsiniz.

SPD pedal önerisi olarak da, Shimano'ları tamamen eleyip Crankbrothers markasının modellerine göz atmanızı öneririm. Geçmişte Shimano 540, Deore XT, XTR kullanmış, daha sonra ise Eggbeater 1 ve Candy 3 SPD pedal kullanan biri olarak söyleyebileceğim, Crankbrothers SPD pedallarla Shimano pedallara nazaran ayağa kilitleme-sökme işini çok çok daha kolay yapıyorsunuz ve bu da SPD'ye alışma evrenizi oldukça kısaltıyor. Ayrıca pedallar yapısı gereği çamur da tutmuyor; zorlu arazi koşullarında kullanılacaksa önemli bir ayrıntı.

Başlangıç için Eggbeater 1, biraz daha ileri seviyede Eggbeater 3 veya Candy 3 düşünebilirsiniz.

shimano-spd-ayakkabi-sh-mt23-1405-12-B.jpg

440_3.jpg

Exustar (link)-PM86 tek taraflı pedal ve Shimano SH MT 34 ayakkabıyı kullanıyorum. İkisindende son derece memnunum hem uzun yollarda hem arazi koşullarında.
Pedalın tek yönlü olması farklı ayakkabıyla sürerken rahatlık sağlıyor. Ayakkabı ise bisikletten indikten sonra rahat bir yürüyüş sağlıyor. (Kaller çat çut vurmuyor yere, kolay kolay kaymıyor dağda taşta)
E-PM86-.jpg
sh_mt34.jpg

Shimano mt serisi ayakkabı ve t serisi pedalları öneririm click'r modelleri birkaç yönde ayağınızı pedaldan ayırabilirsiniz.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: legolas99353
Bende mt34 ayakkabı m520 pedal var bitirim ikili :D Ayakkabıda terleme yönünde sıkıntı yok bende ama bana biraz fazla esniyormuş gibi geliyor. Tamam tur ayakkabısı ama az daha sert olsa tadından yenmez gibi benim görüşürüm bu yönde.

• Beğen
Tepkiler: legolas99353
Geri