Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tchibo

TAyt dün elime ulaştı. 1,78 boy ve 78 kg ağırlık için M beden gayet rahat oldu. Taytı bu sabah işe gelirken denedim. Baldırları saran lastik kısmı gayet iyi. Her hangi bir gevşeme veya düşme olmadı. Hakeza bel kısmında da bir esneme veya aşağı kayma olmadı. Ben daha konforlu bir sürüş sağlayacağını bekliyordum açıkçası. Pedin sünger olması belki konforu azaltmış olabilir. Neticede ilk defa pedli bir tayt kullanıyorum. Misal bir Santini ile tayta geçiş yapmış olsaydım belki hissettireceği konfor çok daha farklı olurdu. Her halükarda 30 TL'ye satın alınan bir ürünü 120 TL'lik bir ürünle kıyaslamak elbette doğru olmaz. Sele üzerindeki konforu arttırmak için sanırım en iyisi Jel dolgulu biraz daha geniş bir seleye geçiş yapmak olacak. Tek başına bu tayt ile uzun mesafelerde farkedilir bir konfor artışı olmayacağını düşünüyorum. Şehir içi kısa mesafelerde ise özellikle yazın faydalı olacağını düşünüyorum.

Scudo
Ben 180 boyunda ve 90 kiloyum. Zayıf da değilim, şişman da. Muhtemelen L tam gelecekti ama rahat olsun diye XL aldım. Denedim gayet rahat. Önceki bisikletimde de sünger pedli taytı sert selede uzun turda bile kullanmıştım gayet rahattı.
Geçenlerde Decathlon mağazasına gitmiştim. Bir tane jelli tayt buldum. 120 Lira fiyatı vardı ve bence kesinlikle o parayı etmeyeceğinden, onun yerine 80 Liraya yine decathlondan Selle Italia jelli sele aldım, gayet rahat.

Şu aralar, Alibaba' dan 35 Liraya sipariş verdiğim jelli taytı bekliyorum bakalım o nasıl olacak. Gelince foto ve yorum paylaşırım. Bu arada selenin resmini de ekleyeyim;

Screenshot_2016-03-02-21-42-24.png

• Beğen
Tepkiler: DKN
@the_dr
ben kullanıyorum yaklaşık bir sene oldu gayet hoş memnunum

• Beğen
Tepkiler: the_dr
acaba tchibo beden bılgıları varmı ? yada benmi gormedım small boyutları nelerdır bılen varsa yazabılırmı acaba ?

@Tuguj123
Sitesinde resimli ve cm hesabı olarak var. Ürün bedenini seçerken oradan tıklayıp görebilirsiniz.

Beden kalmamış zaten sadece S var

Bende zaten snin beden olculeri sotede yaziyormu yada alan varsa atabilirmi bilgilerionu soruyorum.Tesekkur ederim emre bey hemen baKiyorum bidaha.Telefon surumunden bakilirken gozukmuyormus

Arkadaşlar sadece S beden kalmış, ben M almıştım büyük oldu iade ettim ve S aldım ve tam oldu.

boyum 170 kilom 68 tam oldu benden daha kilolulara dar gelebilir...

• Beğen
Tepkiler: JealioN
@Onur İlker Gündoğdu
Bende vardı kullandım, tabiki üst sınıf bir kask değil fakat işinizi görür, kask arkasındaki led lambayı ayrı almaya kalksanız bile 5-10 lira para isterler.Ben kullanmış biri olarak tavsiye ederim, bende beyaz olanı vardı.

• Beğen
Tepkiler: Primattan Geldim
@Tuguj123
Ben tchibo dan epey malzeme aldım, normal bedenimden hep bir küçüğünü aldım.Zira normal beden ölçümü aldığımda büyük geldi,ben 85-86 kiloyum normalde L beden alıyorum, tchibo'dan aldığımda kesinlikle M alıyorum.

Tchibonun ürünleri giyim sınıfında genelde normal kesim yani azıcık dökümlü olabiliyor bir ufak beden almak daha doğru olabilir.
Kask,gözlük vb. aksesuarlarda ise ölçü belirtilmişse (bedenimize uyan ölçü) ölçüp almak daha iyi olur. Uluslararası ölçüler olduğundan pek sorun çıkmayacaktır.
Ürünlerin kalitesi ise ortalama seviyede ne çok kötü ne çok iyi ancak işini yerine kesinlikle getiriyor gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Hollanda bisikleti adı altında satmaları biraz komik geldi :)

Road star'a Türk bisikleti deyip ihraç etselerdi fena mı olurdu ?

Geri