Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tek mi, bir arkadaşla mı, yoksa kalabalık gruplarla mı gezersiniz?

ben tek çıkıyorum zaten çok yeniyim ve gruplara dahil olmadım, performans olarak geri kalırım ve kimseye de ayak bağı olmak istemem. tek başına olmak keyifli, ama bazen motivasyon düşükse can sıkıcı olabiliyor. öyle günlerde eve daha erken dönüyorum mesela.

Scudo
Yalnız bakıyorum şöyle bir yazılanlara, genelde herkesin endişelerinden biri bir grup sürüşünde grubun gerisinde kalmak veya grubun kendisini çok yavaşlatması. Bu düşünce yüzünden tek başımıza takılmak zorunda kalıyoruz, zayıflar olarak bir araya gelsek iktidar olacak gücümüz olacak gibi sanki :)

Yazları bizim burada sabah sabit saatli aynı yerden kalkan express var. Davet falan gerektirmiyor. O an orada olmanız yeterli. Zaten tek çıksanız bile muhakkak birilerine rastlayıp birlikte devam edebiliyorsunuz.

Yeterli ekipman ve donanıma sahip , benim ayarımda (yani kondisyon ve donanım olarak) olması gerekli , çoklu turda , eli anahtar tutmayan , lastiğini değiştiremeyen kalabalıkla işim olmaz . Ben stres atıp dinlenmek , gezmek için bu sporu yapıyorum, kafama hiç bir şeyi takmamam gerekli , biraz bencilce gibi durdu fakat benim gerçeğim bu.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Latincede şöyle bir deyiş vardır:

Vox homini mentos,
Vox lumini kratos.

Meali:

Benden sana bir akıl,
Aklın varsa tek takıl.
Not defterime kaydettim . Ezberleyeceğim de 😀. Genelde tek takılırım her yerde her zaman .

bisiklet olayında da tek takılıyorum Birkaç grup vs buldum Ama başladıkları yer ile bitiş yerinin ortasında oluyorum. Yada bana uzak. Ve hepsinde yol bisikleti vs var bende Küçük katlanır bisiklet . Abimin bisikleti aldım fren tamir edersem bir kaç kere takılabilirim belki.
Kuzenim ile sürdüm. Aynı bisikletten var ikimizde Tek başıma sürmekten farkı çok sık geri dönüp aynı yolu tekrar gittim. Çok yavaş gitmeye çalıştım. Bazende bekledim 😂. Avantajı hiç fotoğrafım yoktu 2-3 kare fotoğrafım oldu bisiklet ile ))

Uzun süredir grup sürüşlerine katılmıyorum.

Ankara'da kalabalık hafta sonu sürüşlerine her tür bisiklet ile her yaştan ve kesimden katılım olur. Grup ikiye ayrılır. Kendine güvenenler önde performans sürüşü yapar. Geri kalanlar arkadan gelir. Sanırım ABIDOSD grubu hala bu şekilde devam ediyor. Diğer gruplar eriyip gitmiş gibi görünüyor.

Ben tek takılırken yavaş oluyorum. En hızlı sürüşlerim hep önde giden performans grubunu yakalamaya çalışırken olmuştur. :)

Tabi bir de son yıllarda ayrı bir tayfa olarak takılan yol bisikleti grupları türedi. Bu arkadaşlar farklı bir sosyal tabakadan ve genellikle çoğu kişinin anca hayalini kurabildiği makinelere sahipler. Gördüğüm kadarıyla forumda bu insanlara tepkili arkadaşlar var, bence yanlış bir tutum. Elbette aralarından olgunluktan uzak tipler çıkacaktır, genelleme yapmak yanlış. Yani her Ultegra, Dura ace ile dolaşan size hava atma derdinde değil, sahip olduğuna göre performans sergilemek zorunda değil. Herkes bütçesine, bisiklete verdiği öneme, tutkusuna göre bir tercih yapıyor. Bisiklet yetişkin biri için bile harika bir oyuncak.

Bu arada eski kalabalık bisiklet gruplarına en büyük kötülüğü önce siyasi bölünme, sonra Strava uygulaması ile gelen rekabet yaptı. O segmenti ben aldım, sen şurada hile yaptın falan derken nice dostluklar bozuldu.

Son düzenleme:
Tabi bir de son yıllarda ayrı bir tayfa olarak takılan yol bisikleti grupları türedi. Bu arkadaşlar farklı bir sosyal tabakadan ve genellikle çoğu kişinin anca hayalini kurabildiği makinelere sahipler. Gördüğüm kadarıyla forumda bu insanlara tepkili arkadaşlar var, bence yanlış bir tutum. Elbette aralarından olgunluktan uzak tipler çıkacaktır, genelleme yapmak yanlış. Yani her Ultegra, Dura ace ile dolaşan size hava atma derdinde değil, sahip olduğuna göre performans sergilemek zorunda değil. Herkes bütçesine, bisiklete verdiği öneme, tutkusuna göre bir tercih yapıyor. Bisiklet yetişkin biri için bile harika bir oyuncak.

Kanayan yaramız :D Detaylı bilgi için: Karbon yol bisikleti olanların bizi takmaması

@Admin beye not: Alıntı yapılan metnin puntosunu biraz fazla mı küçültmüşsünüz acaba o_O

İki kişiden 12 kişiye bir çok tur organize ettim. Yaptığımız ortalama menzil 40km de oldu 130 km de.

Uzun turlarda kalabalık olursa muhakkak kopma oluyor. Bekliyorsun veya illa lastiği patlayan, yorulan oluyor. Grubun ideali aynı kondüsyona sahip dört beş kişi. Yanı sıra gruptakiler kafa dengiyse muhabbetin beli kırılıyor. Çok zevkli oluyor. Tek bazen sıkıcı olabiliyor.

Uzun kısa kalabalık tek hepsini tecrübe etmiş biri olarak ekip kafa dengiyse aşırı kalabalık olmamak kaydıyla grup sürüşler daha eğlenceli.

Kendim gibisini bulsam aslında beraber sürmekten de keyif alabilirim belki, hiç tecrübe etmedim daha önce. Ama yaiadığım çevrelerde gördüğüm kadarıyla herkesin ekipmanı o kadar iyi ki beni aralarına alıp kaliteyi düşürmek istemeyeceklerdir, nitekim bir kaç defa karşılaştığım bisikletlilerden aldığım tepkiler beni böyle düşündürüyor.

Şu gösterişle alakalı konuda olduğu gibi, adam 50 binlik bisiklet almış, 10-15 binlik kıyafeti ekipmanı yüklemiş üstüne, şimdi bi grup sürüşü fotoğrafında ne alaka yani Triban RC100 falan girecek kareye :)
O zaman pandoranin kutusunu aciyorum.

Karbon yol bisikleti olanların bizi takmaması

Edit: daha onceden paylasilmis.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
(link)

Beni anlatıyor 😀

tek her zaman iyidir bence kimseye bağlı kalmadan kafa dengi biri olursa dadından yenmez ama nerde çokluk orda ..okluk ta olabiliyor bazen. herkes birbirine yakın performans olursa o zaman tamam ama malesef olmuyor bu konuda en önemli olay şu grup sürüşlerinde tempo en düşük olana göre ayarlanırsa o zaman ayrı işte muhabbet te olur zevk te alınır ama bunlar grup sürüşü için geçerli ANTRENMAN için değil

Muhakkak yanımda birisinin daha olmasını isterim. Heleki kırsala çıkıyorsam. Çıkmadan önce yol arkadaşıma bak köpekle karşılaşacak olursak kesinlikle gazlayıp kaçmak yok derim. yavaşlayıp öyle gideceğiz. Köpeği gördüğümde artık Allah ne verdiyse basar giderim. Geride kalanı köpekler parçalar. Keh keh böylede pis bir indivualistim huyum kurusun. (la ciddi almayın ya şaga yaptım)

Yol bisikletine ilk geçtiğim zamanlarda solo sürüşler yapıyordum.
Sonrasında peloton sürüşlerine katılmaya başladım ve bu sayede gelişim göstermeye başladım.
Bence gelişim göstermenin en önemli anahtarı peloton ile sürmek. Sosyalleşmek isteyenler için de keyifli bir yol oluyor.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Geri