Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tek yaprak aynakol kullanmak.

Scudo
@salih67 tşekkürler. ben de şöyle bir video buldum (ingilizce), yol bisikletinin 2x11 sistemini 1x11'e dönüştürüyor. Krank dişlisiyle beraber zinciri de değiştirmiş.

• Beğen
Tepkiler: salih67
Direk alakası yok ama bilgisi olan arkadaşlardan görüş almak isterim. Gravel bisikletimde 105 (50-34 / 32-11) sistem kullanmaktayım. Normalde bu oranlarla biraz zorlasa da her yokuşa çıkıyorum. Ağustosta balkanlar turum var ve inişi çıkışı çok, hem 30 kg yük hem de ağustos sıcağı biraz endişelendiriyor. Düşüncem rubleyi 40-11 yapıp aktarıcıyı da ona göre değiştirmek ama sti ler (vites kolları) bu aktarıcıyı çalıştırır mı hiç bir bilgim yok. Bu konuda bilgi, deneyim sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim.

@ziyadenizVites sayınız değişmeyeceği için sti kolun değişmesine gerek yok ancak rublede 40 dişli sistem yok diye biliyorum yol bisikletlerinde maksimum 34 ruble var diye biliyorum

@ziyadeniz aktarıcı nın altına takılam aparatlar ile aktarıcı kapasitesini arttırabilirsin.

@ziyadeniz
“Wolftoth”diye adını tam telaffuz edemediğim kadro kulağına takılan bir parça mevcut o muhtemelen işinizi görebilir.İki Teker Bir Adam’ın kanalında bu parça ile alakalı video mevcut.

• Beğen
Tepkiler: drplacebo
@Fırat Ç. Bende oradan biliyorum fakat aliexpreste daha ucuz versiyonları mevcut aslında böyle derdi olan arkadaşlara 30#39#50 şeklinde üçlü aynakola sahip yol bisikletleri daha uygun. Triban serileri gibi

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
Shimano grupsetli ikili aynakolu tek yaprak cyclocross aynakola dönüştürmek için şunu buldum. Benzer şekilde Sram uyumlu dişliler de üretmişler.

Dura Ace 9000, Ultegra 6800, 105 5800, Tiagra 4703, ve Tiagra 4700 grupsetlerle uyumluymuş bu dişli.

(link)

@selim82 @Fırat Ç. sizin bahsettiğiniz parçanın üreticisi de bu firma.

@mertgulkokan

Evet yol rubleleri en fazla 34, benim düşüncem mtb rublesi ve aktarıcı kullanmak. Biraz eksik sormuşum aslında soru sti kollar aynı vites sayısındaki mtb aktarıcıya uyar mı? Sistem hidrolik fren olduğu için çok kısıtlı sti seçeneğim vardı. Bir videoda benim stilere (rs-505) bağlı büyük ruble gördüm ama detaya ulaşamadım.

@selim82

Sistem hidrolik fren olunca seçenek çok azalıyor. Sisteme uygun 3 aynakol olsaydı kesin kullanırdım.

Hazır konusu açılmışken 11 36 8 vites rubleyi 32t tek yaprakla kullanabilir miyim?

@Ozy
11, 12 li sistemler de ince olduğu için sorunsuz dönüşüm yapılabilir.
Aslında bana da lazım tekli sistem 1x6 olsa bile yetiyor ama öyle bir dünya yok:snzdglsn:

arkadaşlar ikili aynakoldan tek yapraklı aynakola geçen varsa tavsiye ve yorumlarına ihtiyacım var.

var mı forumda böyle bir değişiklik yapmış kimse?

Herkese merhaba.Aslında yıllardır bisiklet kullanırım ama genelde orta uzunlukta kendi halimde gezintiler olduğu için çok teknik detaylardan anlamıyorum bu yüzden mazur görün ? Carraro minivelo bisikletim var 44t aynakol var mesela shimano tourney fca070 kodlu 50-34 aynakol var bunu alıp değiştirsem gerçi uyarmı mini veloya bilmiyorum ama,arka rubleye de 7li veya 6lı megarange ile değiştirsem bir faydası olurmu?Rampada bu ruble iyi deniyor.Ön 34 dişli ile rublenin en büyük dişlisindeyken rampada faydası olurmu?Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın ?.Şimdiye kadar hiç bisiklet üzerinde oynamadığım için sormak istedim.

Herkese merhaba.Aslında yıllardır bisiklet kullanırım ama genelde orta uzunlukta kendi halimde gezintiler olduğu için çok teknik detaylardan anlamıyorum bu yüzden mazur görün ? Carraro minivelo bisikletim var 44t aynakol var mesela shimano tourney fca070 kodlu 50-34 aynakol var bunu alıp değiştirsem gerçi uyarmı mini veloya bilmiyorum ama,arka rubleye de 7li veya 6lı megarange ile değiştirsem bir faydası olurmu?Rampada bu ruble iyi deniyor.Ön 34 dişli ile rublenin en büyük dişlisindeyken rampada faydası olurmu?Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın ?.Şimdiye kadar hiç bisiklet üzerinde oynamadığım için sormak istedim.
Ön vites attırıcı uymayabilir. Arkada da yeni kaset kalın gelirse istediğiniz değişimi yapamazsınız.

@Mehmet Metin Levent cevabınız için teşekkür ederim ben esasen 50 34 almakla 50 disliyle biraz daha hızlı gitmek 34 dişliyle de megarange büyük dişlisiyle rampada biraz daha rahat tırmanmak için düşünmüştüm.Vites attırıcıyı değiştirebilirim.Yeni kaset uymazsa bi şekilde uydurma yolu olmazmı acaba? ? Varsayalımki aynakolda rublede uydu orijinalinde aynakol tekli benim 2liye değiştirmiş olmam zincirin çapraz olması veya randumansızlık gibi bi sorun olurmu?

@Mehmet Metin Levent cevabınız için teşekkür ederim ben esasen 50 34 almakla 50 disliyle biraz daha hızlı gitmek 34 dişliyle de megarange büyük dişlisiyle rampada biraz daha rahat tırmanmak için düşünmüştüm.Vites attırıcıyı değiştirebilirim.Yeni kaset uymazsa bi şekilde uydurma yolu olmazmı acaba? ? Varsayalımki aynakolda rublede uydu orijinalinde aynakol tekli benim 2liye değiştirmiş olmam zincirin çapraz olması veya randumansızlık gibi bi sorun olurmu?
Arka kaset geniş gelirse teker göbeği değişecek, kant yeniden örülecek. Çapraz kullanmazsınız tahminim. Randımansızlık olmaz. Sadece maliyetleri ürkütülen kurbağalara değecek mı bakmak lazım.

Ben 3 lü taktım hiçbir sorun yok süper oldu

@Mehmet Metin Levent bisiklet BTWİN Triban 100 internetten bakarsanız orjinali tek yaprak aynakoldur, ben 3 lü yaptım daha bi sıkıntı çılarmadı 2 sene oldu. IMG_20191023_132140.jpgIMG_20191023_132102.jpgIMG_20191023_132126.jpgIMG_20191023_132140.jpg

Yol bisikletini tur bisikletine çevirdim böyle bişey olduIMG_20191023_121518.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kadir özdemir
@Mehmet Metin Levent ben bu bisikleti fethiye de düz yollarda ve sahil bandında kullanmak için almıştım çok nadir kısa rampalarda kullanacağım 44t aynakol var üzerinde arkada 6lı ruble var aliexpress den 50t aynakol sipariş verdim düzde hızlanmama yeterli gelirse başka değişiklik yapmayacağım cevabınız için teşekkür ederim.

@serdar080 sizinki 28 jant sanırım benim mini velo 20 jant ve katlanır bisikletler gibi olmadığı için biraz risk.Mesela tern b7 katlanırım var 54 aynakol var ama mini veloya 54 uymuyo.

Geri