Ön vites attırıcı uymayabilir. Arkada da yeni kaset kalın gelirse istediğiniz değişimi yapamazsınız.Herkese merhaba.Aslında yıllardır bisiklet kullanırım ama genelde orta uzunlukta kendi halimde gezintiler olduğu için çok teknik detaylardan anlamıyorum bu yüzden mazur görün ? Carraro minivelo bisikletim var 44t aynakol var mesela shimano tourney fca070 kodlu 50-34 aynakol var bunu alıp değiştirsem gerçi uyarmı mini veloya bilmiyorum ama,arka rubleye de 7li veya 6lı megarange ile değiştirsem bir faydası olurmu?Rampada bu ruble iyi deniyor.Ön 34 dişli ile rublenin en büyük dişlisindeyken rampada faydası olurmu?Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın ?.Şimdiye kadar hiç bisiklet üzerinde oynamadığım için sormak istedim.
Arka kaset geniş gelirse teker göbeği değişecek, kant yeniden örülecek. Çapraz kullanmazsınız tahminim. Randımansızlık olmaz. Sadece maliyetleri ürkütülen kurbağalara değecek mı bakmak lazım.@Mehmet Metin Levent cevabınız için teşekkür ederim ben esasen 50 34 almakla 50 disliyle biraz daha hızlı gitmek 34 dişliyle de megarange büyük dişlisiyle rampada biraz daha rahat tırmanmak için düşünmüştüm.Vites attırıcıyı değiştirebilirim.Yeni kaset uymazsa bi şekilde uydurma yolu olmazmı acaba? ? Varsayalımki aynakolda rublede uydu orijinalinde aynakol tekli benim 2liye değiştirmiş olmam zincirin çapraz olması veya randumansızlık gibi bi sorun olurmu?
Fotoğraf paylaşır mısınız?. Biz de görelim.Ben 3 lü taktım hiçbir sorun yok süper oldu