Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tern Kullanıcıları Kulübü

Boy kilo konusunda problem olmaz, temiz ikinci el bakılabilir. Kullanım alanınıza göre karar vermek en sağlıklısı olur. Su an karbonfiber aero bisikletimden vazgeçerim tern’den vazgeçmem…
Teşekkürler umarım benim de vazgeçilmezim olur. Arabaya aparat tak çıkar ile uğraşmamak için pratikliği açısından tercihim bu yönde oldu.
Ben de TERN A7 kullanıyorum. Bisikleti sıfır almak yerine temiz ikinci el almayı mantıklı buluyorum. Ben de öyle yaptım.

İstanbul'da şehir içinde kullanıyorum. Dik yokuşlar da dahil olmak üzere hiç bir şikayetim yok. 21 vitesle 7 vitesi karşılaştıranlar çok ancak bu konuda da şunu söylemek isterim ki; yokuşu çıkan vites değil bacaklardır. Biraz kas gereksinimi ile çıkabileceğin bir yokuşu çıkmak için sürekli kullanmayacağın 21 vitese ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Tabi 21 vites sadece yokuş çıkarken destek demek değil daha hızlı gidebilmek için de büyük vites demek. Fakat yapısı itibari ile katlanır bisikletlerle çok hızlı gitmenin uygun olmadığını düşünüyorum. Ortalama olarak 25-30 km sürate çıkabiliyorum ve yeterli olduğunu düşünüyorum.

TERN A7 oldukça hafif bir bisiklet. Lastik, fren, vites ihtiyacı karşılar durumda. İkinci el alacak olursanız daha rahat şekilde donanım değişikliği yapılabilir.

Ayrıca kadrosu çok güzel yani yakışıklı :) Kaslı görünüyor. Renk seçenekleri ve desenleri sade olduğu için diğer markalardan ayrılıyor.

Sonuç olarak ben bir A7 kullanıcı olarak kesinlikle tavsiye ediyorum.
Hocam bu yokuş olayını anlayamadım 7 vites bence de ufak tefek rampaları kaldırır anlamı taşıyor benim için. İlk zamanlar bende elimde taşırım ama dediğiniz gibi bacaklar alışınca başta zor gelen sonraları kolaylaşır. İkinci el de minimum 3250 civarlarında 750 TL farkıda sıfır olmasına sayıyorum. Çabuk yıpranmasın yeter şimdilik.
Teşekkürler

Son düzenleme:
Scudo
Zaman zaman 2500tl gibi ilanlar görüyorum ama 3250tl ye ulaştıysa 2.eller tabiki 750tl farkla sıfırı tercih edilebilir. 👍

21 vitesin bakımı ile 7 vitesin ki mutlaka ki aynı olmayacaktır. İlave bir ağırlık oluşturacağı da kesin. Ayrıca çok dik yokuşlarda dahi 21 vitesle dahi sürekli olarak yol almak kolay değil. Dağ bisikleti veya uzun yol bisikleti için 21 vites kesinlikle şart ama şehir içi kullanım yapılan katlanırlar için 7 vites gayet yeterli.

Güle güle kullanın..

• Beğen
Tepkiler: mudvaynec
Zaman zaman 2500tl gibi ilanlar görüyorum ama 3250tl ye ulaştıysa 2.eller tabiki 750tl farkla sıfırı tercih edilebilir. 👍

21 vitesin bakımı ile 7 vitesin ki mutlaka ki aynı olmayacaktır. İlave bir ağırlık oluşturacağı da kesin. Ayrıca çok dik yokuşlarda dahi 21 vitesle dahi sürekli olarak yol almak kolay değil. Dağ bisikleti veya uzun yol bisikleti için 21 vites kesinlikle şart ama şehir içi kullanım yapılan katlanırlar için 7 vites gayet yeterli.

Güle güle kullanın..
Teşekkürler

Tern Link A7 ile aranıza katılmak üzereyim fakat bazı yorumlar çok karamsar… 185 boy 100 kiloyum ve 4000 e geldi bisiklet tavsiyeniz nedir değer mi değmez mi ikilemde kaldım.
dostum Merhaba;

Tern ve Dahon bu katlanır bisiklet işinin ustası

Tabi bütçe yeterse Bromhton ( doğru yazamadım ama olsun siz anladınzı ) üstadın yeri apayrı

diğerleri ise bu işe katlanır işindeki pazarın büyümesi ile pazar payı almak için girdiler.
Tabi ki kailteli bisikletler var ama ben Tern sahibi olarak ya Tern al ya Dahon derim

Kıramazsın bu bisikletleri
048.jpg

kralll

mafyamısın oğlummm

yakıyorsun yine ....

Alintıdır :)

Ne zamandır bir fotograf paylaşmak istiyordum. Bugün kısa bir turdan sonra çekim yapabildim ✌🏼

Dosyalar

• 20210512_191159.jpg
    20210512_191159.jpg
    172 KB · Okunma: 76
link A7 2017 den beri kullanıcısıyım arka tekerimin telleri koptu buna bağlı jant eğrildi yeni jant almak istiyorum ama internette bulamadım muadil jant önerebilirmisiniz mesela dahon-jant-seti-boardwalk-d7-arka bu jant uyar mı yardımlarınız için teşekkürler
( youtube dan gördüğüme göre galiba jant almam gereksiz , eksik jant tellerini taktırıp ayar yaptırınca janttaki eğrilik düzeliyor gibi )

Son düzenleme:
Herkese merhaba.

Cuma günü katlanır bisikletimle yapmış olduğum yolun hikayesini sizinle paylaşmak istedim.

İşimle alakalı Kavaklı'da bir ölçü alma ihtiyacım oldu. Haritaları açtım araçla Ataköy'den 29km gösteriyor. ( Malesef bisikletli erişim için yol seçeneğini görüntülemek bildiğim kadarı ile mümkün değil.) Tabi haritalar yolda karşılaşılacak yokuşları da göstermiyor ;)

Öncelikle Ataköy'den Yeşilköy sahil yoluna geçtim. Yaklaşık 6km'lik çok güzel bir bisiklet yolu mevcut. Florya Marmaray istasyonuna denk gelen noktada sahil yolundan çıkarak küçük bir mesafe yoldan giderek sonrasında balıkçı barınaklarının önüne ve oradan da menekşe sahile ulaştım. Plajların yanından devam ederek Avcılar sahil yoluna geçtim. Burası da oldukça güzel ve uzun bir sahil şeridiydi. Ne zaman ki Ambarlı'ya ulaştım ondan sonra sahil şeridi yok, bisiklet yolu yok ve sürekli yokuş. Haritadan yolu takip ettiğim için zaman zaman yanılıp araçlara gidilen yollara girmem de fazladan yol yapmama sebep oldu.
İlk başta yokuşlar için yeteli enerjim vardı ama hiç dinlenmeden devam ettiğim için enerjim sonlara doğru tükendi. Zaman zaman hızımın 3-4 km'lere düştüğünü söyleyebilirim :) Sonunda hedefimi tamamladım ve yaklaşık 2.5 saatte ulaşmış oldum. Yapmış olduğum yol 36km'yi gösteriyordu :

18.00 de yola çıkıp 20:30 da ulaşınca ölçüm işi de 1 saati aştığı için saat 22:00'ye yaklaştı. Sokağa çıkma yasağının başlamış olması ve biraz da yorgunluğun etkisi ile metrobüs'le dönmeye karar verdim. Metrobüs'e katlayarak bindim ve bir engelle karşılaşmadım.

Benim gibi şehir içi yol tecrübesi az olan arkadaşlara bazı küçük hatırlatmalar yapmak istiyorum ☝

🐶 İnsanların yoğun olduğu yerlerde köpekler sanırım daha alışkın oldukları için sizi umursamıyorlar ama yalnız yakalarsanız genellikle koşarak geliyorlar. Hemen bisikletten inerek köpeğe yaklaşınca saldırmaktan vazgeçiyorlar.

🐝 Özellikle sahil yollarında sinekler çok fazla. Ola ki yorgunluktan ağızdan nefes alıp veriyim derseniz bir iki tanesinin tadına bakmak farklı bir tecrübe olabilir :)

🚶‍♂️ İnsanlar bisiklet yollarından yürümekten çok keyif alıyorlar sanırım. Tabi mavi ve farklı bir zemin ilgisini çekiyor. Bu durum ortalama hızınızı oldukça düşürüyor. Katlanır bisiklet çok hızlı gitmeye elverişli değil ama bu şartlar doğrultusunda yaklaşık ortalama hız 12-13km olabiliyor.

Şimdilik bu kadar :)

Keyifli sürüşler dilerim

20210528_000110.jpg

Merhaba arkadaşlar, Tern Link A7 almayı düşünüyorum internet üzerinden, ancak demonte olarak gönderileceği için (sanırım) montajını nerede yaptıracağımı bilemedim.

Hediye olarak alacağım, pek bir bilgim de yok açıkçası ama yorumlarınıza istinaden iyi bir başlangıç bisikleti olacağını düşündüm. İstanbul içi neresi Tern montajı yapabilir acaba, tavsiye edeceğiniz alım/montaj yeri var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar, Tern Link A7 almayı düşünüyorum internet üzerinden, ancak demonte olarak gönderileceği için (sanırım) montajını nerede yaptıracağımı bilemedim.

Hediye olarak alacağım, pek bir bilgim de yok açıkçası ama yorumlarınıza istinaden iyi bir başlangıç bisikleti olacağını düşündüm. İstanbul içi neresi Tern montajı yapabilir acaba, tavsiye edeceğiniz alım/montaj yeri var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Açıkçası de-montaj olacağını sanmıyorum çünkü Dahon bayisinden ilk sıfır bisikletimi aldığımda sıfır kutusundan çıkarmıştık satıcı ile. Sadece sele ve pedalları takıp zincir / fren ince ayarını yaptıştı. 2-3 dk sürmedi kurulumu.

• Beğen
Tepkiler: puffinnate

Merhaba

Bisiklet genelde kutu içinde katlı gelir,pedal sele vs güvenlik önlemi nedeniyle demontedir.Bayilerde ücretsiz kurulum yaptırabilirsiniz (bazı markalarda kurulum bayide yapılmaz ise garanti dışı kalacağı bilgisi veriliyor)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Mysal
Hayırlı olsun. Bunu da donatirsiniz artık.

• Beğen
Tepkiler: Folding Man
@ygt bike hocam flexi 109 a noldu?
Hocam selamlar , Flexi 109 da mükemmel durumda fakat geçmişten gelen bir Tern geleneğim olduğu için böyle bir modelde denk gelince aldım , Carraroyuda satışa çıkardım , satmasamda olur gerçi ondan da çok memnunum şuan , tamamen duygusal bir yaklaşım oldu diyebilirim , :)
Kullandığım 7 katlanır bisiklet modeli içinndetaylı bir hikaye yazısını yakında paylaşacağım forumda , umarım katlanıra yeni merak salan arkadaşlar için güzel bir tecrübe yazısı olur ;)

Hocam selamlar , Flexi 109 da mükemmel durumda fakat geçmişten gelen bir Tern geleneğim olduğu için böyle bir modelde denk gelince aldım , Carraroyuda satışa çıkardım , satmasamda olur gerçi ondan da çok memnunum şuan , tamamen duygusal bir yaklaşım oldu diyebilirim , :)
Kullandığım 7 katlanır bisiklet modeli içinndetaylı bir hikaye yazısını yakında paylaşacağım forumda , umarım katlanıra yeni merak salan arkadaşlar için güzel bir tecrübe yazısı olur ;)
Çok isabetli olur hikaye yazısı. Ben de Dahon vitesse ve vybe kullandım. Ama Tern de hep aklım. Kısmet olursa alırız belki. Flexi 109 da takibimde ama neyse. Siz bir yazın bakalım. Yeni bisikletiniz hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Folding Man
Çok isabetli olur hikaye yazısı. Ben de Dahon vitesse ve vybe kullandım. Ama Tern de hep aklım. Kısmet olursa alırız belki. Flexi 109 da takibimde ama neyse. Siz bir yazın bakalım. Yeni bisikletiniz hayırlı olsun.
Teşekkür ederim sağolun 😎👍🏼

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Tern link d7i sahibiyim.cok memnunum.sorularıniz olursa cevaplarım.. herkese güvenli sürmüşler..

Merhaba. Hala kullanıyor musunuz, 1 sene sonra nasıl bir değerlendirme yaparsınız

Link D7i ağır olduğu için galiba D8 alacağım. 2016 model bir D8 hala alınır mı sizce. Bakımları yapılmış, temiz görünen, hasarı olmayan bir bisiklet buldum ama 5 yıllık olması düşündürüyor. Ne yapsam karar veremedim, fikir verebilir misiniz?

Link D7i ağır olduğu için galiba D8 alacağım. 2016 model bir D8 hala alınır mı sizce. Bakımları yapılmış, temiz görünen, hasarı olmayan bir bisiklet buldum ama 5 yıllık olması düşündürüyor. Ne yapsam karar veremedim, fikir verebilir misiniz?
Valla hocam bende d8 alacaktım. Baktım fiyatları pahalı. Arkadaşta d8 var ondan dolayı da heveslendim. Gittim bir gazla ikinc el bisan fx3700 aldım. Çok memnunum. Terni olan arkadaşımda kullandı çok begendi. Urfa dan aldım arkadaş otobüse koydu gönderdi. 2400 bisiklet 100 TL de otobüse verdim. Rampa da falan harika, ankara'yı bilirsin belki eryamanda oturuyorum 2 güne bir arkadaşla yenikent aysantı taraflarına gidiyoruz, aysantı dedigim yerin yüksekliği baya var, rahat rahat gidiyorum. Kullanılan malzemeler dahon da ternde kullanılan malzemeler hep. Tavsiye ederim.
Hatta aliexpressten litepro nun sele borusu gidon takımından alıp yaklaşık yarım kilo daha hafifletmeyi düşünüyorum.

Geri