Scudo Sports

Tern Kullanıcıları Kulübü

Tern hsd p9 cargo compact Bosch motor

Dosyalar

• A881C1BD-3666-4225-8104-C25F9EC28258.jpeg
    A881C1BD-3666-4225-8104-C25F9EC28258.jpeg
    225,2 KB · Okunma: 64
  • B110EF40-4087-48F6-954A-A31F89F20E86.jpeg
    B110EF40-4087-48F6-954A-A31F89F20E86.jpeg
    277,9 KB · Okunma: 55
  • B2A98499-AF8B-4859-8F68-DE07107FE669.jpeg
    B2A98499-AF8B-4859-8F68-DE07107FE669.jpeg
    189,5 KB · Okunma: 46
Scudo
Tern bisiklerde bunun muadili bir aparat maalesef yok..landing gear ile uyumlu değil ternler
20230114_133737.jpg

Geçen gün çekmiştim. Şu ufacık detayı tern sanırım özgün olmak adına uygulamıyor, oysa ki çok işe yarıyor.

Alternatif olarak aliexpress'te sele borusunun ucuna monte edilen tekerlekler var. Tercih edilebilir.

Dün Verge N8 aldım, bugün yağmurda denedim gayet tatminkar.

(link)

(link)
Merhabalar burcinhan hocam! Size bi sorum olacaktı o kullandığınız verge n8 den memnun kaldınız mı acaba 🤔 dahon mariner d8 den sonra ona geçmeyi düşünüyorum, tavsiye eder misiniz?!

Arkadaşlar tern link d8 bisikletime decathlondan st920 mpdelini almıştım ama yetersiz görüp iade ettim ve yerine briviga eastpower marka ön1000lm-arka 60lm aydınlatma setini aldım su geçirmez ve lümenleri de yüksek fiyatıda decathlondaki set ile aynıya geliyor. Aynı markanın moon vortex 1300e eşdeğer lambası da mevcut. Ayrıca daha önceden decathlondan aldığım ayna vardı işlevi güzel ama kaba ve katlarken içe dönmüyor daha kibar bir ayna takacağım IMG_20230127_171644.jpgama boru çapı dar ve elciği delmem gerekecek. Ayna olarak siz hangi aynayı kullanıyorsunuz.
Kafamdaki modeller:
Zefal spin tarzı veya daha büyüğü
meachow s001veya bunların daha ucuz muadilleri malum bu markaların fiyatları 200-300tl bandında. IMG_20230127_171644.jpg

Arkadaşlar tern link d8 bisikletime decathlondan st920 mpdelini almıştım ama yetersiz görüp iade ettim ve yerine briviga eastpower marka ön1000lm-arka 60lm aydınlatma setini aldım su geçirmez ve lümenleri de yüksek fiyatıda decathlondaki set ile aynıya geliyor. Aynı markanın moon vortex 1300e eşdeğer lambası da mevcut. Ayrıca daha önceden decathlondan aldığım ayna vardı işlevi güzel ama kaba ve katlarken içe dönmüyor daha kibar bir ayna takacağım 300045 dosyayı görüntüleama boru çapı dar ve elciği delmem gerekecek. Ayna olarak siz hangi aynayı kullanıyorsunuz.
Kafamdaki modeller:
meachow s001veya bunların daha ucuz muadilleri malum bu markaların fiyatları 200-300tl bandında. 300045 dosyayı görüntüle
Ben böyle basit bir şey kullanıyorum hocam, yeterli geliyor. Hem tak çıkar zorluğu yok hem de uygun fiyatlı çeşitleri de bulunabilir.

Dosyalar

• 20230127_213617.jpg
    20230127_213617.jpg
    98,9 KB · Okunma: 17
Ben böyle basit bir şey kullanıyorum hocam, yeterli geliyor. Hem tak çıkar zorluğu yok hem de uygun fiyatlı çeşitleri de bulunabilir.
Bizim elciğin sonu da kavisli. Bugün gördüm böyle bir ürün ama elciğin bitimi kavisli olduğundan almadım

• Beğen
Tepkiler: Mazm
Ben elciği matkapla deldim ve meachow me 001s modelini taktım çok iyi cam antireflekte ve malzeme kalitesi zefalden daha iyi gibi geldi. IMG_20230128_214537.jpggörüş de çok iyi gerçekten fakat sol tarafa düşülürse kırılabilir büyük ihtimal

Dosyalar

• IMG_20230128_214537.jpg
    IMG_20230128_214537.jpg
    53 KB · Okunma: 1
Ben de ikinci el bir D8 ile kulübe katılmış oldum.
Daha önce Giant Expressway ile mutlu mesut uzun dönem katlanır tecrübem olmuştu.

Tern D8 katlanma mekanizmalarıyla, ayarlı gidon boğazıyla belli ki üstüne çok düşünülmüş bir bisiklet.
Tek endişem Neos vites, yeni modellerde vazgeçilmiş. Ama sağlıklı çalıştığını söyleyebilirim.

F1147DBD-90A4-45F9-8F2F-C71508374E80.JPG

Arkadaşlar tern link d8 bisikletime decathlondan st920 mpdelini almıştım ama yetersiz görüp iade ettim ve yerine briviga eastpower marka ön1000lm-arka 60lm aydınlatma setini aldım su geçirmez ve lümenleri de yüksek fiyatıda decathlondaki set ile aynıya geliyor. Aynı markanın moon vortex 1300e eşdeğer lambası da mevcut. Ayrıca daha önceden decathlondan aldığım ayna vardı işlevi güzel ama kaba ve katlarken içe dönmüyor daha kibar bir ayna takacağım 300045 dosyayı görüntüleama boru çapı dar ve elciği delmem gerekecek. Ayna olarak siz hangi aynayı kullanıyorsunuz.
Kafamdaki modeller:
meachow s001veya bunların daha ucuz muadilleri malum bu markaların fiyatları 200-300tl bandında. 300045 dosyayı görüntüle

Ben de aynı markanın 600 Lümen olanından var.
Eastpower EBL-3604 600
Çok iyi iş gördü ben de.
Arka aydınlatma olarak ta
Eastpower - Briviga EBL-3211

Bu ikisini Katlanır bisikletimde kullanıyorum.

Yol bisikletimde ise ön aydınlatma olarak Magicshine Allty 1000 , arka aydınlatma olarak ta Magicshine seemee 200 kullanıyorum. Bunlar biraz daha üst seviye ve özellikle arka aydınlatması mükemmel. Gündüz dahi çok net bir şekilde farkediliyorsunuz.

Ben de aynı markanın 600 Lümen olanından var.
Eastpower EBL-3604 600
Çok iyi iş gördü ben de.
Arka aydınlatma olarak ta
Eastpower - Briviga EBL-3211

Bu ikisini Katlanır bisikletimde kullanıyorum.

Yol bisikletimde ise ön aydınlatma olarak Magicshine Allty 1000 , arka aydınlatma olarak ta Magicshine seemee 200 kullanıyorum. Bunlar biraz daha üst seviye ve özellikle arka aydınlatması mükemmel. Gündüz dahi çok net bir şekilde farkediliyorsunuz.
Ben arka aydınlatmada ebl-035rb ve 3211 modellerine baktım 035 rb nin ledleri daha canlıydı onu seçtim. Ön farda ebl 048a 1000lm aldım. Bağlantısı sağlam aydınlatması güzel f/p ürün. Uzağı aydınlatmadan ziyade Geniş açı bir far. Briviganın sevdiğim tarafı ürünlerinin su geçirmez olması. Bisiklet mağazaları magic shine ı ısrarla tavsiye ediyorlar. Evet lümeni aynı olsa daha magic shine daha parlak brivigadan ama fiyatları çok pahalı

Merhabalar, başlık açamadım maalesef kusura bakmayın. Eşim ve bana ait az kullanılmış iki adet Tern Verge N8 bisikletimiz var ve taşınma sebebiyle satmayı düşünüyoruz. İlgilenen arkadaşlar olursa özelden mesaj atabilirler. Teşekkürler.

Ben de Tern Verge D9 almayı düşünüyorum. Olumlu ve olumsuz gördüğünüz özellikleri nelerdir?

Olumsuz diyemem ama sanırım lastik ölçüsü 451, bu ebat 406'ya göre biraz daha büyük, daha zor bulunuyor diye biliyorum hocam.

Bu başlıklarda jant lastik konusu daha önce dahonla ilgili tartışılmış.

Bike&Outdoor ve Dahon mağduriyeti :)

Dahon jant problemi ve Aslı Bisiklet'in cevabı

Dahon Mu D8 Schwalbe dış lastik sorunu!

Bir tern kullanıcısı olarak şahsi fikrimi soracak olursanız ise gönül rahatlığıyla alın gitsin, lastik lazım olunca gerekirse yurtdışından alırsınız derim.

• Beğen
Tepkiler: Esatesat ve bis212
Ben de Tern Verge D9 almayı düşünüyorum. Olumlu ve olumsuz gördüğünüz özellikleri nelerdir?
Bu modelin Hidrolik Disk frenli seçeceğinin olması, Bu bisikleti Katlanır bisikletler arasında öne çıkarıyor

Tern Verge D9 bisikletimde katlama mekanizmasından kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir boşluk hissi ( hafif ileri geri hareket hissi) var. Katlanma mekanizmasını sıkılaştırsam da çözüm olmadı. Sorunun katlanma mekanizması kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü alın borusundan (katlama mekanizmasının hemen altından) tuttuğumda boşluk hissi yok. Benzer sorun ile karşılaşan var mı? Ne yapılabilir?

Tern link d8, verge serisi veya node modelleri olan ve yol bisikletiyle takasa girmek isteyen arkadaşlar varsa, Giant Contend 1'im var elimde. L boy.. İletişime geçelim.. Temiz az kullanılmış.. :)

Tern Verge D9 bisikletimde katlama mekanizmasından kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir boşluk hissi ( hafif ileri geri hareket hissi) var. Katlanma mekanizmasını sıkılaştırsam da çözüm olmadı. Sorunun katlanma mekanizması kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü alın borusundan (katlama mekanizmasının hemen altından) tuttuğumda boşluk hissi yok. Benzer sorun ile karşılaşan var mı? Ne yapılabilir?
İkinci el aldığım Link D8 hergün en az iki defa katlanıp açılıyor uzunca bir süredir. En ufak bir boşluk hissi yok. Bence bir de bisikletçi görsün.

Bende de Tern Byb P8 var. 30-50 km lik turlar yaptım. Biraz soğuk asfaltlı yollardan sonra dediğiniz gibi ittirince hafif boşluk olduğu durumu yaşadım. Gidon boğazının kökünü sıktırınca düzeldi. Bir kontrol etmenizi öneririm.

Geri