Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tofaş Kuş serisi otomobillerin tamamı acilen imha edilmeli!

@bakankoray Bu ayrımcılığı yapan arkadaşların çoğu 1990+ doğanlar.. Bu kuş grubunu ailesinden bir birey hiç kullanmamış insanlar.. Ne oldum değil, ne olacağım diyeceksin. Bir ailen olduğu zaman.. Maddi durumu da yoksa, ne yapacak bakalım o insan.. 2 pedal çevirip, ona buna hakaret etmek değildir delikanlılık.. Sporcu insanın zaten ayrımcılıkla hakaretle alakası yoktur. Arkadaş zengin fakir ayrımı yapmış aklınca. Biz ilkokul 1 de yapıyorduk.. Babamın bilmem kaç yüz bin trilyon trilyar cartı curtu var diye.. Baban ne iş yapıyor diyordum, polis diyordu... :)

Eleştirilmesi gereken aslında arabalar değil, cezalar.. Alacaksın o apaçilerin ehliyetlerini, ya da yaptığı harekete göre sağlam para cezası vereceksin, bakalım bir daha yapıyorlar mı?

Scudo
Her şeyin başı eğitim ve sistem. Uygun cezalar ve doğru eğitim ile bu araçları kullanan trafik magandalarını ve yolda insanları çileden çıkaran diğer trafik canavarlarının sayısını azaltabiliriz. Evet Tofaş serisi araç kullanan insanlar bize trafikte bazen zor anlar yaşatabiliyor fakat tüm Tofaş kullanıcılarının böyle araç kullandığı anlamına gelmez. İnanıyorum ki eğitim sistemimiz daha iyi yerlere gelecek, devlet sistemde ki açıkları kapatacak ve caydırıcı cezalar getirecektir.

yarın bir gün forumda şöyle bir başlık açılıyormuş .. yerli marka bisiklet kullanan son derece fakir ve son derece apaçi arkadaşlar lütfen forumu terk etsin :)

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada ve CaGe
@Eren Sarp Genelde trafiği berbat edenler, makas atanlar kango, caddy tarzı arabalar... Ben hiç kuş türü görmedim.. Trafikten toplansın mı bu ticariler, değil mi ama? :)

@a.f.k. Sanane kardeşim adam belki tofaş hastası ama trafik kurallarına uyuyor,insanlara saygıda kusursuz.Kullandığı arabayla ya da ne bileyim bindiği bisikletle insanları sınıflandıramazsınız!Ayrıca kimseyi de zeka yönünden küçümseme.Önyargıda da bu kadarını gösterdin ya bize pes doğrusu ne diyelim.Neymiş ıq su 60 ın altında olanlar alıyormuş!Terbiyesiz herif.Nice insanlar gördü bu ülke m4'e binip de okuma yazması olmayanları.Para demek zeka demek değildir

Bu muhabbet Tofaşla ilgili bir forumda şöyle bir başlık gibi olmuş;
"Tüm, bisikleti apaçi gibi kullananların bisikletleri toplatılsın imha edilsin."

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
@a.f.k.

Ne de güzel demiş değil mi Mevlana Hazretleri'Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini,neye güldüğünden ise de zeka seviyesini anlarsınız'

Arkadaşlar şunu kabul edelim Türk milleti genel olarak iyi araç sürücüsü değil maalesef bazısı çok hızlı sürüp makas atmayı iyi sürücülük sanır bazısı her yerde 90 la gitmeyi iyi sürücülük sanır yol şartlarını dikkate almaz kırmızı ışıkta beklemeyi beceremez ha bire kornaya basıp durur daha bir sürü falso var bizim millette fakat bunların hiçbiri bindikleri arabayla alakası yok ben ne BMW Mercedes lerle tüm yolların sahibi benim edalarında kasap gibi giden sürücüler gördüm :)

@CaGe
Konu özetlenmiştir.Üzerine diyecek laf bulamayan tek ben değilimdir herhalde.

• Beğen
Tepkiler: CaGe
son derece elitist arkadaşlar varmış forumda. kullanılan sıfatlara bakınca hemen anlaşılıyor . apaçi,keko,mahluklar vs vs

@@AKTÜRK ALİ@ Sağolasın kardeşim...

Küçük bir çocukla otobüs, minibüs, metro pek kolay olmuyor.. Ayrıca gideceğin yer tersse kaç vesayet kullanıyorsun. Çocukla çok zor.. E herkesin taksiye verecek parası yok.. Olsa da 1-2 kere verir, sonrasını bütçe kaldırmaz.. Böyle durumda insan onların ayağını yerden kesecek bir şahin, kartal vs almaz mı? Yoksa aynen böyle devam mı eder.. ?

Ederse zaten kalıbına tüküreyim o babanın da.. Kuş serisi takıntılıysa... Bekarken, kendi kazandığını kendi yerken ya da cebinde baba parasıyla dolaşırken konuşmak kolay...

@burak gulyapan
En ufak bir mantık farkı yok zaten. Herkes kendinden olmayanın varlığından rahatsız, nefret kusuyor... parası olmayan olandan, saçı jöleli jölesizden, dindar dindar olmayandan.... Bir gün bu başkasından rahatsız olanlar, umarım farkeder asıl kendilerinden rahatsız oldukları için bu kadar saldırgan olduklarını. Empati yokluğu... Ülkenin en büyük sorunu hep söylüyorum. Empati yapamayanlar başkalarına tahammül edemez hale geliyor, isim takıp ötekileştiriyor anında. Çook yolumuz var. Ama yolu var bunada şükür.

@BerkEvren
konu sahibi pişman olmuştur bence.

@OnurÖzdağ

tabi terbiyede önemli. sizin gibi doğuştan değil sonradan salaklaştım diyelim madem.

@BerkEvren

yolda zaten yer yok kardeşim. ben normal dursam yaya solumdan zor geçer. sıkıştırma doğal oldu biz ışıklarda durduk. iki araba yanyana durunca zaten o otomatikman aradan dereden kendine yer bulmak zorunda kalıyor ki diyorummm EŞŞEK KADAR BİSİKLET YOLU VAR oradan GİDİLECEK. gitmiyorsa sonuçlarına katlanır. kanunda yazmıyor mu bisiklet yolu yoksa araçlarla aynı haklara sahiptir diye. ee bisiklet yolu varsa araç yolundaki hakkı ne arkadaşın acaba.

@Decsan

bende kendi aracımda, araç yolunda, sağ şeritte normal bir şekilde seyir ediyorum. bisikletli arkadaş bisiklet yolu varken araç yolunda araçların seyrini ve haliyle kendini tehlikeye atacak şekilde seyir ediyor.

ha bu arada tofaştaki arkadaşlar gayet edepli adaplı usturuplu tiplerdi yani. konu sahibinin genellediği gibi değil. öyleside denk geliyor tabi. adamlarda dediğim gibi sıkıştırdı derken normal olarak bir sonraki ışıklarda durduk. yanyana iki araç durunca zaten yolda yer kalmıyor.

@isosel
Bu genç arkadaş sinirli bir dille yazdı sonra çekti gitti.Konuya destek olanda var karşı çıkanda ama bunlara bir cevabın bile yoksa böyle saçma bir konu açıp insanları ayrımcılık yapmayacaksın.
Resmen 9 köyü birbirine düşürdü gitti.

@CaGe
@CaGe

Konuyu çok iyi özetlemişsiniz :)

@CaGe

Bana kalırsa araçların trafikten çekilmesi belli durumlar dışında gereksizdir (fabrika hatası, trafik kanunlarına uymadığı için araca el koyulması vs.) çünkü aracın sahibi araca yüksek miktarda paralar döküyor, değer veriyor ve aileden biri gibi görüyor. Trafiği birbirine katan canavarlar için caydırıcı ceza uygulanmalı ve halen devam ediyorsa ehliyetine el konulmalı ki trafik canavarlarının sayısı azalsın, men edilsin. Sonuçta suçlu araç değil, kullanan.

• Beğen
Tepkiler: CaGe
Koç Holding'in senelerce (kendi anavatanı olan İtalya'da satılmadığı halde) Türk halkına ''bu size çok bile,alın bu size yeter"diyerek sattığı biz Türk halkına reva gördüğü seridir Kuş serisi.
Sermaye düşmanlığı olarak görmeyin ama Koç Holdingi kınıyorum.Bize kalitesi zamanın 20 sene gerisinden gelen arabaları kakaladığı için.
Biri de çıkıp alım gücü ancak bu kadardı onun için sattılar demesin

@Levent Kırça
Suçla savaşıp, yargılamayı & infazı gerçekleştiriyorsunuz aklınızca. Yaptıklarınıza dışarıdan bir gözle bakabilseniz keşke.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@hamlet2006 Gayet de derim.. :)

Koç bir halt yemiş.. kuş serisi değil de Fiat ın başka araçlarını getirseydi eğer, maddi gücü düşük insanımızın ilk tercihi taunus ya da renault 9 olurdu sadece.. Ki özellikle reno, tofaş serisinden daha sorunlu araçtı aynı dönemlerde. Kuş serisi güzel bir alternatifti. Seksenli yıllardaki birçok filmde "patron arabası" olarak 85 Doğan kullanılıyordu..

Prensip olarak genelleme yapmayi sevmem ama konu tofaş olunca malesef yukardaki video da bulunan tipler ve felsefeleri (sözlere dikkat ederseniz) akla geliyor.
Tabiki bu arabayı edebi ile kullanmış ve kullanmakta olanları tenzih ederim. Hangi marka ve model olursa olsun kullanıcısı trafik güvenliğini tehdit ediyorsa ve rahatsız ediyorsa trafikten men edilmeli.
Eşinizle çocuğunuza beraber bisiklet sürerken sizin üzerinize birileri aracını sürerse "ki benim başıma bir çok kez geldi." o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
Edebi ile tofaş kullananların gereksiz alınganlık gösterdiğini düşünüyorum.

Geri