Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tofaş Kuş serisi otomobillerin tamamı acilen imha edilmeli!

Scudo
Bir adet de, 1990 öncesinde ve sonrasında doğanlar meselemiz olmaz umarım.
Geçmiş olsun @Knight Rider

@mariokaldato
Sosyoloji makalesi beni aşar bana kalırsa. Biraz uzun yazınca evet makalemsi olmuş :okyrm: bu kadar uzatmak istememiştim ama telefonda yazarken farketmedim.

Bu arada 'başkan' hitabı hala kullanılıyor mu o_O, sen de az dinazor değilsin Raşit Cumhur Mario

Başlığa Facebook'ta denk geldim. Konuya katılacaktım diye dusunerek üstelik. İlk paragrafa da olduğu gibi katılıyorum. Ama ne hikaye anlatılsa haklı çıkacak varken, gidip tek haksız olunan konu bulunmuş bence.

Tofascilar şöyle böyle tarif ediyoruz tamam, bu hikayedeki şoför de hepsine uyabilir ama işin içinde hastane var ve hala kural kasma peşindesiniz, kusura bakmayın ama bu da en hafif ifadeyle samimi gelmiyor bana.

Kaldı ki çözüm diye okuyoruz şöyle yok edelim böyle yok edelim gibi çözüm sunmayan ergen mastürbasyonu olmuş.

Not: ilk paragrafa katılıyorum derken, bu aracı kullanan %90 üzeri apaçi olan sahipleri için diyorum. Maddi imkan nedeniyle bu aracı alabilen veya onun dışında sevip alıp da düzgün kullanan insanlar için aynı yakıştırmada bulunmuyorum elbette.

@Sarper Uluoluk
Hocam ben yeğenimi 39,7 derece ateş ile hastaneye yetiştirdim 3 defa. Kimseye de tamponumu dayayıp ittirmedim yada kenara atmaya çalışmadım. Hastaneye birisini yetiştiren adam 4lü flaşörlerini yakar, selektör yapar korna çalar. Camdan çekil hastaneye yetişiyorum diye bağırabilir. Ama özellikle iki teker üstğndeki birine dokundurmak ne kadar mantıklı olabilir ki?
Koşuyolu medipol kavşağını bilenler vardır. E-5’ten oraya inen rampayı yeminle abartısız söylüyorum 160la indim. Yengeme söylediğim, “kaza yaparsak çocuğu sıkı tut siz hastaneye gidin ben uğraşırım kazayla zaten hastanenin önündeyiz sen yetiştir çocuğu.”

Mini bir açıklama yapayım katledilmeden önce: yokuş başında 160 ile inerken kavşağa geldiğimde daha yavaştım ve bana yeşil ışık denk gelmişti. Yani yolum yeğenimin şansına açıktı :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Tofaş da sorun yok.. içindeki diyenlere gelsin..
Adam tofaşlı renocu.. yada 20 bin tl altinda arabasi var herturlu serefsizlik bunlarda nedenmi.. vergi ödemez. trafik cezasi ödemez çöpe atıcak nasilsa arabanin son sahibi. tersten gelir kafa gösterir. Ezik egosunu abart egsosla yarışarak tatmin eder. Hara hura kullanir. Ikmis kirmizi ışığı. Ayni şerefsiz olaki 60 bin liralik arabaya binse. Kirmizida geçmez Testen girmez.. isikta geçmez. vergisini cezasini öder!! Aksi taktirde Satamaz araci

Çözüm: avrupa modeli. Tuvtürk 20 yasinda arabayi klasik yada antika değilse. Vize vermeyecek. Kaldir at cöpe. Ver eline belgesini satsin hurdaya.
Faydalari: trafik yogunlugu azalır bozulup şerit tıkanıyor
Vurduğu araba milli servet tamiri. Kendi her-turlu hurdaliğa gidicek kazada 2ye bölünecek . Giderken masraf açıyor devlete.. polisi ambulans hastanesi belki erken emeklilik gerekiyor devlete sigortaya. Cünki Kendi sahibini öldürüyor yıada yaralıyor.

Ayrica sahine bindim kaybedecek neyim var hesabi, takilip Arkadan ittirme yaptiginda. Avrupada..Adamin aklıni alırlar. Ama döverek değil. Ehliyetine el koyar. Bidaha yap der.. yaparsin 10 bin erro ceza keser, hadi ödeme

Avrupa devletleri saygısızlığa ceza keser. Adam ha tofasa binip teror ettirmiş ha bmw fark etmez. Yada elonde pitbull teror estirdin. Hepsinin cezasi var. Devlete 10 bin erro ceza borcun olsun. Sigortandan keser. Burda ise mahkeme ile kazandigin parayi tahsil edemiyorsun. Serefsiz de ona gore kanunlarin boslugundan, şerefsizlik yapiyor

Bmw 5.20 kullanıyorum tank gibi araba. 20 liralik hurda ile yarışıyor.. bide önüme kırıyor.. frene basıyorum..
Simdi düşünün ne hissediyo bunu yapinca.? Buyuk sekil dimi 5.20ye kafa tuttu dimi.. egleniyor..
1650kg araba onunki 850kg.
Kaza yapsak. Altima alip ezecem. Neyin kafasini yaşıyor olabilir. Ölümle dans ettik kanka diyodur yanindakine

@Aykut asil
“Kankaaaağğğ nası tokatladık amaağğ”
“Böyle makas terzide yok babaağğ”
“Birader 3’ten 2’ye çekip bi oturmuşum gaza, yan yan 520nin önüne girdim, üf!”
“2cm kaldı yeaa aynaya, yaladım onu ayıqs?”
İçimde ne apaçi muhabbetleri varmış he benim de:kötü:

Şeref yoksunu, hurda nasilsa koy hamına mantıgında kullanırken başka biride , tohumuna paramı saydım mantıgında , olası kazada ya sakat kalacak ya ölü çıkacak tofaştan.
millet kerizmi servet degerinde arabya biniyor. çizilir korkusu ile yol veriyor bunlara. arabanın kapısına sürtse, deger kaybını karşılamaz tofaş gibi arabalar.
bunu yanliş algiliyor. herkez benden korkuyor havasında geziyor.

Sonuç bu oldugunda;

nOgX0M.jpg

üstteki resimdeki beyaz araba, şöför kabını formu bozulmamış airbagler açılmış hafif yaralı, sahibi arabasının değerini sigortadan alacak. yanı 200 bin tl ise degeri sen ben ödeyecegiz. sigorta bir havuz sistemi para -ödüyoruz hepimiz, bi şekilde?

yeşil araba; 2 ölü, 2 yaralı şu enkazı belediye kaldiracak çekicisi, temizlik ekibi. asvalt boyası bakımı belediyeye...(buraya kadar olan, masraf kalemleri bile, bu arabanın hurdası karşılamaz) gelelim 2ci kısıma önce ambulansı, hastanesi, doktoru hemşiresi, ılacı.
bunlar hep devletten çıkacak oda vergi sisteminden karşılanacak. yaralıların tedavisi, yada malülen erken emekli olacak. vs vs..
şimdi, mercedes sahibi diyor ki ucuz atlattık biz ama, genede ailesi akrabası plakadan evimizi bulur gelir, kan parası ister, kan davasi güder diye düşünerek önlem alıyor. (en kötü avukat tutup, belli bi sure adresi terk etmeli. mahkemeye bile gitse adliyede olası saldiriya uğramayacaginin garantisi yok. devlet memuru değilse.)
sen onu aynı şekilde bulamazsın, kaynının kaynatasının üzerinde kullanıyordur, yada boş bir gecekondu ya kayıtlıdır, yada arabayı aldıktan sonra adresi değişmiştir.
Kimsa bana burda, hümanizm kasmasın. bu modeller böyle, "Hepsimi diyeceksin, yok yarısı diyecem?" cezayı devlet eliyle tokat yiyecek, 20 yaşında araba trafikten men edilmeli yukardaki sebeplerden dolayı!! devlet; benzine, yola, köprüye, zam yaparak çözmeye çalişiyor. bence çözüm değil.

Şimdi bi okudum da yorumları, bi Tofaşcı olarak bana söz hakkı düştü sanki.

Yani hocalarım, arkadaşlarım tamam laf artıyorsunuz da siz Tofaş'a binme zevkini hiç tattınız mı? O yanlarken motorun kesiciye girmesi, lasikten gelen ses, çevrenin size attığı bakış, hele ki 2'ye zor atılan o oval vites topuzunun verdiği heyecan, anlayamazsınız...

Tabi ki de yukarıdaki paragraf şakaydı. Ama ben de Doğan hastasıyım. Ve bu bisiklet gibi bir tutku, hobi. Bir de bu hobiyi saygısız ve düşüncesiz şekilde yaşayanlar var ki, biz onlara maganda diyoruz, potansiyel katil diyoruz, daha diyoruz da burda ben demeyeyim. Ama var arkadaşlar, bu arabaları bilinçli şeklide süren, kurallara uyan sürücüler. Bir de konu öyle bi gitmiş ki sanki Tofaşlar trafikten kaldırılsa her şey hallolacak. Trafik canavarı yoğunluğun Tofaşta olmasının sebebi, bu zihni olmayanların zihniyetine en yatkın araba olmasıdır. Yani Tofaş olmasa da aynı fiyat bandına arka iter bir çok araba mevcut piyasada. Bir de yolda son model lüks araba yüksek hızda giderken hayranlıkla bakanların, aynı hızda Tofaş giderken gösterdiği tepki sadece bana mı komik geliyor :):komik::koptum:?

Sonuç olarak bu durumun sebebi trafik kurallarının tam olarak uygulanmamasıdır. Bir insanı eğitemiyorsan, onu cezayla korkutacaksın ki bu da eğitim kadar etkili değil maalesef. Yani siz yine Tofaş gördüm mü kaçın ama Tofaş'a çok yüklenmeyin bee, yazıktır :).

şimdi diyeceksinizki 20 bin liralik degil 40 bin liralikla yapar.
40 liralıkla yapmaz son sahibi olmayacağa için. Satacak ya..2ci el 40 bin tlyi yalan etmez.
10 bin lıralık arabayla yapılanla 40 binlik arabada yapılan işler farklı. plakasiz gezen 10 bin liralik arabalar var yanı..

ha 100 liralık arabada apahce yokmu, var. ama sahibi degildir buyuk ihtimal. ya ogludur ya şöfördur yada valedir.
bu şekilde yuzde 80 engellenir.
diyeceksinizki arabaya binmesinmi.. evet binmesin otobus var taxi var. bu ne le? istanbul trafigi. oto parklardaki arabalar asvalta çıksa kimse ilerleyemez. ben verecem yılda 1600tl vergi + 2600 sigorta + muanesi +bilmem kış lastigi.. o hiçbişey vermeyecek aynı asvalti kullanacaz. sonra ustteki resim manzaralari iperim oyle muhabbeti binmesin tabi. taxi var otobus var. ne? metrolar var, olmadi yürüsün ölmekten iyidir. (leş arabalardan bahsediyorum 15 bin tlye kadar olan)

@dodurgalı_06 bilinçli kurallara uyan adam 20 senelik hurdaya binmez bi kazada 2ye bölüneceginide bilir çünki. zırt birt yolda kalıp trafigi aksattığında utanma duygusu olur.
bunlar yoksa bilinçli değildir. cok temiz dogan slxe 35 bin tl veren adamda bilinçli değildir.
gelelim doğan şahinden kaçma durumunu yukarda belirttim kendi arabasi çizilir korkusu ile yoksa kimse tohumuna para saymıyor kimsenin. kaza olursa olur, adam jepinde sigortasında, polisi arar olur biter. tofaşkmi topal aşkmi kendisi bilir aksı taktirde. her apachenin sonu hastane.

1Jk8ON.jpg

(link)

@Aykut asil
Hocam zaten bu durumlardan dolayı devletin sıkı bir denetim içinde tutması gerek. Yani kazada 2'ye bölünecek kadar çürümüş veya zırt pırt yolda kalan bir araç trafiğe çıkmamalı. Devlet bu arabaları muayeneden geçmiyorsa trafiğe kesinlikle çıkarmayacak. Trafiğe çıkmayacak arabaya da bi kağıt parçası gönderiyor, çevirmeye takılırsa araba çekiliyor. Sonra cüzi bir miktar para ile arabayı tekrar alıyor. Kafam rahat etsin derse muayeneden geçmek için sanayide tofaşcı hasan hüseyin abiye 2 bilemedin 3 ay anca gidecek bir bakım yaptırır 300 tl'ye. Çıktı mı yine trafiğe ölümcül kabin. Işte böyle oluyor. Sıkı bir denetim yok.
Muayene yaptırmadan sadece şehir içinde sürenler de var. Bunları da halk şikayet edecek, devlet alacak imha edecek. Öyle yazı göndermekle olacak iş değil bu. Insan canından bahsesiliyor burda.

Bu arada temiz bir Doğan slx 13.000 tl'ye de bulunabiliyor. 15 üstü fantezi fiyat, Tofaş için atmosferik.

ortadan bölünmüşlarabayı kaynakla tutturup 15 bine satiyolar 15 bine arabamı olur? 15 binlik araba ile trafikte gezilmez.

sen beni tam anlamadin avrupa modeli gibi olacak araba sıkıntılı ise vericen belgeyi hurdalıga gidecek. adamın a rabası 60 bin tl olsun, pert olunca hanı onuda men edeceksin. ortadan kaynakla tutturulmuş arabalar vs olmayacak trafikte.

bu karayollarnı kullacacak araba sayısı belli istanbulda 20 milyon insan var. misal veriyorum 1 milyon araba mi olması lazim ilk 1 milyon arabayya vericeksin vize gerisini alttan alttan kırpıcaksın toplu taşımaya yonlendir. 20 bin liralık araba( pert çıkması araba sigortasız araba hurda araba 20 yaş ustu araba) bunlari kes at kanser bu ülkeye, trafik terörü
magandası apachesinin al ehliyetini. 2cide koy hapse bak bakalım gezebiliyomu karayollari şakaya gelmez kimsenin yetersizligi, senin canına kast etmemeli, mne demek ulan hastaneye yetişicez ayagına, bisikleti tamponuyla itelemek? ambulansa binsin pz. daha hızlı gider.

Bu araçlar tekerlekli tabut malesef. Dün Kumluca'da meydana gelen kazada "kartal" ın geldiği hal.
20180123_antalya-da-feci-kaza-aciklamasi-1-olu-2-si-agir-6-yarali.jpg
Bu araçda biri kadın biri çocuk iki kişi öldü.:kötü::(

@Knight Rider
Kardeşimizin ifadesi yaşı ve öfkesi sebebiyle kastını aşmış olabilir ama doğruluk payı var.

Yaklaşık iki ay önce,Mudanya girişindeki trafik kontrol noktasında,panik yapıp sağa kıran "Doğan" la çarpışıp kaza yaptım.
Olayın ayrıntılarını ekspertiz süreci bitince konu açıp paylaşacağım.
Kısaca: Sürücülerin dikkat-algı- refleks-doğru karar-uygulama v.b. konularda,kullandıkları araçları sorumlu tutmak % 20 yi geçmez.
Aslolan direksiyondaki şahsiyetin "şahsiyet" sahibi olup olmadığıdır.Artık bu "şahsiyet" in içini siz doldurun...

şahsiyetli adam i sahinde doğanda ararsan mi %20yi geçmez dediniz? anlamadim

Türkçe dersine coğrafyacı mı giriyordu..???

"Kazalarda araçların payı %20 dir "doğru çıkarım olacaktı...

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
hahahaha mizansel yaptım ya:)
çıkarim birden fazla olabilir bir cumleden
corafyacı başka acıdanbaşka bişey gorur. yanlışda sayılmaz oda bi çıkarım sonuçda:)

Bahse konu araç artık ergen eğlencesi yahut silahı gibi . Ulaşımdan daha çok kendini gösterme kendine baktirma amacıyla kullanılıyor. 30 km ile giderken takla atabilen üstelik aracın yönünü 180 °değiştirebilen ne denir. Içinden 4 5 tane liseli çıktı. Sorun isyanlar gençliğin isyanı ve bunu ifade şekli.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Parayı bulduklarında sırasıyla;
Şahinciler, Hondaya, Hondacılar, Bmw cilere dönüşüyor. Ara formlar da var: Opel Corsacılar, Renault Twingocular...
Tezim şöyle: Ucuz arabalar>Dar Gelirli İnsanlar> Eğitim seviyesinin düşüklüğü>Kendini gerçekleştirme isteği>Yolun ortasında el freni ile spin atma
( NOT: bu yazıdan eğitimli, zengin ve kendimi gerçekleştirmiş bir birey olduğum düşünülmesin. Hatta tam aksine...)

@Levent Kırça bunun bir benzerini 95 senesinde üniversite kampüsü içinde 2 üniversiteli yapmıştı. 2015 de de liseliler ..bana mi denk geliyor hep ?

Geri