Şeref yoksunu, hurda nasilsa koy hamına mantıgında kullanırken başka biride , tohumuna paramı saydım mantıgında , olası kazada ya sakat kalacak ya ölü çıkacak tofaştan.
millet kerizmi servet degerinde arabya biniyor. çizilir korkusu ile yol veriyor bunlara. arabanın kapısına sürtse, deger kaybını karşılamaz tofaş gibi arabalar.
bunu yanliş algiliyor. herkez benden korkuyor havasında geziyor.
Sonuç bu oldugunda;
üstteki resimdeki beyaz araba, şöför kabını formu bozulmamış airbagler açılmış hafif yaralı, sahibi arabasının değerini sigortadan alacak. yanı 200 bin tl ise degeri sen ben ödeyecegiz. sigorta bir havuz sistemi para -ödüyoruz hepimiz, bi şekilde?
yeşil araba; 2 ölü, 2 yaralı şu enkazı belediye kaldiracak çekicisi, temizlik ekibi. asvalt boyası bakımı belediyeye...(buraya kadar olan, masraf kalemleri bile, bu arabanın hurdası karşılamaz) gelelim 2ci kısıma önce ambulansı, hastanesi, doktoru hemşiresi, ılacı.
bunlar hep devletten çıkacak oda vergi sisteminden karşılanacak. yaralıların tedavisi, yada malülen erken emekli olacak. vs vs..
şimdi, mercedes sahibi diyor ki ucuz atlattık biz ama, genede ailesi akrabası plakadan evimizi bulur gelir, kan parası ister, kan davasi güder diye düşünerek önlem alıyor. (en kötü avukat tutup, belli bi sure adresi terk etmeli. mahkemeye bile gitse adliyede olası saldiriya uğramayacaginin garantisi yok. devlet memuru değilse.)
sen onu aynı şekilde bulamazsın, kaynının kaynatasının üzerinde kullanıyordur, yada boş bir gecekondu ya kayıtlıdır, yada arabayı aldıktan sonra adresi değişmiştir.
Kimsa bana burda, hümanizm kasmasın. bu modeller böyle, "Hepsimi diyeceksin, yok yarısı diyecem?" cezayı devlet eliyle tokat yiyecek, 20 yaşında araba trafikten men edilmeli yukardaki sebeplerden dolayı!! devlet; benzine, yola, köprüye, zam yaparak çözmeye çalişiyor. bence çözüm değil.