Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Toplumda bisikletlinin dışlanması

Scudo

bu seviyeye gelebilmek için sanırım 200yıl geçmesi lazım.Sırf şunun için avrupa birliğine girsek hollandaya gidebilirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: tugrulboraerkil
babama diyorum bisiklet kullanacagım ben, tur falan yapıcam diyorum. Sen çocukmusun kocaman herif oldun hala bisikletmi diyor :) babamda dışlıyor :(
 
-Kulturel eksiklik
-Cehalet
-Bisikletin cocuklarin kullandigi bir "oyuncak" olarak gorulmesi
Bisiklet kulturunun olusmasi icin 5-10 sene gecmesi gerek diyenler olmus. Bence bu ulkede 100 sene gecse bile bu bagnaz kafalar degismez.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emre Karagöl
yarın da eurosporttan izlerim. bana 20 dakika uzakta olmasına rağmen başlangıç noktası o kalabalıkta bir şey göreceğimi pek sanmıyorum.
 
ben benle uğraşanla öyle bir uğraşıyorumki sizde yapın önlerine kırın;)
 
Arkadaşlar malum forum kuralları gereği !!! konu açamıyoruz ... şöyle bir fikrim var change.org da kampanya başlatsak bisiklet yolları için burada başlatılan bir çok kampanya amacına ulaşıyor biliyorsunuz yeter ki katılım çok olsun ne dersiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
@atag keşke işe yarasa ama nerdeee. 2015-2019 yılı İBB projesine göre İstanbul'da 2083 metre (yani sadece 2km) bisiklet yolu için ayırılan yer var. Bir makalede okudum linkini hatırlamadığım için atamıyorum.
 
@atag açar ve linkini verirseniz buradaki herkes imzalar herhalde
 
çevre ile alakalı bi durum sanırım. bana kimse niye bisiklete biniyorsun kafandaki ne gibi sorular sormadı. geçen ebayden aldığım aero barı gören annem gene ne aldın bisiklet için diye sordu mesela.
17-25 yaş arası bu bisiklet baskısı bence ekonomik nedenlerden dolayı.

tahmin yürütüyorum ebeveynler çocuğunun bir an önce iş düzenini kurması bir an önce hayata atılmasını ve bisiklete fazla zaman harcamamasını istiyor. lakin spor insana çok fazla özellikler kazandırabilir. takım çalışması sorumluluk alma baskı anındaki davranış biçimi insan ilişkileri... bunlar para ile alınabilecek eğitimler değildir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
arkadaşlar şöyle düzgün bir metin hazırlayalım ağzı iyi laf yapan birinden rica etsek , benim cümleler feci devrik olur . birde sadece istanbul için mi tüm türkiye için mi başlatsak bu kampanyayı çünkü malum orada muhatap seçeceğiz ibb belediye başkanı vs diye.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Amerikan sağlık sistemi tam anlamıyla gelsin hele sporun önemi o zaman anlaşılacak.
 
@atag Yalnızca İstanbul için yazmak bencillik olur bence. Konunun Çevre ve Şehircilik veya Spor Bakanlığına iletilmesi gerekiyor. Bisiklet Federasyonunun bisikletçiler için birşey yaptığını veya yapacağını düşünmüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Abi milletime laf etmek istemiyorum.Atalarımız Türk milleti akıllıdır erdemlidir demiş ama bizim milletimizin çoğu cahil.Bisikletli görünce ufo görüyolae sanki.Az önce taytla kırtasiyeye girdim.Nası bakıyolar.bu ülkede 5 değil 500 yıl lazm bisiklet kültürünün oturması için acı ama gerçek.Boş insan çok bildiğini sanan insan sayısıda fazla.
 
Dışlamak kelimesi çok saçma olmuş burda. Hayır o kim ki beni kendilerinden soyutlayacaklar ve dışlayacaklar ? Bana böyle tavır gösterecek biri şuana kadar olmadı olmazda çevremdeki kişiler gayet bilinçli ve aklı başında kişiler :)
 
@BatuhanveTunahan
kardeş sen beni güldürdün allahta seni güldürsün kahkahaya boğuldum resmen ya.
 
50 yaşına merdiven dayadım
Çocukluğum bisiklet üstünde geçti
Üniversite'de ralli hakemliği ve şöförlüğü Yaptım
Çalışma hayatımda motosiklet kullandım 500 lük
Fitness hala yapıyorum
Uzak Doğu sporlarından ilgim var
Ammaa Futbol dan nefret ederim....
Ve HALA BISIKLET diyorum.
Size çocuk diyenleri Gönderin bana :)
 
Size çocuk diyenlere youtubedan bir kaç kopenhag ve amsterdam videosu izletin..
Bisiklet ve medeniyeti daha çok yanyana kullanacaklardır.

Mesela şunları:
Kopenhag

Amsterdam
 
  • Beğen
Tepkiler: emrahozkan
Geri